Iklan Leaderboard

Jumaat, 13 Januari 2012

2 Lin Dan perduli apa

Lin Dan kalah?? adusss. camne Prince of Noob. xdapat dgr petua kak mah la kali ni. ramai org especially rakyat kita dok kutuk atau keji atau segala yg buruk dilontarkan ke Lin Dan. Tp, xramai yg amik x tau tarian Naga yang ingin psembahkan. bukan skali dua Lin Dan beraksi sedemikian, tp sebagai pemain yang ingin menaikkan nama negara, dia kena bt. demi negara ok. kita?? hmm.. demi nama, duit dan pangkat. xsemua, tp ramai..

klo dikaji, China nak kuasai badminton medal kt Olympic nnt. women dorg mmg hebat. 3 edisi dpt gold. kali ni aku rasa China nk paling kurang pon 2 medal. bandingkn point BWF kt bawah


tgok kedudukan Chen Jin, dia still ada pluang untuk dapat #4. korg kira la sndiri mgikut kiraan dibawah. xkan xtau matematik kot.. malaysia badminton open jatuh dalam katerogi super series k. bkn superseries premier..


kira nya berdasarkn peraturan, klo dpt rankng 4 teratas, scr auto akan layak olympic, yg mna mengisi max 3 tmpt utk satu negara. n' harus diingtkn point hanya dikumpul utk 2 Mei 2011 hingg 29 April 2012.


dlm tmpoh masa tu, x banyak tournment besar2, superseries atau SSPremier, kecuali All England. lain tournment byk GP / GP Gold je. susah nk dpt point.

then ingt bro, Thomas Cup ble?? ha'ah.. 20-27 Mei kn. kt mne tournament?? Host thn ni China beb.. so, korg nampak x taktik China skrg.

bukan nya dok bg susu jaga sorg pemain je. kepada sape2 melekeh taktik Lin Dan, anda adalah H-I-N-A. xtau badmnton nk borak badminton..

Lin Dan.. bodoh ke klo camtu? bg aku bijak. penakut ke klo camtu? bg aku tactical. kita jgn tgok kesan masa sekrg je. nuh, Olympic Game dh dekat dh beb.

stakat world #1 tp kosong xda guna gak. xda plapis.


p/s: aku dengar2, hafiz hashim ngaku dia still 2nd best utk Malaysia. hahaha.. buasir otak..

2 ulasan:

  1. aku suka ko punya pesanan last tu..hahaha..hafiz juga ada hentam Arif Latif sebab Arif tak tersenarai dalam Piala Thomas. Tapi lepas tu die pulak kalah pada pusingan kelayakan All England 2012.Ada hati mengaku 2nd best Malaysia..kahkahkah...Baca sini http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=0419&pub=Kosmo&sec=Sukan&pg=su_01.htm, dan sini http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=0308&pub=Kosmo&sec=Sukan&pg=su_01.htm

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...