Iklan Leaderboard

Isnin, 9 September 2013

29 Lagu dan muzik video paling hampeh abad ini

Seriously, siapakah yang cipta lagu dan direct klip video lagu 1MOCC ni? Lagu dah la annoying gila, video clip pun ntah apa2, rasa nak marah ada, rasa nak gelak pun ada. Apa hello hello 24 jam sehari hey hey? RIP CREATIVITY.


Aku kesian tengok pelakon2 dalam video klip tu kena kutuk kaw2 kat komen Youtube tu. Aku tak salahkan pelakon2 dia yang aku rasa rata2 mesti staff 1MOCC, mungkin ada yang terpaksa berlakon kerana "Saya yang menurut perintah". Aku cuma salahkan siapa pencipta lagu ntah apa2 tu dengan pengarah video klip yang merapu meraban tu. Harap kos pembikinan lagu dan klip video ni murah, setimpal dengan kualitinya yang sangat hampeh.


Kenapa diorang tak pakai je lagu dan video klip yang lama ni yang aku rasa jauh lebih senonoh. Kenapa nak kena buat yang baru?


Tapi bagi sapa2 yang nak telefon 1MOCC 03-8000 8000 tu jangan letak harapan tinggi sangat, sebab aku pernah kena dulu.




tags: lagu music video klip clip musik song 1mocc mocc 1malaysia one call center centre 03 8000 8000 lirik jpm mampu lawak mygovernment hello 24 jam sehari talian khidmat untuk rakyat melangkau ekspektasi 

29 ulasan:

  1. memang beza lagu lama ngn sekarang...software makin canggih tapi hasilnya kureng.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. software makin canggih, hasil nak cepat, kesabaran pulak kurang, dah tu nak happykan semua org (semua benda nak masukkan dlm lagu supaya takde yg kecik hati), maka dapatlah hasil yg tak semenggah jer, seni? tolak ketepi dah ler... mesti kesnya camtu...

      Padam
    2. ni kes semua orang nak masuk lam tv hahaha..
      lirik pengarah yang tulis kot wakakaka..

      Padam
    3. tanpa nama kt ats ni msti xprnah kejer dgn mne2 bdn korporat gomen mahupun swasta,tp de hati nk komen jugaks..wakakaka..

      lol

      Padam
    4. tanpa nama di atas juga suka komen
      lol

      isk apekenama korang ni semua.. termasuk aku
      wakakaka

      Padam
  2. Sekarang ni semua nak kena buat lagu. Iklan air kopi pun dibuatnya lagu. Lagi suka short clips drpd lagu. Kalau lagu baik dan sedap didengar okay la jugak, yang ni entah apa2 laa.

    BalasPadam
  3. lawak jeaa tengok. ahaha. yg lama better.

    BalasPadam
  4. lagu lama lagi sedap didengar. setiap kali iklan lagu baru ni keluar, terus tukar channel

    BalasPadam
  5. Kenapa tetibe byk aweks berkomen ni? Minyak apa ko guna noob?

    BalasPadam
  6. Alah ko ni noob. Lagu2 kempen kerajaan mmg stail gitu la. Dengar geli2, tgk rasa nk muntah.

    Layan LOL je...

    Tapi kurang2 ko bleh ingat terus nombornya

    03 8000 8000 sedia membantu... Hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha

      Rasa bagus wat parody lagu kempen ribo ribo tania pon bagus.... hahaha.. :)

      jadikan iklan 03 8 ribo 8 ribo sato talian.. lol..

      Padam
    2. dengar 1 kali (tanpa tengok video), rasa mcm serabut..., dengar 2 kali, rasa mcm agak catchy tp still serabut... esoknya, lagu tu terngiang2 kat kepala, 03 8ribo 8ribo sedia membantuuu~ ... perghhh, ada psychological effect laaa, dasyat weh, tu stakat dengar 2 kali jer tu hahahaha XD

      Padam
  7. Walaupun lagu ni bertaraf sampah, tapi irama dia catchy sial. Boleh terngiang-ngiang kat telinga. Entah software apa lah diorang pakai untuk compose lagu ni? Magix Music Maker ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sial sial pulak ko yea

      Padam
    2. nie msti kes telupe nk pilih komen sbg tanpa nama..lulz

      Padam
  8. nah share ngn korg semua.

    http://www.youtube.com/watch?v=URI24crOrG4

    Ini la antara macam mana parti politik dapat menghasilkan macai dengan jumlah yg banyak di Malaysia.

    BalasPadam
  9. lagu lama lg ok, nmpak formal dan skema skit. ini lgu baru sumer nak kena joget2 mnyampah plak tngk. ntah, aku ni bukan orang muda kot lol atau mngkin sbb aku skema.

    BalasPadam
  10. menyampah bila tengok iklan tu. hahaha

    BalasPadam
  11. rmi menyampah xsuke tp target diorg sampai org akan teringat video tu smpi *********

    BalasPadam
  12. lagu lama pon macam haram gak tapi better la dari yang baru..yang annoying tuh sebab ade orang joget2 kakak2 makcik2 over2..lagu pizza lagi bes kot

    BalasPadam
  13. Kalau iklan ni menjadi cabaran utk Apprentice Asia, conform Tony akan cakap "Your Fired!"

    Jgn la menambah tanggapan negatif yg mengatakan perkhidmatan awam kurang baik, siap tunjuk kat semua chanel TV malaysia. Mmg rmi yg bg perkhidmatan/komitment bagus utk kerje gov sektor, tp sbb iklan ni..kerana nila setitik susu sebelanga rosak

    BalasPadam
  14. thanx for cheering my morning.

    BalasPadam
  15. iklan kerajaan memang banyak yang tak best...annoying! aku setuju...
    mesej OK tapi cara penyampaian yang murahan..

    http://leggingseksi.blogspot.com/

    BalasPadam
  16. lagu ni sama je annoying mcam lagu tongkat ali cafe tuh..

    BalasPadam
  17. nak salahkan pencipta lagu dan pengarah video klip pun tak boleh jugak... sbb mereka pun sama mcm pelakon... 'saya yang menurut perintah'

    pencipta lagu.... cipta lagu2 best tapi kena reject.... tak nak mcm tu... nak mcm ni,... sekian.. sekian.. pompang,,pompang... maka si pencipta lagu pun terpaksa la mengikut arahan pihak atasnya

    begitu juga dengan pengarah.... walaupun tugasnya mengarah... dia pun sebenarnya diarah jugak oleh pihak atasnya... dia pun terpaksa ikut arahan dan kehendak citarasa pihak atasnya

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...