Selasa, 3 April 2012

10 Wira mahasiswa Adam Adli kena tumbuk

Oh no my hero Adam Adli kena tumbuk. Kenapa korang tumbuk dia? Tak tahu ke dia ni pejuang mahasiswa dan aktivis pelajar yang paling sejati? Nampaknya terpaksa aku abadikan koleksi2 gambar hero, idola, role model dan wira kegilaan ramai yg ala2 cute itu di sini.









Sorry bro.. aku tak nampak keperluan kau kat situ. Kau pejuang mahasiswa, isu ni takdak kaitan pun dgn perjuangan mahasiswa mahasiswi penuntut2 universiti sekalian alam. Nurul Izzah bt Anwar Ibrahim kan dah ada kat situ utk menjalankan tugas beliau selaku wakil rakyat Lembah Pantai. Kata perjuangan kau takde kaitan dgn politik, merentasi ideologi dan parti politik... tapi yg aku nampak kewujudan kau mesti bersama dgn PR je. Tak pernah pulak kau ikut program2 kerajaan mana yg baik tu. Kehadiran kau situ hanya menambahkan busuk je pada pada PR dan perwakilan solidariti soldadu mahasiswa siswi siswu malaysia. Boleh pulak ko datang join demo, takde kelas ke? Oowwh lupa lu dah kena gantung 3 semester.


Aku rasa ko tak sedar diri yg ramai sgt dah menyampah dgn kau ni. Cuba kau baca komen2 org ramai kat blog2 pasal kau dan kau kira berapa ramai yg sokong dan berapa ramai yg meluat dgn kau and the geng? Kalau ikut list terkini org paling dibenci tapi perasan yg org lain suka kat diri kau, kau ni kira no. 2 la selepas Rosmah Mansor. No. 3 Dr. Rozmey rambut cendawan. Oh ya... jgn lupa demo mansuh PTPTN 14 April ni...  korang yg jadi penganjur kan?

Isu apa yg kecoh2 sgt ni? Korang baca dan nilai la sendiri kat blog2 lain.

Sumber berita - Malaysiakini Mynewshub
Sumber blog pro-BN - Rezqeen Hill Apa Kecoh2 Media Permatang Pauh Keris 7 Lok
Sumber blog pro-PR - Anak Sungai Derhaka Kelab Greenboc Amenoworld Naim Nikmat

Owh ada video skit utk tatapan korang:

 
Hidop hidop! Adam Adli! Hidop hidop! Adam Adli!


tags: adam adli kena tumbuk mahasiswa pukul flat lama pkns kampung kerinchi kuala lumpur rundingan pbt penduduk ahli parlimen mp lembah pantai nurul izzah ekshan bukhari balai polis jalan pantai baharu pampasan aktivis smm

10 ulasan:

  1. patut dia ni kena buang negara...elok2 belajar gatai nak join demokrasi bagai..
    padan muka kena belasah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fiksyida or fucksyida? gedik gittewwwwwwwwwwwwww. eawwwwww

      Padam
  2. budak U ni mula2 ak sokong dia la~ tapi bila dah makin lama, dia ni tak makan nasihat la~ oi, budak U, balik U, kasi IQ tu tinggi lagi, bila dah lepas 150 macam aku, kita debate nak ?? budak2 U, sorry to say, katak bawah tempurung kan~

    "Sorry bro.. aku tak nampak keperluan kau kat situ. Kau pejuang mahasiswa, isu ni takdak kaitan pun dgn perjuangan mahasiswa mahasiswi penuntut2 universiti sekalian alam"

    ya~ pejuang mahasiswa ini ingin jadi hero yang diiktiraf rakyat agaknya~ sorry to say, untuk jadi leader negara, ko kena jadi leader diri sendiri, pastu leader family, pastu leader team, company kecik, company besar, then naik peringkat lebih tinggi lagi, sikit2 naik, ni nak terus "mewakili mahasiswa seluruh negara"~ eh... "mewakili penduduk kampung kerinchi"..eh...oh~ macam yes~ hahahaha~
    kesimpulan saya: adam adli, leadership skill : leader sembang kedai kopi~

    BalasPadam
  3. patut budak baju purple tu pun kene rembok skali..

    BalasPadam
  4. Adam Adli, meh sini aku nak bisik sikit... FUCK YOU!

    BalasPadam
  5. tak habis2 mamat nie.. busukkan nama upsi je..

    BalasPadam
  6. kerana nila setitik,rosak susu sebelanga...

    BalasPadam
  7. dia oke jaa..ok pe..budak bijak tu..blog umno ler ni..xyah politik sgt bole x..i hate politics..kpop sume..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...