Iklan Leaderboard

Ahad, 11 Januari 2015

97 Mudahnya artis K-Pop mencabul maruah gadis melayu

Aku rasa ramai yang dah tahu yang K-Pop itu anjing, tapi sewaktu artis K-Poop ini buat persembahan kat Malaysia, ia membuktikan lagi bahawa K-Pop itu budaya yang teruk dan merosakkan anak2 gadis kita. Dengan mudahnya diorang dapat tunjuk dan membuatkan betapa murahnya maruah anak2 gadis melayu kita biarpun elok bertudung dan berbaju labuh. Aku rasa kalau artis K-Pop lelaki ni mintak anak gadis melayu kita ni tidur sekali dan serahkan dara kepada mereka pun pasti beratur yang tunggu giliran.






Faham kenapa dulu aku cakap K-Pop itu anjing? Sebab kebanyakan peminat diorang bukan sahaja biadap dan kurang ajar, tapi juga tiada maruah.

Mostly peminat perempuan K-Poop ni biasanya jenis bandwagon yang takde pendirian. Diorang minat semua artis K-Pop lelaki tak kiralah yang bertaraf bintang atau sampah. So asal namanya K-Pop, datang je Malaysia buat persembahan mesti K-Pooper ni akan datang walaupun baru semalam dengar nama diorang dan esoknya sanggup menyerahkan badan kalau diminta.

Kalau artis barat nak datang Malaysia buat konsert bukan main lagi bagi syarat dan garis panduan macam2, tak boleh pakai seksi, kena hormat budaya dan adat ketimuran Malaysia lah sampai ramai artis yang terpaksa batalkan konsert mereka di Malaysia sebab tak sanggup nak ikut syarat2 yang ketat tu, tapi artis K-Poop datang Malaysia boleh pula main langgar je semua budaya dan agama kita? Adakah sebab diorang artis dari negara Asia maka tak perlu bagi syarat dan garis panduan?

Ibu bapa kalau anak perempuan anda peminat K-Pop sila berhati2 sikit. Diorang ni horny lain macam sikit kat artis Korea. Kalau lelaki melayu nak peluk diorang akan bagi berbakul ceramah agama, tapi kalau artis lelaki Korea datang diorang yang peluk dulu. Kalau diorang nak minta kebenaran nak tengok konsert K-Pop, sama ada jangan bagi pergi atau pastikan diorang tak pakai tudung sebab kalau tidak hanya mencemarkan imej wanita muslimah sahaja.

Lepas ni kena tambah satu lagi kriteria kalau nak cari calon bini, iaitu bukan peminat K-Pop dan tak pernah bermasturbasi dengan gambar Taeyang, Chanyeol, Sehun, Mihun, Bihun or whatever K-Poop crap.

Renungkan kartun berikut yang dilukis oleh The Comic Geek pada Jun 2013 yang lepas, malangnya ia berulang lagi dengan lebih teruk. Adakah kita tidak belajar daripada sejarah?



Ada pula yang mempertahankan perbuatan gadis2 K-Pop itu dengan alasan telah mendapat keizinan Allah? Bab nasihat berdakwah jangan guna kata kesat dan makian tu aku terima, namun janganlah salahkan Tuhan pula untuk kesalahan diri sendiri. Tak dinafikan semua yang berlaku adalah kerana keizinan Tuhan tapi tak semestinya yang diizinkan itu adalah benda yang baik dan diredhai. Nak cakap mendapat keizinan Tuhan, perbuatan orang yang maki budak K-Pop tu pun diizinkan Tuhan. Kalau ada orang kena rogol, boleh kau cakap lagi ia telah mendapat keizinan Allah Taala? Dan yang paling aku pelik, time2 K-Pop kena bantai time tu la muncul perempuan2 macam ni backing dan berbicara pasal agama, tapi time Palestin kena serang, takde pulak muncul kata Yahudi serang Palestin kerana diizinkan Allah?


Baca pula "Salahkah K-Pop jadi genre muzik paling diminati?"
Namun, bukan gadis2 peminat K-Pop ini sahaja yang berkelakuan tidak sopan sehingga perlu dihukum.
Dan lagi, dengan izin Tuhan tidak semestinya Tuhan redha.




tags: kenapa kpop k-pop itu anjing konsert b1a4 special fanmeeting fanmeet in malaysia kuala lumpur let's fly with acer artis k-pop kpop kpoop gay peluk cium raba ramas pegang tangan peminat fan awek perempuan wanita anak gadis melayu bertudung tudung mencabul cabul video awek tudung hitam pertahan izin tuhan

97 ulasan:

  1. Semuanya berlumba2 merosakkan akhlak sendiri dan wanita melayu juga tak ketinggalan untuk sama2 melompat masuk neraka dengan jayanya seperti yg diceritakan Muhammad ketika israk mikraj dulu.

    Inilah trend dunia yg jika tak dapat masuk neraka, melayu2 ini jadi kecewa. Hanya memasuki nerakalah adalah nikmat tertinggi yang wanita2 melayu idamkan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
    2. Skrg kite ble faham apesal bnyk kes anak luar nikah di Malaysia ni. Minah2 ni harap je betudung tapi tak reti nak jage maruah diri serta agama. So jgn la letakkan kesalahan tu atas lelaki semata2 kalau perempuan tu sendiri sanggup gadaikan maruahnya utk nikmat dunia yg seketika sahaja..

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
    5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
  2. ya Allah..dah rosak akhlak mereka ni...Ya Allah..berikanlah hidayah kepada mereka semua..aamiin

    BalasPadam
  3. btollah... kpop anjing... hahaha...

    BalasPadam
  4. menyirap pulak aku tgk video2 tu... apa salahnya kalau artis kpop ni dtg sini menyanyi, ckp2 pastu balik... ni siap nk berlakon peluk2 anak dara org lagi.. kimak betui

    BalasPadam
  5. wtf ini macam ak boikot la x dengar lagu k-pop la ak dah le layan bigbang, n2e1 je..... tapi kumpulan dlm video ni mcm 2nd rate je mcm x de lagu dia top pun kat youtube malaysia, memang loser betul fan mcm ni minat2 la x perlu berlebih2 mcm ni sunguh jijik itu perangai moga2 perangai aku tak seloser tu....T.T sedih melayu jugak....

    BalasPadam
    Balasan
    1. apapun noob bersiap sedia la k-poop ni akan meroyan ruang komen di bawah dn diatas keke2 ak minat kumpulan yg ak sebut ats tu je layan lagu nak pergi2 konsert xde la rajin haha2

      Padam
  6. Jijik betul fans camni...sama taraf ngan weaboo....sanggup serahkan cmtu je...

    BalasPadam
  7. ni mesti fan hanis zalikha? hahah cabutttt

    BalasPadam
  8. pompuan tu mcm merela jewr... baik tkyh pakai tudung... rosak imej perempuan brtudung

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ishh tak baik la cakap macam tu . Pakai tudung tu kan wajib tidak kira dia buat macam mana

      Padam
  9. K pop bkn saja anjing tapi babi lancau .. Betina pun 2x5 gatal pepek kasi org peluk..

    Mana maruah kau wahai betina? Pelacur & gro nk bg org pun kena bayar. Ni ko free je kasi dia pluk rome atas pentas. Ketahian babi apa kah ini?

    Enough of this shit. Pempuan ni nnti nk kawin letak hantaran berpuluh ribu .. Tapi maruah harga 10sen ..

    BalasPadam
  10. ALAH KOWG YG KUTOK2 TU MCM LA BGS SGT!!! MCM LA KOWG AKN MSK SYURGA... NTAH2 ORG YG KOWG KUTOK TU MASUK SYURGA KOWG SEMUA MSK NERAKA??? XYAH NAK BAJET ALIM SGTLAAAHH!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. bodoh2 bodh2 moga ko taubat la cept sebelum terlmbt bongok bertingkek2 smpi mcm ni pun terang ko bodoh dasar pentaksub murahan!

      Padam
    2. Bodo..bodo..bodo..sbb xtau kte msk syurga la kt kne bykkn àmalan bodo..dh trg2 pompun tu wat maksiat..tmpt pn dh maksiat..si mangkuk kpoop tu bkn tau halal haram..sbb kte yg islam ni dh tau tmpt maksiat..watpe g situ bodo..ade akal xleh pk??klu Allah turunkn bala ms tu came??msk syurga k neraka bodo?berckp sedap mulut..ni aku ase xnk komen tp xthn bile tgk ade org bodo komen camni..

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    4. hahaha..aduh la. anjing Kpop menyalak dah. ikut ko la, nsihat dah bagi, ajaran pun dah diberi. tak mau ikut jugak..nasib ko la. Moga nanti malaikat tnya..ko reti la nak jawab ape. Mengapa engkau berpelukan dan melakukan maksiat terang-terangkan?tidakkah engkau merasa malu??? ko pun jawab, "oppa...oppa..saranghaee". hahah..malaikat pun boleh face palm jadinye

      Padam
  11. It's not sexual harassment if the woman is willing. Plus the boys were not exposed to our culture, they were not at fault. She could have said something or reject their advances, but..she didn't? She wanted it more than the boys, tbh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Well, ones should have to do certain researches regarding stuff like culture & community of any foreign land if ones have the intention of going for a visit or to reside in the said land. So, pendek kata, bukan main terjah je, nak masuk rumah jiran pun ada adab kan??

      Padam
    2. Dapat free... Sapa yang tak mau...
      Omnomnomnom...

      It takes a few pictures, a few videos... and a 3rd rated k pop boyband to show our weird malaysian fandom...

      Padam
    3. sini boleh la jawab dan bagi alasan logik baik punya. Mmg trend umat akhir zaman. Ko tunggu la kat akhirat nanti. "It's not sexual harassment if the women is willing"..jawab depan malaikat. aku respect la spesis2 ko. Aku kalau buat dosa sekalipun..aku mengaku dan takde alasan nak bagi sbb aku tau aku salah. Tapi korang pandai jawab..hebat..cukup hebat.

      Padam
  12. "horny lain macam" lol.

    BalasPadam
  13. Aku x suka kpop. Tpi dlm hal ni. Bukan salah kpop .coz kpop tu mana tau batas islam cmna.. yg slh pmpuan tu. Knapa bagi...

    BalasPadam
  14. Nak salah org korea sbb apa...depa bukan tau apa pon..yg melayu yg gataii...

    BalasPadam
  15. Betina murahan apa nk heran dh pluk romen kang nk kawin letak hantaran 10ribu... Pastu bajet suci ... Hahaha ....

    BalasPadam
  16. Kita tidak boleh salahkan artis kpop,tapi dimanakah terletak iman seorang individu muslim. Xckup lagi ka bala yg allah timpakan ke atas ngara kita. Allahu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kumpulan tu pun salah gak sepatutnya dia kena tahu adat kesopanan kat malaysia bukan nya meng "AMERIKA atau mengGKOREAkan MALAYSIA" this FREAKIN MALAYSIA kita ada pendirian negara kita kalau mudah2 je orang cucuk jarum halus ko senang2 je jadi tali barut barua negara luar..

      Padam
  17. Marah sangat pun jangan sampai mecarut, itu pun agama larang juga.

    BalasPadam
  18. Betul. Memang salah tapi jagalah juga bahasa kalau nak komen tu. Mencarut2 semua keluar.

    BalasPadam
  19. fans meeting ialah pertemuan antra peminat n artis...segala aktivi yg di ada kan dilakukan adalah diats permintaan peminat kepada artis...so salah kan pompan2 tu..bukan artis tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. btl 2..OK lh fkir secara logik..klau spe2 yg ade Minda ney..cbe fkir dieorg 2 org kafir,dieorg xtau adab budaya kte..kita ney sbgai org Islam kena bgitau dkt dieorg..kite bleh ckp yg kite xbleh buat cm2..dieorg akan phm..klau korg tgk btl2 video org melayu kte yg terlbih excited,dieorg xde pape..org kafir mne lh tau pahala n dosa..so kite sbgi org Islam ney yg ptut bgitau..jgn slahkan org sesuka at i..sye ckp trus trang,sye ney pun mnat Korea jgk termsuk my parents..klau korg rse nk kutuk fmly sye silakan lh klau berani.korg yg dpt dosa kring..OK lh sye bgtau adab org Korea ney ye,dieorg ney sbnarnya lgi bradab dri kite..sbb ape tau,klau dieorg bt fans autograf fans Korea xde kelam kabut mcm kite tau.,dieorg lgi tutp muka,tunduk sbb malu nk jmpe artis..klau kite ade cm2?? xde kan..lgi terkinja2 lh..korg kte Korea ney anjing,.abis org putih pkai bra n spende bt konsert korg tgk plak,.suke plak..dieorg 2 lgi xsenonoh..sblum nk ckp sesuatu pkir dlu,cermin dri 2..agama kite xpnah ajar umat dia hina umat lain..mne pgi adab korg??kite ney sbgai rkyat mlysia negara org Islam ptut nye tunjuk adab dkt org luar..bru dieorg respect kite..

      Padam
    2. aku kesian sbb minah2 tu jahil xtau hukum hakam tu yg selamba je kasi org peluk. . kalu minah2 tu jenis tau jaga maruah ... minat mcm mana pun dia takkan bagi laki lain peluk ..

      aku xhina org korea ... aku maki k poop. benda yg berbeza. kalo ko hina aku adakah bermakna ko hina org mesia? org yahudi juga manusia .. kalu aku hina yahudi ko backing x? (ayat noob) think it ..

      Padam
  20. Inilah dia "anak-anak baka murahan" bertudung cuma fesyen, tapi Syaitan dibelakang

    BalasPadam
  21. https://www.youtube.com/watch?v=1ajNYw3Bbxg

    nah tgk ni video K-pop yg sgt positif. bagaimana mereka bersatu di bawah semangat Juche. begitu berdisiplin. patut dicontohi.

    BalasPadam
  22. Double Standard kat Malaysia...

    Total and utter bullshit...

    Pabila Kpop menjadi halal kerana beberapa orang budak gegurl says so...

    BalasPadam
  23. https://www.youtube.com/watch?v=k9KULN_KYfw

    BalasPadam
  24. Uh...mana menteri berkenaan? X sbr dgr statement kpop diharamkn..dgn chanel astro terus..drama ok lg, tp bila boyband ni rasa meluat...lelali korea yg mempunyai 'senjata' terkecil di dunia pun layan gak sbb muka plastik mereka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. maksud ko jamil khir ke, mashitah? tu menteri tidur ... mulut dah kena sumbat dgn duit terus senyap ..

      disaat beratus ribu rakyat menderita banjir ... boleh plak buat program jadah ni. nak tunggu gempa bumi baru nak bertaubat kot puak2 ni..

      Padam
    2. Nanti keluar statment menteri berkaitan 'Jangan politikkan isu Kpop ni, harap maklum'..cukup2 la merosakkan anak muda, x kira hiburan dr barat atau korea sekalipun.

      Padam
  25. Rather than you guys be mad, condemn or whatsoever, it's better for you guys to pray for them. At least you gain rewards instead of adding more sins for all of us.

    BalasPadam
  26. melayu je duk tergila2 geng muka plastik ni ... xnampak plak video cina india kena peluk dgn mat plastik ni .. hahahaha puihh.

    BalasPadam
  27. sepatutnye kite ni org muslim...gune lah ayt yg elok..islam tak ajar kita memaki mencarut cerca...org..meskipun dia berslah..isu..perempuan bertudung tapi peluk..artis kpop..salah perempuan tu..terang terang artis tu hnya tau..peminat..dia..msti dia nk hiburkn pemint..dorg takthu adap org islam..memang memalukan..sebab.perempuan tu bertudung...mencemarkan imej kaum hawa yg bertudung..kalau fanatik...sgt pun..seharusnya behave....seprti korg yg mrh..tgok..isu..tu..behave..juge..jge kata kata...sume dh besa..ada akal dn otak...fkiran..allah berikan ckup smpurna..dh matang..pndai pndai fkir...istighfar..dn jdikn lah..ia..pengajarn..bukannya..hinaan..korg..brgkali ad pengomen yg dh brumah tgge..dn..bkerje..ade yg skolah lg..?kalau budak skolah pyn reti nk ckp elok..elok..ape kate korg pun blaja..seperti tu...kita hina org..tapi dri sendiri..bnyak ksilapan..blajar lah jd islam..yg betul..bukan hnya dlm kertas...

    BalasPadam
    Balasan
    1. orang maki bukan hanya bermaksud hina ada sebahagian marah sangat2 atas kebodohan orang lain yang melampau leps tu nak orang lain tegur dia tak boleh melampau kira maki ok lagi jangan sampai orang pukul belasah ko, tu baru kira melampau sangat so bersyukur la at least orang maki je, klu tumbuk belasah ko memang sakit je kekeke2

      Padam
    2. lepas ni jangan hina penjenayah yang rogol anak orang tau.cuba nasihat dia baik baik.sama gak dengan penjenayah yang rompak bank.dia mana nak tau.cuba nasihat,kenapa rogol orang tak baik oo....blajar la jadi Islam bukan hanya atas kertas blablablabla....

      bila dah kena maki baru la nak kaitkan dengan Islam bagai jdi holier than thou.memang kpop itu anjing sama macam peminat fanatik dia

      Padam
  28. Jangan salahkan orng lain. Tepuk dada tanya diri sendri.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adakah saya salah...krana x minat kpop..ni..cuba salahkan saya...

      Padam
  29. dah masuk paper metro dah. mak bapak budak ni kalau keluar rumah, mesti nak kena tutup kepala dgn kotak. malu beb.. mana tak nya 1dunia dh tau ...

    BalasPadam
  30. Assalamualaikum , Saya pun minat kpop mcm budak perempuan ni but saye tak lah jahil mcm die , yg sanggup melakukan sedemikian , malahan kami yang minat kpop ni sndiri terkejut dengan perbuatan dia tu. Kami x sangka dengan semudah tu die buat sedemikian , Walaupun saya minat kpop for me benda tu keja giler untuk menghabeskan duit untuk tgk dorg lebih dekat , Saya tahu pergi konsert haram , sebab tu saya x pegi , dan sye jadikan kpop ni sebagai muzik kegemaran sahaje . saye sendiri pun xtahu knape sye minat kpop maybe muzik dye kot ? mmg sye malu , and at the sometimes sye sedih , bile org pandang semua kpopers mcm tu , actually semua kpopers x mcm tu , buktinya kami sendiri pun terkejut dgn perbuatan die . And x salahkan minat kpop as genre muzik paling diminati ? tolong balas pendapat sye sbb ini pendapat sye dan mungkin ade yg x puas aty ngan komen ni and sye nak tahu sbb ape x puas aty

    BalasPadam
    Balasan
    1. minat muzik k-pop mcm ak gak tapi x taksub dan lantak la orang nak kutuk pun yg penting ak tak mengelabah tapi yg utama batas agama lebih utama kalau orang kutuk agama aku baru ak marah puiiiiiih sama pengtaksub murahan!!!

      Padam
    2. Waalaikumsalam,

      Memandangkan ini entry aku maka aku jawab:

      1. Tak salah minat lagu K-Pop, tapi cuba fikir balik pada mulanya kenapa boleh minat lagu K-Pop? Adakah sebab mula2 tertarik dengan rentak dan melodinya? Adakah sebab liriknya yang anda sendiri pun tak faham. Kebiasaannya orang perempuan akan mula minat K-Pop disebabkan artis lelakinya yang berwajah jambu yang plastik. Andai kata semua artis K-Pop muka melayu, adakah anda akan minat pada mereka?

      2. Berbalik kepada genre, peminat boyband K-Pop pada asalnya bukan minat lagu K-Pop pada genre muzik atau suaranya, tetapi kerana rupa semata2. Cuba bagi seorang artis kpop yang vokal dia at least sama level macam Black, Hafiz, Ronnie, Fiq atau Lan & Typewriter? Sebab tu kalau ada lagu kpop level sampah penuh dengan vokal autotune dan bunyi technoshit pun peminat akan still suka, kerana setakat itu sahajalah taste mereka.

      3. Lirik lagu kpop terlalu sampah, meaningless, tak bermakna, tak puitis, malah masukkan frasa bahasa inggeris yang berterabur, seperti lirik ini:
      "we don't have to pretend we're cool...cause we're guys who sing"
      "SHINee dance, SHINee one style!"
      "break your naughty"
      "i don't need to use falsetto"
      "dibidibidis my name is minho"
      Apakah?

      4. Dan ramai orang mengutuk K-Pop adalah kerana K-Pop lebih banyak membawa budaya yang buruk dari yang baik. budaya K-Pop mencetuskan fanatism yang melampau dikalangan remaja perempuan sehingga terlalu emosi dan hilang akal sampai membelakangkan agama, budaya dan maruah sendiri. Ia turut mengajar dan membawa budaya untuk menjadi palsu dengan melakukan pembedahan plastik agar masyarakat menerima mereka.

      5. Ya, artis barat pun bukannya bagus sangat tapi mereka tidak mencetuskan sangat fenomena fanatism di kalangan gadis2 melayu Islam di negara kita. Malah kes fanatism melampau K-Pop ini baru berlaku 2 3 hari yang lepas, tapi sebelum ini pun dah banyak kali berlaku, malah aku dah pernah tulis beberapa kali di sini:
      - Peminat K-Pop yang kurang akal dan kurang ajar
      - Jadi palsu untuk diterima dalam masyarakat
      - Peminat taksub yang hilang akal
      - Ketaksuban yang tak masuk akal

      6. Percayalah fenomena fanatism K-Pop ni sementara sahaja semasa korang masih muda, bila korang dah makin dewasa, mula kenal dunia dan belajar menerima realiti kehidupan, masa tu korang akan sedar betapa jeleknya korang yang fanatik pada K-Pop masa muda2 dulu. Malah artis2 K-Pop yang korang minat tu pun bintang dan populariti mereka akan mula pudar akibat faktor usia kerana populariti mereka bergantung semata2 pada wajah dan penampilan, bukan vokal dan muzik mereka. Ingat lagi pada Backstreet Boys, N'Sync, Westlife dan boyband2 barat yang lain? Di manakah mereka dan peminat2 mereka sekarang?

      7. Sekarang anda dah tahu kenapa ramai orang jelek dengan K-Pop dan peminat2 mereka. So kalau anda nak minat juga, terpulang itu hak masing2, tapi jangan tanya kenapa orang lain annoying gila dengan K-Poop.

      Padam
    3. Aku minat sbb lagu dia catchy. Bleh dengar time kat gym. Lirik mmg satu haram tak paham. Sape penyanyi pn tak brape tau sgt. Yang tau tune dia catchy dan video clip dia best kalo ade tarian sbb boleh tiru untuk exercise. Yang lagu slow tak brape layan sangat. Yang suke bab muke aku tak tau sbb aku tgk muke same je. But I respect their hardwork utk jadi penyanyi. At least kene train a few years before debut.

      Tapi aku sangat curious kat sini. Kenapa banyak anti-kpop yang butthurt kat sini?

      Come on guys, its just a genre. Tp ramai kat sini pukul rata sume. Kang cakap mentaliti maleis kompem ramai melompat2 carut or kuar holier than tho statement.

      Padam
    4. kata minat tp xtau sapa nyanyi & apa maksud lirik. minat semata2 kerana lagu catchy bleh dgr dlm gym.. maksudnya bkn peminat.. ni nama dia poser. kalau dh bkn peminat setia xyah la beria2 nk backup kpop as peminat kpop.. satu lg, kalau dgr lagu kpop hanya kerana lagu dia catchy, xfhm maksud, xkenal penyanyi, bek ko lagu bahasa yahudi, diorg pn byk lagu yg catchy ko xkenal pn sapa penyanyi dia

      Padam
    5. apa badigol tanpa nama ni 12 Januari 2015 2:29 PTG minat memang minat la poser tu adalah untuk orang yang ckap gebang mcm ko berdegar2 tapi download cetak rompak tu baru poser! baru belajar ayat melayu ka ha poser?

      Padam
    6. poser - a person who attempts to blend into a specific social group... kau lah tu lembu.. bandwagon kpop poser

      Padam
    7. Minat dan peminat same ke? Minat sesuatu tak bermakna jadi peminat. Hanye suka 1 lagu terus kene jadi peminat retis tu ke walaupn lagu lain mcm sampah?

      Ini la contoh butthurt ---> anon 2.29. Hahaha.

      Padam
  31. Alla kpop.. satu malaya buat bising pun, kpop tetap best di korea. Bukan derang suruh melayu minat kat derang pun. Dah minat kebetulan boleh buat lauk pauk gitu.

    BalasPadam
  32. tapi aku suka Gaban ha ha ha!!!

    http://under-it-all10.blogspot.com/2015/01/kenapa-tak-ada-ungkapan-tahap-sharivan.html

    BalasPadam
  33. Mereka yg kena peluk2 ni bkn xtau hukum agama, mereka tau. Cuma pilih utk melupakan tuhan nya. Memilih utk lebih mementingkan dunianya bbanding agama.

    Satu benda lg yg muncul pas benda ni viral, adalah org yg marah konon mbuka aib mereka ni. Adduuuihh.. nmpk nya msh ramai yg xtau definisi 'mbuka aib'.

    BalasPadam
  34. sekadar minat saja boleh tp tak perlu terlalu taksub ke apa..bg sya tak kiralah kpop ke,jpop ke,apa2 pop la yang penting kesedaran tu mesti ada.semua terpulang pada diri sendiri.sedngkan dalam negara kita pun berlambak drama2 yang berpeluk sakan n macam2 lagilah.ni mesti terlalu taksub dan banyak berfantasi bila tengok drama roamantika korea bagai..lagi satu jangan kita nak salahkan kpop atau dari apa yang datang dari korea atau mana2 negara sb kalau kita tahu batasan n benar2 faham tentang agama x kan jadi sampai mcm ni.bukan semua dari korea tu x baik,tengok drama atau rancangan dorang ada yang bagus dari rancangan kita,hormat orng lebih tua.korea pun ada orang islam so x perlu nak diskriminasi.dorang tak tahu tentang islam so bg kita yang beragama islam ni dah tahu itu tak boleh kenapa x tolak dan kenapa merelakan.dorang pun x kan nak paksa kalau bgtau tak boleh buat apa yang dorang dah buat tu.saya rasa dorang pun tahu respect...

    BalasPadam
  35. Ni bukan dicabul namanya.. Kalau tepuk sebelah tangan takkan berbunyi..

    BalasPadam
  36. blogger ni lyn weezer kottt masyukkk

    BalasPadam
  37. slalu kan kalau artis kpop kalau dtg sini Just Main Game Ats Pntas dgn org malaysia or melyu . kau ingt nk g sini free . tkit dah berts hak dieorg lah nk buat ape pon kat dewan nie . Dieorg puye duit wang masa . Tak payah lah nk buzy and the body . Yg bloger ni Ckp Maruah ap smue knp ? aq ni pompue jgk terase . lgi pn Artis Tuh Yg Mintak Dipelk Bkn nye prmpuan . tkkn dieorg nk tolak Fanatik sngt Duit masa smue dah habis ni jee mase dieorg boleh buang fanatik dieorg tuh . heshAq bkn Haters Kpop -.-

    BalasPadam
    Balasan
    1. ah sorang lagi perempuan tulis pun mcm org bodo dan merapu pergi la sekolah balik! memang kena busy body la perempuan lembab dan slow orang mcm ko ni la yang buat generasi2 akan jadi bertambah bodo simpan bodo ko tu lebih baik tak yah taip la

      Padam
    2. Shrek is love,Shrek is life12 Januari 2015 1:03 PTG

      Ni bahasa negara apa ni? Duduk Malaysia tulis bhs melayu/malaysialah lembu.dasar peminat k-poop

      Padam
  38. benda yang salah tetap salah...apa lagi yang bersangkutan dengan adab-adab dalam Islam. kita perlu perbaiki diri dan ambik pengajaran..

    BalasPadam
  39. Lyn cite korea ok...but kPop terutama kpd yg fan artis...PLZ!

    Pernah dgr cite "Touch a Dog" event x? Kali ni "Touch/hug a Kpop artis"...EPIC!

    BalasPadam
  40. sy x fham dgn haters ni kalau x suka pon jgn la smpai ckp kpop 2 anjing dan babi...mereka pon mhluk ciptaan ALLAH mereka dapat dosa kamu yg meghina ni pon dapt dosa..aku tengok video 2 perempuan melayu la yg terlompt2 tergedik2 korea mna tau budaya kita ni yg perempuan ni pulk bukn nk ksi tau bhawa kafir dan islam x bolh bersentuhn ni x main redah je aq tengok so korg nk slhkn sapa pada aq dua2 pihk slh tapi x blh nk slhkn sepenuhnya kepda kpop sebab mereka x tau think fisrt before judge

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kpop anjing dan babi.

      Padam
  41. salam.Dah la tu banyak sangat mencarut la apa la. Bagus la korang nak nasihatkan perempuan tu tapi janganlah sampai mencarut2 jugak . Pandai la jaga percakapan tu. Erm lagi satu memang la berdosa perempuan tu buat sedemikian tapi kita siapa perlu menghukum kita pun banyak kekurangan yang perlu kita belajar jugak. Ini yang ditunjukkan je . Cuba korang tengok sekeliling korang artis2 malaysia ke mana2 la yang orang biasa ke ramai je buat macam tu ada lagi lebih dasyat daripada tu. So kita tidak perlulah membuka aib orang tapi kita sebagai saudara seislam berdoa supaya mereka berubah. Maaf la atas apa2 yang saya ucapkan ini . Wsalam.

    BalasPadam
  42. Ya...artis k pop tu memang salah....tapi tak boleh la salahkan kpop saja....kalau la perempuan tu menggelak perkara ni takkan terjadi jugak....cuba tengok betul2 gambar tu....mereka saling berpelukan...perempuan tu peluk juga artis kpop tu....jadi sama2 salah la....kpop salah...perempuan tu salah jugak....kalau sorang nak sorang tak nak takkan jadi...ni dua2 nak....artis kpop tu cium dia nak jugak....haaaaa

    BalasPadam
  43. Salah orang kita,orang Korea tu manelah tau.. Yg perempuan tu pun satu,kenapa sanggup gadai maruah mereka bila jumpa artis K-Pop? Memang kerja gila.. Minat boleh tapi ikutlah batas agama,kita ni orang Timur masih ada adat resam yg wajib dipatuhi..

    BalasPadam
  44. yee..budak-budak pompuan tu yg salah. deorg tak patut gatai peluk oppar2 tu. tapi utk kutuk retis kpop tu lebih2 i.e rupa paras deorg, warna kulit deorg itu xenophobia namanya.

    BalasPadam
  45. Sesetengah daripada orang Malaysia memang hipokrit. Diorang tu bukan Islam, fikirlah sikit. Memanglah diorang tak tau adab dan budaya kita. Tapi masalah dia bukan ni sebenarnya. Kalau korang tengok drama melayu sekarang ni, diorang berlakon berpeluk-peluk bukan muhrim siap pegang tangan Ada jugak masukkan kiss scene Kat dahi. ITU korang nak cakap apa? Kenapa berpeluk-peluk, pegang tangan? Sedangkan bukan muhrim? Padahal yang berlakonya orang islam, tahu hukum-hakam segala. Sebab diorang berlakon je, so okaylah?! Haish.. Hal tu tak mencabul lah? Oh.. Kalau orang bukan Islam buat mencabul. Takda yang bising pulak. Sepatutnya kita ni bagilah tahu diorang adab kite dulu, ni terus melulu nak kutuk. Tak tahu nak cakap apa dah dekat korang semua ni. Ada sesetengahnya yang poyo terlebih, hadis semua keluar. Ceramah semua keluar Dari mulut tu. Daripada kita sibuk pasal orang luar, sampai siap masuk berita bagai. Kita nasihat budak tu bukan kutuk dia and caci dia. Pastu yang kata taknak kahwin dengan perempuan yang minat kpop? Tak rasa ayat tu macam childish ke? Jodoh tu ditangan tuhan, kalau satu hari nanti ditakdirkan kahwin dengan peminat tegar kpop. Nak buat apa nanti? Nak ceraikan dia. Some words that came out of your article sounds really childish, although there's a part of it that's true and dont go around mocking other races, that's just plain low and rude. No offense to the person who wrote this. I'm just stating my opinion and thought.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bertenang, bila saya up entry pasal K-Pop tak perlu butthurt sangat. Saya setuju dengan komen anda, namun bila saya menulis artikel pasal isu K-Pop ini bukan bermaksud saya menghalal dan bersetuju dengan adegan peluk memeluk pegang2 dalam filem dan drama2 melayu, perkara tu pun saya dah pernah tulis beberapa kali sebelum ini, antara yang saya dapat cari:
      - Babak ranjang dalam filem melayu suatu pendidikan
      - Babak ranjang dalam filem Melayu
      - Filem tempatan yang takut memapar realiti
      - Ramai Melayu sanggup menjadi hamba hiburan
      - Antara curang, rogol dan khalwat
      - Beza kategori filem/drama barat, anime dan melayu
      - Filem tempatan yang masih belum merdeka

      Saya menulis mengikut isu, so jangan risau. Lepas seminggu nanti orang lupa lah isu K-Pop ni dan all K-Poop lovers dah boleh hidup aman damai tanpa gangguan lagi, tunggu jelah mungkin setahun dua lagi muncul balik isu pasal K-Pop ni yang lebih kurang sama.

      Padam
    2. Saya ni bukanya butthurt sebab saya pon dah tak berapa minat kpop. Dengar muzik diorang pun dah jarang. Sekali-sekala je bukak channel korea, itupun sebab nak tengok running man. Saya just cakap berdasarkan komen2 lain yang saya baca. Like I said earlier, I'm just stating my opinion. Lagipun kpop bukan akan popular selamanya-lamanya. Tak lama lagi muak jugak. Thanks for understanding lah ya.

      Padam
  46. salam.
    ni nk ckp lh, perlu ke komen bende yg lucah2? klu iye pn syg agama islam, nk nasihat kn kt budk2 pompuan tu ckp lh perkataan yg baik. x perlu lh smpi kuar kn perkataan2 lucah sume! ko piki xde spe ke yg bce komen2 sume ni? laki pompuan bce weyh, jge lh sikit ayat tu der! aq yg pompuan ni malu doh bce! yg tuan punye blog ni pn, klu benci kpop pn jgn lh smpi ckp diorg tu anjing, diorg tu pn ciptaan Allah. n one more thing, wahai tuan punye blog, engko bnyk2 kn lh nasihat kt pengkomen engko tu supaya diorg komen bg ayt tu baik2, jgn nk lucah2 sngt. bia lh klu diorg x bce pn asalkan ko dh nasihat kn die. sejujo nye aq ni pn bukn lh alim sngt, cume aq rse sbgi umat islam, aq patot nasihat kan apa yg salah. n korang pn doa2 kan lh yg korang ckp "kPOOP"sngt tuuu supaya diorg dpt hidayah dari Allah, bg msok islam. jgn lh dikutuk2 lgi. sedih btol lh, ada cara baik, cara yg burok gk korang buad. sorry lh klu ada yg trsinggung. k. salam

    BalasPadam
    Balasan
    1. tentera2 kpoop ni time mcm ni lh muncul dr gua demi mempertahankan artis kpoop kegemaran mereka bermatian2 drpd serangan tentera siber... tp bila ada isu lain yg lebih besar yg lebih pntg yg melibatkn maruah agama, bangsa & negara... diorg mana nk peduli nk amik port...

      nah amik ni tepek satu kali kt muka macai2 kpoop
      https://www.facebook.com/BenciHargaNaik/photos/a.133152726724505.11635.133145123391932/893532000686570/?type=1

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. So ko nak ckp yg terang2 buat maksiat xperlukan peraturan? Pastu nk tegur org yg buat maksiat perlu peraturan? Mazhab agama mana ko pakai ni?


      K pop manusia, yahudi juga manusia. Kalu aku maki yahudi anjing ko backing yahudi x?

      Dh la blajar bg hbs dulu la sebelum nk berdebat dgn org ...

      Padam
  47. Betul tu. Kita org islam ,cakaplah baik2 tak perlu nak komen lucah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la kaan, Nabi pn x guna kan perkataan2 yg tk patut bile nk nasihat kan org lain. kesian dgn org malayisa skang ni.

      Padam
    2. obvious fan k-poop pun maki2 jugak pun, sepesis sama je ngan nasihat maki2 memang bagus kumpul malaun2 ni dlm lubang hitam pastu tinggalkan je diorang

      lagi satu jangan ubah topik la time buat jahat xde lak fikir2 nabi , Allah S.W.T.pastu tang orang marah nasihat terus nak panas bontot mengelabah kata maki la suh nasihat ikut nabi la, habis apsl berhibur tak ikut sunah nabi? geng2 ignorance ni la xleh buat pape dah...

      Padam
  48. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  49. K-Poop akan selamanya menjadi K-Poop selagi wanita masih tiada kawalan diri dan hanya menjadi hamba kepada nafsu yang membuak.

    BalasPadam
  50. kata izin Allah itu pandangan adik kepada orang... orang memandang aksi adik dalam video peluk kpop ni adalah KERANA IZIN SYAITAN....

    BalasPadam
  51. kenapa la malaysia masih ambik stesen tv korea masuk astro malaysia terutama siaran drama korea,,, aku tak paham.. kenapa diorang buat mcmtu??? mungkin sebab laki korea hensem??? pompuan korea cantik??? kecantikan yang sangat tak asli aku tengok orang2 sebegini... buat plastic surgery semata-mata nak hensem dan cantik je buat apa???

    takpayah dipelik sangat pasal insidentu,, rosmah peluk LCW tu macam mana?? aku dengar tak ade pun yang ambik tindakan... yelah... isteri PM kan... kena ikut la kan... tak boleh saman orang yang sebegitu... tak boleh dipandang teguran aku taktahula betul ke tidak

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...