Iklan Leaderboard

Rabu, 24 Ogos 2016

4 Trend video muzik generasi muda yang geli geleman

Generasi muda sering dilanda trend. Trend hipster, raver, tarian boek, dab, shuffle, harlem shake, gwiyomi, video Dubsmash, Vines, Smule dan pelbagai lagi trend. Trend ini bukan sekadar menjadi ikut-ikutan para remaja dan belia Malaysia tetapi satu dunia. Ia menjadi popular kerana ramai yang tidak mahu ketinggalan untuk join bandwagon trend terkini ini kerana biasanya orang yang lebih awal yang menceburi trend ini akan lebih popular dan menjadi ikon untuk trend tersebut berbanding orang yang lambat join.

Sumber gambar

Dan dalam banyak-banyak trend video Internet, ada satu trend baru (taklah baru sangat, dari tahun lepas dah wujud cuma aku je yang baru tahu) iaitu membuat video muzik atau muzik klip pendek sendiri menggunakan aplikasi Musical.ly dengan smartphone.

Seperti biasa, walaupun ia suatu trend yang popular dan dapat diterima ramai oleh generasi muda, namun generasi yang lebih tua macam aku tetap akan rasa ia suatu yang agak jengkel dan geli geleman

Ini adalah contoh video Musical.ly orang Malaysia:





Jika aku berusia remaja di zaman ini, mungkin aku juga terpengaruh dan terikut-ikut lompat masuk bandwagon ni, tetapi memandangkan aku dah tua, so ini jelah reaksi aku.

So much cringe.


P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik. Klik pada gambar di bawah untuk melihat preview komik. Untuk membeli boleh hubungi kami melalui:

Email: princeofnoob[at]gmail[dot]com
PM Facebook: https://www.facebook.com/prince.nub 
Whatsapp/SMS agen kami: SangKancil - 013-9313541

Buasir Otak: The Komik




tags: musical.ly musically video music muzik clip klip mv malaysia trend cringe

4 ulasan:

  1. Damn. Kenapa aku pergi play video tu.
    Yup, geng dewasa rasa benda tu layak di face palm je agaknya.

    BalasPadam
  2. dr dulu x follow mainstream ni... tapi damnn I HATE MUSICAL.LY

    BalasPadam
  3. noob ko gay ke?28 Ogos 2016 5:53 PTG

    golongan berangan nak jadi penyanyi tapi takde bakat. so cuma mampu miming jelah

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...