Iklan Leaderboard

Isnin, 17 Mac 2014

30 1/3 penduduk Malaysia adalah pengikut Raja Bomoh

Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP, Ibrahim Mat Zin kini semakin popular, lebih popular daripada isu kehilangan pesawat MAS MH370 itu sendiri. Beliau bukan sahaja popular di dalam negara, malah di luar negara dengan ritual mencari pesawat yang hilang dengan teropong buluh, bubu mata mata pancing, buah kelapa, tongkat, bakul dan tikar terbang. Kemudian beliau meneropong pula di Teluk Intan dan nak tampar KJ macam buaya.







Oleh kerana Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin suruh Raja Bomoh ni ditangkap, Raja Bomoh ni nak tampar KJ macam buaya.



Dikhabarkan pengikut dia ada seramai 11 juta di seluruh negara, ini bermakna lebih 1/3 daripada penduduk Malaysia adalah pengikut dia.


Kemudian dia juga meroyan nak saman malu terhadap Anwar Ibrahim sebanyak RM300 sebab kaitkan dia dengan BN dalam kempen PRK Kajang.


Beberapa bulan sebelum tu, beliau berjaya menangkap pontianak yang berada di Indonesia dengan menggunakan handphone.


Kira2 setahun yang lepas sebelum PRU13, beliau telah meramal bahawa Pakatan Rakyat akan menang pada Pilihanraya ke-13 kerana bendera Barisan condong, bendera lain tegak. Tapi lepas tu siapa yang menang PRU13? Tak ke karut dan bullshit? Yang pelik ada lagi orang yang masih mahu mengikut dan percaya kat orang tua ni, 11 juta orang pulak tuh, pergghhh.




Akan tetapi sebelum2 tu banyak juga gambar beliau di majlis2 anjuran BN.




Kisah dia menampar buaya tembaga tu memang cerita betul. Tak nampak ke tajuk surat khabar tu Kisah Benar? Memang semua berita2 dalam akhbar tu tiada yang palsu melainkan kisah2 yang benar belaka. 


Dan patutlah gelaran dia Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP, sebab beliau memang dah banyak jasa dan bakti kepada negara Malaysia malah daripada dulu dilihat sering mendampingi pemimpin2 negara kita.


No wonderlah JAKIM, KJ atau sapa2 cakap apa2 pun pasal dia, dia tak peduli, sebab dia adalah VIP.



So korang janganlah main2 dengan Raja Bomoh ni siap buat akaun parody kat FB, pengikut dia dahlah ada 11 juta orang termasuk kat Brunei dan Singapore. kang tak pasal2 kena tampar macam buaya.




tags: mahaguru raja bomoh sedunia nujum vip ibrahim mat zin karut merepek bullshit mas mh370 teropong buluh bubu mata pancing buah kelapa tongkat bakul video tampar kj macam buaya teluk intan jakim syirik khurafat penipuan tipu ramal pr menang pru13 penyokong bn

30 ulasan:

  1. ✌✡➚➫☢☢☪☯ ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

    BalasPadam
    Balasan
    1. kanak2 sungguh budak ni.adik, keje skolah dah siap ke blum?

      Padam
  2. oww ya ke?silalah tampar...i dont give a damn about you...ramai sangat pengikut dia..apasal aku tak pernah kenal dia..ketinggalan zaman betullah..

    BalasPadam
  3. #np ramalanku benar belaka - umbomoh

    BalasPadam
    Balasan
    1. woi..lagu favret den nie..

      Padam
  4. mane pegi popsoul eh? rindu pulak aku..

    BalasPadam
  5. aku tak paham satu benda la. kenapa perdana menteri sendiri tak sound je? agak2 berani ke bomoh ni nak tampar?

    berdosa kot apa yg dia buat ni. knp tak terus tegah? kalau kj sound, dy berani la counter attack balik, tp knp najib xnk pertahankan malaysia dari dimalukan? ke sbb dy rase bnd ni xserius mane kalau nk dbandingkan dgn isu kapal terbang tu sndiri?

    sbb aku rase, time macam ni la org nk tgk kepimpinan najib sbg pm sendiri. benda yg terang2 berdosa ni, dia nak masok campur ke tak.

    itu ape yg aku terpikir je la. mane tau sbnonye bnda ni pm xyah masok campor sgt, sbb bnd kecik je. boleh suro konco2 dy yg setelkan ke.

    tp aku ttp rase beliau kene bg arahan supaya dihalang bomoh ni. tp ni pendapat aku je la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko la pegi sound dia. Semua nak tunggu perdana menteri yang buat.

      Padam
  6. Pakcik ni sudah terkena "sindrom perlukan tumpuan". Sbb hanya berapa kerat je yang ambil port dgn hal-hal begini. Orang-orang ritual begini tetap dapat permintaan menggalakkan sepanjang zaman. Memang ramai cakap tak percaya benda-benda mengarut begini. Masalahnya kekadang, apa yang mereka lakukan, ianya "menjadi"! Dibuatnya tekaan mangkuk hayun ni, terjumpa! Kang akan jadi bertambah mangkuk hayunlah rakyat Malaysia ni.

    Kan ramai spesis-spesis rakyat Malaysia yang asshole. Mungkin sekitar 28 juta. Bakinya hanya 500k saja yang ok. Hati-hati diluar sana yer.

    BalasPadam
  7. .."Maguguru"...
    tinggi oooii pangkat dia

    BalasPadam
  8. Mner pmimpin KEDEPAN ni...nk sokong ni...

    BalasPadam
  9. Kenaikan harga dan pengangguran berkait rapat dengan kos buruh. Tindakan tidak bijak kerajaan BN melacurkan degree ke tangan tangan orang tidak skor SPM menyumbang kepada kenaikan kos sara hidup dan pengangguran. Bila ramai buruh yang ada degree maka upah juga harus diselaraskan mengikut kelulusan. Justeru majikan menaikkan harga barang. Bagi pelabur yang mahu kekalkan harga terpaksa membawa masuk pekerja asing atau tutup kilang dan pergi melabur di Vietnam di mana kos buruhnya rendah. Kelulusan tinggi tapi kemahiran rendah kerana kepandaian tidak ada.

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A < degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh, amah dan pekerja am)

    Fb page Nurkedepan
    Twitter #nurkedepan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku sebagai ex student SBP sokong #kedepan! Idup anon bang bang!

      Padam
  10. Sokong KEDEPAN...

    BalasPadam
  11. bomoh VIP ni memang seorang yang sangat sewel. patutnye bukan tugas jabatan agama dah..ni dah kes hospital sakit jiwa. aku tgk kat 9gag,kat berita arab,kat berita antarabangsa, banyak citer pasal dia. yang aku malunya sebab diorang cakap 'malaysia gunakan bomoh sebagai jalan terakhir cari pesawat", "minda rakyat malaysia masih mundur" dan lain2. memang negara lain pun ada jugak guna bomoh,tp tak la sampai disiarkan di media dengan serius. dah macam kita memang memandang serius penggunaan bomoh VIP bodoh ni. Geramnye aku..memang memalukan betul la.

    BalasPadam
  12. Terus terang sy kata, kes bomoh ni hanya menganggu perhatian rakyat daripada berdoa n berharap supaya kapal terbang MH370 selamat kepada sibuk menganjingkan bomoh ni dgn buat parodi n lawak2 berkaitan. Kita sendiri pun nmpk yg tindkan bomoh ni agak 'bodoh' utk diterima rakyat..so jgn la sibuk buat action yg sama 3 org dduk bersama 2...lg menampakkan anda sama bodoh dgn bomoh 2.

    Kalau check trending kat Fb, kita bukan share berita terkini ttg apa berlaku pasal MH370, tp sibuk share topik bomoh ni smpi dah siap buat apps game yg boleh didownload. So, adakah ini sumbangan rakyat malaysia yg sibuk melayan kisah bomoh ni? Personally sy x heram pun pasal bomoh, sy lebih penting follow update terkini n berita2 luar negara pasal posibility ke mana MH370 pergi. Kes bomoh ni sama mcm kes Harlem Shake n Ganganm Style...lg2 kita ikut cara dia n follow FB mengalahkn pengikut Najib, Anwar, TGNA.

    Sbnrnya, bomoh ni dah dpt bisnes bagus in future sbb free advertisment kat KLIA lepas, even ramai kata dia ni x betul, tp ada ramai lg yg percaya n jumpa dia utk dpt perkhidmatan dia. Sama kes mcm baskin robbin utk chong wei dpt emas olimpik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul cakap u ayam. Bomoh ni nanti nari gangnam style pulak. Lg2 buat kelakuan bodoh kat perak las i dengar. Tp kawan i cakap r ari tu bomoh ni sbenarnya power jugak... cuma dier bukan cari kapal di klia tp buat aksi mencari hujan.. so ari sabtu dah start ujan kan?

      Padam
    2. so bomoh tu ble panggil hujan la..jangan bro, kalau ko caya, ble jatuh syirik..hujan hanya turun dengan kehendak Allah je..usaha manusia hanya macam solat minta hujan, hajat, pembenihan awan..nak panggil hujan main jampi2, xdenya..kalau boleh gina jampi, xdenya nabi nak ajar sembahyang mintak hujan..kebetulan je bro..

      Padam
  13. Ramai org sokong amalan khurafat rupanya...
    hentikan bagi perhatian kt org gila ni.
    mmg itupun dia nak.. kasi bisnes kencang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sy x rasa kesemua follower menyokong bomoh ni..bila jd follower, jd nak tgk je perkembangan n perkara bodoh nak dilakukan, tp x semua. Lg 1, x semestinya 11 juta rakyat malaysa je, sbb isu bomoh smpi ke US n UK, kita x tau org2 barat pun sibuk follow bomoh ni, just ambil port. Tp still meletakkan satu perspektif buruk org melayu mcm still kuat percaya kepercayaan karut oleh media n org barat.

      Padam
    2. Any publicity is good publicity, ignore je bomoh ni...

      Padam
    3. Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

      Padam
  14. Kalau betul ada ilmu, kenapa kena riak? Cakap macam org tak ada ilmu.
    Dulu kata kapal terbang kat 3 segi laut china selatan apa ntah.
    Ni kata kat sebelah sini pulak....
    Main tembak, untung kena...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu namanya bisnes....ramai yg x caya, tp ada gak VIP n VVIP yg percaya, terutama nak setel masalah personal.

      Padam
    2. Marketing dia memang kreatif....
      Tak payah belajar dengan Dr. Azizan Osman

      Padam
    3. sejak bila azizan osman buat research PhD sampai ada gelaran Dr..?
      lagi sorang kaki kencing dan pengikut yang kena tipu

      Padam
  15. pakcik noob,
    kau ada tgk video balas balik tokmoh ni? dari anak jati pahang tu? itu pun satu hal lagi.. adohai nyepun..

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu pun sama spesis la ngn bomoh VIP. tah abis2 dengan kekuasaan ilmu batin. org2 cmni memang jenis yang rasa ada superpower dan boleh tundukkan org. tgk ustaz2,yang blaja ilmu agama betul2..semuanya tawadduk,tak merasakan diri gah dari org lain..kita sendiri yang segan kat golongan cmni.

      Org2 yang asyik merasakan diri mereka ada kekuasaan yang hebat cmni tak ubah mcm pipit tapi perasan helang. tak menyumbang kepada kestabilan negara, keharmonian rakyat atau apa2 pun.tak abis2 dengan ilmu warisan, ilmu silat dan ilmu batin dijadikan sandaran yang mereka ni mempunyai kuasa. kalau blaja silat betul2, niat yang betul..mesti tak akan jadi cmni.

      zaman apa diorang ingt sekarang ni untuk bergantung kepada kuasa2 cmtu? baik blaja ilmu agama elok2. simpan je la kehebatan silat yang ntah ke mana tu. ada silat tu senyap2 sudah..tolong spe yang memerlukan. bukannya asyik "aku de silat,aku hebat..aku de silat,aku hebat ilmu batin". puiihhh,minda zaman batu btul.

      Padam
  16. ingatkan bebudak je yg beria nak jadi attention seeker. rupanya orang tua pun ada. Mungkin Tok Bomoh ni kurang kasih sayang.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...