Khamis, 12 April 2012

38 Individu paling dibenci di Malaysia

Kita biasa dengar bintang paling popular, individu paling ramai peminat, individu paling disukai, tapi jarang kita dengar individu paling dibenci. Berikut merupakan 15 individu yg tidak digemari dan disenangi ramai orang di Malaysia tanpa mengikut turutan... Mungkin ada yg korang suka disebabkan ada talian darah, kawan anda, korang sokong ideologi yg dibawa, minat pada mereka, dan pada mereka ini pula mungkin mereka merasakan ramai yg meminati dan suka kat mereka tapi hakikatnya ramai juga yg benci dan meluat... Sebabnya? Fikir atau cariklah sendiri kat Internet...

1. Rosmah Mansor

2. Adam Adli

4. Ambiga Sreenevasan

5. Nazri Aziz

6. Dr. Rozmey

7. Saiful Bukhari

8. Najib Razak

9. Anwar Ibrahim

10. Khairy Jamaluddin

11. Mahathir Mohamad

12. Namewee

13. Ibrahim Ali

14. Azwan Ali

15. Amir Raja Lawak

Camne? Berapa ramai individu kat atas yg korang suka dan tak suka? Ada lagi yang nak tambah list ni bolehlah tambah kat ruangan komen kat bawah... Tapi yg pasti no. 1 tu  mmg confirm yang paling ramai dibenci orang...


tags: individu paling dibenci malaysia tidak disukai rakyat orang malaysia kontroversi meluat suka

38 ulasan:

  1. memang ramai erk org benci tun mahathir mohammad??
    sory to say..kmu nie memng brani ya tulis benda cenggini..sy rasa,soal mcm nie tak yah lah smpai nak tulis kat blog,,cukup membenci dalam hatie kalau tak mampu nak tegur melalui tangan dan lidah..hanya Allah sja berhak menghakimi mreka,,kita sbgai manusia belum cukup baik membenci orang...maaflah kalau kata2 nampak kasar..asif ala kulli hal..syukran..

    BalasPadam
    Balasan
    1. btl.. terlalu berani... bila jadi isu, smbunyi tgn... budus..

      Padam
    2. budus tu cam kene balik je yang jadi tanpa name ek..ekekeke

      takkan dalam keadaan risiko memudaratkan diri nak tayang nama..pakai otak la bro tanpa nama..

      p/s:gua pun tanpa nama,kang kene kacau nanti..haissshhh

      Padam
    3. wei pompuan biol...x salah kalau nak membenci seseorang...Allah kurniakan kita perasaan...emosi...kalau setakat benci x salah pun bukan jadi haram atau jatuh hukuman orang membenci orang...ko penah dengar ke orang membenci orang kena hukum penjara 1 hari atau denda rm10 atau kena pancung sampai mati?...

      boddoh mu ni...cakap x pakai otak...kalau ko suke sangat kat mahathir tu p la isap kote mahathiraun yg dak kecut tu...boddoh!

      Padam
  2. boleh jadi isu entry ni..
    better delete :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adoi.. poyo betul cik najihah.. mentality broken. This is freedom. Takyah beriya ya cik. Plz.

      Padam
  3. kalau nak dibandingkan dgn blog2 politik kat luar tu ni kira ok la... takde nak kutuk sape2 tapi inilah realitinya di Malaysia... org BN paling dibenci org PR dan org PR paling dibenci org BN...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul noob...org xkan benci klau perangai dan akhlak tu baik...

      Padam
  4. Dr. Rozmey pun termasuk juga. hahaha

    BalasPadam
  5. yg tak tahan amir raja lawak pown ade.. ;p
    soal isu politik ke apa ke..pada sy its nothing wrong for u to write something like dis..our Malaysia is a country of Democratic..so, everybody have da right to out loud their opinions..soal mereka dgn Allah mmg kita x boleh nk cakap pape..but i dont think dis entry got anything wrong..besides, me myself dpt info baru..thanks 4 da sharing.. =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. yaa..soal mreka dgn Allah kta x ble cakap pape..tpi soal kita dengan Allah ada kita fikir??

      Padam
    3. lebey2 lak hidayahrudi ni..CHILLEX SUDEY!!butthurt ke DAYAH oiii??

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
  6. yup~ cukup ramai orang membenci Dr. M, ini perkara biasa~ saya mengagumi Dr. M dengan kebijaksanaannya, kemodenan yang telah dilaksanakannya, dulu orang kata dia gila masa dia nak buat kereta jenama malaysia~ tapi hasilnya anda boleh lihat di rumah anda sendiri @ di mana2 atas jalan raya~
    pendapat aku, setiap orang dalam list(termasuk Dr. M) ni mesti ada reason kenapa orang benci mereka~ tak kira la politik ke hiburan ke, apepon mereka yang paling popular~

    amir tak lawak pon, entah siapa la yang bodoh pegi undi dia~ puii~

    p/s : kebebasan suara dah tak boleh praktikkan ke noob ?? ada komplen ni ??
    p/s : tidak ada orang dalam sejarah melayu/malaysia, 1 manusia yang dijatuhkan dari setinggi2 darjat ke paling hina tempat, diaibkan selama 14 tahun dan masih berterusan selain #9 (di malaysia, dosa meliwat lebih besar dari segala dosa yang ada~ hahaha)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku terima apa juga pandangan dari semua org termasuk juga anon. cuma ramai tak faham, individu2 yg aku nyatakan kat atas tu bukan aku yg benci tapi mereka dibenci oleh pelbagai kumpulan masyarakat di negara kita dan sering menjadi bahan org ramai utk melepaskan kebencian. walaupun kita ini popular dan disukai ramai, di satu sudut yg lain juga ramai juga yg benci dgn kita. dan kalau lihat individu2 kat atas, mereka sama ada terlibat dgn dunia politik atau hiburan. jarang kita dengar jurutera, cikgu, businessman, doktor atau lain2 yg menjadi topik kebencian org ramai. ini realiti... pengajaran kat sini kalau korang nak terjun dalam 2 bidang ni, selain daripada disukai, korang juga kena bersedia utk dibenci orang.

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. @salawati~
      pendapat saya menngenai saudari HidayahRudi yg berkata2 :
      "soal mreka dgn Allah kta x ble cakap pape..tpi soal kita dengan Allah ada kita fikir"

      adalah : beliau baru dalam dunia blog dan internet~ belum pegi blog2 melayu liberal macam obefiend ke nami cob nobbler ke~ mau tercungap2 mengucap/istighfar 1000 kali bila terbaca entri2 kt sana~ ohohohoho~

      btw, bro prince of noob, you are right about the popularity~ makin ramai orang kenal kita, maka logiknya, makin ramai yg suka kita dan makin ramai yg akan benci kita~ klu kurang dari 1 juta pembenci tu bukan namanya Perdana Menteri~ kan ?

      sepatutnya, bile keluar artikel mcm ni, tidaklah kita sentap~ persoal tuan blog itu ini~ yang perlu dipersoal di sini ialah idea, bukan "hubungan tuan blog dan penciptanya"~ hahaha~ ya~ hanya Allah yang berhak menghakimi mereka, tapi siapakah pula yang mengundi/menyokong mereka ??? jeng jeng jeng~

      Adam Adli ?? haha~ leader kedai kopi~ wakil siapa ?? wakil nafsu diri sendiri ?? hahahahahaha~

      Padam
    4. hahah.. x payah berlagak baik sgt? kelakar statement tu..

      klu tak payah berlagak baik, kite kna blagak jahat utk nampak lebih cool? mmg tak ramai yg akan suke kita... mcm aku ni, ramai yg akan tak suka cara aku komen, sbb aku berlagak baik? well, klu org tak suka pd kite, kite masih mahu bencikn org2 tu? mana tahu org2 tu yg akn tlg bila kite ssh.. masa ke depan kite tak tahu pe akn jd.. ntah2, org yg kite benci tu jd besan kite...

      p/s : jgn terlalu membenci.. makin benci, mkin dkt kite ngn org di benci..
      p/ss : ok, aku stop.. aku tak nak berlagak baik tp aku mmg baik... hahha

      Padam
    5. @ Salawati Alias - Ah biar la dia nak berlagak baik ke ape. Apa salahnya dia bg pengetahuan yang dia tau. Poyo la lu.

      Padam
  7. ramai pulak yang tak paham entry. kesian ko Noob. muahaha.



    PON, aku ni disleksia, bila kena masuk word verification ni mematikan nafsu aku lah nak mengomen. mohon dengan takzim remove buleh dak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorry dear ku tak perasan pulak kena masuk word verification kat sini, sbb admin tak pernah kena suruh masukkan muahahaha... ku dah remove dgn penuh johor darul takzim

      Padam
  8. Siti Nurhaliza , Fasha Sandha , Memey

    hehehe ... bukan saya yg benci mereka ... tp mereka ni sering dijadikan isu seOlah2 semua membenci mereka ..

    BalasPadam
  9. Admin, apa kata ko buat survey org yg paling dibenci/disukai kt malasia ni..pastu ko wat plak blogger yg paling dibenci/disukai kt sini..amacam?

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju...i loike.

      Padam
  10. come on..amir rl dah naik rank la..top 5 mayb.. ble dia dah join super spontan..haha

    BalasPadam
  11. Admin, aku boleh katakan senarai ni agak tepat dan memenuhi citarasa rakyat malaysia..hehehe..good job.

    BalasPadam
  12. Fuck apa pown lepa nak kata kat ang. ang wat tak tau ja.. bagus entri nie. ilike

    BalasPadam
  13. Well i like this post. Kerajaan patut ambik iktibar n cari masalah kenapa jadi mcm ni. kalau main tangkap2 je baik tangkap satu negara punya orang. done. :P

    BalasPadam
  14. Hahaha.. No 1 & No 15 mmg patut dibenci..

    BalasPadam
  15. suka entry neh....auw...i loike rosmah very much gitewwwwww

    BalasPadam
  16. Matematik tambahan
    1.Lim Kit Senja
    2.Samy Value
    3.Kapal Sink
    4.Lee Kuan U & Me - xmalaysian maa
    5.Chua Solek
    6.Chua Jui Mengong
    ....
    ....

    ahhh susah la add math nim

    BalasPadam
  17. mereka mungkin dibenci not totaly sebab aliran negatif. kadang-kadang orang yang sebaliknya juga turut dibenci hanya kerana aliran yang berbeza. mungkin juga dibenci tu tidak sesuwaii, tukar g TIDAK DISUKAI. tepuk dada tanya hati, hanya mu dan ALLAH yang tahu isi hati mu sendiri.

    BalasPadam
  18. Aku benci sekali dalam dunia ni Kamal Attartuk Laknatullah. Mati dah pun biar Allah saja yang balas...

    BalasPadam
  19. haha...kendot pnya blog..aq respect arh..smua owng dlm list ni smua aq bnci..ceRR..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...