Iklan Leaderboard

Rabu, 19 Jun 2013

26 Wanita yang paling berkuasa dan berpengaruh

Bila aku bukak cerita yang berkaitan pasal kereta dan pemanduan, mesti pemandu wanita yang banyak kena bahan. Aku faham woman driver dah sinonim dengan skil pemanduan yang agak teruk sampai ada banyak video kompilasi mengenai woman driver di Youtube ni walaupun tak semua macam tu. Tapi walaupun wanita dikatakan kurang hebat dalam memandu, tapi dari aspek lain kaum wanita sebenarnya sangat hebat dan berkuasa seperti juga kaum lelaki.


Berikut adalah 10 wanita yang paling berkuasa di Malaysia seperti yang dimuatkan dalam The Star:


1.  YABDPS Rosmah Mansor
Isteri Perdana Menteri Malaysia, DS Najib Razak


Gabenor Bank Negara Malaysia


3. TSDS Michelle Yeoh
Pelakon Malaysia bertaraf antarabangsa

 
4. Dato' Dr. Ambiga Sreenevasan
 Peguam, bekas Presiden Majlis Peguam dan Pengerusi Bersih.


Ahli Parlimen Lembah Pantai, anak DS Anwar Ibrahim


Peguam, Ahli DUN Subang Jaya


 Ahli DUN Kinrara, Exco Kerajaan Negeri Selangor


Pelakon TV dan Filem, DJ Radio dan Hos TV


 CEO of the Kuwait Finance House (Malaysia) Berhad


Aktivis sosial, anak Tun Mahathir Mohamad


Senarai itu dipilih daripada 1,000 calon merangkumi tujuh kategori iaitu kekayaan, perniagaan, gaya hidup, NGO dan kesukarelaan, politik serta teknologi.

"Untuk menentukan kedudukan antara setiap kategori, dan kedudukan keseluruhan dalam senarai 10 teratas, kami menggunakan tiga kayu ukur: wang, kemunculan di media dan impaknya," menurut keterangannya.

Yang aku pelik, kenapa Raja Permaisuri Agong tidak tersenarai dalam list tu. Bukankah tajuk ranking tu "10 Wanita Paling Berkuasa di Malaysia?"


Btw Dato' Shabery Cheek tulis kat FB dia nak siarkan sidang parlimen secara live selama 1 jam bagi sesi soal jawab di RTM, so aku mohon kat dia agar disiarkan sidang parlimen secara live sepenuhnya full version dengan kaedah video streaming kat Internet. Aku harap dia dapat baca dan pertimbangkan cadangan aku tu. Bagus betullah Menteri Komunikasi dan Multimedia ni ada akaun Facebook, mudah untuk rakyat2 marhaen macam kita nak berhubung terus dengan pemimpin.

Sumber

Aku baca ada yang kena ban dengan DS Shabery Cheek kat Facebook dia terutama yang guna akaun FB hantu. Tulah lain kali nak tulis apa2 cuba tulis elok2 sikit dengan sopan dan berprotokol, baru la orang nak block pun tak sampai hati walau aku pun akaun hantu juga har har harunnnn...




tags: rating ranking rank senarai 10 wanita paling berkuasa berpengaruh di malaysia most powerful women rating ranking woman driver video compilation fb facebook fanpage shabery cheek block ban user pengguna akaun hantu tanpa nama anonymous rtm siar live 1 jam sidang parlimen sesi soal jawab cadangan

26 ulasan:

  1. Balasan
    1. Allah ciptakan wanita itu memang istimewa :)

      Padam
    2. ye betul tu cik lyn. termasuk cik lyn yg istimewa selalu memberi komen2 nasihat di sini hehe

      -midnite

      Padam
  2. kak mah bjaya menqueen control laki nya org no 1 dlm negara. ni baru betul hebat hahaha..

    BalasPadam
  3. bro jom exchange link
    http://zirahnamia.blogspot.com/2013/06/link-exchange.html

    BalasPadam
  4. go go YB noob....

    BalasPadam
  5. 1. Wang
    2. Kemunculan di media
    3. Impak

    Hummm...entahlah :( akhir zaman dah kot?

    BalasPadam
  6. the star troll rose mah ke ape nih?

    BalasPadam
  7. Dunia dunia..

    jangan berpengaruh kat dunia merana kat akhirat sudah..

    ingatan untuk diri sendiri dan yang lupa..

    BalasPadam
  8. Noob..kalau wanita solehah,bidadari pun jeles. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko ke salah satu wanita yang solehah sangat tu?

      Padam
    2. yg pastinya cik lyn lbih solehah dari ngko..

      Padam
    3. Well, Saidina Umar kata; "Lelaki yang berjaya itu dilihat dari 2 perkara;
      siapa ibunya dan siapa isterinya."

      Padam
  9. Women driver memang ya ampun. Tapi takpe ada jugak yang perempuan hebT. Keskes

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko komen driver wanita apa ni? mana driver wanita dalam senarai kat atas tu?

      Padam
    2. jangan lah marah dia...sian dia baru bangun tidur ni..

      Padam
    3. eh betul la kan Noob kan mulakan dengan women driver :)

      Bila aku bukak cerita yang berkaitan pasal kereta dan pemanduan

      Padam
  10. OK la tu rosmah.. tanpa program permata siapalah kanak2 di malaysia ni.. hagagaga

    BalasPadam
    Balasan
    1. best sangat ke program permata berbillion2 tu?

      Padam
    2. cincin permata rosmah 24juta begitu bharga hewhew..

      Padam
  11. Michelle Yeoh paling berkuasa no 3? Aku lagi prefer Siti Nurhaliza...atleast Permaisuri Agong lagi bagus...ini yang berkuasa dan berpengaruh..bukan yang mengharumkan nama negara dengan berkarya dan bekerja di luar negara...adeh...

    BalasPadam
  12. Rozita Che Wan tak de ker?


    -Fans Che Ta-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu arr, CheTa dah ler lawa, pndai masak smpi msuk master chef, pelakon wanita trkenal, bakal dpt hubby baru muda dan hensem plak tue, pelik jugak dia tak tersenarai dlm list...hewhewhew

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...