Jumaat, 20 April 2012

9 Pendidikan percuma dah lama wujud


Syazana Mohd Yazid, Saw Ran Sing, Naresh Salvaraj, Jacqueline Liaw Jing Ting dan Julia Neo Abdullah adalah antara contoh pelajar2 yg harus dicontohi...


Sebenarnya pendidikan percuma peringkat pengajian tinggi dah lama wujud... Ia dipanggil BIASISWA & DERMASISWA. Dengan belajar bersungguh2 dan mendapatkan result yg cemerlang dlm SPM, dgn selambanya mereka dapat pendidikan percuma dan tajaan perbelanjaan LIKE A BOSS!

Sumber Utusan Meloya & The Bintang

Tak payah susah2 berdemo, kalung gambar orang, bercamping buat khemah tengah2 dataran, main pondok2 buat mesyuarat kedai kopi, mengemis mintak org bawakkan khemah, air, makanan, ubat gigi, berus gigi, menjerit2 kat org tua mcm org gila, lepak tanpa batasan pergaulan laki perempuan dgn pakaian yg tak senonoh sambil hisap rokok... kesian betul.

Kesian terpaksa buat kerja2 bodoh mcm ni... Nak mohon biasiswa tak layak

Camping like a BOSS

Dating like a BOSS

Berebut makanan orang homeless like a BOSS

Melepak dgn pakaian tak senonoh sambil hisap rokok like a BOSS

Skinhead girl smokin like a BOSS

Berpakaian eye-poking like a... ermm cover sikit buah betik tu

Mengemis like a... seriously, berus & ubat gigi? Sure tengik mulut sorang2

Bukak pasar like a BOSS... tapi pastikan baju2 tu basuh dulu takut2 pemilik asal ada kurap kudis ke

Bukak Universiti like a BOSS... ada akreditasi LAN tak ni? Kalau grad nanti leh dapat ijazah apa? Degree in Camping Management? Yang pasti jgn masukkan dalam resume, sure majikan tak ambik bekerja... kecuali Anwar.

Belajar melukis kartun oleh lecturer Prof. Madya Dr. Zunar like a BOSS. Owh diorg mesti dapat Ijazah Sarjana Muda Melukis Kartun bila dah grad nanti... Hmm malam2 duduk campur laki perempuan tu, dgn ada yg pakai singlet... best betullah Universiti Dataran Merdeka ni, bebas sungguh takde peraturan dan undang2 langsung...

Tengah bincang apa lagi tu Adam Adli? Tak siap2 lagi ke proposal mansuhkan PTPTN tu?

Serius ada lagi minah botak skinhead bersinglet hisap rokok tu? Bestkan dapat bersosial laki perempuan mcm ni tanpa batasan sampai pagi2 buta.

Kena pukul like a BOSS... dan mintak tolong dgn polis like a BOSS. 

Ni kaki pukul samseng Jalan Kebun Waris Malaya, Muhamad Razali, seorang penyokong tegar UMNO dan fanboy Bang Najib. Facebook dia kat sini. Muka dia pun stok mintak penyepak mcm Adam Adli jugak. Boleh masuk list insan2 yang dibenci di Malaysia.


Apabila bangang bertemu bahlol, macam ni lah jadinya... Cuma persoalan aku, perlu ke polis ada kat situ? Perkhemahan ni bukan event rasmi pun, permit pun takde, apatah lagi mereka takde tulis surat pun kepada polis buat permohonan mintak kawal dan jaga perkhemahan haram mereka tu. Mereka tak perlukan perkhidmatan polis, dan mereka lebih rasa selesa kalau polis takde kat situ. So sepatutnya polis tak perlu ada dan jaga pun tempat tu. Biar apa2 jadik mereka tanggung sendiri. Ni bila polis ada kat situ, mereka kena tumbuk, baru terhegeh2 mintak bantuan polis. Bila polis lambat bertindak, polis jugak yg disalahkan. Cuba kalau polis takde kat situ, rasa2 apa akan jadik? Paling busuk pun diorg salahkan UMNO jelah takdelah nak salah polis...



tags: penerima biasiswa perlu berbakti pelajar cemerlang lepasan sijil pelajaran malaysia spm surat tawaran biasiswa nasional muhyiddin yassin institut tadbiran awam negara intan demo mansuh PTPTN dataran merdeka aktiviti adam adli muhamad razali samseng mislina mustafa gangster jalan kebun klang LBGT #mansuhPTPTN #occupyDataran #UniversitiDataranMerdeka

9 ulasan:

  1. aduh.. pening kalau semua orang tak puas hati... apa la akan terjadi dengan kamanan malaysia.. hmmm...

    BalasPadam
  2. mcm2 masalah skrg,..sume kes nk lari dr byr utang la ni....ish2...

    BalasPadam
  3. Risau sebenarnya kalaulah Malaysia tak aman.. macam mana nasib 3 anak istimewa akak dan warga OKU lain..

    Fkir2lah kalau kita dilahirkan di Palestin atau Somalia.
    Masih bersyukur negara masih tenang beribadat, makan mencukupi berlebih-lebih lagi,tempat tinggal,kemudahan hospital berbanding negara lain..

    Belajarlah hanya suruh belajar wahai pelajar2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. akak sgt tabah... kalau sy ditempat akak tak boleh sy bygkan mcm mana nak melalui hari2 sy... semoga akak sentiasa dilimpahi dgn keberkatan dan keredhaan Allah

      Padam
  4. Inilah manusia yang menzalimi diri sendiri. Tidak bersyukur.

    BalasPadam
  5. Ikutkan emosi syaitan mengasut

    BalasPadam
  6. Aku nak cabar diorang buat 'Universiti Dataran Merdeka' ni bertahan sampai... At least setahun. Ada tak orang yan tak bangang macam diorang yang nak pergi? Dari buat benda bangang macam tu, baik volunteer buat 'pusat serenti percuma' la.

    BalasPadam
  7. ala, ade la sorg yg bising kt fb ak psl mende ni ngan isu bersih....ak igt kn miskin sgt, tp die nk dtg utk bersih ni siap dok hotel mewah lg....kalo dh kaye sgt, g a bantu org lain....yg ak x fhm, ssh sgt ke hidup kt malaysia ni...ak tgk hujung bulan masih ramai lg yg g shopping....ade akal x mau gune....

    BalasPadam
  8. gila ko kalo takde polis kat situ, kawasan diorang kot... apa-apa jadi, KPI ketua balai jugak yang rosak... :p

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...