Iklan Leaderboard

Jumaat, 19 April 2013

21 Yang ini baru K-Pop yang sebenar!

K-Pop sebenarnya bukan Korean Pop tapi Kelantan Pop. Tak sangka aku, rupa2nya orang Korea telah meniru orang Kelantan.


Lagu Nobody yang ditiru kumpulan Wondergirls.

Lagu Tino Jate Style yang ditiru Psy dan menukarkannya menjadi Gangnam Style lantas terkenal seantero dunia.

Lagu Psy baru iaitu Gentleman yang mencipta rekod mencecah 100 juta view dalam masa 3 hari juga dipercayai dicedok dari lagu K-Pop yang belum lagi diterbitkan kepada umum yang bertajuk "Jate Budime".

Sebelum ini juga telah banyak artis2 luar negara seperti Vanilla Ice, Akon, M2M dan Maher Zain meniru lagu2 K-Pop ini seperti di sini.




tags: lagu dikir moden rosalinda tino jate style kelantan gangnam style eddy tiru lagu kpop k-pop kpoop psy gentleman new song single cipta rekod 100 juta view 3 hari vanilla ice ice baby jange deki akon right now na na na dok mano m2m the day you went away rasa rindu maher zain barakallah budok malah skoloh belajar loghat kecek kelate

21 ulasan:

  1. Balasan
    1. ApÊ kèjadahnye ¡ní semua?

      Padam
  2. org klntan mner ada wt vdeo mcm ni..ni smua konspirasi utuk burukn tokguru

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu!! yg nyanyi tu adalah PON.... so semua dah kenai pon tu sapa...

      Padam
  3. Oh no......! I cannot brain this

    BalasPadam
    Balasan
    1. more like sudden brain freeze...

      Padam
  4. negara islam ye....??? lol....negeri kecik pun tak teurus, ni kan pulak nak tadbir negara.........puihh.....negara islam butoh pak hang!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. cermin hati ko hati sendiri pun takleh urus

      Padam
    2. kat mane2 same je ade goods ade bads. kalo semue good 100%, tu sumer di syurga je. tp kiter usahakan la jadikan goods tu lg banyak dr bads. contohnya menghumbankan ahmad ke penjara.

      Padam
  5. mamak, roti canai spender stopa ali satu!!!! kari kasi lebeyh!!!!!

    BalasPadam
  6. buang la demo video go ni.. nanti demo dapat dosa sama kalau orang tengok..

    BalasPadam
  7. dan suka makan tahi , royat lagu mana hak molek pon dia tak kan ikut, tak tau lah kalau dekat nak mampos baru nak mengucap kalau bolih mengucap . Tak kira sapa ,kalau ini cara amalan nya

    BalasPadam
    Balasan
    1. kelantanese butthurt

      Padam
  8. kelantan darul k-pop

    BalasPadam
  9. Wahai anon2 belaan ku sekelian. marilah kita bersama menyokong kak mah sebagai PM kita yg baru. Kak Mah terbukti layak melalui taktik queen kontrol keatas jibby kita boleh nampak betapa bergaya nya kak mah memimpin rumah tangganya.

    Hanya kak mah yg warak serta solehah mampu mentadbir negara ini dgn kasih syg berbanding jibby yg xda telor tu. idup kak mah. idup ameno.

    BalasPadam
  10. hahaha hadoooi..

    BalasPadam
  11. kalau dulu rosalinda, adik wanie ngan geng2 dikir die tu menari smbil goyang2 punggung sampai nak terkeluar tetek, kat tepi pantailah naik jiplah, skang ni lagu saduran die banyak yg dh moden, vdeo pun xdelah cilaka sgat. not bad. perubahan yg baik haha. mana tahu lama2 nanti die boleh nyanyi lagu cam siti nurhaliza lak.

    BalasPadam
  12. sya ingin mencari jodoh call 0199864457.......ust syam

    BalasPadam
  13. dh terdesak ker...

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...