Iklan Leaderboard

Isnin, 18 November 2013

14 Bantu orang susah dengan Like status ini

Ramai orang sakit, susah dan miskin yang memerlukan perhatian dan bantuan. Bagi yang prihatin, anda semua boleh menolong mereka dengan Like status ini di Facebook.

1 Like = RM10.
1 Like = 10 pahala.


Berita baik, nampaknya bantuan Like anda telah berjaya disampaikan kepada golongan yang memerlukan. Terima kasih kerana sudi menderma dan bersedekah Like kepada mereka, jasa anda amat dikenang.


Tolong la jangan mempergunakan kesusahan orang lain demi menagih Like. Kalau betul2 nak bantu, bagi no. akaun bank mereka, tabung amal, pusat kebajikan, lembaga zakat dan lain2 maklumat
yang berguna untuk orang lain dapat salurkan bantuan mereka dengan betul dan yang paling penting, jangan mengemis LIKE, termasuk mempergunakan agama untuk menagih Like seperti makhluk2 di bawah.





Oh ya, sila Like jika anda suka artikel ini.




tags: berita baik orang susah miskin fakir sakit sudah berjaya mendapat bantuan mendapat melalui like status how facebook fb likes help those in need cancer kanser sembuh 1 like 1 prayer doa pahala derma sedekah mengemis pengemis like perguna agama status komen 

14 ulasan:

  1. Camni pun adooo? BATAK HOT betoii . hahahhahahhaaaaa

    BalasPadam
  2. Sbnrnya konsep 'Like' ni bukan kpd subjek yg dikongsi....tp just kepuasan hati dimana post kita dpt byk 'like'...objektif komen FB ialah nak dpt perhatian dgn byk komen n Like...anda mesti rasa menyampah kalau ada org komen satu patah perkataan tp beribu2 org like..jika anda yg bukan hot stuff dlm fb boleh kira pki jari berapa like, sometimes xde lansung.

    Cuba 1 like akan automatik akaun anda potong rm10 dr akaun bank utk didermakan? mesti fikir dua kali nak Like. Papepun butang Like adalah free..just mengambarkn yg anda suka post tu..noth more than that. Konsep typical malaysia suka menyaksikan keadaan/kesengsaraan/kemalangan..tp xnak membantu pun utk mengurang masalah/beban yg ada pd org lain.

    BalasPadam
  3. "Ramai orang sakit, susah dan miskin yang memerlukan perhatian dan bantuan.."

    sebenarnya, orang yang menagih like ni yang sebenarnya sakit..sakit perhatian..

    sakit otak mungkin? sindrom ketagih like mungkin?

    btw, rajin pulak ko update psikik zero..hahaha

    BalasPadam
  4. Benci betul kalau status yang macam "Like kalau anda sayang ibu anda." -.-

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu
      sapa la yg cipta perkataan tu

      Padam
  5. aku like apa yg aku suka je

    BalasPadam
  6. nah ambik "Like" aku
    simpan elok2
    make a good use to it
    thou shall not pass

    BalasPadam
  7. bapak aku cakap, kalau dia nampak aku buka blog ni, dia akan hempas muka aku kat keyboasfdjgsfgds ggjggddfbjbkjk fdjdjnm

    BalasPadam
  8. Ramai org sekarang ketagih nak di "like" status yg di update..kesian, kurang perhatian dan kasih sayang

    BalasPadam
  9. perlukah ak like post oberius yang ruangkomen nya dipostnya komen lucah WTfish!!!!

    BalasPadam
  10. facebook perlu tambah button 'dislike'.

    BalasPadam
  11. Ni lah bende paling bull shit aku tgk kat fb setakat ni.

    BalasPadam
  12. Belum citer lagi pasal post yg tag 'tolong jangan abaikan' atau suruh share dgn tepek gmbr budak2 yg kepelbagaian kecacatan fizikal atau kecederaan.

    Oh pelis... Mmg aku abaikan je. Post yg diragui kesahihannya.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...