Iklan Leaderboard

Rabu, 12 Mac 2014

53 Cari pesawat MH370 dengan bubu dan teropong buluh

Aku tak tahu nak gelak atau sedih. Orang kat sebelah2 tu ada yang dok pakat gelak bila Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP, Ibrahim Mat Zin tu dok teropong bubu mata pancing atas kepala pelancong asing tu. Katanya pesawat MH370 itu masih tergantung di ruang udara, di tengah2 antara ketiga2 lokasi terbabit iaitu Laut China Selatan, Filipina dan sebuah negara asing yang tidak dapat dipastikan, katanya lah yang dikatakan dijemput oleh seorang pegawai tinggi negara bagi mencari kapal terbang MH370 yang hilang.



Bukan sahaja teropong, dia naik pula tikar terbang dengan bawa kelapa. Terpengaruh sangat dengan cerita P. Ramlee Laksamana Do Re Mi nih.




Kata orang, raja bomoh ni pernah tampar buaya tembaga sampai mati, buat ramalan untuk kes berkaitan tragedi Highland Tower serta membatalkan ilmu hitam Mona Fandey. 

Bagi yang tak tahu, dulu raja bomoh ni pernah tangkap pontianak melalui handphone.


Komen orang:


Komen Ustaz Asri (Dr. Maza):


Komen admin @Suara_generasi:


Komen aku, ya... sila daftarkan diri untuk Maharaja Lawak Mega tahun depan.




tags: raja bomoh sedunia nujum vip ibrahim mat zin teropong buluh bubu mata pancing pelancong klia upacara cari kesan pesawat mh370 dijemput pegawai tinggi kerajaan tangkap pontianak guna janggut sotong handphone smartphone komen ustaz asri dr maza khurafat pawang syirik tahyul bodoh mahathir mohamad twitter stop embarassing your country

53 ulasan:

  1. m1ster1 satu lagi pojek pencarian terkini

    BalasPadam
  2. PONTIANAK nampak macam patung je. dkt pasar malam pun melambak hahahahh.

    BalasPadam
  3. Mahathir x boleh pakai.. hantu dia x percaya (dia tulis dlm blog).. jampi bomoh x percaya.. jampi haron din pun x percaya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. gi mampos la semue tu..aku santau gak die ni kang..

      Padam
  4. sepatutnya buatlah solat hajat berjemaah di klia barulah dunia tabik :)

    btw jom join GA first saya:

    http://amirkhalis.blogspot.com/2014/03/ga-pertama-oleh-amir-khalis.html

    BalasPadam
  5. Kah kah kah...kalau masuk marajalawak mega dah tentu dapat tempat kedua...kah kah kah...!

    BalasPadam
  6. Eh betul ke i bace dr amenoworld jamil khir bayo 100k kat bongok nih...

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh betul ke u and amenoworld suka makan bangkai saudara sendiri...

      Padam
  7. terserlah majoriti kepercayaan karut org melayu masa skarang

    BalasPadam
    Balasan
    1. banyak btl org melayu suruh cari mh370 pakai bomoh kt laman sosial...
      3rd class lagilah...==

      Padam
    2. Bangsa lain banyak je kepercayaan karut tapi mereka masih maju.

      Padam
    3. mmg la...itu sbb attitude dorang...aku x ckp plak kepercayaan karut masyarakat melayu menyebabkn bangsa melayu x maju,maju x maju ni pasal attitude...ko tgk bangsa india ngan cina,ade dorang panggil sami-sami dorang buat upacara2 mcm kat atas tu?

      Padam
  8. korang ni bet0l2 banganglah! sekurang2 diorng tu ada jgk usaha utk cari pesawt yg hlg tu, korng buat apa? sembang lebat hbuk pn tkde ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ ☟ ✌

    BalasPadam
    Balasan
    1. Really?pada pandangan ko cmtu pulak? Ok...tak boleh nak ckp ko salah.kita semua mmg sedia maklum..setiap tindakan seseorang sama ada bodoh atau pandai, pasti akan ada juga
      penyokongnya.

      Padam
    2. Usaha? Ya betul.. yg penting duit masyukkkk.. tengok usaha saiful guna lubang jubo.. berbaloi2.. hidup pun senang lenang gitu.. kalo upah teropong dah rm100k.. saya nak gunakan botol dan cangkul boleh tak? Takat baca2 surah cenggitu, saya mampu baca lebih baik drpd tu.. usaha jugak kan? Usaha menunjuk2kan kebodohan kpd seluruh dunia dan pada mada yg sama riak pulak dgn kebangangan yg ada tanpa ada rasa segan silu lagi.. apa nak buat, kalo dah asshole, mmg asshole jugak la.. jerk!!!

      Padam
    3. anon 12 mac 2014 6:48pg, orang semua tengah serius risau dan berharap yang terbaik sambil berdoa, kau masih lagi dengan perangai macam ni, kesian aku kat kau, cukup kesian...

      Padam
    4. Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

      Padam
  9. majority melayu semenanjung still had 3rd class mentality. proven by a kadir jasin.

    BalasPadam
  10. Hahaha..adoi, apelah yg nak jadi kpd org2 kita ni.aku rse malu sngt tgk org asing dok senyum2 kat blakang bomoh tu.mst dia fikir ' owh..mcm ni rupenye melayu'. Tak payah nak tgk dlm movie je utk dapatkan adengan tak masuk akal..tgk realitinye dah ada mcm2 yg tak masuk akal.mmg malaysia negara penuh dgn pelawak la

    BalasPadam
  11. Takyah malu2. Yg buat tu smua melayu yg tak berakal... tak beragama. Kita tau kita sape. Yg peliknya Cina2 ngan bangsa2 lain yg tak plak pakai bomoh diorang. Ke pakai seekers ke ape. Yg buat melayu islam. Kejahilan yg camni akan bantu MH? Result does not justify the mean.

    BalasPadam
  12. Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP

    VIP beb..tinggi sangat jawatan tuh..

    BalasPadam
  13. Apa usaha korang cari pesawat tu?

    Org lain berusaha korang perlekehkan usaha dorg. Typical malay.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebagai orang awam yang bertamadun kami menyerah urusan mencari dan menyelamat kepada pihak berauthority dalam hal ehwal keselamatan, risikan, agency penerbangan dan sewaktu dengannya. bukan bergantung kuasa mistik which u calling usaha.

      #malaykampung

      Padam
    2. Benda bomoh ckap merapu mcmtu ko panggil usaha?. Bro..itu tak membantu langsung..syirik, memalukan bangsa, sesat! Lagi bagus ko risau pasal mh tu..doa lepas solat wlaupun org tak nmpk usaha ko daripada ko g wat benda mengarut..bomoh2 ni semua.

      Padam
    3. Typical malay? only a minority malay community bro..
      aku nk tanye ko,ko tau ke bomoh tu tau ke tidak ape yg dia buat?
      maksud aku dari mane dia blaja dok teropong bubu mata pancing atas kepala pelancong asing tu ade...effect...adoiii...bullshit ar...

      "kite gunakan teropong supaya kite scan dia, supaya kita minta anasir-anasir jahat dapat dibebaskn"(aku malas nk tulis lagi bullshit)

      wei...ko manusiakn? pakai otak sikit bro..sikit je..

      Padam
    4. "DATO' MAHATHIR"

      LMAO

      Padam
    5. JAKIM dah cakap raja bomoh ibrahim mat zin ni ada unsur syirik, khurafat dan penipuan yg bercanggah dgn akidah. sapa yg percaya lg mmg sama bangang - http://sozcyili.blogspot.com/2014/03/rawatan-raja-bomoh-negara-langgar.html

      Padam
  14. cuba tonton siri Monster Inside Me kat Discovery Channel....

    BalasPadam
  15. Doa ialah senjata org Islam...bukan bomoh atau org seumpamanya. Tp sy agak yakin pesawat tidak terhempas, posibility 'diambil' oleh pihak lain samada agensi atau spiritual.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayam..lautan tu boleh tahan luasnya.. lihat Air France jatuh Atlantik pun amik 2 tahun untuk dijumpai.. lihat pula kes helikopter terjun kat Bario Sarawak sekitar Julai 2004.. khabarnya 3 minit baru berlepas, trus hilang.. dan dijumpai pulak ditempat sekitar 20 minit perjalanan helikopter.. 3 minggu jugak baru jumpa..

      ada jugak kes2 bomoh cuba cari cenggini.. Jika masa dan keadaan kes terjumpanya helikopter dan pesawat air france tu, saya agak2 dengan kepala otak bebal yg saya miliki ni, mungkin antara 5-6 bulan, mungkin ianya akan dijumpai..

      inikan pulak baru 3-4 hari.. memang tak mustahil ianya akan dijumpai dalam masa terdekat.. tapi hal diambil spiritual dan xxx ambil tu, saya rasa mcm kurang kukuh untuk saya nak berhujah..

      Padam
    2. Pasal kes Air France, 2 tahun utk dptkn bangkai keseluruhan pesawat, serpihan pesawat dijumpai dlm beberapa hari je..lg2 lautan pasifik yg sgt luas. Expected jatuh laut samada laut china selatan, selat melaka atau lautan andaman di mana byk kapal lalu lalang.

      Body kapal terbang mmg direka khas utk terapung jika berlaku kemalangan di laut, at least jumpa satu dua serpihan dah bagi hint jatuh kat area 2. tp smpi skrg x jumpa apa2. Even ada family member boleh dgr pangilan telefon penumpang mh370, tp x pickup call lg menanpakkan keganjilan n less probability utk terhempas di laut ataupun darat.

      Just my 2 cents

      Padam
    3. Kalau jatuh laut, kemungkinan besar bukan di lautan yg kita cari skrg, tp di lautan yg sgt luas spt lautan hindi atau lautan pasifilk dgn membuat angapan kapal terbang still terbang tanpa bantuan kuasa (yg menyebabkn lost comm) n tersesat sampi ke lautan yg x sepatutnya mereka pergi. Minyak kapal terbang 2 pun just tahan utk 8 jam penerbangan. Sy x terkejut kalau terhempas kat laut berhampiran Afrika, India atau selatan Indonesia even possibility agak kecil.

      Padam
  16. mohon kerajaan cek setiap perkerja mas yang menyokong pembangkang penjilat jubor anuar supaya dipecat serta merta kalau bukan penyokong pembangkang mesti takkan jadi mcm ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. masih ada spesis asshole lagi2 datang mengadu hal kat sini.. pergi la suruh gomen check kat sana.. sudahlah salah channel, komen pulak jenis komen asshole..bengkek je nak baca..

      Padam
    2. ini cuma teori konspirasi bkn kebenaran tp kemungkinan tu ada... spt yg ramai tahu kapten zaharie tu mmg penyokong pkr tegar, malah byk gambar beliau dgn pemimpin2 pkr & ceramah2 pkr... selepas anuar dijatuhkan oleh bersalah meliwat saiful oleh mahkamah pd ptg jumaat itu, mgkn kapten zaharie sbg seorg penyokong tegar pkr merasa terlalu stress & tidak puas hati dgn keputusan itu, maka merancang utk menjatuhkan pesawat yg dipandunya pd malam tersebut sbg tanda protes trhdp keputusan mahkamah... aku xsuruh korg percaya tp kemungkinan tu ada

      Padam
    3. Hmm.baru tau dlm FB dia yg dia mmg penyokong kuat PR....logik jugak n maybe boleh masuk as part of teori, tp yg paling penting kena jumpa pesawat dulu. Even dia penyokong kuat PR sekalipun, tp harap2 dia x berniat nak korbankn semua penumpang MH370, maybe sbb teknikal. Bersangka baik.......

      Padam
    4. betul tu, tengok bukti terang2 berapa rmi macai nuar berahi meroyan kat fb kat twitter kat ceramah bila nuar kena tangkap siap tak hormat lagi kat keluarga mangsa, jadi tak mustahil geng puak2 pkr ni penyebab hilang kapal tersebut. ni macai BN ka atau tak yang penting kasi pecat je semua org2 pembangkang yg keje mas tu, geng depa2 ni memang kuat meroyan merapu bila jadi apa2 kat diorang

      Padam
  17. bajet hebat sangat bomoh tu. takat cakap 'kapal tu masih di udara atau dah dlm laut' sapa2 pun leh kuarkan statement camtu.

    kasi tunjuk koordinat kapal terbang tu la kalau handal sangat.

    org guna teknologi canggih, ada yg masih pakai ilmu khurafat lg membangangkan org.

    mcm ni punya org pun bleh dpt media coverage, baik cakap pada dunia yg org Malaysia masih tinggal atas pokok.

    BalasPadam
    Balasan
    1. my view exactly... malaysia is being looked down upon by foreign media right now, which is a very bad thing, bomoh ni cuma mengeruhkan lagi keadaan, seriously i'm only hoping for the best right now for mh370...

      Padam
  18. Tok bomoh ni la presiden KEDEPAN.

    BalasPadam
  19. kalau bomoh tu dapat makan kaki memang sedap la
    takde plak polis bantuan nak halau dia kan

    BalasPadam
  20. Biarkan dia.. dia nak cuba bantu.. drp korang semua memaki hamun..menyakiti hati sesama manusia dan bercakap seolah2 korangyang pandai. Itu usaha dia.. dia nak kurafat dia nak syirik tu dia punya pasal. semua yg berlaku atas kudrat Allah swt. Drp korang spekulate bukan2 dan menghina manusia dan kerajaan pemerintah.. bodoh !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bodoh.ko ingt dia bantu free ke tu? Org bayar dia la. Kalau mcm ni la mentaliti ko..bila org syirik ' biarkan la dia..tu urusan dia ngn tuhan'..mmg hncur la umat islam semua sbb masing2 tak ambil tindakan. Tuhan tak suka org yg nmpak kejahilan, kesesatan, perbuatan salah depan mata..tp diendahkan. Kita kena saling memperingati satu sama lain.
      At least klu kita marah2 dia kat sini..org kat sini boleh yakin yg bomoh tu karut. Cuba kalau semua mcm ko..biarkan je pe bomoh tu nak buat..mesti ada dikalangan sini yg mula yakin atau terdetik rse dihati yg bomoh tu btul dan bagus. Dr Maza pun dah tegur.ubah mentaliti la bro.jgn open minded kononnya zaman moden mcmni..tingkahlaku org semua kita kena trima dgn terbuka.kalau salah..kne kne nyatakan tu salah.

      Padam
    2. nanti anak ko sembah pokok atau memana berhala, ko cakap la plak camtu.

      biarkan je..bukannya kacau orang pun kalau sembah pokok khurafat syirik pun.tu dia punya pasal.....

      Padam
  21. Tok bomoh ni xpayah daftar masuk maharajalawak. Tapi daftar masuk tanjung rambutan.

    BalasPadam
  22. Bersyukur la kita masih dikalangan yg boleh nmpak perbuatan tersebut bodoh, sesat dan memalukan.kita boleh lagi berfikiran waras. Tapi ada sesetengah kat dalam ni dan ramai kat luar sne boleh terima dan anggap tu usaha atau biarkan aje asalkan bomoh tu cuba membantu. Tahniah la kwn2 yg masih waras.kepada yg tewas dgn bomoh tu..bnyak2kan la berdoa dan beribadat.open minded tu blakang citer.kita ada agama kita..agama kita tak ajar trima je semua benda dengan open minded.masing- masing harus mengajar dan menerima pengajaran.

    BalasPadam
  23. merepek je smua ni,bagus korang add id wechat aq .. EpiePutraApache .. Hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. katakan tak nak

      Padam
    2. Puiiihh.kalau awek takpe la jugak

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...