Iklan Leaderboard

Selasa, 17 Disember 2013

27 Tips cara2 menggembirakan lelaki dan wanita

Dalam mengharungi suatu hubungan percintaan dan alam rumahtangga, menggembirakan dan membahagiakan pasangan kita adalah sesuatu yang paling bermakna. Namun cara menggembirakan lelaki dan wanita adalah berbeza. Berikut adalah tips cara2 menggembirakan hati pasangan lelaki atau wanita yang Aila jumpa kat Internet, terjemah guna Google Translate dan tokok tambah sikit hihi.


CARA MENGGEMBIRAKAN SEORANG LELAKI


Agak susah sebenarnya nak buat seorang lelaki gembira. Seorang wanita itu harus:
  1. Jaga makan minum dia.
  2. Tidur dan layan dengan baik (bagi yang dah berkahwin).
  3. Beri dia ketenangan.
  4. Jangan memeriksa telefonnya.
  5. Jangan terlalu mengongkong dan menyibuk ke mana dia pergi dan lakukan aktiviti dia.
Susahkan?


BAGAIMANA PULA UNTUK MENGGEMBIRAKAN SEORANG WANITA


Sebenarnya ia tidaklah terlalu sukar sangat... Untuk membuat seorang wanita bahagia, seorang lelaki hanya perlu menjadi seorang:
  1. Rakan
  2. Teman rapat
  3. Kekasih
  4. Seorang saudara
  5. Bapa yang baik
  6. Pembimbing
  7. Tukang masak
  8. Juruelektrik
  9. Tukang paip
  10. Mekanik
  11. Tukang kayu
  12. Penghias
  13. Stylist
  14. Sexologist
  15. Pakar sakit puan
  16. Ahli psikologi
  17. Pembasmi serangga
  18. Psikiatri
  19. Ustaz
  20. Penyembuh
  21. Pendengar yang baik
  22. Ketua
  23. Romantik
  24. Sangat pembersih
  25. Prihatin dan bersimpati
  26. Olahragawan
  27. Penyayang
  28. Ambil berat
  29. Gagah
  30. Pintar
  31. Lucu
  32. Kreatif
  33. Berhati lembut
  34. Kuat
  35. Memahami
  36. Bertolak ansur
  37. Berhemah tinggi
  38. Bercita-cita tinggi
  39. Berkebolehan
  40. Berani
  41. Mempunyai azam
  42. Amanah
  43. Boleh dipercayai
  44. Bersemangat
  45. Penjaga dan pelindung
  46. Pembayar bil

    TANPA LUPA UNTUK:

  47. Kerap memberi puji-pujian
  48. Teman untuk membeli-belah
  49. Jujur
  50. Menjadi sangat kaya
  51. Tidak memaksa2
  52. Tidak melihat perempuan lain

    DAN PADA MASA YANG SAMA, ANDA MESTI JUGA:

  53. Memberi beliau banyak perhatian
  54. Memberi dia banyak masa terutama waktu untuk dirinya sendiri
  55. Memberi ruang dan kekebasan, tidak perlu risau ke mana dia pergi .

    TETAPI YANG PALING:

  56. Tidak pernah lupa tarikh2 penting seperti
    - Hari lahir
    - Ulang tahun bercouple, bertunang, berkahwin
    - Tarikh lahir adik beradiknya, tarikh lahir ibu bapanya, tarikh sebarang temujanji, tarikh temuduga, tarikh servis kereta, tarikh bila ada sale kat shopping mall dan lain2 tarikh yang dirasakan penting untuknya.

  57. Boleh tambah lagi apa2 yang dirasakan sesuai...

Nampak, tak susah pun kan nak gembirakan hati seorang wanita? Untung jadi orang perempuan :)




tags: tips panduan kaedah cara gembira bahagia hati lelaki wanita how to make woman man vs happy kahwin cinta rumahtangga hubungan

27 ulasan:

  1. Balasan
    1. Lebih susah menjadi MACAI UMNO-BN dari jadi Macai Anwar Ibrahim

      Padam
  2. sebagai perempuan pon pening..haha:)

    BalasPadam
  3. hahahaa...mampos, artikel tu mcm menyindir golongan pmpuan jer.... tp pmpuan skrg ego bila dia lebih daripada lelaki dalam sesuatu hal, cntoh dr segi kewangan, pangkat dan harta.

    BalasPadam
  4. hahaha, this is nice..
    deep. deep!

    BalasPadam
  5. .............
    sini

    link ada kaitan :( konsep pemahaman kita lulz oh well im not deserve it btw :)

    BalasPadam
  6. Man want 2 things from women:-
    1. Sex
    2. Food

    Trust me. He will become the most happiest man on earth. True story.

    BalasPadam
  7. saya hanya akan bahagia jika aila berada disamping saya selamanya.....

    BalasPadam
  8. amboi, melampau btol perempuan zaman sekarang ni...banyak tu...kenapa isteri aku x mcm tu????




    -Abah

    BalasPadam
  9. bosan. artikel ni banyak disebarkan di internet. sila hasilkan artikel yg asli. terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ishh banyak mulut pulak... cuba ko pulak hasilkan artikel yg asli, kami nak baca

      Padam
  10. Hai aila. Jom ngedate.

    BalasPadam
  11. heheh... artikel ni tak lengkap sebenarnya, bahagian yg untuk menggembirakan lelaki tu tak di'elaborate' se'detail' bahagian yg utk menggembirakan perempuan, super biased dan sarcastic di situ... sebenarnya lebih kurang sama banyak jer kalau didedahkan kesemua cabang dan ranting expectation lelaki dan perempuan terhadap pasangannya ^^

    anyway don't take this entry seriously kids, this is just a type of gag ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba cik plain detail & elaborate bhgn utk menggembirakan lelaki... mungkin cik plain ada pengalaman yg boleh dikongsikan bersama

      Padam
    2. haha chill deknon tak perlu nak butthurt psl benda remeh ni, i'm just merely stating the obvious ^^

      Padam
    3. Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin
      menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan.
      Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar
      orang lain, maka komen akan dipadam
      untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

      Padam
    4. setuju ngn plain83.
      banyak lg perihal lelaki yg mungkin sama banyak dgn perempuan kalau nak diterangkan..
      baca buku men are from mars, women are from venus tulisan john gray..banyak membantu

      Padam
  12. Sori tapi bende nie cam x betol je untuk orang zaman sekarang nie...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni benda tuk zaman bila??...zaman hang tuah ker?

      Padam
  13. Setuju! tapi part last2 tu ada sebut 'kekebasan' dan aku baca 'kebebasan'. Adakah saja2 di typo kan?hahaha. btw, surely girl will love it!

    BalasPadam
  14. Gd.kalau dgn pmpuan kta sanggp wt ape saje.btol tak?
    Cuba kta wt krna allah.

    BalasPadam
  15. cara nk hiburkn laki yg sombong,pendiam,pemalu tanpa diketahuiya

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...