Iklan Leaderboard

Selasa, 9 Julai 2013

67 Jenis awek yang lelaki pasti terharu dan bahagia

Siapa yang tak rasa bertuah dalam dunia ni bila ada awek yang dah lah cun, cute, comel lote, suara sedap, pandai menyanyi dan yang paling best, buat video ucapan untuk future hubby... kitew terharu cangaaat! Kalau ada awek macam ni, konfem tak cari lain dan akan sayang buat selama lama lamanya.


Kalau aku ada awek macam ni pun syok, baru seminggu kapel dah sanggup buat video untuk aku, tu belum anniversary kapel untuk sebulan, 2 bulan, 3 bulan, setahun, setahun setengah dan lain2. Siap sanggup berjanji setia untuk sayang cinta sampai akhir hayat. Kalau awek aku la, saya juga berharap dapat bersama sampai selama2nya, awak dengar tak? Selama2nya, bukan setahun, bukan sehari, bukan dua hari, bukan 4 hari, bukan apa apa apa ?*3Df#&Fh^, tapi selama2nya!


Bro lu memang hebatlah, teknik apa lu guna sampai awek baru seminggu kapel dah tangkap cintan cintun leleh sama lu. Ajar la sikit bro cara nak ayat awek, adakah gua kena buat muka mintak penumbuk, sikat rambut belah tepi macam K-Poop, pakai cincin dan gelang silver + rantai ada loket bintang warna pink beserta kamera DSLR sambil minum air bubble tea?

Kalau baru seminggu couple dah ada video macam tu, nanti mana tahu kalau ditakdirkan takde jodoh terpaksa break atau clash jangan pulak buat video frust menonggeng macam yang nih:


Btw seperti biasa, benda2 viral ni pasti akan ada parodi.


* Maafkanlah mereka, everybody make mistake, lagipun mereka masih muda baru nak kenal donniyaaaa.




tags: ucapan seorang gadis untuk future hubby video lawak geli gelaman sayang cinta cintun romantik monyet budak perempuan wanita baru nak up tudung teddy bear janji hidup setia sehidup semati sampai akhir hayat baru seminggu couple kapel declare comel cun cute tudung pakwe makwe balak boyfriend girlfriend gaya style fesyen dressing k-pop k-poop gedik hukum lelaki pakai gelang bangle cincin rantai loket bintang pink kamera dslr nikon bubble tea my future imam haktuih ptuih hotstuff fb huzairie yahya ery puteri awani ahmad puteriawaniahmad.blogspot.com  

67 ulasan:

  1. Balasan
    1. aiwah! 1st rupanya.. Selamat berpuasa buat semua.. :)semoga ramadhan membawa kita ke syurga ALLAH.

      Padam
    2. Selamat beterawih dan berpuasa Lynn..

      Padam
    3. parodi ni terbaik lawak nak mampos--> http://www.youtube.com/watch?v=rfCEF6JIOmg

      Padam
  2. haha...macam2.. dh jd isu hngat kapel ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. X elok kapel2x ni,Korang 2org ni dh halal lom?Bahgia brcinta nmpak.....

      Padam
  3. Kalu 1 ari nnt ditakdirkn 2 ekor ni clash ke pe,Ak hrp bdk pmpuan ni X buat keje bodo spt buno diri ato murtad.Oooh tuhan,Selamatkanlah generasi muda zaman skrg,Ameeen.

    BalasPadam
  4. Laaa...baru seminggu rupanya.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. generasi bebudak skolah skang serious creepy.... creeeeepy

      Padam
  5. Selamat berpuasa Noob..

    wah baru semingu musti makan tak kenyang tido tak basah.. lol..
    Kalau clash tak tau la apa nak jadi hohohho..
    tu yang ramai sangup buat apa saja demia cinta demi rasa di hati.. :)

    Siapa pernah bercinta rasanya boleh paham..
    cuma mungkin medium luah perasaan tu tak berapa kena la.. :)
    tapi maafkanlah dia dia baru nak kenal dunia..

    post ni nak kutuk dia ke nak ajak kita maafkan dia? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tido tak basah?

      lol..

      Padam
    2. emmm ooo qaaaa aaa, jadi tido hari yg leps2 selalu basah?

      Padam
    3. basah air liur hahaha

      Padam
    4. Ada tertingal tu makan tak kenyang tido tak lena mandi tak basah lol..

      Padam
  6. adoi..nampaknye budak ni pnye ayat lagi gempak ngorat dari aku... Ini yang membuatkan aku terangsang dan ingin kembali selepas bersara selama 4 bulan dah xde awex baru ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. 4 bulan je pon bukan 44 tahun hahah

      Padam
  7. nnt klu dah dah putus bgtau abg ek..abg x kesah...
    agak2 setahun lagi boleh kekal ke....

    BalasPadam
    Balasan
    1. jgnla doakan mereka putus...doakan yg baik2 jelah semoga hubungan mereka kekal selama2nya...sbb kalau diorg putus pun bukannya dia nk kat ngko kah kah kah

      Padam
    2. Bukan doakan diorang putus. Jodoh kita tak tau ngan siapa.. so, jgn eksaited sgt mcm tu.. buleh menyebabkan sindrom muntah hijau bagi orang yang tertengok video ni..

      Padam
    3. weh ko ingt ayat aku x power ke... 7 gunung aku dah bertapa tau... nasib x jumpa nenek kebayan je klu x lagi lebat lah ilmu aku, atuk kebayan je yang aku dah jumpa n sempat menuntut, setakat awex belasan mcm ni hmmm x berminat~~~~~~j~~~~~~~

      Padam
    4. doa kekal macamtu haha takyah la
      doakan semoga mereka diberi hidayah.. jauhi maksiat..

      Padam
  8. Tu mau mak apak die tgk agknyer ape dorang rase?Agk2x nk bg kawin awl ke nk tarbiah?

    BalasPadam
  9. baru tertengok smlm sbb adik suh tengok
    siyes nak nanges
    aku ada anak pompuan..jd aku rasa perlu risau :(

    BalasPadam
  10. Korang tau tak? orang cina lah yang paling racist di malaysia ni. Tengoklah, tokong pun buleh diorang letak khas untuk orang cina je, campur pulak tu letak tokong buddha, taoism, confuciusm dalam kawasan yang sama. Diorang tak takut ke "keimanan" diorang boleh goyah sebab tokong agama lain2 buleh letak kawasan yang sama. Untuk orang cina je pulak sebab hanya tulisan cina je kat situ. Mcm mana India Buddha nak "beribadat" kat situ?
    Lepas tu, tuduh orang melayu pulak racist. Masjid mana2 kaum buleh sembahyang. Melayu india cina iban portugis bleh solat kat masjid. Siap letak signboard /jawi/BM/English/Mandarin/tamil kalau rajin la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu. cina paling racist. btw syiekh vincent tan baru buat kenduri doa selamat tun mahathir kat time square.

      http://www.thesundaily.my/news/763095


      kehkehkeh

      Padam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorry aku tak mau sentuh sangat pasal institusi beraja kat malaysia ni. kat malaysia ni mereka berada di satu tahap yang lebih tinggi dari pemimpin yang dipilih secara demokrasi. kalau pemimpin yang dipilih oleh rakyat aku boleh lagi nak komen dan kritik, tapi pemimpin yang kita tidak ada kuasa pun untuk memilih ni, kita faham2 sendiri sudahlah. kita tulis apa pun nothing can be changed, silap2 kita kena balik. just doakan jelah yang terbaik untuk mereka.

      Padam
    2. betui tu.. sepatutnya golongan mcm ni la hantar anak gi sekolah hafiz. Ni hantar ke luar negara. Tu yg selamber minum arak bagai! cth paling nyata anak sultan selang** tu..

      Padam
    3. sentuh bab ketua agama minum arak? get ready masuk dalam la.. haha

      Padam
    4. mohon noob remove ulasan Tanpa Nama 9 Julai 2013 9:26 PG..memang betul apa dia cakap tp kang takut orang salah erti apa yg dia cakap,kesian kat dia..

      Padam
    5. Nanti Noob masuk dalam hahaha

      Padam
    6. ingat nabi jer maksom. haha

      Padam
  12. ayat kau yang " pakai cincin dan gelang silver + rantai ada loket bintang warna pink beserta kamera DSLR sambil minum air bubble tea" tak boleh bla. kah3..

    biar lah dia.. nanti aku nak suruh mak aku yang dah kahwin berpuluh tahun buatkan vid jugak lah untuk ayah aku.

    BalasPadam
  13. Ala Noob nape tak letak gambar mamat tu dengan awek2 die sebelum ni...hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. kenaper mamat tu ada byk awex2 lain ke sblm neh?

      Padam
  14. teringat masa form 3 ada awek tulis sajak jiwang utk aku, .. tahan sebulan je rasa rimas dgn awek terlalu jiwang... nasib baik zaman tu takde youtube/facebook dll...

    BalasPadam
  15. heheh saya nak janji jugak la (sambil minum bubble tea)...... :P

    BalasPadam
  16. kesian adik ni... perjalanan masih jauh tapi .... jangan tersasar jauh dah la... kesian mak ayah dia kalau tengok video ni... entah apa rasa huhu jadi klik dengan bijak bila guna media sosial ni...

    BalasPadam
  17. mmg annoying kot..

    tp budak2 lagi kan..

    masa bercinta zaman sekolah dulu mmg poyo..

    tipu lah kalau ada yg nafi kan..

    aku pun pnah rasa angau masa bercinta time sekolah cuma nasib baik time tu xde Facebook dan youtube lagi..

    wakakakaka~~

    BalasPadam
  18. ............................................digitaru

    BalasPadam
  19. Balasan
    1. agak memonyetkan diri..

      Padam
  20. Hmm..sbnrnya perkara yg berlaku di atas dah menjadi kebiasaan setelah sekian lama...bezanya zaman skrg ada medium utk dikongsi oleh org ramai spt FB, Youtube, etc.

    Zaman dulu pun byk gak yg cinta monyet, hantar surat2 cinta..zaman skrg ni sms je, nak lg UP..upload dlm youtube supaya bf baca menangis terharu (sbnrnya bf dia x kisah pun)

    Cume kesian kat ppuan ni...sbb bf yg dia cintai 2 belum tentu nak dia ajak kawin. Tgk muka mcm playboy la gak. Tgk ppuan ni jenis baik2 je..cuma bila cinta menguasai diri, sanggup bg apa je utk dpt lelaki yg dicintai. Inilah lumrah dunia...papepun biar agama sbgi panduan hidup.

    Cinta ni mmg indah...lg2 bg budak remaja n baru nak UP. Kita pelik masa remaja kenapa parent larang kita bercinta masa sekolah...bila dah jd parent baru kita fhm...sbb bila dah jatuh cinta, cepat2 la nikah, takut nafsu terlampau kuat menguasai diri smpi tergadai segala2nya. Kita pun xnak anak kita menjadi sedemikian.

    Yg kesian kat laki, tunggu kerje lepas umur 20an baru boleh kawin (kalau dpt kerje la lepas U)..x mcm dulu lepas SPM terus dpt kerje,boleh kawin nak tanggung anak bini. Kdg2 sbb demand kerje yg perlukan pendidikan yg bagus yg menggalakkan masalah sosial mcm ni. Diikutkn hati lepas SPM nak kawin terus.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la bagi kawin awal menyusahklan mak ayah juga tak bagi kawin pun menyusahkan.. jadi tu mak ayah kewal anak dari bercinta hohoho..

      tapi biasa la dulu ada juga kisah surat pecah kaca pecah gelas kan..
      cuma medium masa tu terbatas.. tapi kalau kantoi mau malu satu sekolah dah cikgu disiplin yang agak open pun buka speaker baca surat kat perhimpunan.. harus kena kutuk kaw kwa ngan kawan -kawan.. adeh..

      Padam
  21. bf dia pon 2x5 macam dia..siap buat video giyomi kat gf dia..search la kat fb huzairie yahya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. stalker detected.....haha (jeles nmpk)

      Padam
    2. haha jeles sebab gf dia comey..

      http://puteriawaniahmad.blogspot.com/

      Padam
    3. yaaayyy terima kasih tummy triimmm...

      ery - https://www.facebook.com/OhhERy
      awani - https://www.facebook.com/shisukacomel

      budak2 sekolah lg dh bercinta bagai...semua mak bapak mohon ambil peduli hal anak2

      Padam
    4. Puteri Awani June 26

      Aku takot kehilangan dia Dia ramai followers, fans dan sebagainya :') Ya Allah

      sapa la batak sgt jadi fans & follower mamat batak tu

      Padam
    5. lor orang penang ka..

      folower beribu gak budak ni hohoh not ke betui atau folower baru hahah

      Padam
  22. salam ramadhan...bunda singgah petang..

    BalasPadam
  23. biasalah.. bercinta.. hati berbunga-bunga.. yang dok kondem tu, macam tak pernah jiwang je dolu2.. aku tak rasa isu pun kalau budak ni pandai bahagikan masa dengan bercouple, pelajaran, ibubapa dan agama.

    manusia sekarang terlalu banyak yang menghukum

    BalasPadam
  24. Aku x setuju budak2 remaja bercinta masa belajar. Lebih byk buruk dari baik. Tp pilihan masing2. Cuma, bila dah buat video mcm tu dan x kiralah sapa upload pun dlm youtube, bersedialah utk dikutuk dan diparodi. Toksah melalak2, nk sebut tuhan bagai. Podah! Nak sgt jd dewasa, inilah masanya utk anda bertanggungjawab atas perbuatan sendiri. Jgn salahkan org yg mengutuk. Salahkan diri sebab bodoh sgt x reti nk simpan barang peribadi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha kalau ikut kata dia memula private pastu bf suka suruh publikan sebab kawan-kawan suka.. adohai.. setia punya awek kakaka..
      mula orang puji2 la lema-lama kena kutuk kaw kaw.. terus padam haha..
      gile kejam internet ni..

      nak wat camna internet.. :) bukan ada moral.. :)
      sendiri mau sedar la..



      Padam
    2. extreme naivety may cause you extreme shame,
      that's the price of internet fame,
      and please never frame religion to justify your own wrong doing,
      just blame your naivety and wishful thinking.

      Padam
    3. Yea.. always prepared

      Padam
  25. setelah meneliti video awex melayuboleh.3gp ni. aku rasa awex ni ada pluang utk dikongkek oleh balaknya sebanyak 99.3%

    pas ni sapa2 yg nak kawin dgn awex ni ati2 pastikan dia ori huehuehehew..

    BalasPadam
    Balasan
    1. salunya yg kecoh sgt nk bakal bini mesti 'ori' atau 'dara' ni adalah geng kaki tebuk atau kaki kongkek.......slalunya la......ironi kan? lol

      Padam
    2. btol tu..kongkek pompuan nak..pastu nk kahwin pandai pulak nak cari yang dara..

      Padam
    3. ye ah~.....nk kawin kn kne kuar duit bayar mas kawin utk 'beli' pmpuan tu,rugi arrr kalu dpt barang sekenhen,terpakai..mana mau rugi maaa..gua kaki kongkek ka tebuk ka kelab ka gua punya pasal laaa..stok pmpuan utk enjoy lain,stok buat bini mesti kne suci punya,tu wajib maaa.....

      Padam
    4. Semoga jantan mangkukhayun Tanpa Nama di atas aku ni terkena jangkitan sifilis dan hiv lalu mampos sebelum dia sempat pekena dan kawin dgn mana2 ank dara......

      Padam
    5. Butthurtttt plak korang nih dah kenapaaaa..?!!
      Kacau mak ayah korang berjimak ke..?!!

      Lulz ~

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...