Iklan Leaderboard

Selasa, 9 April 2013

48 Keputusan penuh pemenang ABPBH 2012

Berikut adalah keputusan senarai penuh pemenang Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2012 yang baru diadakan hari Ahad lepas:


ARTIS BARU LELAKI POPULAR
1. Aiman Hakim Ridza
2. Izzue Islam
3. Jimmy Palikat
4. Shah Iskandar
5. Taiyudin Bakar
Pemenang: Aiman Hakim Ridza

ARTIS KOMEDI WANITA POPULAR
1. Aliza Abdullah @ Enot
2. Didie Alias
3. Jihan Raja Lawak
4. Noorkhiriah
5. Sharifah Shahira
Pemenang: Didie Alias

ARTIS DUO/BERKUMPULAN POPULAR
1. Black & Malique
2. Hafiz & Adira
3. Jimmy Palikat & One Nation Emcees
4. Mojo
5. Sleeq & Najwa Latif
Pemenang: Black & Malique

PENGACARA TV LELAKI POPULAR
1. AC Mizal
2. Awal Ashaari
3. Aznil Nawawi
4. Faizal Ismail
5. Zizan Razak
Pemenang: Aznil Nawawi

PENYAMPAI RADIO WANITA POPULAR
1. Abby Fana
2. DJ Lin
3. Fara Fauzana
4. Linda Onn
5. Raja Azura
Pemenang: Fara Fauzana

PELAKON TV LELAKI POPULAR
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Beto Kusyairy
4. Fahrin Ahmad
5. Johan As’ari
Pemenang: Aaron Aziz

ARTIS BARU WANITA POPULAR
1. Ainan Tasneem
2. Emma Maembong
3. Hanez Suraya
4. Nad Zainal
5. Wawa Zainal
Pemenang: Wawa Zainal

PENGACARA TV WANITA POPULAR
1. Adibah Noor
2. Didie Alias
3. Fara Fauzana
4. Neelofa
5. Sharifah Shahira
Pemenang: Fara Fauzana

PENYAMPAI RADIO LELAKI POPULAR
1. AG
2. Faizal Ismail
3. Halim Othman
4. Johan
5. Nabil
Pemenang: Faizal Ismail

PELAKON TV WANITA POPULAR
1. Fasha Sandha
2. Izara Aishah
3. Nabila Huda
4. Neelofa
5. Siti Saleha
Pemenang: Nabila Huda

ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR
1. Angah
2. Jepp
3. Johan
4. Nabil
5. Zizan Razak
Pemenang: Zizan Razak

PENYANYI WANITA POPULAR
1. Jaclyn Victor
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna
Pemenang: Shila Amzah

PELAKON FILEM LELAKI POPULAR
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Bront Palarae
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak
Pemenang: Shaheizy Sam

ANUGERAH PENCAPAIAN SEPANJANG HAYAT
Kumpulan Search

PENYANYI LELAKI POPULAR
1. Aizat Amdan
2. Black
3. Faizal Tahir
4. Hafiz AF
5. Hazama
Pemenang: Hafiz AF

PELAKON FILEM WANITA POPULAR
1. Lisa Surihani
2. Maya Karin
3. Neelofa
4. Nora Danish
5. Yana Samsudin
Pemenang: Yana Samsudin

KATEGORI ONLINE
Anugerah Artis Gandingan di Layar Serasi kategori Online - Zizan dan Johan
Anugerah Animasi Tempatan kategori Online - Upin dan Ipin
Anugerah Artis Berpengaruh di Laman Media Sosial - Zizan Razak
Watak Jahat Dalam Drama atau Filem Popular - Sofi Jikan
Artis Wanita Stailo - Melissa Francis
Artis Lelaki Stailo - Zizan Razak
Artis Asia Paling Popular - Zizan Razak

ANUGERAH BINTANG PALING POPULAR BERITA HARIAN 2012
Shaheizy Sam - Juara ABPBH 2012


Berikut pula merupakan pemenang anugerah yang paling utama iaitu Anugerah Bintang Popular Berita Harian kategori fesyen Al-Jahiliyyah (kredit gambar Ohbulan):

Calon2 yang telah disenarai pendek adalah:







Dan pemenangnya adalah...



Bukan hanya kerana fesyennya, malah kerana kenyataannya "Peluk artis lelaki atas dasar sahabat".

Tahniah Berita Hairan kerana berjaya menganjurkan anugerah yang sangat sampah berprestij ini. Tahniah kerana berjaya membuatkan para artis wanita mendedahkan lurah dada mereka. Buat la tema "Ledakan Geometri" ke, apa jadah haram ke, pasti fesyen al-Jahiliyyah juga yang menjadi pilihan para artis.

Benda ni dah jadi terlalu biasa dalam masyarakat kita, dan masyarakat kita jugalah yang bertempik terlolong menyokong mereka2 ini. Kenapa at least pihak penganjur Berita Hairan tak keluarkan garis panduan berpakaian yang sopan dan tidak mencolok mata. Kalau zaman Allahyarham Tok Mat dulu artis lelaki rambut panjang lebih paras bahu pun kena gam dan ban dari masuk TV, sekarang ni yang tayang lurah, perut, ketiak, paha pun boleh masuk TV dengan sesuka hatimu.

Mana pergi Komunikasi dan Kebudayaan (KPKK), Seniman, Karyawan, Papita, Gafim, Finas, lain2 persatuan dan badan yang berkaitan industri hiburan tanahair. Takkan diam je, benda ni dah lama sangat membarah, tak nak kawal ke? Ke benda2 ni yang memang nak disogokkan kepada rakyat2 marhaen dan generasi2 muda agar menjadi alpa dan lupa?

So Zed Zaidi disamping dok sibuk berpolitik tu, apa kata tegur sekali rakan2 artis dan rangka satu garis panduan yang boleh digunapakai oleh para selebriti agar tidaklah terserlah sangat al-Jahiliyyah tu di masa akan datang. Atau mungkin boleh buat kursus induksi untuk artis2 untuk brainwash sikit kepala otak mereka ni, macam penjawat awam yang baru dilantik masuk gomen kena kursus macam2.

Kalau dibiarkan sahaja dan tiada kawalan, sampai bila2lah industri hiburan macam ni dan sedikit demi sedikit kejahilan ini akan menjangkiti rakyat jelata sehinggalah penyakit "tak apa, biasalah tu, biarlah janji tak kacau hidup orang lain" menjadi pegangan hidup dan tidak lagi dapat dibuang dari jati diri seorang muslim.




tags: keputusan senarai penuh pemenang anugerah bintang popular berita harian 2012 artis paling popular red carpet karpet merah fesyen jahiliyyah jahil artis didie alias ziana zain nabila huda peluk tomok nas-t awal ashaari fizz fairuz rakan artis anggap pelukan sahabat seniman karyawan papita gafim finas kementerian penerangan komunikasi kebudayaan kpkk

48 ulasan:

  1. Balasan
    1. Salah siapa?

      Padam
    2. Salah UMNO-BN

      Padam
    3. noob gay dah puas fapkan gambar saheizy sam sampai berlendir2, pastu dia terus post gambar tu kat sini.....memang x senonoh betul noob kunyit ni......

      Padam
  2. Balasan
    1. morality is at its lowest when there is no self respect... tu tak payah tggu org lain bukakan aib dia, dia sendri bukakan aib dia tayang dedah body depan org ramai, on national tv...

      lagi satu kalo iklan ubat/treatment menguruskan badan or buang lemak, yg tunjuk after n before tu... masa gemuk elok pulak dia pakai baju, tertutup n longgar (sbb x nak kasi nmpak spare tyre), tp bila dah berjaya kurus, wallaaa... ketat lagi membalut badan bajunya, kalah sarung nangka... riak la pulak sbb dah berjaya kasi ada pinggang dgn menghilangkan spare tyre.... hahah, pompuan ni kebanyakannya mudah termakan pujian 'cantik', mesti dia kena puji "eh cantik la awk pakai baju ketat ni, sesuwaiiii sgt", maka para pompuan yg sebegini akn terus menerus being womanized by womanizers... diperbodohkan oleh buaya media massa dan masyarakat jahiliah...

      Padam
    2. Plain, normal untuk manusia suka pujian :) dan ramai yang berusaha mendapatkan pujian itu. Tapi bagaimanapun ramai manusia lupa pujian yang paling tinggi hanya dari pencipta kita :)

      Padam
    3. masalahnya org tu sendiri sedar betapa buruknya pakaian dia..tapi dia still pakai dengan bangga. kelainan katanya.

      Padam
    4. inginkan kelainan? jaga solat 5 waktu awal waktu dimasjid atau disurau berdekatan anda, MEMANG SANGAT LAIN...bg pompuan dirumah dan awal waktu :)

      Padam
    5. Bak kata orang sabah 'Ini kalilah! lain-laaaain ni.. '.

      Padam
    6. polis moral detected

      Padam
  3. sapa retis nampak montot tuh?????????????????????

    BalasPadam
  4. Tak berat ke Didie pakai kat kepala tu adeh.. :)
    torkojut mak tengok..

    Nabila huda tu memang banyak kontrovesi..
    Dengan lelaki dengan perempuan
    Takat peluk dah biasa kot lol.

    p/s: menteri kebudayaan pun ada kes macamana tu huhu.. :)

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. (forever alone detected -.-) )
      Oh.. hi~

      Padam
    2. sayang dah lunch ke belum?? nati kita gi lunch sama2 kat merrybrown.....

      Padam
  6. dah tau anugerah sampah, tengok buat apa??? lepas tu siap buat entri khas lagi.....bazir elektrik je........bodohnya....

    BalasPadam
    Balasan
    1. buat entri khas sbb nak tunjuk betapa jahiliahnye orang+artist skrang. nak bagi pembaca kesedaran skit contohnya pembaca mcm ko

      Padam
  7. noob anjing...meh kulum konek aku ni.....ada perisa stroberi.....

    BalasPadam
  8. ni semua salah aku T.T

    BalasPadam
  9. Apabla gaya HEDONIS menjadi pegangan hidup..Tapi terus terang wa cakap...wa betul 2 menikmati tubuh2 telanjang artis tersebut..

    Bukan senang beb nak tengok tetek,bontot,lurah dendam,peha,lengan,betis,peha secara live lagi free tu..

    Hidup HEDONIS! kahkahkah

    Benar2 bangsat dan kebabian artis2 kita!Aku mohon kali ini bila buat Anugerah buat tema "nude' plak..lagi rancak beb!!!kah3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku sokong anugerah tema 'nude'.. cuci mata @.@!!
      Hohohoh.. pastu terus tsunami.

      hahah..

      Padam
    2. lepas cuci mata, cuci kote......yelah, lepas melancap takkan tak cuci pulak.......

      Padam
  10. mohon DSNTR keluarkan produk 1malaysia-Bantuan Kain 1Malaysia untuk artis2 yang terlibat..

    BalasPadam
  11. Mana mufti2. Mana ulama2 pondok Rm2 juta. mana patul bari? xnak kuar fatwa ke psl majlis separuh bogel ni? Senyap xkata apa puak2 bisu ni.

    kalu bab hentam pembangkang laju je kuar fatwa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. logik para mufti & agamawan,amik tau hal politik saja.selain dr politik bukan urusan aku.artis nk berbogel ke tunjuk tetek ke bukan hal aku,melainkan dia pakai bendera umno atau pas.tp ustat2 pas pun sama 2x5 jgk sibuk hal politik je,xde pulak aku tgk nik aziz,hadi awang,mat sabu ke tegur artis2 kat anugerah tu

      Padam
    2. nak tegur bukan ble sbrng tegur.x silap aku kene ada tauliah.

      Padam
    3. mungkin mufti2 ulama pondok xtengok benda ni semua, jadi diorang xtau pun pasal ni..xpe bersangka baik..

      Padam
    4. yup mana dia ad masam cam korg nak tgk2 abph, lg berfaedah dia solat tahajud, tp bila ada org ajukan tanyakan soalan baru la diorg tau klu x smpi bile2 tak tau melainkan dah melarat 1 dunia tau ade pahem, sama gak kes ustaz Zahazan dan dll2 ustaz2 yg top ades.... ko rg ni...

      Padam
  12. org lelaki Allah dh bagi kemudahan,nk tutup aurat tersangatlah mudah,itupun ada lg nk pakai seluar pendek.tp muka mcm apek jual ikan,mgkn cina non-muslim kot...bersangka baik

    BalasPadam
  13. Nnt masa nuar berahim jadi PM kita cadangkan semua retis malaysia kena pakai tutup aurat macam kat iran. Tentu khalifah lim guan eng setuju. Masa tu barula filem malaysia dpt pengiktirafan dunia macam bnyk filem iran. Ini tidak semua nak ikut Hollywood bollywood.. mana org luar nak respek.

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti Nik Aziz boleh berlakon dalam iklan tahun baru cina..

      Padam
    2. Go home and fak yourself madefakka. Ur drunk

      Padam
    3. ahli pas seumur hidup10 April 2013 10:14 PG

      teringin nak tengok 'asam keping' nik aziz...

      Padam
    4. 'asam keping' nik aziz memang berbau hancing sebab terlalu lama terperap dalam jubah beliau.....

      Padam
  14. konfom lepas ni noob kunyit akan buat entri pasal ketua tingkatan kena belasah......noob kunyit memang xde idea, tau nak copypaste blog orang je....puiih......

    BalasPadam
  15. apasal gua tak nampak ini semua dekat tv ha

    BalasPadam
  16. “Ubahlah semuanya selain isteri dan anak-anak anda,” sebut Lee.
    Sejak itu, Samsung benar-benar berevolusi menjadi pengeluar
    elektronik yang disegani.

    Billyinfo.blogspot.com

    BalasPadam
  17. sbb rmai pmpuan dh bertelanjang mendedahkan aurat maka ramai la ayah ngan suami menjadi dayus..tak kesian ke..sedar la semua lelaki pempuan..nasihat la wahai lelaki kepada perempuan & perempuan kepada lelaki agar jgn jauh meyimpang..jgn la jadi hal aurat bende yg remeh..kurangkan la hiburan bebntuk kelalaian..
    tolong jgn jadikan diri anda sbagai seorang islam diatas namanya sahaja..mari la kita bangunkn agama islam kita..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...