Selasa, 6 Jun 2017

0 Inkramadan Hari 11: Tarawih

Inkramadan Hari 11: Tarawih

Dalam bulan Ramadan ini sudah menjadi amalan umat Islam untuk menunaikan solat sunat Tarawih sebanyak 8 atau 20 rakaat di surau atau masjid pada malam hari selepas solat Isyak. Harap kita terus istiqamah mengerjakan solat Tarawih walaupun hari raya sudah semakin hampir.

Dan diharap juga yang pergi ke surau dan masjid itu memang nak tunaikan solat Tarawih, bukan nak main mercun, nak bersembang dengan kawan, nak makan moreh semata-mata, nak curi kasut selipar orang dan yang sewaktu dengannya. Janganlah jadi orang yang dalam kerugian.

Karya Elly Elias.


P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik terbitan Alaf21 dan juga koleksi buku Buasir Otak: The Komik versi digital di sini - https://goo.gl/xGAx3o.

tags: #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day11 solat tarawih komik kartun

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

* Word verification terpaksa diaktifkan berikutan terdapat begitu banyak spam judi di ruangan komen.

Ads RichPartners