Iklan Leaderboard

12 Iklan @ BO

Setelah setahun lebih blog Buasir Otak online dan bersempena Tahun Baru 2013, maka kami dengan berbesar hati akan menawarkan ruang/tapak iklan untuk disewa dengan harga yang amat berpatutan iaitu RM10/sebulan.


Namun bagi menjaga kekemasan dan simplysiti simplicity aturan blog ini, maka kami hanya menyediakan tapak iklan yang bersaiz 125 x 125 pixel sahaja yang diletakkan di sidebar sebelah kanan di bahagian atas sekali agar ia dapat terus dilihat oleh pengunjung sebaik membuka blog ini.


Namun tapak iklan adalah sangat TERHAD iaitu sebanyak 10 unit sahaja, so siapa cepat dia dapat. Dan sekiranya terdapat banyak permintaan melebihi 10 iklan, maka kami terpaksa menggunakan sistem giliran atau booking untuk ruang iklan tersebut. So kalau nak iklan anda lebih dari sebulan, boleh booking terus untuk berapa bulan anda mahu.

Buat masa ini kami belum bercadang untuk menyediakan tapak iklan bersaiz lain kerana kalau banyak sangat iklan pun blog akan serabut dan kami tak suka serabut2. Anda boleh letak apa jua iklan yang anda mahu, iklan kedai makan ke, peluang perniagaan, jual produk ke, iklan blog atau Facebook fanpage anda ke, apa2 event ke, apa jua jenis pengiklanan, janji jangan iklan porno sudah.

Tujuan kami menawarkan ruang iklan ni bukan pasal duit semata2, cuma at least hasil yang kami perolehi daripada penyewaan tapak iklan ni, dapat juga kami selalu membuat contest dan giveaway dan bagi hadiah untuk pengunjung2 blog kami, bak kata blogger Denaihati, hidupkan untuk memberi.


Kenapa beriklan di blog ini?

Adakah bisnes anda akan meningkat selepas meletakkan iklan di sini? Entah kami pun tak tahu, itu semua kuasa Tuhan, cuma apa kami boleh bantu adalah dengan meningkatkan sedikit sebanyak trafik anda dan memperkenalkan apa jua yang anda nak iklankan tu kepada pengunjung Buasir Otak dengan statistik seperti  berikut:
  • Pada 21hb November 2012, Buasir Otak mencapai 1 Juta Pageviews dan berikut adalah pageviews yang di capture pada 1hb Januari 2013 dengan peningkatan 260,000 pageviews dalam tempoh 1 bulan 9 hari.

  •  Jumlah follower terkini seramai 1946 dan bakal meningkat.

  • Purata bulanan pageviews mencecah lebih 150,000, dengan purata harian sebanyak lebih 5,000 pageviews.

  •  Purata pageviews bagi setiap entry/posts/artikel adalah lebih 1,500, namun bagi sesetengah topik yang menarik mungkin dapat menarik pageviews lebih dari itu.

  • Setakat ini sudah lebih 4000 carian di Google menggunakan keyword "Buasir Otak" menunjukkan blog ini sudah agak dikenali ramai.
 
  • Statistik referring sites yang memberangsangkan dan akan terus meningkat dengan promosi2 yang berterusan.

  •  Lebih sejuta pelawat yang datang dari Malaysia, dan selebihnya dari negara2 lain.


So jangan lepaskan peluang ini. Sekiranya berminat, sila email kepada aku princeofnoob[at]gmail[dot]com (Panduan: [at] gantikan dengan '@' dan [dot] gantikan dengan '.' - untuk elak spam) butiran berikut:
  • Tajuk iklan
  • Banner bersaiz 125 x 125 dalam format JPG atau GIF (Animated GIF pun boleh)
  • Link URL pengiklanan
Iklan akan terus diletakkan secepat mungkin setelah bayaran diterima.




tags: sewa ruang tapak iklan advertorial advert advertisement di blog cara kaedah pasang banner saiz 125x125 minat hubungi email kenapa beriklan statistik pengunjung visitor pageviews harga sebulan booking tempahan giliran pusingan round robin country search keywords posts entry artikel purata average hits pelawat selamat tahun baru 2013

12 ulasan:

  1. Assalamualaikum!!!
    Nak minta kebenaran tetuan ampunya blog (BUASIR OTAK)
    utk saya mencedok mana2 artikel dalam blog TUAN
    utk SEBARAN UMUM pada PRU13 ini, bagi dimuatkan
    dlm blog BARU saya

    http://inikalilahpru13.blogspot.com/
    **boleh linkkan jika berkenan

    TQ
    http://www.youtube.com/channel/UCW4Ooj1bcss4Q0ITmtaj8ig/videos

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum!!!
    Nak minta kebenaran tetuan ampunya blog (BUASIR OTAK)
    utk saya mencedok mana2 artikel dalam blog TUAN
    utk SEBARAN UMUM pada PRU13 ini, bagi dimuatkan
    dlm blog BARU saya

    http://inikalilahpru13.blogspot.com/
    **boleh linkkan jika berkenan

    TQ
    http://www.youtube.com/channel/UCW4Ooj1bcss4Q0ITmtaj8ig/videos
    -----------------
    MINTA MAAF - Terpaksa post kat sini sbb xtahu email tuan.
    ini email saya jika perlu shj. inikalilahpru13@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh, ambik je, tapi jangan lupa kreditkan balik ke sini.

      Padam
  3. Salam Tuan
    bagaimana caranya mau beriklan? saya berminat nih...

    BalasPadam
  4. salam tuan. saya ade bg Email berkenaan dengan iklan nie.. mohon tuan check ye..
    terima kasih..
    :-)

    BalasPadam
  5. salam tuan, saya nak iklankan seluar dalam saya boleh x?

    BalasPadam
  6. ok blh jugak bro, bg no hang, sng skit berurusan..

    BalasPadam
  7. Tuan sy nak join

    BalasPadam
  8. cmne nk buat kalau nk letak iklan kt cni?contact sape?

    BalasPadam
  9. Salam tuan, saya da email utk iklan

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum, saya berminat untuk mengiklankan kedai-kedai saya. Mohon kiranya tuan boleh berikan kaedah untuk mengiklan dan membuat bayaran di emel saya: abnormallight@gmail.com. Terima kasih, Jazakallahu khairan khatira.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...