Iklan Leaderboard

Khamis, 27 Jun 2013

78 Peminat taksub yang hilang akal

Minggu lepas David Beckham datang China, beratus2 orang berasak dan berebut nak mendekati pemain bola idola kesayangan mereka sampai beberapa orang cedera akibat rempuhan, mungkin mereka rasa boleh dapat berkat kalau dapat sentuh David Beckham mungkin. Mesti anda rasa apa lah asshole sangat diorang ni jumpa Beckham pun macam orang gila, lain lah kalau Kim Jong Kook.

 



Ada rasa asshole tak tengok gambar dan video tu? Ok sekarang tengok video yang lebih kurang sama asshole tapi versi Malaysia.



Sumber blog Mazeer Mohamad.
Aku takde masalah dengan orang yang minat K-Pop atau Korea related thingy macam Running Man atau Drama Korea. Aku cuma nak highlight ketaksuban fanatik melampau peminat2 ni bila jumpa artis yang diorang minat. Masa tu adab, sopan santun, budaya timur, maruah, hukum agama semua tolak tepi. Meroyan macam orang histeria hilang akal. Kalau anda salah seorang daripada mereka dalam video tu, korang ada rasa bangga ke dapat jumpa Kim Jong Kook terkinja2 nak ambik gambar, terjerit2 oppa oppa, seriously takde rasa malu dan bangang ke? 

Dulu ada kes budak baru nak up yang sanggup buang kerakyatan warganegara Malaysia sebab artis K-Poop dia kena baling sampah dengan penonton masa tengah buat persembahan kat Malaysia. Gila, tak payah taksub sangat kot. Ada K-Poopers yang beragama Islam yang bukan main bermati2an mempertahankan K-Poop bila dihina, tapi bila Nabi dihina ada nak pertahan bermati2an sama macam korang pertahan artis K-Poop korang tu?

Kadang2 orang takde masalah mana pun dengan mana2 artis K-Pop ke, Justin Bibir ke apa, tapi ramai orang menyampah tengok gelagat peminat fanatik yang over dan poyo nak mampus. Sama la macam politik pun, kadang2 orang jadi benci pada suatu parti politik tu bukan kerana parti tu tapi kerana sikap segelintir penyokong dia yang macam tahi. Bola pun macam tu, ada sesetengah orang benci team The Red Warrior atau Johor DT bukan sebab team tu sendiri tapi kerana perangai fans dia yang macam anus. Get it???


Sumber

Kerana bola ramai yang sanggup datang seawal 6 pagi. Alangkah bagusnya kalau surau dan masjid kita penuh seawal 6 pagi juga.




tags: david beckham stampede rempuhan shanghai china cedera liga super cina csl universiti tongji kim jong kook running man oppa datang malaysia gambar video klia peminat fans histeria menjerit taksub kena rasuk fanatik macam babi asshole tahi bangang nak mampus hina nabi kutuk agama islam di facebook sally yen sikap penyokong fans final piala fa kelantan the red warrior trw johor darul takzim jdt pecah pintu stadium mengamuk tiket habis

78 ulasan:

  1. aku pun pelik dgn perangai dorang ni noob...

    aish 1st kah? :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup.. annoyed giler kan..

      kekadang kita x benci pun artis tu.. tp meluat ngan "kipas susah mati"

      ada betul jugak bila hina Nabi mereka buat rileks je, tp kalau ada yg hina artis kesayangan mereka, bermati-matian plak mereka..

      btul lah kiamat semakin hampir apabila ulamak dicerca dan artis disanjung.

      Padam
    2. aku kalau nampak retis, aku pandang je daripada jauh.. nak dekat2 nak minta autograph ke apa.. mmg tak kuasa

      Padam
    3. yala za..aku pun camtula..ala..depa pun cm kita gk..cumanya suma orang kenal depa..aku?takdak org kenal pun.hehehehehe..

      Padam
    4. first artis plain-kun :D

      Biasanya depa ni jadi macam tu sebab ramai kalau sorang-sorang susah juga nak naik syeikh.. kecuali memang jenis extreame fanatik gegila.. kalau berkumpulan tu jadi semangat hahaha..

      Padam
    5. bagi aku takda masalah pun dorang nak have fun as a fan. tambah plak artis korea tu tak selalu datang. korang tak perlu la nak rasa annoy ker apa. lagi pun itu duit dorang kan. biarlah dorang nak guna. kalau rasa benci tak payah tengok. sama gak cam aku. tak pernah aku suka drama melayu dalam tv. so aku tak on tv. oh ya. aku running man tu pun aku tau apa.:D

      Padam
    6. ada orang dia rasa annoy sebab dia jeles tak mampu nak join kot?tapi minat tu ada. ntah la. :D

      mecha

      Padam
    7. haah bg aku xde masalah pun diorg nk terkinja nak melalak mcm anjing pun...itu hak diorg duit diorg,bukan kacau org lain pun.sama la sapa2 nak baring tengah jalan ke nak berhimpun menyalak dpn parlimen ke xde masalah pun,itu hal diorg...kalau rasa benci xpyh join...yg penting anuwar dh angkat sumpah mcm sesumpah...xgitu

      Padam
    8. bukan masalah have fun as a fan. Itu semua orang ada. Yang Noob bincangkan, kemana perginya nilai adab tatasusila kita semua bila terlampau taksub minat kepada sesuatu yang duniawi.

      Aku tak suka memang aku tak tengok. Tapi pusing pusing di dunia maya nie, nak tak nak kengkadang tertengok juga.

      Padam
    9. kalau lee byung hyun datang aku gi la amik autograph

      dah dapat headphone, thanx a lot!!! :D

      Padam
    10. Aujinz, aku rasa nilai moral aka tatasusila setiap orang berbeza kot. somehow kita rasa perkara tu cross the line dari apa yang kita pegang, tapi bagi orang lain it doesn't matter. dan kita boleh paksa orang lain ikut dan amal apa yang kita percaya. mungkin faktor pendidikan dari rumah/sekolah dan juga pergaulan rakan rakan.

      mecha

      Padam
    11. Tanpa Nama27 Jun 2013 10:46 PG

      gila butthurt ko dengan anwar. kesian..
      aku yang tak suka umno pun tak butthurt sampai camtu kat najib.
      elok ko simpan duit beli ps4 hujung tahun ni n have fun.

      mecha

      Padam
    12. kalau dah dorang boleh trkinja2 tanpa rasa malu sampai org lain nmpak, takkan org lain tak boleh annoyed dlm hati yg org lain tak nampak..annoyed ni ada mcm2 jenis annoyed, ada sbb jeles, ada sbb malu...so tak salah kalau nk annoyed tp simpan dlm hati...mcm noob ni annoyed, dia luah kat blog, tp orang taw ke dia ni sape? so, biaq pi lah dorang nak trkinja2 mcm monyet, dan biaq pi lah org lain nk annoyed...haha

      Padam
    13. nilai moral dan tatasusila orang memanglah berbeza..

      hak dan duit masing2 untuk terkinja2 pun berbeza juga..

      tapi tu bukan maksud benda ni bersifat mutlak iaitu ko boleh buat seeeemua benda yang ko nak dengan alasan "tu hak aku la", "tu hak dia la"..tak boleh..kalau macam semua orang akan halalkan semua yang tak boleh jadi bole, sebab ikut tekak masing2..

      sebab tu dalam al-quran dah tertulis barrier2 dan limitasinya..

      sebab tu kat sekolah agama kita belajar pasal akhlah, nilai murni, adab2..kat mana nak aplikasi?katy kehidupan seharianlah..

      my 2.50 cent

      Padam
    14. bro nazha. sesama muslim pun ada beza nilai moral actually. budaya arab mulim orthodok lain. melayu konservatif lain pula budaya. muslim liberal pula lain faham budayanya. walaupun kita percaya al-quran itu satu versi, dari segi sudut pemahamannya ada berpuluh puluh penafsiran oleh para pentafsir. dan lagi satu aku tak rasa orang orang non muslim dalam video kat atas tu juga tertakluk dengan undang-undang al-quran.

      dalam kes fanatik kat atas ni, aku lihat bagaimana seseorang peminat tu nak enjoy dia punya minat. dan aku rasa aku tak berhak nak define how u should enjoy your interest. atau u must follow this way or that way.

      kadang2 terlalu suka judge akhlak dan iman orang lain pun agak annoying juga.

      Padam
    15. entah la kita memang takda hak untuk kawal diaorang tetapi sebagai saudara dari keturunan adam kadang risau atau sedih juga..

      nanti kalau la tuhan tanya kat akhirat kenapa kau tak tegur mereka? nak jawab sebab itu hak mereka?

      entah la.. semoga Allah ampunkan dosa-dosa kita...
      buat diri sendiri saudara sahabat jangan la taksub sangat dunia..
      ingat-ingat persiapkan diri untuk kita mati esok..

      Padam
    16. mmg semua masyarakat ada beza dlm nilai moral,tp kalau tgk insiden di china tu,adakah bg mereka nilai moral sebegitu adalah sesuatu yg baik & acceptable? berasak2 semata2 nak kejar beckham sampai ada cedera kena rempuh,kena pijak.kalau ianya bermoral,xdelah event tu dibatalkan kerana sikap penyokong.

      mcm bola,ada penyokong baling2 botol & mercun ke tgh padang,walaupun ia mungkin budaya ttp adakah ia bermoral?kalau bermoral kenapa mereka dikenakan tindakan?

      sama juga dgn kes mamat kpop yg dtg malaysia tu,kita bkn nak judge sapa2 tp rasa2 adakah benda tu bermoral?tiba2 kalau ada org cedera atau mati kena pijak masa tgh berasak2 kerana mamat mata sepet tu, rasa2 ada x org ckp jgn judge org lain lg...

      Padam
    17. penyokong kelatan rempuh dan rosakkan pintu stadium hya kerana xdpt beli tiket...ini bermoral atau tidak? tindakan ini betul atau salah? kita boleh judge atau tidak?

      Padam
    18. Tanpa Nama27 Jun 2013 1:20 PTG

      betullah apa kamu kata. tapi ada juga bukan nak menegur sangat. tapi lebih kepada mengutuk sebab berbeza minat. kalau kena pada perkara yang diri sendiri minat, takdalah nak keluar semua hujah agama apa bagai. :D

      mecha

      Padam
    19. kita ni mengutuk rupenye..

      Mohon saudara Noob sila buang artikel2 yang mengalakan orang mengutuk seperti ini..


      Padam
    20. ada jugak yang terasa dia mengutuk. lol

      Padam
    21. Haiya lobot, lobot..

      Aq perati lobot nie 1 jer modal tegar die nk kutuk org lain yg x stuju dgn die, lebey2x lg kalu brkaitan hal benda2x duniawi nie, balik2x ckp x mampu, sikit2x komen x mampu... ha3x mentality budak dusun ke aper, gila jakun bajet die sorang jew ade gaji kot... pffftttt kesian doe kah10x

      Padam
    22. kalau yer pun tak suka aku tak payah la nak kutuk metaliti kaum dusun. mentaliti meleis pun apa kurangnya. moral judges jer lebeh. kaum lain takda plak nak lebeh2 judge moral dan iman orang. meleis memang camtu ek? cakap bab agama no.wahid. tapi yang ramai buang baby pun meleis jugak yang juara mengalahkan athies yang takda agama :D

      Padam
    23. kalau ye pun xsuka meleis xperlu nk kutuk org melayu.xsemua org melayu mcm tu,ramai lg yg baik2.jgn generalize semua melayu tu teruk

      Padam
    24. benda ni tak susah mana, nak minat sikit2 tu ok, jangan taksub sampai hilang akal + meroyan n discard batasan2 agama n tatasusila sudey.... tu jer pointnya, pun boley jadi bahan gaduh ka? ^^

      Padam
    25. mecha butthurt sbb kalau lobot dia dtg malaysia mesti dia terkinja2 mcm awek2 kpop kt dlm video tu sambil jerit "lobot lobot"...

      Padam
  2. Ckp pndai....

    BalasPadam
  3. mintak2 dijauhkan. aku harap aku mati sebelum sempat nak tgk perkara pelik/dosa besar menjadi perkara normal dlm masyarakat melayu boleh..

    BalasPadam
  4. korang ada rasa bangga ke dapat jumpa Kim Jong Kook terkinja2 nak ambik gambar, terjerit2 oppa oppa, seriously takde rasa malu dan bangang ke?

    Kalau dah suka sangat orang sangup buat apasaja benda walau nampak bangang pada orang lain.. tak caya? cuba tengok orang bercinta ada sangup buat apa saja termasuk serah jiwa raga bahkan nyawa.. mati pun sangup kerana kekasih hati Noob..

    jadi suka sesuatu tu berpada-pada jangan melebihi rasa cinta kita kepada yang maha berkuasa..

    BalasPadam
  5. running man tu lelaki berlari ke apa? group baru ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. running man ni reality show. seronok. tapi tak ada lah sampai saya teringin nak berasak-asak sekadar jumpa face to face. apatah lagi untuk bayar rm180 untuk jumpa diorang 7 sept ni. memang tak lah. sayang duit jpa :)

      Padam
    2. RUNNING MAN PUN XTAHU? VERY THE KAMPUNG LA AWK NI. RUNNING MAN TU DH JADI MCM PENGETAHUAN AM ZAMAN SKRG TAHU TAK? MOSTLY SEMUA ORG DLM MASYARAKAT TAHU RUNNING MAN TU APA,EVEN NENEK AKU PUN TAHU...AWK TAK IKUT PERKEMBANGAN SEMASA KE? KAT RUMAH XDE TV KE? MCM DUDUK DLM HUTAN

      Padam
    3. uhyoo aku pun tak tahu running-man tu apa..

      sebab takda pun dalam taklin malaikat nak tanya running-man tu apa lol..

      Padam
    4. takpe aku pn tak tau ape tu running man. Mcm penah dgr tp belum terlintas di pikiran atau terdetik di hati utk google secara detail. haha.

      Padam
    5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    6. sama laa...org kat opis aku dlu x abis2 dok citer pasal running man..aku x penah tgok pon..diorg kate org korea hansome2,tu yg fanatik sgt tu...tp pada pengetahuan aku, Nabi Muhammad lagi hansome + utusan Allah lg...buat ape nk agung2 kan yg lain kan? :)

      Padam
  6. Masa tu adab, sopan santun, budaya timur, maruah, hukum agama semua tolak tepi. Meroyan macam orang histeria hilang akal.

    kahkahkah..

    kita ada akal kan?jadi jangan bagi nafsu ke emosi ke berfikir lebih dari akal kita..bila banyak benda datang, kenalah filter sebaiknya..kalau aku tulis ni pun aku dan yang lain yang rasa benda ni bermanfaat, kenalah amalkan sama-sama..harap nanti bila masa ramadhan, masjid penuh sentiasa semua taksub nak peegi solat awal..amin:-)

    BalasPadam
  7. Sebab tu orang sanggup tido kat khemah berjerebu di padang asalkan pemimpin kesayangan mereka dapat duduk dalam aircond di parlimen dan banglo. Kah kah kah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ini komen paling WIN!

      Padam
    2. butthurt?

      Padam
    3. Kahkahkah! Ni komen paling lawak aku baca hari ini.. kahkahkah!

      Padam
  8. KORG NI MESTI JAKUN KAN TAK PERNAH TGK RUNNING MAN,SBB TU TAU KUTUK JE X PANDAI NAK MENILAI & MENGHARGAI SENI...RUNNING MAN DAH TERKENAL 1 DUNIA,KALAU ADA YG X TAU RUNNING MAN TU APA MMG KETINGGALAN ZAMAN MCM KATAK BWH TEMPURUNG... LGPUN APA SALAHNYA KITA SAMBUT DIA DGN MERIAH KAT AIRPORT SBG ARTIS ANTARABANGSA & PELANCONG...INGT SENANG KE KJK NAK DTG MALAYSIA??? KORG PATUT RASA BERTUAH ADA JUGAK ARTIS HEBAT MCM DIA NAK JEJAKKAN KAKI KAT SINI.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku tak rasa la kalau x kenal running man tu katak bawah tempurung. we learn or take the effort to get to know something, based on what we think worth to us. sesiapa yg rasa certain hiburan tu tak worth untuk diri dia considered ketinggalan zaman ke?

      Padam
    2. Kalau x update ttg perkara hiburan dianggap ketinggalan zaman, kalau anda at least membaca satu muka surat Al-Quran setiap hari juga dianggap ketinggalan zaman?

      Hiburan itu dibenarkan, cuma jgn melampau2 minatnya smpi lupa perkara halal haram. Rasa2 Rasulluah bangga x dgn ketaksuban kita x kira artis hiburan atau tokoh politik?

      Padam
    3. jakun? katak bawah tempurung?hahaha..

      setakat tu je ke benchmark hidup anda?


      Padam
    4. sah..Tanpa Nama27 Jun 2013 10:05 PG adalah peminat setia kpop..hahaha

      Padam
    5. Demm.. Tak tahu pulak aku rupenya KATAK bawah tempurung..

      Setiap hari aku berkomunikasi dengan orang dari seluruh dunia.. dari eropah dari us dari asia china..

      Tapi demm diaorang tak cerita kat aku pasal running-man..

      diaorang nis emau katak rupernye macam aku lol..

      Padam
    6. rugi betul aku dunia akhirat tak tau pasal running man ni.. cis!

      Padam
    7. woww.. k-popers hardcore dh marah.. lari~~~ ala2 running man

      Padam
    8. Tanpa Nama27 Jun 2013 4:22 PTG

      harapnya jangan kat dunia updated dan seronok tengok "runnin man" kat akhirat jadi runing man tak habis2..

      Padam
    9. Wahhh BKT stiap hari komunikasi dgr org serata dunia ni msti keje international related. tp sayang kata bawah tempurung. takpe aku pn katak bawah tempurung.

      Padam
    10. stakat ni aku mmg tak penah jmpe face to face la fan taksub mcm ko ni ckp cmni. kalo aku jmpe face to face, kt situ jugak aku nak muntah.

      Padam
    11. MAMPOSLA AKU MK MINAT KPOP KE RUNNING MAN KE ADA MENYUSAHKAN KORUNK KE? IGT AKU MINAT KPOP AKU X SEMBAHYANG X MENGAJI KE??? NTAH2 SOLAT AKU LEBIH CUKUP DRPD KORUNK YG DOK KUTUK2 KPOP.

      Padam
    12. Bawak2 mengucap dik, istighfar banyak2....

      Padam
  9. Jgn terlampau taksub...just sederhana dlm perlakuan kita

    Papepun kelakuan/tingkahlaku kita mengambarkan segala2nya even betapa bagus ilmu di dada

    BalasPadam
  10. bestnye klu dapat g sana banyak gila awek cuci mata n tangan....

    BalasPadam
  11. K-Poop...kikiki...ape yg dok taksub sangat pun tataw lah...adoyaiii

    BalasPadam
  12. Salam semua,

    Adakah tak tau tentang artis, program hiburan, budaya mendatang ni suatu kerugian besar kepada kita? Perangab kartun apekah ini?...
    Toksah kata bab agama, kalau ditanya nama pemimpin atau undang2 am berkaitan kamu ni boleh jawab ke? Umpamanya berapa denda melanggar had laju? Pkl berapa masuk waktu isyak?

    Warga muda Malaysia, tolong jadi menjengkelkan diri anda.
    Btw, perenggan noob yang last memang nest.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Typo=tolong jangan

      Padam
  13. TERKINI!!

    Peminat JDT berjaya membeli tiket Piala FA di stadium Tan Sri Hassan Yunos...yg xleh bla smpi ada yg stat beratur sejak jam 1 pagi lagi?!

    Dasyhat..harap2 smpt buat solat tahajud jam 4am sebelum kaunter bukak pagi td.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hebat penangan Bola ni

      Padam
    2. alahai kesiannya makcik ni aku tgk sanggup kena himpit semata2 nk beli tiket bola... http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/7.229773.1372318405!/image/image.jpg_gen/derivatives/default/image.jpg

      Padam
  14. RUNNING MAN TU APA? AKU HARI-HARI RUNNING KEJAR BAS BALIK KERJA.. ADAKAH AKU PUN DALAM REALITY SHOW TERSEBUT?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Facepalm!!

      Papepun kalau ada Astro kat rumah check channel 393 ONE HD...bila dah tgk baru fhm. Check kat wiki pun x guna sbb xkan fhm pengaruh cerita ni yg adakalanya sgt best bg kaum hawa.

      Padam
    2. papepun kalau ada astro kat rumah check channel 106 oasis...bila dh tgk baru fhm betapa sia2nya masa yg dibazirkan utk tgk running man dlm kehidupan kita yg singkat ini

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    4. rumah aku takde astro..

      adakah aku akan digelar lagi teruk dr katak bawah tempurung?

      katak dalam kelapa kot.

      Padam
  15. runningman..trauma..dulu kena preasure dpt nama ni untuk runner beli brg teruk gila hidup ak.....bersyukurlah

    BalasPadam
  16. adeh.. kakak bertudung tu smpai taksub sngt dan excited sngt smpai main sep3 tom3. ayoo.. dpt dosa free dah pegang2 sengaja..

    BalasPadam
  17. apa barang running man oleh artis k pork yg sudah diketahui kecantikan plastik surgery. puihhh...
    aku pun xtau apa running man, tapi xpenting nak tahu pun. bukannya boleh tolong aku jawab pertanyaan mungkar nakir dlm kubor....

    -ahmad (the returning)..

    BalasPadam
  18. najib ada peminat, Anwar ada peminat, Nik Aziz ada peminat, UAI ada peminat dia K-Pop ada peminat Running Man pun ada peminat.. Bola pun ada peminat..

    Prince of Noob pun ada peminat kan?..

    Tuhan tak jadikan sesuatu tu tanpa sebab :)

    hohoho..

    BalasPadam
    Balasan
    1. really? mohon gadis2 fans aku histeria ketika menyambut aku kat puduraya (aku tak naik kapal terbang, naik bas je pun jadilah)

      Padam
    2. Noob, ko yg hasilkan aplikasi Buasir Otak kat Play Store, kan?
      Baik ko mengaku

      Padam
    3. Aku sanggup tido dalam khemah berjerebu di padang merbok untuk sambut kedatangan Noob di puduraya.. kah kah kah!

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...