Isnin, 12 Jun 2017

0 Inkramadan Hari 17: Imarahkan Hati

Inkramadan Hari 17: Imarahkan Hati

Imarah membawa erti memakmurkan, membangunkan, menggerakkan atau menghidupkan suasana dengan hal yang berfaedah dan bermanfaat. Namun ramai yang berubah dan membuat kebaikan hanya pada bulan Ramadan semata-mata, namun kembali kepada sikap asal setelah bulan Ramadan pergi. Maka penting untuk kita imarahkanlah hati kita agar kita dapat terus istiqamah beribadah, berbuat kebaikan dan tidak melanggar perintah Allah bukan sahaja di bulan Ramadan malah juga berterusan ke bulan-bulan yang lain.

Karya Imanimex​.


P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik terbitan Alaf21 dan juga koleksi buku Buasir Otak: The Komik versi digital di sini - https://goo.gl/xGAx3o.

tags: #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day17 imarahkan hati komik kartun


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

* Word verification terpaksa diaktifkan berikutan terdapat begitu banyak spam judi di ruangan komen.