Iklan Leaderboard

Khamis, 26 Disember 2013

30 Usaha pulih imej nampak sia2 kerana orang lain

Suatu hari ketika seorang rakyat marhaen sedang melayari Internet...

Sumber
Sumber
Sumber
Sumber
Illustrasi oleh Nazha Anua @ Kartunster.

Serious, kadang2 aku kesian kat Menteri Belia dan Sukan atau KJ @ Khairy Jamaluddin ni. Walau ramai orang UMNO sendiri tak suka dia sebab isu budak tingkat 4 masa zaman Pak Lah dulu, tapi sekarang ni tampak dia begitu berusaha untuk menunjukkan imej yang baik di mata rakyat, malah banyak kenyataan2nya kini lebih menyebelahi rakyat seperti isu menegur FAM, membantah peminjam PTPTN disenarai dalam CCRIS, tidak setuju kenaikan tarif elektrik, bawa isu kos sara hidup ke mesyuarat kabinet, kurangkan kos perbelanjaan kementeriannya dan lain2. Malah aku juga pernah nampak dengan mata aku sendiri KJ pergi solat Jumaat di Masjid Besi Putrajaya dengan berjalan kaki daripada pejabatnya di Kementerian Belia dan Sukan.

Aku tak la kata KJ inilah pemimpin BN yang paling bagus, namun dikala dia cuba membawa imej seorang menteri yang melawan arus lebih pro kepada rakyat serta mementingkan nasib rakyat, kelihatan ramai pula menteri dan pemimpin2 kerajaan lain pula seperti berlumba2 mengeluarkan kenyataan2 yang sangat memperbodohkan rakyat seolah2 sudah tiada alasan yang lebih cerdik yang lebih layak diberikan seperti "Kalau tak suka, jangan guna", "Harga di negara kita lebih rendah daripada negara lain", "Kalau rasa mahal jangan beli, buat sendiri", "Harga naik untuk mengurangkan penyakit atau kadar kemalangan", "Kalau tak suka, pergi negara lain", "Harga naik satu ketetapan" dan sebagainya.

Kalau pemimpin2 kerajaan lain terus menerus memberikan alasan dan kenyataan yang macamlah rakyat Malaysia ni bodoh sangat tak belajar tinggi2 CGPA bawah 3.85, nampaknya penat2 dan sia2 jelah usaha pemimpin2 BN seperti KJ dalam memulihkan imej kerajaan BN yang semakin buruk di mata kebanyakan rakyat Malaysia disebabkan pemimpin2nya yang lain.


Dan tolonglah bagitau aku, adakah perkara2 seperti ini...


...boleh diselesaikan dengan ini?





tags: kartun komik nazha anua kartunster kesian kj khairy jamaluddin menteri belia sukan naik shuttle bas pergi airport gambar menteri pemimpin bn bidas pejuang rakyat isu kos sara hidup yang lain kenyataan alasan bodoh macam budak kanak senarai barang kenaikan kadar harga tarif 2013 2014 cara kaedah manual panduan bantuan br1m lhdn masalah selesai tambang lrt dan monorel malaysia antara termurah dunia kenaikan harga tol pengguna boleh guna jalan biasa hartanah ibarat wanita solek abdul wahid omar spad syed hamid albar tengku adnan mansor

30 ulasan:

  1. Balasan
    1. rilex brader rilex.....

      Padam
  2. udah2 la tu noob. hari2 ko buat posting pasal harga barang naik tapi rakyat tetap pangkah umno. rakyat bukannya miskin dan bodoh macam kau.

    BalasPadam
    Balasan
    1. jwpan standart noob....ade aku kisahh

      Padam
    2. Noob nak post apa pun dia punya suka blog dia. xsuka ko p blog lain. xpun ko buat blog ko sendiri. Tgk brapa ramai view blog bodoh ko nanti..

      Padam
    3. apsal aku bau komen berbaur macai kat atas ni ha? komen standed pak menteri umnu..

      Padam
    4. kahkahkah.....komen midnight serupa pemimpin bn.....bodoh bangang abadi....x suka harga naik keluar malaysia.....x suka blog noob keluar cari blog lain..........sukahati kami la nak masuk blog mana pun.......internet kami bayar...bukan free.....midnight ni mesti suka curi wifi jiran.........

      Padam
    5. "kalau kau tak suka kau pegi blog lain"...menteri bn

      Padam
    6. korg ni pun bodoh la. kalau menteri ckp xsuka pergi negara lain tu mmg la bodoh sbb kerajaan buat apa2 guna duit rakyat. masalahnya noob tulis blog ni satu sen pun xguna duit mak bapak korg... so suka hatila dia nk tulis apa. yg korg jaki sgt ni kenapa??? tulis la blog sendiri xde sapa pun kisah

      Padam
    7. Jgn jadi Lembu UMNO yang tak berakal Noob! simpan skit bodoh tu spend utk keturunan Lu, jgn jadi mcm Khinzir semua sondol je tau, brg naik pn terima, tol naik pn terima .. tu namanya Babi Negara hanya tau menyondol tak tau nk membntah

      Padam
    8. menyondol tu maksudnya dia tolak....kira bantah la tu...macam anjing2 pakathon...semua dia nak sondol....macam babi.....

      Padam
    9. anon 911, ko tau tak duit gaji noob tu adalah hasil cukai yg dibayar oleh mak bapak aku..?? dalam duit noob tu, ada hak mak bapak aku yg bayar cukai.......

      Padam
    10. anon 27 Disember 2013 10:22 PG : serius klakar la ko punye komen...
      mcam la mak bapak ko sorang je bayar cukai...nak berdebat pun bagi la point bernas sikit..
      terlampau cliche la...hahahhaha

      fikir2kan dan selamat berdebat~

      Padam
    11. korang ni tak baca habis dah menyalak kat comment space.

      Padam
  3. buruk benor kartun tu....sakit mata aku tengok....

    BalasPadam
    Balasan
    1. pertama kali aku baca ada komen kutuk kartun nazha... boleh x ko lukih kartun tgk cantik ke buruk? kalau lebih cantik dari ni baru la ko layak kata kartun org len buruk

      Padam
    2. dia jeles aje tu, abaikan..

      Padam
    3. Kalau buruk jgn tengok. Sila tengok kartun najib sbg superhero 1malaysia.

      Padam
  4. rasanya orang lagi suka kalau x dapat BR1m tapi kerajaaan dapat stabilkan harga barang2 keperluan dan tambang2 pengangkutan awam termasuk tol. kalau orang malaysia xnmpak lagi cmana diorang diperbodohkn xtw lar.

    BalasPadam
  5. Aku rasa mungkin satu hari nanti Malaysia akan mencapai satu tahap dimana pak2 menteri akan cakap: KALAU RASA SUSAH HIDUP KAT MALAYSIA, PEGI MAMPOS!' '. Tak mustahil berlaku sekiranya masih lagi ada typical ignorant hill-billy douchebag Meleis yg vote BN pada PRU yg akan datang dan yg seterusnya.

    @Tanpa Nama jam 10:55 ptg: At least that guy got the balls to draw... Where did u put yours?

    BalasPadam
  6. super sayya x gosok gigi

    BalasPadam
  7. malaysia oh malaysia....hmmm...penatnya

    BalasPadam
  8. argghh..ini harga barang naik punya pasal.....sampai xmampu beli ubat gigi..kan dah kuning gigi dy...siann

    BalasPadam
  9. Aku bet KJ pon pening dgn pak2 menteri mcam ni...
    Konon berkhidmat utk rakyat, tp kejenye nak penuhkan poket sendiri je...

    BalasPadam
  10. Kj je dlm parti tu stkat ni yg nmpak rasional. Yg lain sume hilang akal.

    BalasPadam
  11. Dan UMNO tak brani nak kick or jatuh kan KJ.. pasal takut KJ lompat parti.. kalo KJ lompat.. banyak undi orang muda dalam UMNO lompat sama

    BalasPadam
  12. Skrg ni politik malaysia kene ada pemimpin generasi muda, generasi tua2 ni nyanyok lebih, pas2 belum cerita sibuk tolg kroni masing2 yg tolg masuk duit masuk poket mereka sikit, sbb 2 bagi alasan merepek2 pasal isu harga barang naik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. pasal tlg kroni ni kena berpada2 la...jgn semua pun nk dibagi kt kroni padahal x layak buat projek tu. biasala sifat manusia mmg suka tlg org yg dia kenal...cuma skang ni org pertikaikan kenapa bagi projek kt org xde kelayakan (kroni)

      Padam
  13. Kudos KJ. Teruskan.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...