Iklan Leaderboard

Rabu, 7 Ogos 2013

31 Selamat Hari Raya kepada saudara serta saudari

Sempena Hari Raya Aidilfitri tanggal 1 Syawal 1434 Hijriyah, kami di Buasir Otak ingin mengucapkan kepada anda semua SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.


Ya aku tahu, kad ucapan ini sangat hodoh, aku ambil dari sini.

Ini merupakan schedule post, di mana aku sekarang sudah pun mula pulang bercuti ke kampung. Sepanjang seminggu dua hari raya ni mungkin tiada entry baru kerana bercuti panjang akibat kesibukan berhari raya bersama keluarga dan sanak saudara. Kepada yang duduk di KL tapi tak pulang ke kampung di perantauan sebab kampung kat Kg. Baru saja, sapa2 yang kena kerja masa hari raya, mat2/minah2 bangla dan indon, kalau bosan2 tak tau nak buat apa tu baca je la entry lama2 kat Buasir Otak nih.

Dan di kesempatan ini juga, aku ingin memohon beribou-ribou tanniya ampun serta maaf zahir dan batin sekiranya penulisan2 aku sebelum ini ada mengguris hati dan perasaan pembaca, malah mungkin ada yang butthurt dan rasa tahap intelektualnya terhina kerana penulisan aku banyak mengarut dan lack of critical thinking. Bukanlah niat aku nak menyinggung sapa2 melainkan hanya mahu meluahkan pandangan, kritikan dan pendapat aku semata2 untuk mengajak kita semua sama2 berbincang dan berfikir, namun aku tidak pernah memaksa untuk korang bersetuju dengan aku kerana bagi aku semua orang mempunyai cara berfikir yang tersendiri dan bebas melontarkan pandangan masing2.

Akhir kata, berhati2 dalam perjalanan, semoga selamat sampai dan selamat kembali. Bagi yang membawa kenderaan pulang ke kampung halaman, bawa dengan berhati2 dan tolong jangan jadi asshole di atas jalanraya. Juga sambutlah hari raya ini mengikut ajaran Islam tanpa mengikut adat dan budaya yang bertentangan, apatah lagi menyambut dengan maksiat. Terimalah serangkap pantun dari aku:

Hari-hari pergi ke kedai Hari-Hari,
Pergi ke kedai Hari-Hari hari-hari,
Hari raya hari mulia,
Hari mulia hari raya.




tags: ucapan selamat hari raya aidilfitri puasa 1 syawal 1433 hijriyah hijrah kalendar islam maaf zahir batin pantun kad duit raya berhati di jalanraya lebuhraya speedtrap speed trap kamera aes ops sikap info lokasi saman ekor polis trafik diskaun tol plus

31 ulasan:

  1. Slmt ari raya noob. diriku bkerja di hari raya..wuwuwuwu..

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum, selamat hari raya juga.. :)

    BalasPadam
  3. selamat hari raya untuk noob dan pembaca buasirotak.....maaf zahir dan batin....

    -ahmadoriginal-

    BalasPadam
  4. ucapan dalam bahasa lain didunia=

    Afghanistan : Kochnay Akhtar
    Arab : Aid Mubarok
    Bangladesh : Rojar Eid
    Banjar : Salamat Bahari raya
    Belanda : Eigendom Mubarak
    Bosnia : Ramazanski Bajram
    Bulgaria : Pritezhavani Mubarak
    Chech : Vlastnictvi Mubarak
    China : Guoyou Mubalake
    Denmark : Ejet Mubarak
    Finland : Omistama Mubarakiin
    Indonesia : Selamat Lebaran,
    Selamat Idul Fitri
    Israel : Bebe’lanat Mawba’rak
    Itali : Proprieta Mubarak
    Jawa : Sugeng Riyadin
    Jepun : Chuuko Mubaraku
    Jerman : Besitz Mubarak
    Korea : Junggo mubarakeu
    Croatia : Vlasnistvu Mubarak
    Kurdishtan : Cejna Remezanê
    Malaysia : Salam Aidilfitri
    Mesir : Ed Karim atau Eid Sahid
    Nigeria : Sallah
    Padang : Selamet Idul Fitri
    Perancis : Fete de l’aid
    Persia Iran : Eid-e-Sayed Fitr
    Poland : Wlasnosia Mubarak
    Portugal : Mubarak propriedade
    Romania : Mubarak aflate in proprietatea
    Rusia : Prinadlezhashchikh Mubarakj
    Senegal : Korite
    Sepanyol : Mubarak, de propiedad
    Sunda : Wilujeng boboran siyam
    Sweden : Agda Mubarak
    Turki : Ramazan Bayrami
    UK : Happy Eid El Fitr
    Urdu India : Choti Eid
    Yunani : Aneekoeen Moeemparak

    -ahmadori-

    BalasPadam
  5. Hari-hari sahur sambal telur puyuh
    Sambal telur puyuh dimakan hari-hari
    Di hari raya ayuh bermaafan ayuh
    Pastikan minta maaf susun cukup 10 jari

    Selamat hari raya noob ^^


    p/s: sahur last ni, aku makan lauk ikan tongkol pulak, tak pekena sambal telur puyuh dah, hehe...

    BalasPadam
  6. najib orang kaya,
    rosmah beli cincin,
    selamat hari raya,
    maaf zahir batin..

    BalasPadam
  7. Jawa - Selamat hari raya = Selamat dino bodor:)

    BalasPadam
  8. Salam blogger hebat! Jom join http://www.aimisyahirah.com/2013/08/contest-saya-nak-duit-raya-cik-misya-v2.html Salam Aidilfitri.:)

    BalasPadam
  9. selamat hari raya to Prince of Noob and all, including anons.

    Tanpa Nama7 Ogos 2013 2:37 PG , tahniah utk hang, compile ucapan dalam bahasa lain didunia hahaha

    BalasPadam
  10. Selamat hari raya noob
    Selalu ikuti cerita semasa di buasir otak ni :)






    BalasPadam
  11. selamat hari raya Noob..sesamala kita saling maaf bermaafan yer..taking care noob..we all tunggu entry2 baru dari ko..semoger ko dimurahkan rezki n dipanjangkan umor dalam melakukan kebajikan yer..salam aidilfitri..

    BalasPadam
  12. Seperti setiap org mempunyai anus, begitu juga setiap org ada pendapat. Memaksa org lain menerima sesuatu pendapat hanyalah menunjukkan ketidakmatangan org tersebut.
    Selamat hari raya noob.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada juga org yg tiada anus.... ia satu penyakit. Sila rujuk Google utk keterangan lanjut. Rojar Eid satu Malaysia.

      Padam
    2. Anus telah ditukar pd konek. Harap maklum

      Padam
  13. salam dr brunei^^

    Slamat hari raya, maaf zahir n batin kpd smua umat islam sluruh dunia yg mbca blog ni..wink..

    -m84-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam bro!

      dolok aku ada perli ko kuat meroyan kat blog plain. Minta dimaafkan walaupun niat ku sekada beguro. p Sarawak beraya lah:)

      -Thehell

      Padam
    2. w'slm bro^^

      Aku tak kesah la broo, hehe dtg brunei gak k, aku abis jauh pon kat area miri je kunjungi sodara mara dsna, ko kat area mana bro??

      Btw kmi dbrunei hari jumaat baru start raya, maaf zahir n batin jugak yee bro..

      -m84-

      Padam
    3. Owh? Baru lah aku tau korang raya ari jumaat. Aku ingat Indonesia je lain. aku area kuching. Raya pun area ni je. Aku x passport x dpt nk pg Brunei...btw salam lebaran bro.

      Padam
  14. Salam dari Sarawak

    eid Mubarak :)

    dalam kita beraya, jgn lupa berdoa kpd mereka yg kekurangan seperti fakir miskin, saudara kita d Somalia, Palestine, Myanmar, Syria, sltan Thai dn lain2.

    BalasPadam
  15. Selamat hari raya PON..:)

    BalasPadam
  16. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Hati-hati di jalan raya.:)

    BalasPadam
  17. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin.


    iskandarx[dot]com

    BalasPadam
  18. selamat harin raya



    http://www.noormalashahar.com

    BalasPadam
  19. selamat hari raya maaf zb jugak naa

    BalasPadam
  20. Selamat hari raya semua maf zahir dan batin

    BalasPadam
  21. selamat hari raya jua.. tak buat open house ke

    My recent post : Pisang Goreng Di Mcd

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...