Iklan Leaderboard

Jumaat, 2 Ogos 2013

103 Fake relay dan ketahian remaja zaman sekarang

Serius, budaya ketahian apakah yang cuba dibawa dan dibuktikan oleh budak2 remaja zaman sekarang? Dah lah fesyen pun sangat annoying, sekarang bawa pula budaya tahi yang sesetengahnya lebih najis dari anjing.

Berbangga dengan maksiat...



Mempersendakan agama...


Menggatal dan menggedik dengan ayat dan ejaan yang cam lahanat...


Ambil gambar dengan pose2 yang cam bangang terutama pose pegang pisau sambil menarah muka dan badan yang berdarah kerana dilumur dengan sirap...






Tanpa segan silu mempromosi diri dengan pose yang cam bangang...


Bagi ajaran sampah seperti ajar cara2 nak jadi tomboy yang macam badigol...


Elok pakai tudung tapi dalam kepala hotak lucah memanjang...


Pakai tudung tapi tergedik2 macam orang takde harga diri...


Apa? FAKE RELAY? Jadah haram apa FAKE RELAY? Relay tu sejenis suis elektrikal, bukan short form kepada RELATIONSHIP! Dan apa bangsatnya mengemis orang lain buat fake relationship, murah betul maruah anda. Tak rasa macam pelacur ke?

Ini adalah sejenis relay, faham???

Aku tak tahu lah apa akan jadi pada remaja2 generasi sekarang pada masa akan datang. Nak buat bini atau suami pun fikir 2 3 kali. Macam ni ke bakal menjadi pemimpin masyarakat dan keluarga generasi akan datang??? Mak bapak tolong jangan buat tak tahu, sila pantau kegiatan anak2 remaja anda di Internet serta aktiviti2 mereka di luar.


Kredit to page Kepala Hotak Kamu.




tags: budak remaja zaman sekarang budaya tahi ketahian trend facebook cium pipi mulut cemolot bangga buat maksiat senda agama niat sebelum cium awek gatal gedik ayat ejaan perkataan sms pendek ambil gambar photoshoot gaya pegang pisau tarah badan muka darah sirap syiah melayu conteng muka promosi diri cari jodoh cara jadi tomboy pengkid penkid pakai tudung status lucah jual maruah tiada harga diri maksud makna fake relay relationship electronic circuit sirkit elektronik suis elektrik fan page kepala hotak kamu khk

103 ulasan:

  1. Betul-II ! Macam-II lahh budak zamann skarang , Da makinn beranii ! Nak salah kann siapa ponn tak tahuu lahh .. Nampak sangat lah kiamatt dah dekatt nooo .. Terbaekk lah Enrty nie ! SOKONG 100% ! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. anda telah didapati melanggar akta blog 1992 di bawah perkara 4 (c) kerana tidak mengumumkan diri sebagai penulis komen pertama dengan menulis komen seperti 1st!, pertama!, satu! Atau lain2 komen yang membawa maksud yang sama

      Padam
    2. Bila akta ni endorse?

      Padam
    3. x lama lagi kiamat....mampuslah budak2 sewel macam ni....jangan risau...

      -ahmad-

      Padam
    4. biar betul ko thn 1992 blog dah wujud. 1st windows pun kuar tahun 1995/97. apa raa..

      Padam
    5. Pengikut Anwar Ibrahim akan kata.... INI SEMUA SALAH UMNO-BN!

      Padam
    6. 1992 ada dah BBS (buletin board system) pakai dial up :)

      Padam
    7. 1992 dah ada windows 3.1 apa...

      Padam
    8. tahun 1992 tgh layan Nirvana, G'n'R dan Overkill...

      Padam
  2. fuyooo dah pemes dah page KHK, mohon batak batak Evan's, Hudson's terasa bontot sakit kali ini

    BalasPadam
  3. Ya ampun... Knp teruk sgt nihh -.- Yang last tu paling setuju, mcm ni ke pemimpin pd masa depan? Huh. Orang ckp kalau nak tgk dunia in 50 years, tgk remaja pada masa ini. Bila dilihat, hanya mampu menggeleng kepala..

    BalasPadam
  4. Drg buat status ceggitu sbb nak like byk. klw dpt like byk kira boleh bgga la org like status dia.Annoying siot dgn bdk2 yg bajet ni. Konon femesla.

    BalasPadam
  5. bhaha.. aku pun duk ingat dia ckp relay =tatahgeganti tu..
    terkebelakang rupanya aku.. haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku pun terkebelakang jugak la hahahah...

      remaja skang serius so damn creeeepy...

      Padam
    2. ingatkan yg buat fan page or status tu dah cukup bodoh. tapi org yang like n tulis admiring comments tu lagi bodoh.

      Padam
    3. hahahaha.. aku pun masa mula2 baca... puas la pikir.. apa kaitan relay tu.... hahahahaha... sama la kita... terkebelakang...

      Padam
    4. Aku ingat noob nak cerita pasal remaja sekarang cipta fake relay yang boleh buat kereta terbang lol.

      Padam
    5. Aku pun terkebelakang.. aku ingatkan budak tue ajak lari berganti ganti..

      Padam
    6. org melayu ngan org jepun sama perangai rupanya

      closet pervert.

      Padam
    7. sobs....

      aku pun nak turut serta geng2 yang ketinggalan zaman ni lah.

      bahasa rempitwww adalah bahasa yang lejen bak kata mereka.

      Padam
    8. @firdaus m..if you're a pervert better keep it to yourself rather than showing it to the whole world, worse if you're a muslim but you're a proud public pervert..am just saying the obvious, you have a brain, use it.. renung2kan :)

      Padam
    9. thanx tanpa nama, wish you could say it to those people in the photos attached above.

      Padam
    10. Tanpa Nama2 Ogos 2013 11:37 PTG

      pandai kau, memang bijak kat situ. tapi mungkin aku re-phrase-kan, sbb mcm kau tuduh aku pervert di situ.

      "if one's a pervert better keep it to themselves rather than showing it to the whole world, worse if one's a muslim but a proud public pervert..am just saying the obvious, you have a brain, use it.. renung2kan :)"

      1. adik Tanpa Nama, jgn malas2 register ID kat google.

      2. itu la namanya susunan ayat, dua ayat yg sama makna, tapi satu harmless, satu lagi boleh provoke.

      Padam
  6. aku dapat rasakan bangsa kita bakal punah kalau terusan punya anak muda sebegini rupa...

    BalasPadam
  7. kalau ini generasi sekarang, agak2 apa jadi pada generasi akan datang?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Generasi tahi akn menghasilkan generasi yg lebih tahi lg dr mereka,maka seeloknya mereka ini dikasi sahaja agr sgala ketahian ini dpt dihentikan dgn berkesan.

      Padam
  8. relax la..tak perlu nak blame dorang kaw kaw. setiap remaja ada zaman dorang tersendiri. ini mungkin zaman dorang. mak ayah aku dulu zaman hippies. aku zaman skates n punk. end up jadi manusia jugak. orang malaysia nih kadang2 terlalu over evaluate apa yang orang lain buat. btw sebelum blame budak budak zaman skarang elok juga belek-belek mak bapak zaman skarang, guru-guru dorang dan pemimpin-pemimpin zaman skarang.tak paya la nak tunggu lagi 50 tahun kedepan. pemimpin yang ada skarang pun da cukop haprak bak kata tun mahathir.



    BalasPadam
    Balasan
    1. Bestlah ad mama mcm mama kau mecha_praline,smpai skung msih hadiahkn robot transformers kt kau kn??..kitew jeles sgd2x taw..hu hu hu~~~

      Padam
    2. jadi? dulu mak ayah kita dulu pun perangai bngst, tapi kureng sket dr zaman sekang punyer bangst?? dan akhirnya insaf dan rmi kembali ke pangkal jalan? hmmm so zmn dulu ngan smn sekang kes sama akn berlaku ekk?? teruk2 mak ayah hang zmn2 dulu tak de le seteruk zmn sekang ak rasa tak patut sgt ko banding kan ngan mak ayah ko kesian diorg....

      Padam
    3. sori..aku tak banding dengan zaman mak ayah aku. dan aku juga tak banding zaman siapa lebih buruk atau lebih baik. itu subjektif. apa aku nak sampai, setiap zaman ada pop culture masing-masing. hiburan, nak jadi cool, semua mengikut peredaran zaman. semua orang melalui perkara sama. bezanya cuma jenis. kau mungkin melalui zaman rock kapak. takda internet. takda fb. budak-budak ni pula zaman internet. zaman ibu bapa tak sempat peduli sepenuh perhatian pada anak-anak. so, kalau nak cakap zaman ini teruk, terpulang pada kau. bagi aku setiap zaman ada baik buruknya. manusia sentiasa belajar dan terus belajar. sampai masa dia akan sedar baik buruk suatu benda.

      #aku bertanggungjawab atas apa yang aku taip, tapi tidak pada apa yang kamu faham.

      mecha

      Padam
    4. jadi... kita tak perlu blame budak2 yang suka2 hati bercium tu..?? suka2 hati mempersendakan agama..?? terang2 mengajar org lain utk jauh dari ajaran agama..??

      Padam
    5. Mecha_praline,do humanity a favor..don't breed

      Padam
    6. tak perlu tanya aku. u're free to point out ur finger to anybody u want but the problem remain.

      mecha

      Padam
    7. The attitude of the kids resemble what their parents have taught them. Yeah we should have not blame the kids easily, but to look to theri upbringing by the parents. If the upbringing isn't right whole to be blamed is the parents.

      Padam
    8. ye betul ap ko kate tp ko punyer tu x patut perbandingan mcm tu, cr perbandingan lain ok haha2

      Padam
    9. kalau orang tu sedar dia beragaman islam, ada maruah diri,tak kisah la zaman batu sekali pun ko akan mampu kawal diri. tak caya? buktinya, tak semua remaja terikut2 trend yg dibawa barat & bersosial mcm org x ada agama. ye dop?

      Padam
    10. If you're a scum and decide to stay a scum, don't breed..but if you realize that you should change for the better and leave all your bullshit behind for good (bertaubat) and stop pointing fingers to other ppl when things go wrong, then it's ok for you to breed happily..all the best :)

      Padam
  9. facepalm* so hard..apa nak jadi la budak zmn skung..mak bpk sibuk cr rezeki..anak lak jd haru biru..adoiyaii..stress..akhirr zamann..adoii..

    BalasPadam
  10. Wakaka nice entry bro! kadang2 aku pn x paham apa la budak2 zaman skang ni dok sembang..xtau la mcm mana masa depan Malaysia, kalau remaja2 mcm ni....astafirullahalazim...

    BalasPadam
  11. ak tgk video noob kasi ari tu psl peristiwa sejarah, budak muda2 awal2 dah kena paksa masuk tentera bukan paksa tp terpaksa, dan pencerita tu bercerita mlm2 dengar budak2 tu menangis, pd ak bila lelaki bila dia ditimpa kesusahan mcm 2 peristiwa darurat atau perempuan sekali pun baru diorg lebih mengenal hidup kalau tak..... bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian bukan maksud berkerja saja nampak nya tp termasuk mengenal kehidupan yg sebenar, kalau nak mati biar la mati dlm keadaan menyumbang untuk agama atau bangsa ,baru la kita ad nilai......

    BalasPadam
    Balasan
    1. agama ,bangsa soory bukan atau

      Padam
    2. adik ni darjah berapa ye?

      Padam
  12. aku pelik la,budak2 batak kat fb ni selalu mengemis org lain like status & gambar diorg utk apa? like tu boleh diconvert ke ringgit malaysia kah?

    BalasPadam
    Balasan
    1. satu like umpama satu kiss diberikan buat mereka. haha.
      *kurang kasih syg la*

      Padam
  13. Nah amik aku bg 100000 juta juta trillion like utk status di atas. Hamik hewhewheww..

    Haa makbapak pun 2x5 Jahil xpnah terpikir nak bg agama dkt anak. hanya tau cari duit pg ptg bg anak bini kenyang... sama mcm anak buddha anak dayak anak kera..

    No wonder la perangai diorang mcm tahi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bhai midnight, komen kau memang mencerminkan satu benda tentang personality kau.....

      # jahil

      sekian terima kasih~

      Padam
  14. tu la..x pham tul dengan budak zaman sekarang. kalau ditegur, kita yg kena marah balek. dicarut, dimakinya kita. langsung xde rasa hormat dh, mm..

    BalasPadam
  15. mungkin sebab mak bapak dah rosak anak lagi rosak :|
    kita check dan betulkan diri kita kalau kita teruk anak kita akan jadi lebih teruk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya btl. perangai anak akan mengikut prangai makbapak masa bujang walaupun bukan 100% tapi mesti ada prangai yg akan lekat...sbb diorang berasal dari benih makbapak dia.

      So pendidikan anak2 bermula dari zaman bujang. kalu perangai ko dah mcm tahi kemungkinan anak ko juga ada chance nk berprangai mcm tahi..

      Padam
    2. Betul juga ya,so better kau jgn ad anklah sebb ad chance ank kau akn beprangai mcm tahi,menyusahkn cikgu2x kt skolah aje nati..

      Padam
    3. Agama tu penting...

      Padam
  16. berbalik semula kepada pendidikan awal iaitu di rumah..

    masa jadi fasi dulu handle budak2 bermasalah rata2 semua cakap mak bapak abang kakak kat umah jenis dont care. suke buat hal sendiri. bila buat salah xde sapa yg tegur and betulkan.

    bila makin teruk, sukar nak berubah tu yg makin menjadi2 perangai.. masa dh teruk sangat baru mak bapak nak amek peduli. masa tu agak terlambat walaupun tiada istilah terlambat.

    pelik dgn mak bapak yg hntar anak masuk kem motivasi ibadah, tp bila time jemput anak tuuu dia dressing mak nyer dan kakak nyer.. dgn bahasa yg x sedap dgr.. hmm no wonder bebudak ni mcm ni.. kesian.

    BalasPadam
  17. susah nk cari pempuan utk buat bini sekarang...tudung labuh pun belom tentu ada dara..masalah2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. susah nk terima lelaki utk buat laki sekarang..pakai sopan gaya baik muka cambaik pun belom tentu dia bukan spesis tupai kaki tebuk ank dara org..masalah2..

      Padam
    2. kalau bekas bohsia/pelacur yg xde dara dh bertaubat dan bertudung labuh apa salahnya dikahwini mereka.. ntah2 mereka yg sudah bertaubat lebih baik daripada yg masih dara tetapi bergelumang dgn dosa2 yg lain..

      apa2 pun yakin lah dgn janji Allah.. org baik untk org yg baik..

      kalau dpt yg x baik tu, hmm.. cube tgk cermin lah..

      Padam
    3. lol anon laki pumpuan ahahahahahaha im king of da world~~~~

      Padam
    4. kita nikahkan sahaja Anon 8:22 dan 8:41
      dah sesuai benar la tu berpantun.

      Padam
    5. aku sokong kita nikahkn ain diyana jer dgn anon 8:22..lg padan aku rs :)

      Padam
    6. Ain dayana, adakah anda salah seorang bohsia yg sudah bertaubat?

      Padam
  18. bahasa dahlah bangang..
    pose pun bangang..
    status pun bangang..

    dah besar aku doakan semua kembali jadik manusia..aku bet, nanti dah beso bila mereka2 ni tgk balik status dgn pose merek yg macam tu, mesti mereka2 ni menyesal dan malu sendiri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu kalu bakal mertua tngok status2x bangang diorang tu nati konpem cancel niat utk ambil buat menantu..wekekekekeke

      Padam
  19. kenapa la suka sangat bagi manusia lain anggap dorang ni manusia yang kurang kasih sayang? hmm apa2 entah budak2 sekarang ni kan..

    BalasPadam
  20. Haram + Haram = Haram Mujaddah.

    BalasPadam
  21. Generasi tahi ini akan menghasilkan lebih byk generasi yg lebih tahi pd masa hadapan. mungkin juga generasi tahi di tgh jln yg dihurung lalat2 tahi selama berminggu minggu.

    Apa kata kerajaan ameno pjuang agama amik peranan? slain menangkap albabi n chet nah ahboy tangkap juga budak2 tahi ni dan di paksa mjalani program agama. awie ketua pencegah maksiat bleh dijemput utk memberi ceramah di samping menjemput penceeamah terkenal sperti al fadil jamil khir, fathul bari n ustaz abdullah samaah rm2J...

    BalasPadam
  22. generasi tahi apakah ini.. mintak dijauhkan
    kill before it breed, kill it with fire!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes. kill them with Hellfire...

      Padam
  23. Relay kosong? ni budak elektronik ke hohoho..
    Fake relay? real relay?

    Woh kena update kamus moden ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fake Relay pon leh comolot?

      Padam
    2. fake relay pon leh masok2?

      Padam
  24. sedih tengok budak2 generasi sekarang tambah2 dengan kurangnya didikan agama,bahkan umat islam sendiri yang menghina agama islam..banyak mana sangat la bekalan nak bawak gi ngadap Allah seksok.

    BalasPadam
  25. Baru aku tahu relay tu adalah relationship.
    -_-'
    Nak buat macam mana..
    Cikgu kat sekolah nak ajar lebih-lebih pun tak boleh.. Kang kalau cikgu marah kang mak bapak saman pulak.
    So how?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tula pasal. skrang pikir 100 kali kalo nak jadi tenaga pengajar. tp kan.. mengajar pn bukannya tau pn prangai sbnar atau perangai belakang bebudak ni.. aiii.

      Padam
  26. euww .ko stalker? benda2 ni tak payah buat isu pon. tonjolkan maklumat ni buat insult intelligent. rosak minda2 bersih reader2 ko. maksiat memang dah teruk lebih dari ni. mana2 society pon ada level org stupid mcm tu. ce cari isu lain. byk lagi boleh kupas. cth bab sukan dan education

    radi

    BalasPadam
    Balasan
    1. bende ni perlu juga kena disebarkan sbb nak bg kesedaran pada orang ramai lg2 prangai budak2+orang zaman skrang. sekurangnya muka dan nama dorang di censored kt sini (walopun aku tak sure yg sumber asalnye censor ke tak)

      Padam
  27. Apasal muka dak pempuan ngan jantan pic 1st mcm cilaka? tgk muka nk muntah wekk..

    BalasPadam
  28. pergh mana lah kau dapat sumber ni noob, memang lahanat betul

    BalasPadam
  29. Kefahaman Islam remaja zaman sekarang, ''Pegang anjing berdosa, pegang awek takpe.''

    BalasPadam
  30. Papepun org pertama sy salahkan ialah 'kurang didikan ibubapa'. Sy byk kali tgk anak2 yg betul2 dijaga dan lepas tangan atas nama kebebasan. Sebenarnya pada zaman remaja lah yg paling mencabar kerana ia seperti simpang 2 yg menentukan samada kita akan menjadi org yg berjaya/berguna atau x.

    Seperti apa ustaz sy kata "benda yg paling besar sekali di dunia ialah...nafsu" Jika tidak dikawal akan hanyut dengan dosa oleh bisikan syaitan yg setiap saat menghasut kita utk lalai menunaikan kewajipanNya.

    Kalau betul nak lepas tangan sekali pun, biarla selepas mereka sah berkahwin, bukan selepas akil baligh atau lepas form 5. Mereka perlu didikan kerana dunia zaman skrg sgt mencabar..lg2 pengaruh barat yg kuat memesongkan iman umat Islam.

    BalasPadam
  31. Nang urg lepeh camtuk gaya...

    BalasPadam
  32. Mana la ko dpt sumber sampah fb ni noob? Dl jahat nakal nyorok,tp bl dh ada fb semua nk bangga...
    Pst: mula2 baca fake relay aku xslh fhm atau xfhm bhs moden,noob pon xtau kira xslow snail wildbore sgt la.

    BalasPadam
  33. Selain fp kepala hotak. sila like jugak fp tok adi. dkt situ ada byk pembongkaran perangai tahi bdk2 bru nk up zmn skrg..

    BalasPadam
  34. tambah satu lagi kategori pencari perhatian. tengok di facebook dekat people to follow ada few names with berpuluh ribu 'subscribers'. semua melayu islam.

    mak ayah abang kakak busy kerja kot tak dan nak pantau.

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu hot stuff la..

      Padam
    2. jeles ckp la jeles..

      Padam
  35. budus ya amat..
    malu dgn remaja2 zaman skg nie..
    huhu

    BalasPadam
  36. skrang lg susah nak pantau anak2 sbb luasnya dunia melalui internet.. kalo tak letak tenet kt umah, die boleh carik kt luar, mngkin lepak di lab skolah. atau mngkin di cyber cafe. Cyber cafe pn perlukan duit, oleh itu mula nak duit lebih, katanya nak bli makanan. Mak bapak kesian anak lapar jd bagi duit lebih skit..
    Nak henset pn nak yg ade wifi sbb boleh main fb dan twitter.. Kalo tak bagi atau bagi yg cokiak pnye, cakap tak ikut zaman kena ejek dgn kawan2..
    Memang zaman remaja sumer ada yg teruknya, tp harap2 gejala sosial ni jgn la makin teruk seteruk teruknya sampai hilang pegangan agama, hukum hakam main langgar je pastu senda2 kan agama. kesian aku tngk budak2 zaman skrang.. agaknye mak bapak dorang tau ke prangai dorang ni..? Oleh itu sila didik anak2 dgn didikan agama even sejak dlm kandungan lg... insyaallah..

    BalasPadam
  37. agak2 kalo repot ni sbg menghina agama islam ok tak sbb main2 buat doa comolot awek? Yg ni lg kurang ajar sbb diri sndiri tu mmg dah islam. kena pegi masuk pusat juvana atau pusat kaunseling!

    BalasPadam
  38. muka sekor2 pun dah mcm tahi, patut la perangai cam tahi... conclussion is jgn mentahikan diri anda kelak anda akan ditahikan oleh org, kelak anda juga yg akan menyesal..

    sekian , ya salam..

    BalasPadam
  39. dunia akhir zaman....kita semua kian hampir dengan tarikh di mana kita semua akan kembali....whether it is hell or heaven...

    BalasPadam
  40. MashaAllah . Semoga kita dijauhkan dari benda2 macam ni . Doakan la buat mereka2 yg dah jauhh dari agama ni sedar betapa ruginya masa mereka buat dosa .

    BalasPadam
    Balasan
    1. seksinye aina, pic u ke tu?? haiii boleh berkenalan??~~~

      Padam
    2. hehehehe...

      Padam
  41. Kerajaan Undang-Undang Masalah Remaja2 Ogos 2013 10:39 PTG

    Mohon BATTLE ROYALE diwujudkan setiap tahun bagi lepasan SPM....

    BalasPadam
  42. As Salam,
    Says sokong dgn entri nie..
    Mmg betul apa yg do kata kan..
    Mmg teenagers skrg so annoying...
    They have no guts,like us..
    Such a attention seekers..
    Kurang perhatian & kasih sayang sebenarnya budak2 nie..
    Apa nk jadi laa budak2 zaman skrg nie..

    BalasPadam
  43. ada bakat jadi cikgu kaunselor sekolah

    My recent post : Pisang Goreng Di Mcd

    BalasPadam
  44. REMAJA SEKARANG SUDAH GATAL DAN MIANG.KEMUDIAN BEROMEN BILA WANITA LAHIR ANAK TIDAK MAHU MENERIMA KERANA LUAR NIKAH.REMAJA SEKRANG TIDAK MEMPUNYAI PEGANGAN AGAMA DAN MENGIKUT ALA TREND BARAT.

    BalasPadam
  45. I'm saying through experience and correct me if I'm wrong.. Anak-anak adalah cermin kepada ibu bapa mereka, so maknanya, mak bapah dah perangai macam haram jadah dapatlah anak-anak pun macam bangsat! Tapi ada juga yang ibu bapa yang baik-baik belaka tetapi anak-anak macam lahanat, rezki Allah nak bagi macam mana tidak boleh dipersoalkan.

    Kesimpulannya, anak-anak bangsat macam kat atas ini kekurangan kasih sayang daripada keluarga dan keluarga tidak berteraskan kehidupan Islam.

    Kalau aku abang dorang, aku dah sepak terajang sampai mampos dah budak2 bangsat ni.. Sikit pun tak kisah kalau masuk jel sabit hukum gantung, yang penting tanggung jawab aku di dunia aku lunaskan dan di akhirat aku terlepas azab Allah.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...