Iklan Leaderboard

Isnin, 1 April 2013

45 Kiyomi dan orang Malaysia

Selepas trend Gangnam Style dan Harlem Shake menular ke seluruh dunia, kini trend baru Kiyomi pula semakin popular di kalangan negara2 Asia Tenggara terutamanya Thailand, kemudian Indonesia, Filipina, malah Malaysia juga tidak ketinggalan. Kiyomi adalah sebuah lagu K-Poop yang dinyanyikan oleh seorang artis Korea iaitu Hari. Kiyomi/Gwiyomi/Kwiyomi merupakan internet slang Korea yang merujuk kepada seseorang yang comel atau cute.


Aku pun tidak tahu sangat asal usul trend Kiyomi ni, lagu ini tiada original video klip, tapi apa yang aku jumpa kat Youtube trend ini dimulakan oleh beberapa artis K-Poop seperti Illhon, Yoseob, Super Junior, Sungmin, Taetiseo, Jisook, Sehun, Bihun, Meehun, Kuewtiow Hailam dan lain2 artis lain yang membuat tarian gaya2 gedik konon cute dengan lagu ini menggunakan tangan dan mimik muka yang dinamakan sebagai Kiyomi Player/Cutie Player atau Pemain Comel. Kalau aku salah mohon K-Poopper betulkan kalau ada.

Maka ramailah orang2 turut membuat video Kiyomi dan upload kat Youtube selain orang2 Korea sendiri terutamanya awek2 Thailand yang merupakan fan2 K-Poop. Tapi aku agak konfius kenapa awek2 Thai tu rupa diorang macam awek Korea.




Dan seperti biasa, orang2 Malaysia juga tidak ketinggalan yang termasuk orang Cina dan Melayu.






Sejujurnya berbanding Gangnam Style dan Harlem Shake, aku agak kurang annoying dengan trend Kiyomi ni. Pertama sebab lagu dia mesra telinga, kedua sebab ramai awek2 cute buat gaya dan aksi2 gedik yang chumel.

Tapi ketahuilah bahawa CUTE, COMEL, GEDIK, KIYOMI, GWIYOMI or whatsoever itu adalah hak mutlak kaum wanita sahaja. Makanya mohon orang lelaki tolong jangan buat video Kiyomi ni sebelum ramai orang muntah.







Orang lelaki kalau nak buat juga, sila buat parody macam ni.





tags: kiyomi gwiyomi kwiyomi cutie player trend popular new gangnam style meme viral dance tarian cute artis kpop k-pop kpopper kpoop thailand thai girl awek video youtube malaysia malaysian melayu malay cina chinese boy lelaki gedik muntah parody parodi lawak bangang macam celaka

45 ulasan:

  1. 1st babi.....aku pun ada gak buat video kiyutme ni.......so what???? ko ada problem ke dengan jantan kiut cam aku???? atau mungkin ko jeles sebab muka ko hodoh cam keling.....mohon FAM siasat siapa sebenarnya Noob Kunyit ni yg telah melanggar artikel 88 kerana memiliki wajah yg sangat hodoh......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mohon ahmad kunyit di tangkap dan di kerat 15 kote nya kerana mempamerkan ciri2 gigolo yg mbahayakan org awam.

      Padam
    2. puii la, walaupun rupa noob cam bangla tp dia cik Lynnn ko leh berambus budak gila

      Padam
    3. hakktuiikkhhh......cik lynn?? sapa cik lynn tu??? ada aku kesah???? cik lynn nak pi mampus dengan noob kunyit pun aku x heran......

      Padam
    4. aku boleh cari perempuan 1,000,000x lebih baik dari cik lynn.....

      Padam
    5. uikk hari tu tulis gila babi mcm kenal jer dgn cik lynn,haii cik lynn.
      -prince-

      Padam
    6. boleh cari je laaa... dpt x dpt tu, konpem x dpt punye......
      hew hew hew

      Padam
    7. Ini semua budaya yang diterap oleh UMNO-BN! Asal Bukan UMNO (ABU)! Jom lepak kat hotel Hilton!

      Padam
    8. Afs aku kesah

      Padam
    9. PETALING JAYA: "Saya pilih esok untuk membubarkan DUN Pulau Pinang kerana esok hari Jumaat, penghulu segala hari."

      Itulah alasan yang digunakan oleh Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng ketika memilih hari esok Jumaat untuk membubarkan DUN Pulau Pinang.

      hidup pas

      Padam
    10. Tak payahla nak tipu ko bukan anwar kalau tak dia cakap panjang gila

      Padam
  2. Gwiyomi malaysia... xcomel... please gadis comel malaysia.

    admin BANkami


    BalasPadam
    Balasan
    1. sebenarnya aku terbayang noob tengah melancap sambil tengok video lelaki tu.....

      Padam
  3. Noob gay bselera juga tgk awek2 korea.

    BalasPadam
    Balasan
    1. noob kunyit adalah bisex....semua dia sapu.....nafsu babi.....

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
  4. mohon noob kunyit terjun gaung sekarang....

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. tak lawa. jgn komen disini kalau tak mau dihina.

      Padam
  6. Noob, tak nak review pasal "Knife game song" ke? Aku rasa trend tu tak sampai kat Malayisa lagi... Atau aku yang tak up to date. Tengok ada tak yang berani buat. Heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku dah buat la.....cer tengok kat youtube........tapi aku x buat malaysia la......

      Padam
  7. mcm gaya audition utk jd pengacara rancangan kanak2 je... yg tak berapa 'kiyomi/chumel' tu pulak bolehla bagi pakai maskot... lol :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. baik wat parody I eat potato chip kan...hehe

      Padam
  8. Biasa la dulu masa basikal BMX semua beli basukal BMX
    Bila musim breakdance micheal jackson semua nak ikut sampai ada patsh riuk.. Takat asarrehe... gangnam dan Kiyomi ni biasa aje bagi aku ..,

    BalasPadam
    Balasan
    1. basukal kepala jubor nuar ko la bingai.

      Padam
    2. Siapa sebenarnye yang bingai lol..

      Padam
    3. PETALING JAYA: "Saya pilih esok untuk membubarkan DUN Pulau Pinang kerana esok hari Jumaat, penghulu segala hari."

      Itulah alasan yang digunakan oleh Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng ketika memilih hari esok Jumaat untuk membubarkan DUN Pulau Pinang.

      Padam
  9. Ko taknak komen budaya meniru memaki mengutuk di board Noob?

    Atau budaya mengeheret atau menarik orang ke lawan sesawang supaya mencecah hits puluhan juta lol.

    BalasPadam
  10. bongok ah semua komen macam gampang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko juga gampang meh

      Padam
    2. akukah? kaulah!!!

      Padam
  11. Byk kerje lain leh wat..nak parodi mcm2....nape xnak parodi bacaan Al-Quran...byk version tarannum...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ayam niggah, apeke gilo ko nak mempersendakan Al-Quran? Ko ni tahu ke x ape maksud parody??? tsk tsk tsk....

      Padam
    2. betul, parody bermaksd melakonkan semula perbuatan, gaya atau mengajuk sesuatu. takyah nk parody bacaan Al Quran. buatla bacaan Al Quran spt biase.

      Padam
    3. bingai gila anon nie..

      Padam
  12. comel....tapi bila lelaki yang buat geli pulak huhu.....

    BalasPadam
  13. Prince of Noob.... Yang versi lelaki tue mesti ada yang terpaksa wat Gwiyomi sebab awek mereka kaki KePOP... klu x buat merajuk pula awek tue... huhu... oh tak kuasa aku!!!...

    BalasPadam
  14. ha3.. teman pun ada buat jugak video kiyomi ni.. silalah melawat tengok yea..!
    http://www.youtube.com/watch?v=VRaB7x_l_u0

    BalasPadam
  15. hahaha.. yang last tu xleh blah..:)

    BalasPadam
  16. Foto didepan itu asal nya dari taiwan bro, bukan malay

    BalasPadam
  17. Korang asyik gadoh je aku tengok.aku nak tahu fasal maksud lagu gyiomi bukan nak gadoh fasal tak cantik pun tak comel ke bla bla ke blublu ke apaapalah or whatever......o_O

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...