Selasa, 29 Oktober 2019

4 Buasir Otak TV: Kehidupan umpama perlumbaan

Kenapa kita sering rasa dunia ini tidak adil?
Kenapa kita sering rasa kalah dengan orang lain?
Kenapa kita sering rasa nasib kita selalu malang?

Hidup ini umpama perlumbaan dan juga pertandingan.
Yang lambat akan ketinggalan, yang lemah akan kalah.

Benarkah?

Dapatkan jawapannya dalam animasi ini.



* Video Istimewa sempena pencapaian 30 video di channel Buasir Otak TV.


P/S: Mohon rakan-rakan dapat bagi sokongan dan semangat kepada saya untuk buat lebih banyak video dengan Subscribe channel Buasir Otak TV di Youtube (klik gambar di bawah):






tags: video buasir otak tv animasi animation anime itu bukan kartun cartoon kehidupan sebuah umpama ibarat bagai perlumbaan pertandingan life is not a race contest motivasi motivational inspirasi inspirational 

4 ulasan:

  1. Xtahulahh noob..kitaran hidup manusia mmg begitu agaknya..jadi apa pandangan en.noob psl wanita yg langgar mati 8 budak tuu dibebaskan?..mula2 kata mabuk,lps tuu lain plk alasannya..๐Ÿ…๐Ÿ†๐Ÿฏ

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pasal tu tak boleh nak cakap apa sebab mahkamah dah putuskan macam tu jadi kita kena hormati keputusan mahkamah. Apa-apa pun pandangan aku masih sama macam dulu kat sini - Tragedi maut basikal lajak harus jadi iktibar.

      Padam
  2. saya dah follow dha youtube tu .. anak2 buah pun suka

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

* Word verification terpaksa diaktifkan berikutan terdapat begitu banyak spam judi di ruangan komen.

Ads RichPartners