Iklan Leaderboard

Khamis, 12 September 2013

56 Bakal imam, bakal makmum kepala hotak

Suatu hari di depan Pavi, kelihatan kelibat beberapa kanak2 remaja riang ria yang kurang cerah masa depan sedang membuang masa berkeliaran sambil memikul kamera DSLR kehulu kehilir tanpa sebarang arah tujuan. Tiba2...



Seriously, aku cukup annoying kalau budak2 baru nak up yang tak habis sekolah lagi dok bakal imam, bakal makmum. Dah la spender pun mak bapak belikan lagi, bulu jembut pun baru nak tumbuh, tapi tergedik2  berkapel bercinta mengalahkan orang yang dah kahwin.



Aku tak tahulah apa yang diorang ni fikir dalam kepala hotak diorang, tapi budak2 sekarang memang annoying, bukan semua tapi segelintir. Kat sekolah cikgu nak hukum pun tak boleh sangat, kat rumah pulak mak bapak biarkan saja, memang tak hairan jika 10 tahun akan datang kita bukan sahaja akan melahirkan generasi yang lembik, tapi juga generasi tahi.

Gaya semua sama sahaja, takde identiti langsung. Tak rasa tahi ke? Btw inilah bakal2 pemimpin kita pada masa akan datang.





tags: bakal imam makmum kepala hotak kamu kau korang semua facebook fb page hot stuff hotstuff pavi pavillion port budak lepak tak tentu hala buang masa tiada hala tujuan gelap masa depan evans nic family keluarga spender bulu jembut gedik couple kapel cinta jiwang annoying generasi 8===D lembik tahi

56 ulasan:

  1. Balasan
    1. Ngko pon bakal jenazah jugak.

      Padam
    2. dia ckp pasal diri dia la ngok

      Padam
    3. tanpa nama yg bodo~~(gaya ustaz idrus ckp bodo~~~) first time ak jumpe haha2

      Padam
    4. bakal kena maki tu hahaha

      Padam
    5. <--bakal jenazah juga.. hehe..

      Padam
  2. ketahikan apakah ini..hehe~


    yang Benar, Ringkas, Sopan, Peace..^.^

    BalasPadam
  3. duk pavi bru stailo bai..buto ko

    BalasPadam
    Balasan
    1. stailo kepala buto ko

      Padam
  4. Selama ni dia tak jadi makmum ke?
    huhu mana mak bapak dia neh

    BalasPadam
  5. Ni ok lagi, dapat tahu ada pemimpin kaki putar belit lagi meluat nak tengok!

    BalasPadam
  6. Terus terang sy ckp..sy lihat segelintir anak buah sy mcm ke arah mcm 2...masih sek men dah bangga announce kapel kat internet,pas2 mencarut2,smpi ada tahap masa bg duit raya,siap buang sampul depan mata aku x smpi 1 min nak simpan duit,lum lg yg nak dtg beraya mintak sedekah tp xnak masuk makan kuih n borak2.

    Sy perasan byk anak muda kurang diberi perhatian oleh ibubapa hingga mereka sendiri x sedar betapa rosak budaya mereka dibawa..tp bila tegur anak mereka kat parent melenting pulak. Pas2 kat sek dimanjakan smpi xleh denda..smpi melahirkn generasi x berdisiplin n suka melawan..dulu guru disiplin mmg org takut..skrg budak2 berani lawan/pukul guru disiplin balik.

    Dua punca utama bg sy,didikan n disiplin anak2 muda skrg..even bukan sebahagian besar sbb byk melibatkn pelajar2 kelas hujung (belajar x pndi)...tp kalau tiada usaha progresif,rosak masa depan dipimpin oleh mereka kelak..kalau pemimpin kelak mcm anak MB Nazri...lg rosak negara dibuatnya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akhir zaman kita lahirkan tuan-tuan kita :)
      Sama juga kita pilih tuan-tuan kita untuk memimpin dan kita jadi hamba mereka..

      Akhirnya kita dihina dan dipijak oleh tuan-tuan kita..
      sampai ada yang kata kalau tak suka berambus dari rumah@malaysia..
      atau baik mati saja..

      Sebab kita makin lalai dan lupa kita adalah hamba Allah tidak melaksanakan perintanNya.. maka Allah takdirkan tuan-tuan kita sebegitu rupa.. supaya kita sedar tentang kelalaian kita..

      Wallahualam..

      Padam
    2. Sepatutnya sistem politik kpd asal iaitu sistem khalifah yg dipilih oleh majlis syura...kalau ikut demokrasi,jika rakyat majoriti mcm gaya amerika/barat..maka pemimpin pun mcm gitu juga. Kalau betul laksana negara islam..buatla cara yg dituntut nabi. Walaupun mcm mustahil..tp usaha kena ada.

      Padam
    3. dlm bnyk2 komen ko yg mcm #*^*#& tp yg ni ak tengok ad betulnya.... itu sebb ad org buat rumah kerumah.. cerita kebesaran Allah S.W.T. supaya org x segan nak ckp, lg pun bukan org citer psl hukum citer kebesaran Allah x limited kat sapa2 semua org boleh, kalau hukum baru la rujuk ustaz lim ulama :)

      Padam
  7. budak zaman sekarang bila couple memang annoying...
    terlalu gedik..

    http://leggingseksi.blogspot.com/

    BalasPadam
  8. Bakal makmum la sangat. Tgk kpd pakaian.. Mesti tiap2 ari budak2 ni xpnah tinggal solat subuh bjemaah dkt masjid surau.. paling kurang dia ni berjemaah dgn bapak. kah3..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko ni kalau bakal makmum maknanya tak pernah solat berjemaah la..
      kalau dah selalu solat berjemaah tentu dah jadi makmum.. bukan bakal..

      ntah bila nak solat berjemaah dengan bakal imam dia tu.. lol..
      bakal aje.. tak habis2..

      Padam
    2. Meleis tahi biasa la dgn istilah bakal makwe bakal tunang bakal bini bakal jimak...

      Hakikat nya bakal blum tentu lg jadi. silap2 kena kebas dgn org ln.

      Padam
    3. bakal jimak uhyoo..
      rupe ada macam nak bakal kena kebas hahaha..

      Padam
  9. oh kagum mcm mana dia buat yg perkataan 'bakal makmum/bakal imam' tu
    sbb siyes aku x pandai..
    lagikan married to pun aku tak buat..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada gak niat nak berjemaah.. :)

      Padam
  10. kah kah..annoying gila..

    budak baru nak up..baru nak kenal cinta, kentut pun wangi..

    nak wat camne..bakal imam, bakal makmum, bakal pemimpin, generasi tahi ni semua dah "ketentuan" noob..:D

    nanti bila dah besar matured dlm berfikir semua, mesti budak2 ni malu tgk camna diorg dulu2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. adik2 sepupu aku ramai cani gak. bese kalo nampak kat fb aku sound je. pastu masa raya jumpa depan2, abang2 ngan akak2 sepupu sound ramai2

      Padam
    2. malu kalau tau malu hahah
      tapi mungkin tidak ada yang berbangga mungkin..
      kecik2 lagi dah ada impian nak jadi imam hahaha

      mari kita suruh dia jadi imam tengok..
      ada berani

      Padam
  11. adakah mereka-mereka ini terpengaruh dgn syiah atau kalimah allah?

    BalasPadam
  12. Tolong jgn buat pbandingan dgn tahi. Tahi itu lbh tggi darjat ny drp bdk2 ni. Kalo tahi ble bcakap, tentu tahi tsebut juga malu dgn bdk2 ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mohon anda mandi air tahi anda utk membuktikan tahi anda lebih mulia dari insan ini.

      Padam
    2. mungkin sebab tu ada orang makan tahi sebab nak jadi mulia?

      Padam
  13. kadang2 aku tgk mak bapak yg dh asuh dari kecik anak2 ni untuk berkapel..

    budak tu baru sek rendah dh tanya ada pakwe ke x, ada makwe ke x.. walaupun untuk gurauan.. tp gurauan tu plak tak diselit dgn pengajaran..

    pastuh abang n kakak pun dok bercintan cintun tanpa halangan..

    tu yg generasi tahi makin berleluasa...

    BalasPadam
  14. Tahi,

    Tahi is everywhere

    BalasPadam
  15. Assalamualaikum noob...x jawab dosa...

    BalasPadam
  16. Rajin ko cari page fesbuk budak2 ni ye noob.

    Page fesbuk budak2 x sedar diri ni bleh dikategorikan sebagai offensive, obnoxious dan juga mesti dilihat dgn akal yg sihat supaya tidak terpengaruh.
    Kurang2 mcm klasifikasi filem la. Kategori 18PL.

    BalasPadam
    Balasan
    1. anoying Noob masa dia crawling dalam facebook hahaha.. :)

      banyak laman facebook yang menjengkelkan sama macam kita ronda KLCC akan ada nampak ceritain yang annoying.

      mungkin juga kita ni annoying pada sesetengah orang juga hahaha

      Padam
  17. tahi betul la generasi sekarang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko bukan generasi sekarang juga ke?

      Padam
  18. budak melayu sekarang TAK MALU pegang-pegang tangan depan public...
    nampak orang tua pun buat tak kisah je..

    http://leggingseksi.blogspot.com/

    BalasPadam
  19. Kalau zaman dulu, agak dah gatal sangat, kahwinkan aje terus. Asal kedua-duanya dah akil baligh, sah aje pernikahannya. Tapi, soal nikah muda ni dalam masyarakat Melayu Malaysia agak tricky sebab masyarakat kita still confuse antara hukum, adat Melayu dan undang-undang.

    Nikah remaja akil baligh, hukumnya sah dalam Islam. Haramnya apabila berlaku zina. Dalam undang-undang pulak, tak boleh nikah selagi belum berumur 18 tahun. Masyarakat pulak, jangan nikah selagi belum habis study, selagi belum dapat kerja tetap, selagi belum cukup kumpul wang hantaran RM50,000. Tapi masyarakat Melayu tak kisah pulak kalau kapel-kapel bukan mahram ni peluk-peluk, seluk-seluk, romen-romen dalam hotel bajet.

    BalasPadam
    Balasan
    1. untung la anak hang, akil baligh aje dah boleh kahwin terus....

      Padam
    2. dia ok kot anak ppuan dia kawin umur 12 lg lepas akil baligh

      Padam
    3. Disebabkn ikut adat n menunjuk2...yg halal x didahulukan..antara perkara yg wajib diutamakan ialah ada keinginan utk kahwin n dah ada jodoh utk berkahwin. Lg lama hold nikah..setan asyik kacau setiap saat bangkit nafsu serakah umat Muhammad

      Padam
    4. Dalam undang-undang pulak, tak boleh nikah selagi belum berumur 18 tahun.

      Ada klaus kebenaran ibu bapa la bukan la totaly tak boleh.. tapi sekolah universiti ada certain kerja tak bagi kalau kawin ni.. tapi orang pejam mate je..

      Padam
    5. Film Moonrise Kingdom , pedo alerttt

      Padam
  20. Yer kita semua generasi yg bgelumang dgn generasi tahi.. lama kelamaan tahi itu akan melekat juga pd kita.

    So jgn biarkan diri mu di tahi kan oleh budak2 tahi ini.

    BalasPadam
  21. Noob, mereka ni perlu didikan, kalau setakat kita menghina x akan berubah mereka. Kita kena ada mindset sebagai ibu bapa yg inginkan anak2 nya berubah kearah yang positif dn dah nyata dengan herdikan mereka akan jadi lebih teruk.

    BalasPadam
  22. Generasi baru sekarang memang pelik sikit,lagi2 yg lahir 90an..pakaian pun aku tengok cam sama..perangai lagilaa..mana taknya,lahir2 dah ngadap smartphone..bukan mcm zaman aku dulu,lastik cicak guna getah,main layang2,guli,nokia butterfly,3310,main digimon,kad pokemon bla bla

    BalasPadam
  23. Dunia dah akhir zaman... benda yang mustahil pun boleh berlaku... hanya Tuhan je tau

    BalasPadam
  24. cam ner nak rogol ...
    aku ada rumah


    sudah bergaduh dengan ayah sendiri
    nak buat macam mana ...

    cam ner nak rogol ...
    aku ada rumah


    sesiapa yang nak sewa bilik untuk romen atau buat adegan playgirl


    boleh gagau buah dada cikgu suri


    hobi aku pecah cermin masjid sekolah tengku budriah

    CERITA ADAM ROMEN DALAM SYURGA ADALAH CERITA HANG TUAH SEPERTI MENIKAM ADIK SENDIRI ... DI DALAM MASJID ALOR ARA ARAU PERLIS YANG SUDAH PECAH CERMIN NYA


    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    CAKAP BER BELIT-BELIT
    VYWERTY245Y3465672WRT4HYERTYHWERSF89y*^#@(*&tfuyteWAQ654EKUJGfytd&%$w@utrdu^%#&^utrd*&^$


    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...