Isnin, 31 Disember 2018

9 Hall of Fame: Ahli politik paling popular 2018

Sebelum tahun 2018 melabuhkan tirainya, aku nak buat Hall of Fame (tidak menurut sebarang turutan) ahli politik yang terdiri dari pemimpin kerajaan dan pembangkang yang popular yang namanya sering tular dan disebut-sebut di berita dan juga media sosial pada tahun 2018 sama ada atas sebab yang baik mahupun yang mengundang kontroversi. Populariti yang sama ada semakin mengundang kesukaan mahu pun kebencian, yang semakin mendapat sokongan mahupun kemarahan rakyat.


1. Menteri Perpaduan dan Kesejahteraan Sosial - P Waytha Moorthy


2. Menteri Hal Ehwal Agama Islam - Datuk Dr. Mujahid Yusof Rawa


3. Menteri Belia dan Sukan - Syed Saddiq bin Syed Abdul Rahman


4. Menteri Pendidikan - Dr. Maszlee Malik 


5. Menteri Kewangan - Lim Guan Eng


6. Perdana Menteri - Tun Mahathir


7. Ahli Parlimen Port Dickson - Dato' Seri Anwar Ibrahim


8. Ahli Parlimen Permatang Pauh - Nurul Izzah Anwar


9. Ahli Parlimen Rembau - Khairy Jamaluddin


10. Ketua Pembangkang - Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi


Dan ahli politik yang paling popular yang mana popularitinya semakin meningkat naik dan semakin mendapat banyak sokongan di media sosial... jatuh kepada...

Bekas Perdana Menteri Malaysia - Dato' Seri Najib Razak


Selamat Menyambut Tahun Baru 2019.

Semoga Malaysia terus sejahtera dan terpelihara...


P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik (ENIGMA) yang baru di sini - http://bit.ly/buybotk6.

https://buasirotak.blogspot.com/p/buasir-otak-komik-enigma-sambungan-1-2.html

https://buasirotak.blogspot.com/p/blog-page_84.html




tags: hall of fame ahli politik pemimpin kerajaan pembangkang ph bn ranking populariti 2018

9 ulasan:

  1. Seriously?..lama xkomen kt bo nii..n_jb paling top?..biaq betul noob..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tengoklah FB Najib ramai menteri kena troll dengan Najib. Orang Melayu yang komen pun banyak sokong status dia.

      Padam
    2. Tuu bkn ukuran noob..byk fake..mungkin n_jib sesuai jadi perdana menteri fb..

      Padam
  2. Balasan
    1. Bisjut kepala bapak kau lahanat!

      Padam
  3. semua x leh pakai mereka ni.

    BalasPadam
  4. alaaa...sedeh pulak bila Mat Maslan dah tekeluar dari carta...muahahaha

    BalasPadam
  5. Selamat tahun baru brader...lama tak singah sini

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

* Word verification terpaksa diaktifkan berikutan terdapat begitu banyak spam judi di ruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...