Iklan Leaderboard

Sabtu, 30 November 2013

27 Kahwin kerana diperkosa, cerai kerana curang?

“Saya kahwinkan dia kerana dia telah diperkosa,” Itu kata ayah kepada remaja perempuan Nor Fazira Saad, 13 yang diceraikan talak tiga oleh suaminya, Mohd Fahmi Mohamed Alias, 20. Ayah Nor Fazira, Saad Mustafa, 44, berkata demikian kepada akhbar The Star dalam satu laporan eksklusif ekoran kisah penceraian pasangan remaja terbabit yang tersebar luas di media.



Menurut Saad, dia mengizinkan pernikahan anaknya dengan Mohd Fahmi kerana Nor Fazira telah diperkosa oleh Mohd Fahmi dan dua kawan lelakinya empat bulan sebelum perkahwinan itu dilangsungkan.

Saad memberitahu The Star bahawa kes itu telah dilaporkan kepada polis pada 15 Julai 2012, namun dia didatangi ibu bapa Mohd Fahmi selama beberapa hari berturut-turut merayu agar laporan itu ditarik balik kerana tidak mahu Mohd Fahmi disabit kesalahan dan menerima hukuman penjara.

Ekoran rayuan itu, dia sebagai bapa memahami permohonan mereka dan bersetuju untuk menarik balik laporan polis yang dibuat serta menikahkan anaknya dengan Mohd Fahmi yang ketika itu berusia 19 tahun pada 17 November 2012.

Nor Fazira turut memberitahunya pada Oktober 2013 bahawa dia tidak tahan dengan layanan keluarga mertuanya dan memutuskan untuk meminta cerai. Saad turut berkata bahawa keluarga Mohd Fahmi memang tidak menyukai anaknya dari mula perkahwinan dan Nor Fazira juga selalu didera secara fizikal serta tidak diberi makan oleh keluarga mertuanya.

Mohd Fahmi yang ditemui oleh The Star pula menafikan dakwaan Saad dan berkata dia hanya meniduri Nor Fazira setelah mereka sah diijabkabulkan.

Memetik Mohd Fahmi sebagai berkata kepada The Star, dia menceraikan Nor Fazira kerana bekas isterinya itu mempunyai hubungan sulit dengan seorang lelaki dari Kuala Ketil.

Nor Fazira juga ujar Mohd Fahmi, biadab terhadap keluarganya dan tidak pernah memasak serta selalu keluar dari rumah sekiranya tidak puas hati.

Mohd Fahmi turut menafikan dakwaan bahawa Nor Fazira didera dan tidak diberi makan. Tambahnya lagi, keluarga mereka melayan Nor Fazira dengan baik walaupun perlakuan remaja wanita itu teruk.

Sumber Astro Awani.

Cerita sebelah perempuan:
  • Budak perempuan tu dikahwinkan kerana sebelum tu dah kena rogol gangbang dengan budak laki tu dan rakan2nya. 
  • Keluarga sebelah lelaki tak suka budak perempuan tu, melayannya dengan teruk dan menderanya secara fizikal serta tak diberi makan.
Cerita sebelah lelaki:
  • Budak perempuan tu ada hubungan sulit dengan lelaki lain. 
  • Budak perempuan tu biadap dengan keluarganya, tak pernah masak dan selalu keluar rumah.

Mana satu yang betul ni? Budak perempuan tu kena gangbang dengan bekas suaminya ke atau ada curang dengan lelaki lain?


Walau dalam agama kita dibenarkan kahwin awal, tapi ingatlah berkahwin tu bukan sekadar nak memantat. Orang zaman dulu kahwin awal tak jadi masalah sebab fikiran diorang matang di usia muda. Budak2 sekarang umur dah 18 20 tahun pun masih tergedik2 sangap cari jantan kat Facebook, buat fake relay tahi, cari bakal imam bakal makmum, lepak tiada hala tuju di Pavi, kerja malas mintak duit mak bapak, masuk Universiti tapi belajar malas, duit PTPTN habis buat belanja awek. Memang tak semua tapi nak cari budak muda yang matang zaman sekarang bagai mencari jarum dalam jerami. Sedangkan mak orang pun ramai lagi yang tak matang dalam perkahwinan, apatah lagi budak2 yang masih bersekolah.


Dan yang diorang ni pun satu hal. Dah cerai tu cerai lah. Ini yang sana dok sibuk salahkan yang sini, yang sini dok salahkan yang sana. Daripada elok2 keluarga korang je tau cerita sebenar, sekarang 1Malaysia dah tau keaiban korang. Kalau dulu boleh kahwin secara baik, bila cerai pun buat la cara baik, tak payah nak ungkit hal2 dulu. Kalau wartawan tu datang tanya, jawab je la no komen atau biarlah hanya kami yang tahu sudahlah.

Lagipun kita semua sama2 Melayu tak yahlah gaduh2, sebab bila melayu sama melayu gaduh, siapa tepuk tangan? Ha jawab jawab.




tags: nor fazira saad mustafa mohd fahmi mohamed alias remaja budak bawah umur muda sekolah 13 20 tahun kahwin nikah kerana diperkosa rogol gangbang layanan keluarga mertua buruk dera fizikal biadap curang lelaki lain tak masak keluar rumah cerai tak sampai setahun

27 ulasan:

  1. first..klu nk kawen biar btul2 bsedia.... insyaallah kekal...

    BalasPadam
  2. Betul tu dh cerai dok diam2 sudah.terlajak perahu boleh diundur terlajak kata.....sambung sendiri

    BalasPadam
  3. Duduk sebumbung dgn mak bapak pun ade ati nk kawen..budk2...

    BalasPadam
  4. kdg2 bukan budak2 yg kahwin muda je yg x matang...ada org tua yg kahwin pun x matang...kematangan bkn diukur pd umur...Wallahualam.

    BalasPadam
  5. Lahai kisahnye...

    BalasPadam
  6. memantat je tau

    BalasPadam
  7. wajah2 pelingkup bangsa perosak negara.

    BalasPadam
  8. mak apak diorang x matang, maka generasi mereka juga x matang, kalu benar anak dia dirogol gangbang, teruskan buat laporan polis dan biarkan perogol2x jahanam tu semua masuk lokap dan terima hukuman, ni pegi kahwinkan ank dia dgn salah sorang perogol@boipreng dan nafikan semua tuduhan pulak, maka semua perogol2x tu terlepas mcm itu saje laaa, dan akhirnya ank ppuan diorang yg paling rugi.....lahaaaai buduh botingkek-tingkek!!! tolongla jangan jadi buduh smpai mcm tu, buleh???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang dorang dah report cuma masalahnya, keluarga belah laki tuh faggot sangat dorang merayu kat belah keluarga perempuan tuh suruh tarik balik laporan sebab tak nak tengok anak laki dorang kat penjara, pastu dahlah perempuan kene layanan buruk keluarga laki pulak tuh.

      Padam
  9. 1. Sbb 2 sy menyampah dgb wartawan Malaysia. ... asyik sibuk cari berita sensasi dgn cara cari aib org mcm harian metro... smpi keaiban seseorang 1 Malaysia tau..cuba perkara ni berlaku kat anda atau keluarga anda, mesti nak elak dr pengetahuan umum sbb dah xde jodoh. Dah cerai talak 3..nak wat camane lg? Kalau nak bg pertolongan kurgkb beban xpela gak... kalau just jd bahan borak kosong atau dpt post like terbanyak..'terima kasih' byk la sbb jd org yg busybody sgt.

    2. Zaman dulu org laki lepas kerje spm atau pmr dah leh kerja...yg ppuan x kisah la asalkn boleh beranak x kisah kawin...zaman skrg laki spm susah nak cari kerja..even ada diploma atau degree belum tentu dpt kerja lagi..nafsu remaja dah membuak sejak lepas form 3...lama2 sgt smpi 30 tahun x kawin sape x sanggap nak merasa sex halal.... senang cite laki skrg selagi x kerje xyah kawin..melainkan anda anak menteri pelancongan malaysia skrg.

    BalasPadam
    Balasan
    1. X semua org sanggap sgt mcm ko ayam wey, jangan samakan semua org mcm ko lah.......

      Padam
    2. ceritanya sekarang muda-mudi kita banyak dah rosak akhlak. macam akhlak korang.

      Padam
  10. Jngan jdi mcam laki aku, tak prnah mengaku kesalahannya,burukkan aku adalah.hanya perempuan bodoh aje bleh terima laki aku

    BalasPadam
    Balasan
    1. maknanya ko pon bodoh jugak la.

      Padam
    2. Laki bodoh hanya utk prempuan yg bodoh...mcm ko...kah kah kah.

      Padam
    3. kan dah kena

      Padam
    4. mila! kenapa ckp abg macamtu? sampai hati mila. abg tahu ni mila yang komen. sbb abg nampak mila tgh taip masa kita gaduh. jgn la bwk hal rumahtangga kita dekat public. tnggu abg balik mlmni, siap mila abg kerjakan. - abg edy

      Padam
    5. hahahah.. mende la drama sangap di ruangan komen oleh anon2 ni..

      Padam
    6. hahahaha lawak la anon ni

      Padam
  11. Aku dengar, ada usaha nak reopen case laki tu rogol si perempuan...
    Nampak gaya makin panjang laa cerita ni...
    David Teoh patut amik idea buat drama bersiri...

    BalasPadam
  12. Apa nak buat lakikan bleh khawin 4.biar aje allah kan ada

    BalasPadam
  13. aku kenai budak laki ni...bukan keja pon..sekolah pon tak habis

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku pun kenal kau. jom lepak minum

      Padam
    2. apsal ko x nasihat dia g keje sara bini? patutla bini dia lari

      Padam
  14. aku pelik jgk dgn citer ni. bdk ppn tu kena gangbang tp apsal sorg perogol je yg kena? yg lagi 2 org tu, x dakwa ke?

    x faham aku dgn tindakan bapak budak pmpuan ni.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...