Iklan Leaderboard

Sabtu, 4 Mac 2017

9 Jenis-jenis golongan elitis dalam masyarakat

Golongan yang merasakan diri mereka ini elitis ada pelbagai jenis. Ada elitis agama, elitis ilmu, elitis hobi, elitis harta, elitis ideologi, elitis politik, elitis bangsa, elitis bisnes, elitis pangkat, elitis keturunan, elitis pekerjaan dan sebagainya.

Namun ciri-ciri elitis ini semua sama, iaitu dia begitu berbangga dan angkuh dengan apa yang dia miliki, dan merasakan orang lain yang tidak setaraf atau sama pemikiran dengan dia mempunyai kedudukan yang lebih rendah daripadanya.


Janganlah menjadi elitis yang angkuh dengan apa yang anda miliki dan merasakan diri lebih tinggi dari orang yang tidak sealiran atau setaraf dengan anda.
Merasa sombong serta memandang rendah pada orang lain tidak menjadikan diri anda seorang yang istimewa dan lebih mulia darjatnya.

Baca juga artikel berkaitan:



P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik (Awakening). Versi cetak sudah habis, namun anda boleh membeli versi digital di Google Play Books dengan harga RM14 sahaja di sini - https://goo.gl/8bZKUo.

http://buasirotak.blogspot.com/2016/11/buasir-otak-komik-awakening.html



tags: tags:normies vs elitis elite hebat rasa diri begitu istimewa berbeza lain daripada orang special snowflakes plebs pleb plebian pandang rendah

9 ulasan:

  1. Tu la tu.. masing2 nak tunjuk hebat..

    Aku rasa punca mereka ni sebab tak campur dengan masyarakat yang ada minat berlainan. Asyik terperap dengan kelompok sendiri je.

    Bagus tu memang bagus la, cuma kadang2 buat rasa angkuh dan hebat tanpa letakkan diri ditempat orang lain.

    Suka judge dan rendahkan diri sendiri tu buat mereka rasa mereka di atas tapi itu la yang sebaliknnya.

    Why bring people down, when u can lift them up? Make this world a better place to live.

    Dedaun Comel. Kongsikan Inspirasi

    BalasPadam
  2. Keangkuhan itu bakal merosakkan diri sendiri.

    BalasPadam
  3. Spesies macamni memang bahaya. Kalau ditegur, susah nak terima. Asyik nampak salah orang je. Huhu

    BalasPadam
  4. singgah & follow sini :)


    http://www.syahirahvaliant.com/

    BalasPadam
  5. Salam...Tahun ni hang xbuat ulasan MLM 2017 ka..??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam. Selalu yang buat ulasan penulis lain. Tahun ni mungkin dia busy kot atau dah bersara buat ulasan MLM.

      Padam
  6. _____________________________________________________________________________________________________________

    نقدم لكم عملائنا الكرام افضل شركة تنظيف ومكافحة حشرات بالمنطقة الشرقية والتي من خلالها تستطيعون الحصول علي افضل خدمات التنظيف الشاملة لجميع اركان المنزل فمع شركة المثالية للتنظيف انتم دائما في امان فتعد شركة المثالية للتنظيف بالقطيف افضل شركة متخصصة في تنظيف المنازل والشقق والفلل والمجالس والبيوت والكنب والسجاد والمفروشات بالقطيف وكذلك بجميع مدن ومحافظات المنطقة الشرقية بالمملكة العربية السعودية , تعتمد شركة المثالية للتنظيف بالقطيف علي افضل واحدث اجهزة التنظيف المثالية والتي من خلالها نسنطيع نقديم افضل خدمات التنظيف الشاملة للمنازل والمجالس بافضل جودة ممكنة وبارخص الاسعار المثالية فعندما نبحث عن افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقيو فنحن بحاجة الي شركة المثالية للتنظيف التي لديها الخبرة الكبيرة والامكانيات الكبيرة والقدرة الهائلة علي خدمة عملائها بالاستعانة بامهر العمالة ذات الخبرة الكبيرة في مجالات التنظيف منذ عشرات السنوات ولم تغفل شركة المثالية للتنظيف فروعها الاخري بل اننا نقدم افضل خدماتنا بالاحساء من خلال شركة المثالية للتنظيف بالاحساء التي تستطيع توفير كافة الامكانيات اللازمة لتنفيز خدمات النظافة الشاملة بالاحساء وكذلك مدن محافظات المنطقة الشرقية فكل هذا تستطيعون الحصول علية من خلال
    شركة المثالية للتنظيف بالاحساء
    كما ان شركة المثالية للتنظيف لم تغفل افضل الخدمات واكثرها اهمية لعملائها وهي خدمة مكافحة الحشرات فلدينا شركة المثالية لمكافحة الحشرات التي تسستطيع تقديم خدمة ابادة الحشرات الطائرة والزاحفة بجميع انواعها باستخدام افضل المبيدات الامنة والنظيفة ذات التاثير القوي والفعال علي الحشرات والتي من خلالها نضمن لعملاء شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء العيش في منزل امن خالي من الحشرات بجميع انواعها فلدينا الخدمات الاتية
    شركة المثالية لمكافحة الحشرات
    شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
    شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...