Sabtu, 4 Mac 2017

6 Jenis-jenis golongan elitis dalam masyarakat

Golongan yang merasakan diri mereka ini elitis ada pelbagai jenis. Ada elitis agama, elitis ilmu, elitis hobi, elitis harta, elitis ideologi, elitis politik, elitis bangsa, elitis bisnes, elitis pangkat, elitis keturunan, elitis pekerjaan dan sebagainya.

Namun ciri-ciri elitis ini semua sama, iaitu dia begitu berbangga dan angkuh dengan apa yang dia miliki, dan merasakan orang lain yang tidak setaraf atau sama pemikiran dengan dia mempunyai kedudukan yang lebih rendah daripadanya.


Janganlah menjadi elitis yang angkuh dengan apa yang anda miliki dan merasakan diri lebih tinggi dari orang yang tidak sealiran atau setaraf dengan anda.
Merasa sombong serta memandang rendah pada orang lain tidak menjadikan diri anda seorang yang istimewa dan lebih mulia darjatnya.

Baca juga artikel berkaitan:P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik (Awakening). Versi cetak sudah habis, namun anda boleh membeli versi digital di Google Play Books dengan harga RM14 sahaja di sini - https://goo.gl/8bZKUo.

http://buasirotak.blogspot.com/2016/11/buasir-otak-komik-awakening.htmltags: tags:normies vs elitis elite hebat rasa diri begitu istimewa berbeza lain daripada orang special snowflakes plebs pleb plebian pandang rendah

6 ulasan:

 1. Tu la tu.. masing2 nak tunjuk hebat..

  Aku rasa punca mereka ni sebab tak campur dengan masyarakat yang ada minat berlainan. Asyik terperap dengan kelompok sendiri je.

  Bagus tu memang bagus la, cuma kadang2 buat rasa angkuh dan hebat tanpa letakkan diri ditempat orang lain.

  Suka judge dan rendahkan diri sendiri tu buat mereka rasa mereka di atas tapi itu la yang sebaliknnya.

  Why bring people down, when u can lift them up? Make this world a better place to live.

  Dedaun Comel. Kongsikan Inspirasi

  BalasPadam
 2. Keangkuhan itu bakal merosakkan diri sendiri.

  BalasPadam
 3. Spesies macamni memang bahaya. Kalau ditegur, susah nak terima. Asyik nampak salah orang je. Huhu

  BalasPadam
 4. singgah & follow sini :)


  http://www.syahirahvaliant.com/

  BalasPadam
 5. Salam...Tahun ni hang xbuat ulasan MLM 2017 ka..??

  BalasPadam
  Balasan
  1. Salam. Selalu yang buat ulasan penulis lain. Tahun ni mungkin dia busy kot atau dah bersara buat ulasan MLM.

   Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

* Word verification terpaksa diaktifkan berikutan terdapat begitu banyak spam judi di ruangan komen.