Iklan Leaderboard

Rabu, 24 Disember 2014

20 Iklan promosi hebat pasaraya yang troll pelanggan

Gambar iklan PROMOSI HEBAT yang dirakam di sebuah pasaraya ini memang sangat troll pelanggan. Tidak tahu sama ada orang Malaysia yang arif pasal ekonomi negara atau mungkin bangla yang buat iklan ini.

Sumber Qaseh Ieman FB.

Agak2 la JIMAT 1 SEN tu boleh dianggap sebagai promosi hebat. Dah la tu, kalau beli 1 je, pergi kat kaunter bukan bayar RM13.89 tapi kena bayar jugak RM13.90 sebab dah kena bundar ke 5 sen terdekat atas. Kena beli tiga, baru dapat jimat 2 sen tambah lagi 2 sen lagi sebab kena bundar ke 5 sen terdekat bawah (RM13.89 x 3 = RM41.67 ~ RM41.65).


Aku tak tahu gambar ni kat pasaraya mana, tapi seriously, agak2 la nak buat PROMOSI HEBAT pun, tak ikhlas langsung. Dah la macam nak troll pelanggan. Ya, memang kami pelanggan ni bodoh sangat, bersyukur lah dapat jimat 1 sen daripada takde langsung, dan kami memang tak tahu kami sebenarnya kena bayar RM13.90 bukan RM13.89.




tags: promosi hebat tesco jimat 1 sen gambar troll pelanggan pasaraya peniaga menipu penipu

20 ulasan:

  1. kdg2 tmpt ak mcm ni gak dia mislead info yg murah benda lopek org xnak benda yg kita nak tu sama je harga pundek memang pundek pertama pasaraya bodo!!!

    BalasPadam
  2. betul tu...setakat kurang 1 atau 10 sen baik xpayah kurang langsung..

    BalasPadam
  3. tesco... mmmm yg lain2 pun sama juga cuma x amik gambar je...

    BalasPadam
  4. nie bukan promosi nie...hihihi...

    BalasPadam
  5. Ok la tu jimat 1 sen. Ko bli 10 ko dah jimat 10 sen dah. Ko simpan 10 sen tu buat bayar GST nanti hahaha...!

    BalasPadam
  6. Psikologi biznes.. org meniaga mana mau rugi..

    BalasPadam
  7. tengok macam kat tesco je..hahaha..takat jimat 1 sen tak payah kot nak mention kan.. ^_^

    BalasPadam
  8. xcukup dgn kerajaan memperbodohkan rakyat, tesco pun nk memperbodohkan pelanggan... only in malaysia

    BalasPadam
  9. haha..ni apa punya promosi daaaa..promosi tak ikhlas langsung.

    Pengurus : Good..tahun ini jualan kita meningkat dan produk kita pun makin bertambah. Jadi, kita harus tunjukkan penghargaan kepada pelanggan kita. Kita bagi mereka promosi harga murah baik punyeee..

    pekerja: wah..betul tu bos. Apa cadangan bos?

    Pengurus :kita kasi harga kurang 1 sen. Mesti pelanggan cakap "wauuu..murahnyee"

    Pekerja : wah..terbaik tu bos. Bijak2.

    keesokkannya, pengunjung datang membeli barang..

    Pengunjung :wauuuuu...murahhhhhh taik kucinggggg!!puihhhhh!!

    BalasPadam
  10. Seingat aku la noob, hang ni dah macam pening dah.. jangan emo bro...
    hang pernah buat thread ni "http://buasirotak.blogspot.com/2014/10/teknik-rahsia-isi-minyak-kenderaan.html"

    dgn ayat penjimatan yang sama mcm hang punya idea dulu tu, aku rasa 1 sen jimat memang berbaloi2.. boleh beli syurga gitu..

    aku akhiri dengan kata2 untuk berbaik sangka sesama meleis.. "Jangan lupa untuk kongsikan dengan rakan2 anda teknik rahsia ini!"

    * ayat ini adalah ayat terakhir pada thread yg sama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tenang bro, takyah butthurt. macam ni, yang tips aku bagi dulu bukan untuk jimat tapi dapatkan extra minyak bukan sahaja 1 sen, malah 2 sen setiap kali isi minyak.

      yang pasaraya ni buat, dia cakap jimat 1 sen, tapi bila bayar kat kaunter bila bundar kena bayar rm13.90 juga, so basically takde pun penjimatan 1 sen tu. isu kat sini diorang menipu dan mengelirukan pelanggan.

      haa nampak tak beza cara aku dengan kau berfikir?

      Padam
    2. tanpa nama yang slow mcm siput bnyk2 kan luang masa untuk membaca Al-Quran ye :P

      Padam
    3. Tp sy akui statement jimat 1 sen mcm bangsat..nak sepak budak yg bg idea ni.....dia ingat jimat 1 sen mcm jimat 1 sen minyak? Lain la beli 50-10 bijik terus...

      Padam
  11. Dlm marketing pemasaran, no memainkan peranan. Sbgi contoh:

    1. RM9.99 dengan RM10.00. Even just 1 sen beza, tp nombor pertama yg mereka nmpk ialah no yg dihadapan, iaitu 9 dan 10...dr situ mereka nmpk no 9 nmpk murah and effect buying decision mcm silap mata

    2. Ni kes org ppuan suka...iaitu diskaun 50%, 75%, 90%....lepas diskaun brg 2 still nmpk mahal gak. Tp nak sedapkan hati, barang 2 original harga mahal smpi beribu, tp lepas diskaun still beratus gak. Byk perkara ni berlaku terutama masa JJ sales, di mana mereka naikkan harga BASE dan bg diskaun lebih...tp kalau buat homework, harga smlm n masa JJ sales x byk beza.

    BalasPadam
  12. Orang department marketing terlebih eksaited nak buat promosi ni...hahahah

    BalasPadam
  13. Ade kemungkinan tak gambar ni telah diedit? wallahulam...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni gambar ori bkn edit... aku tahu sbb aku budak multimedia

      Padam
    2. Huhuhu budak MULTIMEDIA...

      Padam
  14. ada pulak RM0.01. gula-gula pun harga paling koman pun rm0.20

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...