Iklan Leaderboard

Sabtu, 13 Julai 2013

59 Pasangan Cina lucah ni kebal undang2 ke?

Seriously, diorang ni kebal dari undang2 ke? Dah berapa banyak benda diorang ni buat hal dengan kontroversi blog lucah, tapi sampai sekarang langsung takde apa tindakan. Aku kalau boleh taknak ungkit pasal bangsa, tapi aku cuma tertanya2 adakah undang2 kita mengamalkan double standard hanya kerana mereka berbangsa Cina?


Penulis blog berunsur seks, Alvin Tan dan Vivian Lee sekali lagi mencipta kontroversi dengan memuat naik gambar 'Selamat Berbuka Puasa' di akaun Facebook milik mereka berdua malam Khamis.

Gambar berkenaan memaparkan mereka sedang makan 'bak kut teh' yang digambarkan sebagai makanan yang wangi, enak dan menyelerakan.

Mereka mengesahkan posting berkenaan dibuat tanpa ada apa-apa niat disebaliknya. "Ia hanya bahan jenaka. Saya rasa."

Bagaimanapun, posting berkenaan mendapat lebih daripada 500 komen yang mengecam tindakan pasangan berkenaan yang didakwa tidak mempunyai sensitiviti terhadap masyarakat berbilang kaum.

Seorang pelawat memberi ulasan: "Anda bebas membuat apa jua posting yang anda ingin muat naik. Tapi yang ini benar-benar bukan kebebasan. Saya tidak mempunyai masalah dengan aksi erotik anda tapi kali ini anda benar-benar melampau.”

Seorang lagi mengatakan aksi tersebut adalah mengaibkan dan sengaja mencari publisti murahan sementara yang lain agak hairan sama ada mereka ini tahu sejarah peristiwa 13 Mei.

Ketika ditanya sama dia menyesal dengan membuat posting sedemikian, Tan berkata, "belum lagi…"

"Mungkin, selepas ini. Saya tidak pasti. Saya tidak sabar untuk melihat bagaimana menerima isu ini. Nampaknya tidak semua orang mempunyai pemikiran yang sama seperti kami.

"Ia hanyalah satu lawak menyedihkan. Ini adalah satu percubaan kami untuk melihat bagaimana masyarakat menerimanya. Saya hanya mencuba untuk membuat kelakar dalam perkara seperti ini," katanya dalam satu perbualan telefon bersama The Star Online. - Selanjutrnya di Mstar.

First sekali diorang start dengan post video seks di blog mereka, dan masa tu pihak SKMM tidak mengambil sebarang tindakan terhadap mereka, malah keberatan untuk ambil tindakan kerana tidak mahu masa depan mereka terjejas. Mereka pula langsung tidak rasa bersalah dan mahu terus beraksi, malah siap diundang ke radio untuk diwawancara bagai selebriti. Ahli cerdik pandai pun ramai lagi yang tidak berpeluang untuk masuk radio dan TV.


Tak cukup dengan tu, masa nak dekat pilihanraya cipta kontroversi dengan ambil gambar separa lucah dengan bendera BN dan suruh undi BN.


Tak berapa lama kemudian mereka meraih perhatian lagi dengan bergambar pula dengan Nurul Izzah.


Selepas pilihanraya makin menjadi2 pulak perangai budak 2 ekor ni buat video lucah dengan tangan berbalut lepas cedera kena ragut dan anjurkan pesta seks dan gangbang untuk atasi rekod ex-pornstar Singapore.


Mereka juga turut menyatakan betapa susahnya jadi melayu sebab kena tangkap dalam pesta buih, malah turut mempersoalkan agama Islam dalam komennya.


Sekarang ni yang paling terbaru, mengajak umat Islam berbuka puasa dengan sup babi bak kut teh serta meletakkan logo halal Jakim yang dipostkan di fanpage FB mereka. Lepas tu menganjing pulak dengan meletakkan gambar ketupat, karipap dan rendang. Bugima, memang bugima.


Jangan cakap orang Melayu, ramai orang Cina pun yang tak bersetuju dengan tindakan pasangan lucah ini.


Yang aku pelik, sampai sekarang masih lagi tiada apa2 tindakan daripada pihak berkuasa walaupun dah macam2 onar dia buat start dari tahun lepas lagi. Macam2 kontroversi dan provokasi yang dilihat secara sengaja dibuat untuk melagakan2 penyokong politik, orang Melayu dan umat Islam di Malaysia. Diorang buatlah apa yang diorang suka walau melanggar sensitiviti agama dan kaum tapi langsung tidak dikenakan apa2 tindakan. Even dalam berita dan akhbar perdana pun takde keluar berita apa2 pasal diorang.

Dengan maklumat2 yang ada di atas, adakah masih tidak cukup dijadikan alasan untuk mendakwa dan tindakan diambil terhadap mereka? Adakah mereka masih tidak boleh dikenakan tindakan hanya kerana mereka kata ia suatu jenaka? Atau mungkin masih ada lagi beralasan tidak mahu masa depan mereka terjejas? Mak bapak diorang seseorang yang kebal dengan undang2 ke sampai anak2 diorang pun kebal?

Aku dah laporkan perkara ini di Facebook Dato' Seri Najib Razak, Polis Diraja Malaysia, Jakim, Kementerian Komunikasi dan Multimedia, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM),  Dato' Shabery Cheek, Khairy Jamaluddin serta Presiden PERKASA Dato' Ibrahim Ali. Mohon anda juga sama2 buat laporan polis dengan harapan agar tindakan dapat diambil kerana mungkin polis hanya akan bertindak kalau ada orang buat laporan rasmi.





tags: pasangan lucah cina vivian lee alvin tan alvivi facebook fb page ucap ajak selamat berbuka puasa dengan babi bak kut teh logo halal jakim kebal undang peraturan tiada tindakan kontroversi provokasi bogel bendera bn ambil gambar nurul izzah kena ragut rakam video seks porno pesta seks gangbang rekod annabel chong singapura singapore pornstar hina melayu agama islam lapor polis skmm attention seeker whore tarik perhatian

59 ulasan:

  1. Balasan
    1. kecoh la lu pakcik noob. kalu ko betul2 nak jage name baik Islam di Malaysia ni pi report skali psl anak Nazri minum arak n clubbing tu. dlm pade mase same jgn lupe report anak Che Det ade saham dlm company arak. until then aku hanye akan label ko ni somebody yg racist dan hanye berani tunjuk hero kalu pelaku salah tu bukan org yg sekaum dgn ko.

      Padam
    2. aku tak rasa dorang kebal sebab bangsa dorang cina. dorang kebal sebab penyokong kuat mca. tak perlu nak racist pasal bangsa noob. melayu pun ada kebal dari undang2 contoh gagak hitam dah sebut anak nazri aziz. sebab dia umno.

      Padam
    3. gagak itam ko xmarah ke org hina agama ko?

      Padam
    4. sedang menunggu hukuman apa yang merea dapat supaya jd pengajaran kepada semua.

      Padam
    5. Papa Gomo versi cina meh???

      Watch Pacific Rim Online Streaming @ ZirahNamia's Blog

      Padam
    6. Tanpa Nama 13 Julai 2013 1:05 PTG

      aku marah org hina agama aku, tp aku paham 2 ekor Cina ni x dilahirkan & dibesarkan dlm keluarga Islam. yang anak Nazri tu, anak seorang menteri yg beragama Islam, bergambar peluk2 dgn pompuan2 & pegang arak. http://www.erapasca.com/2012/03/gempar-anak-nazri-azazil-di-lemaskan.html. itu bagi aku hinaan pada Islam juga.

      org Islam yg ade kepentingan x kisah la sbg pekerja biasa atau ahli lembaga dlm syarikat arak bagi aku itu hinaan pada Islam juga. http://www.themalaysianinsider.com/business/article/Mirzan-Mahathir-appointed-director-on-San-Miguel-Corp-board.

      Padam
    7. kenapa Gagak Hitam ni nak marah sangat...relax lah. sekarang ni isu pasal si Alvivi ni...takkan nak masukkan isu2 lain lak tetibe...satu2 sudah...peace. selamat berpuasa.

      Padam
    8. kalo nak cakap aku racist, ya mungkin aku racist. tapi bila isu utusan cakap apa lagi cina mau dulu aku pun kondem juga utusan. tak taulah kalau kau ni baru kat sini, sebab kalau ko baca entry2 lama aku, aku lebih banyak kondem orang melayu dan pemimpin melayu berbanding bangsa lain, malah dah banyak kali aku laporkan macam2 isu yang melibatkan orang melayu kat facebook pemimpin2 nih, malah aku pernah highlight banyak kali pasal ajaran2 sesat yang didokongi oleh orang2 melayu sendiri. aku kondem pasangan cina lucah dua ekor ni pun sebab diorang melampau sangat.

      btw anak nazri aziz minum arak, pergi clubbing, anak mahathir ada saham kat kilang arak, dan beberapa isu2 moral lain yang melibatkan pemimpin2 lain tak kira la dia BN atau PR, kalau tak melibatkan kemudaratan kepada negara, bagi aku itu masalah peribadi antara dia dengan Tuhan, setakat nak highlight kat sini boleh la, tak perlu sampai nak lapor kat facebook Najib atau Anwar.

      Padam
    9. ye noob aku setuju..masalah remaja baru nk up ni mmg nak kebebasan tapi dorang ni dah menghina hukum agama islam terang terangan..
      Ko nk minum arak ke, xnak puasa ke, nak berzina ke, nak main judi ke tu semua antara ko dengan tuhan.. Tapi bila ko buat bende semua tu secara terang-terangan kurang ajar betul, x payah tunggu hukum tuhan lah kat dunia ni je ko akan kena balas.. dan kes 2 ekor malaun ni terang terangan dia hina agama islam ajak perang agaknye.(siap sedia lah tidur peluk senapang lepas ni).. Elok2 hidup aman tidur lena xnak hargai.

      Padam
    10. gagak itam ni dah kenapa butthurt sangat noob kutuk cina tu...pas tu tetiba je suruh report psl anak nazri dgn anak mahathir...marah ke bang sbb dua ekor malaun tu penyokong pakatan haram???

      Padam
    11. x kisah la dia cina ke india ke melayu, dah kalau terang2 dia hinakan agama kita dgn gambar sbegitu, mmg la kita marah, msalahnya anak nazri aziz ada ke buat iklan sempena ramadhan pgang botol arak?

      Padam
    12. gagak itam tu cina kot

      Padam
    13. woi gagak itam abis tu sebab dia bukan dilahirkan sebagai islam jadi dia boleh la hina agama islam? mana otak lu ha, patut la nama gagak itam, makan bangkai rupanya. ptuiiiihhh. bajet x racist konon. barua 2 ekor tu hina agama, bukan bangsa, baca la dulu, klau x reti belajar balik mengeja.

      Padam
  2. This kind of thing is the very fact why Islam is the true religion. They talk big yet hollow inside their soul..keep provoking Islam guys! They just fools themselves. So as Muslim we should not react recklessly, be calm my bro and sis in Islam, have patience, and let the authorities do their jobs..they are just trolling the "malay" and you know what will happen if you feed the trolls right?

    BalasPadam
    Balasan
    1. since when the authorities really care to do "their jobs"?

      Padam
    2. Even if human authorities can't touch them, we still hv Allah as the sovereign authority. What I meant was we should not react wrongly or react to a point it will create additional big issue that at the end of the day would not benefit us at all and the religion. They choose to be fools, let them and we have greater important matters to be done than to entertain these fools.

      Padam
    3. Im totally sad when they are ignorant people make fun and ridicule ones religion. And im also sad when some comments below finger pointing to a particular political party and those politicians in it are to be blamed. Im not a fan of politics n of any political party n politician. Never in history of man politics is something favorable: it connotes the state of the art of lies. But for the sake of the benefit of the doubt let just assume that the authority has done their job that is to just let this matter slide away, not to mean they dont care but to not let it be highlighted and become a severe issue, that will surely turning to a chain reactions allowing racism, human rights and religious quarrel.

      -thehell

      Padam
  3. aku pun hairan kenapa dua org nih masih bley berthn..kalau isu hina Sultan laju je diog bertndk..tp bler isu mcm ni..pakat2 buat bodo ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab manusia itu lebih tinggi dari Allah. sbb tu laju je. bila ada org hina agama Allah senyap xkata apa teragak2 nak amik tindakan. seperti mca hina hudud.. umno pejuang agama senyap xkata apa..

      inilah yg dikatakan penipu2 agama.. bila solat takbirr Allah Maha Besar... di luar solat manusia maha besar, dunia maha besar... memang celaka..

      mintak berlindunglah supaya x tergolong dlm golongan 72 dlm api neraka..

      Padam
    2. ada PAS kesah? Hudud? Ko tnye hady buncet dye nk hudud tak? Kihkih!

      Padam
    3. Midnight

      jgn ckp umno je,pas pon ntah kemana hala hudud dorg..dalam manifesto tak de pon letak hudud..

      Padam
    4. alohaiy...dah yg ada kuasa tu umno,takkan nak kata ke ppp, psm apa bagai? bukalah minda. org query pada pihak ada autiriti. jgn jd lemau.

      Padam
    5. Yang diberi kuasa tak buat apa..
      Yang memberi kuasa pun satu hal..

      sama-sama kita jawab la kat sana esok..


      Padam
    6. dah umno tak buat,pas pulak jgn la tak buat jugak..2x5 je la kalau dua2 parti tak laksana kn hdudu..

      Padam
    7. atleast biarlah pas ada kuasa dulu baru sedap nak kritik. ini umpama mengata pada orang yang tak boleh melawan pastu perasan kita hebat.

      Padam
    8. 2x5 if dua dua ada kuasa. unfortunately umno jer yg masih berkuasa skarang. salah tembak la..

      Padam
    9. macam tak de pendirian..sekejap beria2 nk buat, sekejap tak..

      Padam
    10. mula2 cakap nk buat hukum islam pastu rakyat dah sokong habis2 tp bila PRU dlm manifesto tak de hudud..padahal benda tu yang paling pas up skali..kenapa PAS tak boleh jd yg berkuasa skali dalam PAKATAN?jgn jd macam UMNO..paling berkuaas dalam BN tp hampeh..ni PAS dlm PAKATAN pon sama..

      Padam
    11. so takyah lah sokong pas. gunakan kuasa yg ada pd anda untuk buat keputusan. jgn jd lemau. marah pada yg takde kuasa.

      Padam
    12. Mari kita suruh UMNO pejuang Islam ni laksanakan perintah ALLAH
      Bermula dari atas ke bawah laksanakan perintah dan suruhan ALLAH S.W.T.

      Kuasa dah ada gunakan dengan sebaiknya sebelum bala ALLAH sampai.

      Semoga kita semua diberkati..

      Padam
    13. anon 9.39 PG

      -undang2 tertinggi negara kita adalah plembagaan yg digubal oleh kapir british lord reid...
      -mana2 undang2 yg bertentangan dgn plembanggaan automatik terbatal.
      -kerajaan PAS dikelantan pernah suatu ketika ingin melaksanakan hudud. Tetapi telah diberi amaran oleh kerajaan pusat akan ambik tindakan...

      sbg seorg yg bnama islam bertuhankan Allah. xkira apa pangkat kau sekali pun.. wajib menyokong hudud...

      walaupun dlm manifesto diorg xda hudud.. tapi aku menyokong perjuangan diorg utk menegakkan undang2 islam dibumi bolehland ini..

      so sad bila umno sendiri yg mengaku beragama islam... menentang peraturan yg dicipta oleh tuhan dia sendiri...

      persoalan hudud ni xkan hbs smpi la ke hari kiamat...

      Padam
    14. Selagi DAP pgg kerusi paling byk dlm PR berbanding PKR n PAS, smpi bila pun xde hudud.

      As malay,sy dduk dlm masyarakat cina pun diaorg ckp takut undang2 Islam terutama Hudud dilaksanakan..disebabkan 'Mr Hacks Berdehem' beri jaminan xde hudud dlm perjuangan PR, kaum lain x kisah undi PAS sbb perjuangan DAP sbg negara sekular yg akan diutamakan dlm PR.

      Selagi PAS x dominan dlm PR, x perlu cite sgt pasal konsep hudud. Umno pun mmg payah nak buat sbb nak ambil hati MCA n Gerakan punya pasal. Isu hudud ni pun sbb nak pancing undi je...even PKR pun xnak laksanakan hukum hudud, nak ambil hati 'gengster' punye pasal.

      Padam
  4. aku cuma mampu bdoa agar kerajaan minoriti umno mengambil tindakan keatas mangkuk 2 ekor ni. pemimpin kita pun majoriti islam. kalau diorang xrasa benci buang je la islam dkt ic. tuka agama yahudi tuka tempat lahir jerusalem.

    kalau isu ni senyap.. ntah apa2 lagi babi 2 ekor ni nak buat. nasib la ko duk singapore.. kalau duk sini aku rasa dah kena sembelih dgn org.. mampus lagi bagus dari duk hina agama org..

    sbb aku pun xpnah hina agama penyembah patung batu n besi diorg.. so plz show some respect to us..

    BalasPadam
  5. heh, kalau mangkuk 2 ekoq ni ditangkap dan digari pun, mesti depa akan digari dengan lemah lembut... huh

    bahlul ka apa mangkuk 2 ekoq nih, kalau ya pun jaki benar dgn melayu, tak pikir ke yang beragama Islam ni semua bangsa pun ada, worldwide... atau mangkuk ni saja jer nak test tahap law enforcement kat m'sia ni mcm mana, sampai skarang dia boleh bebas buat dajai.... student law la katakan, dia nak test teori law yg dia belajar kot, tunggu saja la benda ni backfire balik kat you alvin oii, oneday you'll regret everything, even your own existence...

    BalasPadam
    Balasan
    1. maybe they been covered by someone?

      Padam
  6. Apalah nak jadi dengan depa berdua ni. Apakah sistem pendidikan di Malaysia masih tak mampu mendidik rakyatnya menjadi seorang yang dihormati dan menghormati atau mereka ni memang diasuh untuk tidak beradap dan bertatasusila sebagai manusia.
    Bagaimana la ibu bapa mereka ni kan. Bagaimana menghadapi jiran, rakan disekeliling....

    BalasPadam
  7. Salam semua, selamat bersahur.

    Pasal isu ni ko tak suka, aku tak suka, majoriti rakyat Malaysia tak suka tp mungkin pihak berkuasa kita tak rasa ape kot...pasal tu dia orang tak kene ape.
    Malah dia org suka agaknya. Jgn sampai penganut lain jadikan mereka ni role model pulak.

    Kerajaan kita kalau melibatkan bangsa lain suka mengambil konsep terhantuk dulu baru terngadah. Kalau bangsa sendiri dah sumbat akta hasutan.

    BalasPadam
  8. aku punya persoalan sama dengan persoalan ko,kenapa tak ada apa2 tindakan...adakah kita kena tunggu dan lihat lepas ni dorang akan buat apa?Ini betul2 melampau..
    eh macamana nak buat aduan macam ko Noob?aku nak buat juga

    BalasPadam
  9. jgn risau,lpas ni diorang akn dbawa temui ahjib gor,brsalaman di dpan media, sambil jari tnjuk atas dan jerit 1MALAYSIA.

    BalasPadam
  10. Bila nk buat filem Plak?..

    BalasPadam
  11. so korang percaya ker umno ni serius jaga kesucian agama islam? hahaha

    even namewee pun bleh mainkan najib dgn lagu negaraku. hahaha

    inilah nasib meleie bila percaya hanya umno bleh jaga islam. hahaha

    BalasPadam
  12. aah.. sama jugak persoalan. kenapa xde sesapa pun amik tindakkan kat dorg ni..

    BalasPadam
  13. usik 'agama'ok. jangan usik 'ketua agama'.
    faham?

    BalasPadam
  14. pas ni MCA tlg mintak maap bg pihak diaorg dan kerajaan accept. Setel. mcm kes namewee. Huarghhhhhhh....

    BalasPadam
  15. Selamatkanlah kesucian agama Islam di negara MAlaysia ini. Ameen...

    BalasPadam
  16. bagus. sokong tindakan encik noob.

    BalasPadam
  17. chinese hold major portion of cake in term of economy (73 %) and they pay 90% malaysia taxes. just saying. . .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bohonglah 90% malaysia taxes! Data mana ngko dapat ni! celaka betui!

      Padam
  18. diorg akan ambik tindakan jngan risau.... lagi pun 2 org tu akan menyesal kelak, PASTI KAN MENYESAL HEHEHEHEHEHEHHEHEHEHHEEHE

    BalasPadam
  19. Hakikatnya kita tinggal di M'sia yg berbilang kaum, x sama mcm negara2 lain n di negara kita semua kaum kene dijaga kebajikannya (sbb undi punya pasal-org politik)

    Nak x nak, kita kete toleransi jugak tetapi perlembagaan negara mengenai agama islam kene dipatuhi juga. Pasal isu 2 org 'sacastic' di atas...kalau ISA ada lagi dah lama tangkap diaorg. Tp kalau polis tangkap pun jd pulak isu perkauman. Apa sy nmpk, sejak akhir2 ini apa kaum cina lakukan even mcm kes di atas pun kene nak jaga hati..semata2 xnak isu perkauman n racist..nanti jd isu negara n PRU kelak.

    Mmg betul kata2 org politik skrg, zaman skrg byk isu2 perkauman dimainkan...akan menjadi sistem sosial n politik yg merbahaya. Papepun kalau isu Islam dipermainkan, kene pertahankan hingga ke titisan terakhir. Ingat, isu Islam sahaja, bukan isu politik...my 2 cents

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam bro ayam. nak betulkan info pasal isa. memang najib pernah cakap nak tutup/pinda isa. tapi hakikatnya isa masih ada. sama macam akta hasutan. najib kata da mansuh. tapi menteri kdn zahid hamidi kata masih ada dan guna berleluasa. berbalik pada isa tu masih ada 14 orang kat dalam mostly muslim. fakta boleh refer fb syukri abd razab dan aktivis isa yang lain. baru ni dorang bawa famili isa dari tawau. kasihan aku tengok. sudahlah miskin. suami pula ditahan tanpa dibicara atas kesalahan apa yang dorang dah buat. lagi satu boleh refer buku saari sungip. tahanan isa mostly mereka yang mengancam politik umno bn dan yang dituduh usa sebagai terorrist. bukannnya perogol, pembunuh, penghina agama dan sebagainya.

      Padam
    2. Sy x kisah ISA dimasuhkan...cuma yg sy tau ISA akan official dimansuhkn bila Akta baru yg telah mendapat kelulusan parlimen/dewan negara akan mengantikan ISA. Lambat sgt nak mendapat kelulusan smpi skrg.

      ISA not the isu, jgn tukar topik...isu skrg ialah mcmana nak setel perkara di atas. Ada org kata ISA, ada kata rejam batu, ada kata tangkap hantar balik China/Singapore, ada kata bunuh mcm Altantunya...papepun setiap perkara kene berasaskan undang2..bukan sukahati nak bunuh/pukul org. Even mangsa yg bunuh peragut pun kene didakwa atas kesalahan membunuh.

      Padam
  20. Bila org melayu hina org cina (balik negara china) atau hina sultan sekalipun...cepat2 ambil tindakan...

    Tp kalau org cina hina Islam n Sultan, just tangkap, ambil report, pas2 dilepaskan dgn warning. Ada pulak MP yg pertahankan tindakan mereka, alasan mereka bergurau, FB kene hacks, xde bukti kukuh..pelik2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Org pembangkang kan backup diorg kan??

      Padam
    2. No comment...just google kat internet je utk tau jawapan. Be informative.

      Padam
  21. Hopefully we are not among those who are exaggerating..hopefully we can spend some time to investigate back the principle of Islam when dealing this kind matter and others which are similar to it.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...