Iklan Leaderboard

Rabu, 21 Ogos 2013

36 Babak ranjang dalam filem melayu suatu pendidikan

“Saya tahu penerimaan penonton terhadap filem tempatan kini semakin merosot dan situasi ini tidak boleh kita nafikan. Tapi bagi saya dan juga penerbit, kami sukakan cabaran seperti ini dan kami mempunyai keyakinan dan juga kepakaran untuk memastikan filem Laga ini akan diterima ramai,” ujar pengarahnya Ismail Yaa’cob. Maka penyelesaiannya, masukkan adegan ranjang, ghairahdan berkemban, pasti akan diterima dan ditonton ramai.


Cerita pasal gaduh, lawan2, silat mana ada orang nak tengok sangat dah. Kena tambah adegan ranjang baru la orang berpusu2 datang wayang. Aku target dengan adanya babak ni, filem ni pasti akan dapat kutipan tiket lebih RM10 juta.


Dipetik daripada sini:
Sementara itu dalam laporan sama, pelakon Wan Hanafi Su berkata, babak itu bersifat mendidik bukannya nampak seperti filem porno.

“Dalam skrip sebelum babak itu, bidan ada memberitahu, jika ingin dapat anak harus mengangkat kaki isteri tinggi-tinggi, jadi hanya babak itu yang dipaparkan. Tidak ada sebarang babak ghairah seperti yang difikirkan orang ramai. Rasanya selepas tonton sepenuhnya filem ini, tidak akan ada sebarang impak negatif kerana saya bukannya melakonkan babak rogol”, bidasnya.

Haa tengok. Adegan tu sangat penting walau kalau takde pun tak mengganggu jalan cerita, sebab ia bukan adegan porno tapi adalah suatu bentuk pendidikan kepada masyarakat, maka ia perlu dipertontonkan. Lembaga Penapisan Filem juga tak potong babak tu mungkin juga atas alasan yang sama iaitu pendidikan. Oh dan ia bukan satu penghinaan terhadap agama pun kan, kalau tak mesti dah ramai buat demo bantah filem ni kan.

Dan orang2 yang menulis komen ini wajar diberi anugerah:


Lepas ni kat majlis anugerah2 filem kena buat tambah lagi kategori baru sebab dah banyak filem ada babak separa lucah ni:
  • Pelakon lelaki/wanita ghairah terbaik.
  • Babak ranjang dalam filem terbaik.




tags: adegan babak aksi ranjang tampil ghairah berkemban filem laga jawab isu marsha milan londoh trailer download watch online panas lucah porno pendidikan filem melayu tempatan

36 ulasan:

  1. wow nampaknya creative license dah disalahgunakan nanti adalah cover foto bogel dengan alasan "untuk tujuan pendidikan"
    serius apa yg berlaku skrg ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wiltshire: Seorang lelaki yang mengadakan seks dengan seekor kambing dilarang mendekati semua ladang di Britain bagi melindungi haiwan berkenaan.
      Robert Newman mulanya menafi melakukan seks dengan kambing itu di sebuah ladang di Wiltshire April lalu.

      Bagaimanapun, lelaki berusia 23 tahun itu mengubah pengakuannya ketika dihadapkan ke Mahkamah Majistret Wiltshire Barat Laut, semalam.
      Mahkamah akan menjatuhkan hukuman ke atasnya pada 12 September depan. Buat sementara waktu, mahkamah mengarahkan dia tidak mendekati semua ladang ternak haiwan serta tidak keluar rumah antara 7 pagi hingga 7 malam.

      Minggu lalu, seorang lelaki Amerika menghadapi enam tuduhan jenayah kerana melakukan kekejaman ke atas haiwan selepas melakukan seks dengan seekor kucing berulang kali.

      Ryan Havens Tannenholz, 28, dari Idaho gemar berpakaian seperti anjing yang digelar Bubblegum Husky sebelum memperkosa kucing itu.
      Setahun lalu, seorang bapa tiga anak dari Gloucestershire didapati bersalah mengadakan seks dengan anjing bekas isterinya.

      Nicholas Saunders, 46, ditangkap mengadakan seks dengan anjing benama Shasha di atas katil bekas isterinya, Kelly Thacker.
      sumber : mymetro

      Padam
    2. tu la dulu aku tak dididik oleh filem.... tu yg dah umur 27 tahun baru dapat isteri .... kalu tak mau lepas SPM dah nak cari bini!!

      Padam
  2. dah macam indon dah industri filem kita ni....btw noob, kat mana nak tengok filem the new village tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. dalam jamban umah aku.

      Padam
  3. ahahaha xpayah buat filem ghairah pun dah bersepah klip 3gp.melayuboleh..

    ahahaha..

    BalasPadam
  4. babak camtu bkn kasi naikk.. kasi rosak filem ni adala... cite cam menarik da..
    Da lama tak tengok tari silat eman manan

    BalasPadam
    Balasan
    1. eman manan dan nasir bilal khan kalo belakon mmg meremang bulu roma.

      Padam
  5. Pendidikan seks umum kategori U tu. Hebat produser filem skrg.

    Org dh bosan tgk citer kawan2, recycle balik topik lama, seks.

    Sapa yg g tgk filem ni toksah hipokrit alim la. Sex sells, and u fall for it.

    BalasPadam
  6. banyak star2 melayu yang aku suka berlakon..boleh lah download tengok. aku rasa tahun ni xde lagi movie melayu yang ak download dan tengok semua mcm sampah je aku bgi. aku download pun utk membe2 aku je yang mintak.

    BalasPadam
  7. old man with young women, mada f****

    BalasPadam
    Balasan
    1. Errmm... Lazat tuh..

      Padam
  8. seks untuk pendidikan seks untuk seni takpe yea huhu..
    pendidikan dalam filem :)macam grey anatomy ka..

    BalasPadam
  9. hinanya kaum melayu dalam trailer cerita laga ni, benda ini aje ke yg ada dalam kepala bana melayu??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Marsha bukan melayu

      Padam
    2. yg jantan2x tu bukan melayu?? indon??

      Padam
    3. emam manan sulu tu, bukan melayu pun, puiih lg bagus dia berlakon citer wau....

      Padam
  10. aku tengok citer korea "my way" tu bukan main hebat lagi...sampaikan bontot aku x bergerak pun dari kerusi.....xde babak lucah pun dalam filem tu.....walaupun jepun terkenal dengan kelucahannya.......tapi org melayu ni, nak harap babak lucah je untuk tarik penonton...babak lucah pun entah pape la......geli aku tengok......uwweeekkk...!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. peminat rahsia22 Ogos 2013 2:25 PTG

      korea ke jepun..??

      Padam
  11. Kalau nak tau adegan itu lucah atau x, senang je.suruh bawak anak2 anda tgk adegan itu sekali bersama2 anda...kalau x sesuai dia tgk fhm2 je la. Byk cite lain boleh diketengahkan...tp nak gak wat cara barat. Kalau betul nak cara barat buat ranjang habis....smpi org putih pun respect org melayu buat lg power dr filem mereka.

    BalasPadam
  12. klu korang semak balik info pengarah filem, ni korg akan fhm nape, dlm pala otak filem dia memang trend citer dia mcm, tu Lenjan , *** ***** ******** cek la klu rajin manjang citer ada kaitan bini org nak disebat =.=

    BalasPadam
  13. Admin...Doros Salimun tu bukan Islam dari sabah @ sarawak( aku dah lupa antara dua ni tp aku rasa dia sarawak)...dia banyak perlekeh dan menyindir tentang Islam dlm komen2 kat malaysiakini dulu..aku penah berhujah dgn dia kat malaysiakini taun 2012 lepas sbb dia perlekeh Islam dan x reti hormat agama orang lain..memang kurang ajar celaka tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan dia sorang je, berlambak lagi puak2 syaitan ni...elok kita nuke je sabah sarawak....memang bangsa biadap.....x reti nak hormat orang......ingat agama dia bagus sangat...?? dah lah menyimpang jauh...

      Padam
    2. nuke sabah sarawak tu means ape?

      Padam
    3. Nuke sabah sarawak? Hahhaha..

      Malaysia ada bom nuklear ke?

      Takde sabah sarawak, ko ingat malaysia boleh senang mcm skrg ke? Hasil minyak banyak dari sana tau.

      Bodoh bertingkat2. Provoke sikit je sampai negara sendiri pun nak dibom.

      Masuk sikit bab agama, otak campak tah ke mana. Emo x tentu hala.

      Marahkan nyamuk, kelambu dibakar.

      Padam
    4. Secret_Admirer..hrp komen lebih bersikap terbuka dan sensitive

      Padam
    5. Secret Admirer, baik ko bom rumah Lim Kit Siang anak beranak, Karpal Sigh anak beranak, & Anwar Ibrahim anak beranak.. Kurang sikit kos kerajaan nak belanja untuk lawan fitnah Rejim Keluarga tu.. Bakti kepada negara tu..

      Padam
    6. fuuu...bangsa biadap tu. secret admirer ni bangsa apa ya?

      ada lagi makhluk camni hidup 2013.

      meleis...meleis..borneo pun tak pernah jejak barang kali. ^^

      Padam
  14. Kita org islam meletakkan agama sebagai perkara utama dlm hidup..org2 kafir lain beranggapan agama ini sbg budaya, bukan satu kewajipan...nama dah tambah mat salleh, tp x pun gi rumah ibadat. Zaman skrg dah mcm liberalisme...di mana hak manusia mengatasi agama itu sendiri. Utk kes ni, mereka boleh mengatakan yg sy ada hak utk body sy..suka hati nak buat apa sy nak. saya nak cari makan n populariti gak.

    Hopefully majoriti umat islam x tergolong dlm kumpulan liberisme ni.

    BalasPadam
  15. geli pulak aku tengok adengan tu...

    BalasPadam
  16. Aku nak jadi pelakon lelaki tua tersebut jika berpeluang. Untuk tujuan pendidikan kan.. Waargh! Kah Kah Kah!

    BalasPadam
  17. TUla hal....

    BalasPadam
  18. rezeki datang dari Allah~ bukan datang dari pengarah....
    kalau nak cakap pasal jiwa seni, luas bidang seni ni, jangan la sempitkan seni dengan hanya drama, lakonan & pementasan sahaja....
    kalau nak beri pendidikan pun, tak semestinya melalui lakonan~ kalau benar berjiwa seni, boleh dizahirkan idea tersebut melalui lirik lagu dan pantun seloka~ bahasa itu indah~ gunakan bahasa yang tidak difahami oleh golongan remaja sebaliknya difahami oleh orang tua & dewasa~
    jiwa seni la sangat dengan lakonan porno tu, puih!

    BalasPadam
  19. Masha tu bukan Islam.. so dia nak lakon apa pun.. lantak dia lah.. tp yg Islam di IC ni.. hmmm ntah la.. kuciwa sgt smpai xtau nk ckp apa lagi..

    tp..apa yg dikatanya pengarah tu sedikit btul..

    bila ada aksi2 sebegini mmg org akan pergi tgk..

    maksudnya, masih ramai rakyat mesia yg mentaliti serendah pembaca majalah mangga.. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak ain.. boleh akak bgtau saya ape kaitan pembaca majalah manga dengan mentaliti yg rendah?

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...