Iklan Leaderboard

Selasa, 23 Disember 2014

43 Peminat K-Pop yang kurang akal dan kurang ajar

Aku bukanlah seorang yang benci sangat dengan sesuatu perkara, cuma aku menyampah gila tengok peminat atau macai yang terlalu taksub dan fanatik dengan sesuatu perkara tak kira la hiburan, politik, sukan dan lain2 sebab kebanyakan diorang ni jenis tak boleh ditegur, tak boleh menerima teguran, tak boleh dikritik, sentiasa mahu menang dan merasakan diri betul, kurang ajar, biadap, seringkali berfikir menggunakan emosi bukan guna akal. Dan antara yang paling aku tak boleh tahan adalah dengan peminat K-Pop yang rata2 budak2 perempuan yang masih tak habis sekolah.


Ada sekali tu aku encounter dengan budak K-Poop kat Facebook. Ucapan salam kepada mereka yang tidak suka kpop adalah "Kw bodoh ke?" Masalah dengan K-Pop ni bukan setakat artis K-Pop tu sendiri fake dan gay, juga kerana peminat fanatik dia pun terlalu bodoh berfikir guna emosi bukan guna akal. Mereka bukan main bersungguh2 lagi dan sanggup jadi bodoh semata2 nak mempertahankan artis K-Pop mengalahkan orang yang mempertahankan agama. Sebab aku rasa malas layan dan sangat buang masa untuk berdebat dengan budak2 pendek akal ni maka aku malas nak drag perbualan ni lama2.



Lagipun artis2 K-Pop termasuk juga boyband2 yang ada kat seluruh dunia ni biasa popular sekejap je, paling lama 5 tahun, sebab diorang tersangat bergantung kepada rupa semata2 dan bukan disebabkan muzik mereka, sebab itu pun mereka digilai oleh gadis2 remaja zaman tu. Bila diorang dah semakin tua, diorang akan mula dilupakan oleh peminat2 mereka yang turut berubah mengikut usia. Peminat2 yang baru pula lebih minat kepada artis K-Pop dan boyband yang lebih muda.

Sebab tu bagi aku gadis remaja Melayu yang habiskan masa remaja dia dengan menghambakan diri kepada K-Pop macam sia2 sebab akhirnya bila diorang dah dewasa, mereka akan sedar juga yang kenapa la diorang boleh jadi fanatik sangat dengan K-Pop masa muda2 dulu.




tags: kpop k-pop itu anjing k-poop peminat fan fanatik k-popper kpopper budak perempuan gadis sekolah kurang ajar akal emosi chat facebook fb we hate anti alissa la vida gedik exo chanyeol sehun

43 ulasan:

  1. soory kdg2 aku kurang ajar walaupun ak minat bigbang ngan 2ne1 :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Shrek is love,Shrek is life24 Disember 2014 9:58 PG

      Aku pula minat gangbang & 2on1

      Padam
  2. perempuan dan minat kpop23 Disember 2014 6:43 PTG

    what the...?? hahahahaha. typical Malaysian like always. aku juga seorang perempuan. dan aku juga peminat music kpop. dan aku sudah lepasan sekolah. sekali lagi ku tegaskan...peminat MUSIC kpop. aku meminati kerana music. like hello? tak semua kurang ajar okay..? and tak semua minat sebab rupa. Ya Allah. kalau berdebat dengan orang macam ni, sampai kesudah tidak habis.


    tak boleh ke hormat minat orang lain...? kau sendiri ada minat bukan? wassalam. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Peminat K-poop dah start meroyan. Grab a popcorn folks!

      Padam
    2. Bet this is a good drama. (Grab popcorn)

      Padam
    3. tulisan ko pn dh tau ko kurang ajaar

      Padam
    4. omg!! did I miss any part of the drama?!

      Padam
    5. Uish, tibe emo plak ni. Mesti budak sekolah ni. Org x matang je tibe nak emo tak bersebab

      Padam
  3. kpop itu anjing.

    haha padu ko noob bantai budak tu

    BalasPadam
  4. Fanboyism at it's finest...
    Sama ngan 1Direction, Justin Beiber,Yuna fans,K-Poppers,peminat kumpulan Nasyid yang muka Jambu habis,Peminat pasukan bola: ManU Arsenal Chelsea Liverpool, Peminat Manga, Anime,
    Gamers yang actually tak tahu menahu pasal game actually... (Effin Casuals) and many more etc...

    BalasPadam
  5. Bela tak bertempat. Puja sangat la mcm dewa tu.
    Dah tua nnt sedar, betapa sengalnya....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha...spot on bro

      Padam
  6. Minat tak salah, asal tak taksub,
    -Din ciku

    BalasPadam
  7. Cik Iman nie minat gak Kpop tapi tak de la sampai nak cakap kat orang tak minat Kpop macam tu sekali. Adoyai. Korang ada minat masing-masing, respect la :)

    Tak de pulak korang cakap kat orang lain "kau bodoh kalau tak minat memasak". Ada ke gitu? Fenomena MasterChef agagagagaag

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memasak (hobi/minat/pekerjaan) = general.
      MasterChef (program realiti) = spesifik

      Korea = general.
      Musik = general.
      K-pop (genre musik dari Korea) = spesifik

      Perempuan melayu = general.
      Perempuan melayu yg minat k-pop = spesifik.

      NK

      Padam
  8. Stiap org ade minat. Cntoh ny cm aku minat kat gunpla, mau xrasa sengal klo org lain asyik ckp aku kumpul "robot2" cm budak2. Minat kt anime, rse nk mroyan jgk org ckp anime=katun budak2=hentai. Tp aku xdela smpai ber"oppa2" cm fanatik kpop tu. Smpai kumpul duit smata2 nk melancong ke korea, kn lg baik naik umrah dgn mak bpk.
    Fanatik kt msia ni mmg haprak la. byk yg ikut prasaan, xpakai otak. Fan bola lelaki bajet hooligan. Yg pmpuan plk minat bola nk lelaki tpikat je, tgk pmain bola hensem trus mroyan kegatalan. Klo aku tgk benda2 cmni, aku xble buat pape dah mlainkn facepalm.

    BalasPadam
  9. setuju ngan kenyataan nie....walaupon sye peminat kpop...n thank sebb bg nasihat...ye memang remaja sekarang suka sangat kpop...terutama girl...sbb penyanyi kpop yg boyband semuanye comel2...sye sendiri minat boyband kpop...tp tk lah 'taksub' sngat....setiap orng ad minat sendiri...so kita yg kena pilih sendiri nak jd baik atau jahat...jgan sampai hilang adap n adat...to peminat2 kpop yg berbangsa melayu n islam...jgan marah bila ditegur...n jgan lupa tanggungjawab dengan ALLAH....that all...jom berubah ke arah kebaikan.

    BalasPadam
  10. Pada aku minat tak salah,
    tapi minat sampai pandang rendah kpd org lain yg tak minat dan anggap diri bertingkat-tingkat lagi mulia dari yg lain, itu bangsat.

    BalasPadam
  11. Aku raser bukan pasal kpop jer berperangai camni.. kat mana2 blog pun sama.. bukan sbb kpop.. tapi sebab MELEIS.. Biasanya 99.99999999999% meleis cenggini.. bagi nasihat pun mcm taik.. yg terima nasihat pun mcm taik..

    BalasPadam
  12. yang kau pun sengal approve dia buat apa? nama kaisoo,gmbrnya kpop,yang kau appvrove buat apa? bila orang tu cakap kau bodoh,kau tak boleh terima pulak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Stupid reasoning is stupid FTS

      Padam
    2. hahahaha manalah dia tau bdk kaisoo tu nak add sbb nak ckp bodoh ..

      Padam
  13. "whateverlah budak kecik.."

    "putra noobhan?"

    kekekeke...

    BalasPadam
  14. nasib baik aku nie layan lagu2 old skool.... mcam M Nasir, Spider, Hattan, Jamal Abdillah,Ramli Sarip dan seumpamanya... hehehe

    BalasPadam
  15. K pop ni baru je. Mesia lebih dulu ada group m pop. Xcaya try search feminim dkt utube.

    BalasPadam
  16. Shrek is love,Shrek is life24 Disember 2014 9:56 PG

    X sangka noob umur dah 30an still melayan budak2 bwh umur.

    BalasPadam
  17. Yang selalu menjadi ketahian apabila peminat2 ini taksub sangat sampai sanggup gadai maruah.

    Dalam tahun 90an, kefanatikan terhadap Brad Pitt membuat seorang rakan perempuan bertaraf isteri ckp kat saya yg dia pernah berkata dalam nada bergurau pada suaminya.. "kalau Brad Pitt nak kat I, I tinggalkan you".

    Jadi, ketahian seperti ini telah bermula sejak dulu lagi.. cuma sekarang semakin terserlah dengan adanya media sosial.

    BalasPadam
  18. oh dulu masa study aku minat TRAX, lagu bes2 dan kurang pondan. tu masa zaman sebelum kpop la

    actually the best way untuk treat golongan macam ni, tayah layan je. buat macam diorg x wujud

    hime s

    BalasPadam
  19. K pop is tahi. Tahi is k pop. K poop is plastik. Plastik is k pop tahi. Enuf said ..

    BalasPadam
  20. Hani memang seorang peminat Kpop tegar. Di biliknya penuh poster-poster artis Kpop. Walaupun dia tahu yang artis Kpop itu melakukan pembedahan plastik dan bersolek seperti perempuan, baginya itulah ciri-ciri jejaka idaman hatinya. Dia memiliki berpuluh-puluh album Kpop dan sentiasa mendengarnya.

    Ketika di tempat kerja, sedang hani khusyuk melayan lagu Kpop kegemarannya, Husin (rakan tempat kerja) datang menyapa.

    "oii..hani. mende lah yang ko dgr tu..macam la ko paham"

    Hani dengan muka berkerut..merasa agak marah.

    "ko sibuk pehal? Sorry la..aku tak layan lagu rock melayu ketinggalan zaman ko tu"

    Husin tergelak..

    "aku dgr lagu tu..aku boleh paham, boleh hafal lagi. Ko cube menyanyi lagu Kpop ko tu sikit"

    Hani terdiam. Memang dia sangat meminati lagu Kpop..tapi tidaklah sampai faham dan hafal.

    Husin tersenyum..

    "ha..tengok. Kata minat. bukan stakat tak hafal..faham pun tidak. hahahah"

    Puas Si Hani fikir bagaimana hendak membalas serangan Husin..lalu..

    "eleh, ko jeles. diorang hensem. Bukan macam ko..muka kelongkang"

    Husin menggeleng kepala...

    "hani oiii..ko pun tau diorang tu buat pembedahan plastik..ko amik gorila,buat pembedahan plastik pun boleh jadi muka macam tu jugak. Dah la siap pakai lipstik,pastu muka bedak tebal"

    Hani tahu perkara itu..tapi dia tak tahu atas sebab apa dia minat sebenarnya..dia mula keliru.

    "eleh..lantaklah. diorang tu baik dan romantik"

    Husin gelak sakan.

    "hahahahahahahahah..uihhhh, sampai tahu diorang baik dan romantik tuuuu.Ikut ko la hani. Fesyen camtu kalau lelaki kat malaysia ni pakai, perempuan melayu panggil gay, gedik, tak de sifat kejantanan, tak boleh buat suami. Tapi kalau diorang pakai..hensem..siap romantik. Tak ke pelik?"

    Hani pun membalas..

    "husin bodoh, husin bodoh, husin bodoh".

    BalasPadam
  21. Kpop harap muka plastik, tp anu kecik je (mengikut statistik dunia - no 2)...semua tertipu. Senang cite, syok sendiri dgn muka hensem perfect mereka.

    Mcm ada org ckp, biar X PERFECT, asalkan ORIGINAL.

    BalasPadam
  22. https://www.youtube.com/watch?v=3n7eEs_oakw

    cara yang sama boleh guna utk k-pop

    sekian.

    https://www.youtube.com/watch?v=D1bBGdoRgYU

    BalasPadam
  23. mana ada dunia hiburan yg x jual angan2? sebab nak duit dan populariti maka artis kena jadi seperti peminat mahukan; kacak/ cantik, romantik, berkarisma, etc. x kiralah artis KPop ke JPop ke, MPop ke atau apa2 pop yang ada. cara inilah artis dan produser memerah duit org ramai.

    yang bodoh peminat. bergolok gadai beli majalah, cenderahati, ikut fesyen artis bahkan buat plastic surgery ikut muka artis yg diminati. belum cerita lagi unrealistic expectation peminat dalam hidup disebabkan terpengaruh dgn angan2 dunia hiburan.

    mmg taste budak2 x matang kut tergila2kan lelaki jambu@ lelaki jantina mengelirukan. dalam banyak2 lelaki jambu, muka artis KPop lelaki ler yg paling menyerupai perempuan. artis KPop perempuan lak rupa semua lebih kurang je. barangkali mereka buat plastic surgery dari template muka yg sama

    BalasPadam
  24. klw x suke kpop pon x pyh lh nk maki hamun klw kau maki hamun pon ko nk buat ape klw kau cume nk skit kn aty org yg minat kpop je

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang kau baca blog ni kenapa .. dah tau kau gilakan kpop tayah la singgah sini hanya utk mrah2 ..

      Padam
  25. yg kau nk maki hamun knpe????klw ko maki hamun pon bkn ko dpt ape ape pon yg ko dpt cume nk skit kn aty org yg minat kn kpop

    BalasPadam
  26. Exo's fans plng bahaya..

    BalasPadam
  27. entah dah berapa kali aku baca entry ni sebab best sangat! :3 kebenaran yang terang tang tang!

    BalasPadam
  28. Disebabkan orang yang macam korang nih..yang hate kpop nih...bole berlaku permusuhan

    BalasPadam
  29. Disebabkan orang yang macam korang nih..yang hate kpop nih...bole berlaku permusuhan

    BalasPadam
  30. Minat Kpop tidak salah..kerana itu minat masing²..tpi apa yg saya pikirkan..apa yg tukang blog tulis ni saya setuju..cuma yg saya pikirkan..awak x perlulah mengmaki pengguna Facebook yg meminati Kpop itu kembali.. Itu sudah membuka aib dia..cuba awak tutup nama FB dia..baru ia boleh di jadikan contoh dan tidak membuka aib sesiapa.. Dan dri fikiran saya..yg x minat Kpop dan yang minat Kpop sama je..tidak sopan!..cuba baca komen korang balik..apa yg saya baca..yg x minat Kpop lebih kurang ajar sampai mengeluarkan kata2 kesat..dan sebenarnya artis Kpop bukan gay seperti yg awak ckp..malah ada artis Kpop yg beragama Islam..pasal muka plastic..sebenarnya banyak artis Kpop sekarang ni menggunakan muka asal mereka..mereka x buat pembedahan plastik cuma yg saya kaji artis Hollywood lebih banyak membuat plastic surgery berbanding org Korea..tukang blog juga sama dgn kpopers tu..fikir sebelum guna otak..apa yg awak tulis betul..tpi awak juga x rasional..saya bukannya minat Kpop cuma saya banyak tahu pasal Kpop sebb ramai kawan-kawan saya yg minat Kpop..minat itu boleh..asalkan x lupa agama..x lupa asal usul..dan sebenarnya kpopers x kan memulakan pergaduhan selagi x de org kacau..sekian

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...