Iklan Leaderboard

Rabu, 12 Mac 2014

21 Apa pemimpin buat semasa negara mengalami krisis?

Asal kalau ada krisis besar2 yang melanda negara je, mesti akan ada orang komplen apa pemimpin2 ni buat, kenapa pemimpin tak turun2 padang, masa krisis pun sempat buat benda lain, lepak minum kopi, pergi sana sini, melancong luar negara dan sebagainya. Di kala rakyat sedang menghadapi dan mengharungi kesusahan, pemimpin2 masih bersenang-lenang. Namun bila diorang lawat keluarga mangsa, menangis, bagi bantuan dan sebagainya, korang komplen jugak cakap palsu la nak tarik sokongan la apa lah.


Ada orang PR komplen, tengah dalam krisis kehilangan MH370, Najib masih sempat lagi lepak bersantai sambil minum kat Janda Baik.


Dulu orang BN komplen, waktu rakyat sedang menghadapi banjir dan krisis air kat Selangor, sempat lagi Anwar cabut pergi luar negara.


Sekarang ni aku tanya korang pulak, apa korang tengah buat masa krisis melanda negara? So tak payah komplen sangat pemimpin2 korang ni pergi mana buat apa masa time2 krisis ni. Diorang pun manusia macam korang, ada masa sedih, ada masa gembira, ada masa pergi lepak, ada masa pergi melancong. Takkan korang nak tengok diorang 24 jam jumpa keluarga mangsa, melawat tempat kejadian, buat solat hajat, berdoa, menangis dan sebagainya. Mereka juga ada agenda dan tugas yang perlu dilaksanakan.

Malah kalau diorang ada kat tempat kejadian bukan boleh bantu apa pun. Serahkan kepada anggota2 keselamatan dan penyelamat yang pakar2 buat kerja diorang. Korang kalau nak bantu pun boleh, pergi kat website ini - http://www.tomnod.com/nod/challenge/malaysiaairsar2014, check kat imej yang ditangkap menggunakan satelit tu satu2 dan tandakan kalau2 ada imej yang mencurigakan seperti bangkai kapal terbang, tumpahan minyak, bot keselamatan dan sebagainya.

Para pemimpin pula biar mereka buat kerja diorang seperti memimpin rakyat, memberi arahan, buat kenyataan akhbar, menenangkan mangsa, beli ayam RM1 dan suruh orang berbelanja dengan bijak.


Btw ayam RM1 ni hanya ada 1,000 ekor je, Najib dah beli 1, so tinggal 999 ekor je lagi. Berita ni keluar 2 hari lepas, so tak payah cari lagi, memang confirm dah habis.




tags: ayam najib razak pm rm1 ringgit bijak membeli nsk trade city rosmah mansor menangis cry klia lawat keluarga mangsa tragedi kes kehilangan mh370 santai kem ilmu janda baik noh omar krisis besar negara malapetaka banjir air selangor anwar ibrahim pergi washington jepun japan

21 ulasan:

  1. banyak mulut tapi mulut ikut
    bila dah berparut mula cabut

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini lah orang kita,kalau tak bodo memang tipu.tak kan kot najib nk solat hajat hari lepastu turun laut nak cari kapal ,yg tu bukan bidang kerja dia so serahkan kpd pihak yg bertanggujawab.lagi satu susah juga jadi orang besar mcm pm banyak mata memerhati banyak mulut terhadap mereka ish susah kalau nk orang besar2 mcm ni

      Padam
    2. +100


      Ade mase singgahla http://lokalgenius.blogspot.com/?m=1

      Padam
    3. Dimanakah terletaknya kekuatan bomoh ..
      di bubunyakah atau di teropong nya kah...???
      ditikarnyakah atau di kelapanya kah...???
      hahahaha

      Kehebatan boMoh terletak pada huruf M nya. Kalau kita tukarkan huruf M menjadi huruf D, maka jadilah boDoh....!

      kita peroleh kemenangan yang pertama....hehehe

      Padam
  2. yang penting kasi pecat semua puak2 pembangkang ni yang kerja sektor MAS dan kerajaan, yg diorg tau komplain fitnah saja, bukan nya nak berterima kasih sama kerajaan

    BalasPadam
  3. Dr wan azizah wan ismail

    Dilahirkan pada 3 Disember 1952 di Hospital Kandang Kerbau, Singapura , ketika itu Singapura masih sebahagian Tanah Melayu. Wan Azizah mendapat pendidikan awal di Sekolah Konvent St. Nicholas, Alor Setar. Beliau kemudiannya meneruskan pengajian ke Kolej Tunku Kurshiah di Seremban. Seterusnya beliau melanjutkan pelajaran ke Dublin, Ireland (1973) di mana beliau mendapat ijazah dalam bidang obstetrik dan ginekologi . Di universiti, beliau dianugerah pingat emas 'MacNoughton-Jones Gold Medal'. [1]

    Sekembalinya ke Malaysia, beliau menjadi seorang pakar oftalmologi di Hospital Besar Kuala Lumpur dan di Hospital Universiti, Universiti Malaya. Beliau telah berhenti daripada kerjaya beliau dalam tahun 1993 apabila suaminya dilantik menjadi Timbalan Perdana Menteri.


    YB umno ado?

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A < degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh, amah dan pekerja am)

    BalasPadam
    Balasan
    1. then,apa yang betina ni buat time jadi wakil rakyat dulu?
      dan jadi presiden PKR?

      setakat ulang tayang kejayaan lampau je la

      nanti kalau menang kat kajang pun,lepas nuwar berahi dibebaskan,dia dengan muka toya tak malu letak jawatan nak bagi laki dia bertanding plak kat kajang

      SPM pandai pun tapi kena tipu dengan parti anak beranak bangang jugak jadinya

      Padam
    2. wan jijah juga seorang isteri kepada seorang peliwat dan penibai cinadoll yang telah ditendang keluar dari umno sebab moral yang teruk

      yb umno memang takde isteri camtu

      Padam
    3. Suami Wan Jijah Biseksual.. sebab tu boleh dapat anak Nurul izzah tu. Sambil sontot jugak dubur Saiful..

      Padam
  4. Hidup KEDEPAN...

    BalasPadam
  5. ko komplen2 org , habis apa ko bolih buat no0b?

    ☪ ✌ ☮ ♆ 卐
    ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni lah manusia bodo yg xleh trima nasihat...baghal

      Padam
    2. serius..aku memang dah yakin ko ni bodoh nak mampus.dengan komen mcm sial,letak symbols yang mcm org tak cukup didikan agama dan ayat2 ko semua mmg tahap budak sekolah baru nak main internet. aku isytiharkan,ko la komentar paling failed pernah aku tgk sepanjang aku ikuti buasir otak ni.tahniah.noob,bagi anugerah khas kat dia..

      Padam
    3. slam saudara/i, mengapa harus memaki hamun? Sebagai umt islam saudara/i ptut tnjuk tauladan yg baik. Malulah jika bangsa asing baca tulisan saudara/i.

      *kali ni xde simbol* kih32x

      Padam
    4. hipokrit jugak.atau ada masalah mental.perangai mcm ahmad je..ke ko ni ahmad?

      Padam
  6. Bn Pr 2X5 je

    BalasPadam
  7. Dkt mana ada jual ayam rm1 gua nak beli. ini kalau guna duit brim ckup bekalan lauk utk 5 tahun.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kat kedai atau pasaraya la
      takkan kat kedai tayar kot

      tu pun mau tanya ke

      Padam
  8. Rasa noob dah ulang benda ni masa pantai timur teruk kena banjir dulu..

    biar yang masing-masing buat kerja bawah bidang tugas masing-masing..

    kita rakyat buat apa?usaha dengan doa dan tawakal..

    bukan dengan bubu & teropong buluh & tikar zam zam ala kazam..

    BalasPadam
    Balasan
    1. "Something's not quite right...
      Tomnod is experiencing technical difficulties. We apologize. We're poking our servers with pointy sticks to figure out what's wrong.

      We will collect new DigitalGlobe satellite images today and hope to have them online as soon as possible. Please check back soon.

      Thanks for being part of the Tomnod team."

      Tomnod tak boleh bukak la noob time ni huhu..

      Padam
    2. betul la bero, aku pun tak boleh nak access Tomnod... btw anon2 kat atas tu, aku ucapkan takziah kepada dorang, semoga disedarkan dari terus melakukan perkara yang sia2 ^^

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...