Iklan Leaderboard

Rabu, 11 Disember 2013

48 Perempuan bertudung nampak kelakar

Perempuan melayu Islam zaman sekarang, tidak semua, tapi ramai la, suka pakai seksi2, tidak menutup aurat, suka bersuka ria, berparti dan berclubbing. Sebenarnya ramai yang tak ambil peduli pun dengan kejahilan spesis2 ni termasuk mak bapak diorang mungkin, diorang nak buat apa lantaklah, tapi bila spesis ini memperlekeh dan merendahkan martabat orang lain yang patuh kepada ajaran agama, ini bukan jahil lagi dah tapi bangang.

Sumber somewhere here.

Tak dinafikan pakai tudung panas tu memang agak panas, tambah2 lagi dengan iklim Khatulistiwa macam Malaysia ni, tapi kalau rasa kulit dah kebal dengan api neraka silakan la tayang rambut anda. Perempuan pakai tudung nampak kelakar? Tidak, perempuan yang mendedahkan aurat dan tubuh badan mereka yang nampak murah.


Awek kat atas ni Felixia Yeap, gadis cina dan bukan Islam, seorang model yang pernah beraksi seksi dalam majalah Playboy. Kini beliau lebih suka menutup tubuh badannya dengan memakai tudung dan baju kurung kerana "I believe I am more worthy than showing off my body." Baca beberapa petikan yang ditulis di dalam artikel blognya mengenai "The truth behind my hijab":
"I think I probably am considered or publicly categorized as one of the "hot and sexy" models in Malaysia, but really, all these achievements got me thinking of a woman's worth. 
I believe I am more worthy than showing off my body. 
I am MORE than this. 
And I don't feel proud if any of those attention or fame seeking model wannabes out there look at me as idol or role model."
"Honestly speaking...I am doing quite well in managing my modelling career besides having a portfolio that includes international exposures and recognitions, but I am slowing down, slowly. 
I yearn for more to life than this. 
I KNOW there is more to life than this."
"I was naive...and unfortunately I still am.
And then, I started to look for something deeper, a religion, a God, a better way of living life.
I wanted to cover myself up more, be respected and known for who I am inside, not for how much flesh I am showing outside."
"As much as I am proud of my modeling portfolio and achievements both local and international, I am also proud that I am insaf, peaceful and more toned down now.
That I am heading towards a better way of living life."

Yang ini pula seorang awek Sarawakian, Sabahan atau amoi non-muslim aku tak pasti tapi cuba2 pakai tudung sebab tahu betapa indahnya bila pakai tudung.




Sedihnya apabila ada orang Islam sendiri yang memperlekeh pakai tudung itu nampak kelakar, sedangkan ada orang bukan Islam lain yang sedar akan keindahan bertudung. Semoga mereka2 ini dan non-muslim yang lain mendapat hidayah agar kembali kepada agama Islam.




tags: perempuan bertudung nampak kelakar lucu funny panas hanis natasha facebook fb jahil bangang kepala hotak kamu khk perlekeh hina merendah hijab tutup aurat seksi rambut murahan murah orang melayu islam awek amoi cina bukan islam non muslim felixia yeap blog model majalah playboy pakai tudung baju kurung yun wat ever sabahan sarawakian indah perli gadis melayu tak pakai tudung

48 ulasan:

  1. fuck model playboy boleh pakai tudung..terbaik
    hidup melayu..melayu boleh

    BalasPadam
  2. Pernah aku baca cerita sekali,seorang perempuan yg bertudung nak cari kerja kat Malaysia tapi dia diperlekehkan oleh pengurus2 syarikat di Malaysia kerana berhijab.Akhirnya beliau bekerja kat luar negara.Selama 4 tahun,beliau bekerja takde sesapa pun yg memperlekahkan beliau walaupun dia bekerja di kalangan non-muslim.Jadi kenapa typical umat Islam ni ada jugak yg memperlekehkan org yg pakai hijab ni?

    BalasPadam
  3. Yang tak betudung tu orang UMNO. tengok la Suami Najib tu. Tak pakai tudung. Yang awek bertudung ni confirm orang PAS. Siapa tak percaya MACAI UMNO!

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku percaya hidup pas

      Padam
    2. Not really. Tak bermaksud non muslim tak ley pakai tudung. Really, pakai tudung tu best wat? Rasa selamat je.

      Padam
    3. suami najib sape?konpius lak.....najib ada suami....hmmmm..nak kutuk tapi bodoh

      Padam
    4. alalalalala anon atas aku ni..bangang tp tak ngaku.lain kali tak paham sindiran jgn komen..cakap org lain bodoh plak..kau la bodoh. suami najib maknanya rosmah la.rosmah kan suka overshadow mcm dia plak ketua.. apa la kau lembab.hidup dlm gua?

      Padam
  4. aku nak kawin dengan amoi lah

    BalasPadam
  5. jangan nak libatkan p0litik dengan hijab...it's on 0ur c0nsiderati0n...bila jahil cakap apa pun rasa betul...sedarlah manusia..*peace

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak caya cakap Anwar Ibrahim, confirm MACAI Umno!

      Padam
  6. SEMOGA MEREKA ALLAH BERI HIDAYAH...

    BalasPadam
  7. Nanti kat neraka dia tau la kelakar ke tak...

    BalasPadam
  8. mana awek aku aila eresphia?

    BalasPadam
  9. Kau kalau nak jahil pasal islam, nak jadi celaka ke, jahil sorang-sorang sudah..tak payah nak perlekeh orang-orang yang tak jahil ni pulak..kan nampak kebangangan disitu..

    dan aku berdoa semoaga Allah beri hidayah pada non muslim yang baik-baik dan nampak kebaikan islam ni supaya revert/kembali semula kepada aama fitrah islam ni..

    dan semoga yang jahil tu akan jumpa pintu keluar nanti..

    amin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju. x payah nak perlekeh org yg pakai tudung wpun org tu bkn Islam.

      pakaian anda, sendirilah pilih

      Padam
  10. yang rasa kelakar tu sbb muka dia buruk bila pakai tudung.

    BalasPadam
  11. "Pakai tudung tak panas ke??? " aku jawab = nak buat mcm mane NERAKA ALLAH SEJUK

    BalasPadam
  12. Kalo perkara haram, nak jadi halal senang jer masuk jer UMNO BN cnfirm jadi halal, Bani2 UMNO dan Melayu BN tgh tunggu fatwa halal mkn khinzir skrg ni kah kah kah kah

    BalasPadam
    Balasan
    1. HIDUP DAPig!!!

      Padam
    2. Biar jadi MACAI Anwar Ibrahim dari jadi MACAI UMNO!

      Padam
    3. kalau nak makan BABI sangat, tak payah tunggu fatwa dari UMNO. Masuk DAP, makan malam denga LIm Kit Siang, confirm dapat makan free dia bagi

      Padam
    4. korang ni merapu jadah haram apa?

      Padam
    5. Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin
      menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan.
      Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar
      orang lain, maka komen akan dipadam
      untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

      Padam
    6. MELAYU SAMA MELAYU GADUH, CINA TEPUK TANGAN GOYANG SAMBA..

      Padam
    7. bodoh sial profile presiden anon ada gambar perempuan bogel terkangkang

      Padam
    8. Jgn salah anggap...sebenarnya yg terkangkang tu adalah ibunya..

      Padam
  13. entry yang terbaik. Thanks Noob! :)

    BalasPadam
  14. Dia tanya "tak panas ke pakai tudung?" jawapan dia "Tak" bhahaha mungkin dia patut cuba dan sebenarnya perasaan tak pakai tudung tu lagi panas. Matahari direct kena kepala. migraine wooooo.

    BalasPadam
  15. kalau x nk panas bogel je laa...

    BalasPadam
  16. kelakar pakai tudung?. Atau neraka syurga itu hanya gurauan?. Untuk Hanis...jgn lepas ckp. Ada sebab Allah mengwajibkan menutup aurat. Atau Hanis ni rasa bila menutup aurat ini ketinggalan zaman atau kolot?. Jadi kalau begitu elok la hanis ni berhijrah ke hutan amazon bersama-sama tribe di sana...nak bogel terus lagi modenkan?. Nak clubbing or wutever you rasa secocok dgn 'kemodenan' you all...happening!. everythings is free, U can dance all nite long with them. Trust me, u wont regret it!. Or u can be a 'Tarzan's wife?...Tolong la, as a muslim, be careful with ur words dear. There is no jokes about heaven n hell. No jokes about punisment on the jugdement day. Personally, perempuan nama hanis ni cantik, dan sepatutnya bersyukur dgn anugerah yg Allah berikan. Sorry, bab agama ni, x yah sembang umno pas pkr...gua jumpa org umno jahat, org pas jahat dan org pkr jahat...hahaha...taksub dgn pegangan politik x kemana tapi taksub dgn Islam lu ke syurga.

    BalasPadam
  17. Assalammualaikum
    Berhati hati la terhadap apa yg anda semua komen walaupun utk sarcastic terhadap parti politik tertentu. Jgn smpai ape yg syariat seolah diperlekehkan.

    BalasPadam
  18. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
    Balasan
    1. @anon dari Kota Kinabalu, Sabah, Tm Net (115.135.22.206)

      gua tahu lu sapa. sorry gua delete lu punya komen. gua tak tahu lu Islam atau bukan tapi tolong jangan lebih2 sangat

      Padam
  19. Kulit si Hanis tuh kebal dari api Neraka... Anyway pompuan2 camnih bangga dengan kebangangan dan kejahilan diorang. Damn girl, you are cheap!

    BalasPadam
  20. Yang hina org bertudung tu, satu hari nanti bila dia sudah insaf, dia belek balik fb dia, dia bukak blog ni baca, sure menangis air mata tahap air terjun.

    Kita sama-samalah berdoa agar mereka-mereka ini dapat hidayah yg sepatutnya.
    Amin,

    BalasPadam
  21. Bila nafsu n pengaruh barat menguasai diri....risau berlaku kat anak2 kita kelak. Papepun didikan agama sgt penting..bkn sibuk cari harta dunia semata2

    BalasPadam
  22. hanis #@$%^ tu die print screen post fb sdiri ke? die bangga dgn post sdiri yg cm tahi? atau kena hack oleh tahi?

    BalasPadam
  23. serius klakar org yg mengklakarkan org pkai tudung.... smpe xtau lgsung sbb pmpuan kna brtudung...

    BalasPadam
  24. Tq noob. Sedihnya bca org yg ckp kelakar tu.. Sobsss

    BalasPadam
  25. Bapok pon pndai pkai tuduung nok...

    BalasPadam
  26. kasihan Hanis...mungkin kejahilannya ini di sebabkn oleh kesilapan ibubapanya mendidik.betapa kurangnya didikan agama hingga terkeluarlah status yg menampakkan kejahilan .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagaimana pula dengan Hanis Zalikha?

      Padam
  27. Aku nak masuk Maharaja Lawak Mega lah tahun depan. Mesti undian aku datang dari wanita yang tidak bertudung itu.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...