Jumaat, 16 Jun 2017

0 Inkramadan Hari 21: Menyantuni yang Kurang

Inkramadan Hari 21: Menyantuni yang Kurang

Jika setiap hari kita mampu bersahur dengan nasi, berbuka puasa dengan pelbagai juadah enak, membeli belah pakaian dan barangan baru untuk menyambut Hari Raya, pasti ada golongan kurang bernasib baik yang hanya mampu bersahur dengan air kosong, berbuka dengan biskut dan memakai pakaian yang sama seperti raya tahun-tahun sebelumnya.

Oleh itu marilah kita ambil peluang bulan Ramadan ini untuk menyantuni golongan ini dengan menghulurkan bantuan, sedekah, amal jariah dan sebagainya agar dapat meringankan beban mereka.P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik terbitan Alaf21 dan juga koleksi buku Buasir Otak: The Komik versi digital di sini - https://goo.gl/xGAx3o.

tags: #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day21 menyantuni yang kurang komik kartun

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

* Word verification terpaksa diaktifkan berikutan terdapat begitu banyak spam judi di ruangan komen.

Ads RichPartners