Iklan Leaderboard

Rabu, 5 Mac 2014

27 Persembahan K-Pop oleh pelajar untuk pensyarah

Dulu pernah heboh pasal video pelajar2 UUM buat persembahan tarian Gangnam Style yang sangat meletop waktu minggu orientasi, kali ni giliran pelajar2 Kolej MASA pula membuat persembahan tarian lagu K-Pop dan Gentleman yang sangat tebabom sempena Hari Pensyarah atau Lecturer Day untuk dipersembahkan kepada pensyarah2 mereka, memang happeninglah!



Aku no komen sangat pasal benda ni. Ia dah jadi perkara biasa dalam masyarakat melayu sekarang. K-Pop, hiburan, semuanya sudah pun menjadi budaya, trend dan sebati dalam jiwa anak2 muda malahan orang2 tua. Institusi pengajian tinggi kini bukan lagi semata2 tempat untuk menuntut ilmu, tapi juga tempat untuk berhibur, dan juga promote MLM.

Sumber

Nak kata semua salah generasi2 muda tak juga, kerana sikap tidak endah generasi2 tua yang membenar dan menggalakkan perkara2 ini berlaku lah yang menyebabkan ia semakin berleluasa. Macam aku, aku kalau aku tahu anak aku terlibat dalam aktiviti2 macam ni kat institut pengajian tinggi pasti aku sedih, tapi aku faham yang ramai ibu bapa yang tak kisah pun anak2 mereka nak menyanyi ke, menari dengan pakai tudung dan baju ketat ke, terkinja2 ke, gigit bunga ros sambil menari ke, sebab tu bila ada ujibakat Akademi Fantasia, Mentor, Idola Kecil, berlumba2 ibu bapa hantar anak untuk audition. Bukan setakat tu, kalau ada program2 menari poco2 ke, zumba ke, mesti penuh dengan makcik2 je.

Cuma kat sini persoalannya, rasa2 ayat kat bawah ni memang betul2 pernyataan ikhlas daripada seorang macai BN, ataupun ayat sarkastik daripada seorang macai PR? Bincangkan...

Sumber




tags: persembahan pelajar murid student kolej masa hari pensyarah lecturer day puchong prima kafe cyber cafe de clic menari tarian joget lagu k-pop kpop psy gentleman dance hiburan surat uum universiti utara malaysia ceramah keusahawanan phtyo science double stemcell mlm cari downline 

27 ulasan:

  1. sebok rebut first memanjang je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. passsssssss piss pussssssss 2nd

      Padam
    2. Anwar Ibrahim6 Mac 2014 7:47 PG

      Inikah generasi yang ingin kita bina? Mari UBAH bersama PKR. Undi PKR di PRK Kajang.

      Padam
  2. Org muda senang terpengaruh dgn hiburan, x kira dlm tv atau internet....tp hiburan skrg sgt2 melalaikan, lg2 k-pop yg cedok dr barat n mcm2 lg. Bukan x kasi berhibur, tp berhibur dgn sederhana n pada masa sama tidak lupa kewajiban ibadat n x lari dr prinsip2 asas agama spt aurat. Sebelum menyalahkan kerajaan memerintah x kira negeri atau persekutuan, ibubapa yg patut pantau/kawal anak2 muda supaya x tergolong org yg tergilakan hiburan spt noob ckpkn td.

    Pasal pengomen dlm FB atau blog ni sekalipun, just berhati2 user2 yg talam 2 muka....ada yg pengomen yg nmpk luaran mcm penyokong BN/PR tp bila komen mcm memperbodohkn parti yg disokongnya. X tau samada niat dia mcm 2 atau another read-bean-army atau cybertrooper BN yg mengunakan strategi halus. Spt apa noob ckp...x perlu jd macai BN/PR...terserlah kebodohan kita jika ada isu2 panas yg tidak memihak kepada parti yg disokong.

    BalasPadam
  3. dan aku masih dengan hiburan tradisional dan menyanyi untuk itu :)

    http://amirkhalis.blogspot.com/2013/12/keroncong-bunga-raya-mtk.html

    BalasPadam
  4. aku rasa dari berjoget, banyak lagi benda yang berfaedah untuk buat masa lecturer day. kalau nak sangat pun, aku rasa tak perlu kot kalau include dancers yang bertudung. bertudung, dan menari sangatlah tidak manis. pelajar u kan, tunjukkanlah pemikiran kreatif sikit dari berjoget yang masih tidak cukup mantap. tambah dosa je pun.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ..only shows how stupid we are..

      Padam
  5. ni la jadiknye kalo yg tukang host majlis pn kaki hburan kuat snagt. cuba kalo jenis yg alim skit msti xde nak terkinja kinja ni. arghhh stress aku budak2 skrang. tngk yg terkinja kinja pn yg bertudung. merosakkan imej je arrghh. btw, budak laki baju putih tu x patut ade kt atas! Fail terkinja kinja!

    ooh.. Kolej rupanye. patut la. lg la x ketat pemantauan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bang, sbb tu budak2 bodoh jgn dibenarkan ambil degree bang... hanya org2 bodoh shj yg minat kpop ni bang. budak2 bijak result spm 5A keatas mana ada masa nk minat2 kpop ni bang... malangnya budak2 kpop bodoh ni yg menjatuhkan taraf degree bang...

      Padam
  6. Ni seme bakal dpt pointer 3.5 above. Tapi bila grad....satu hapa pun x tau...hahaha...salah sape...student atau lecture?. sape bole jawab?.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salah mak bapak kau..

      Padam
    2. Lecture tu syarahan, lecturer tu barula pensyarah, tu pn xreti nk bezakn ke? Mak bapak ko x ajar eh?

      Padam
  7. bang, sebab inilah budak2 bodoh perlu diharamkan ambil degree bang... mcm nilah jadinya bila budak bodoh diberi buat degree bang, hanya merosakkan nilai degree shj bang... last2 org2 bodoh yg ada degree ni l yg masuk kerja gomen & merosakkan imej gomen bang... pensyarah2 skrg ni pun ramai yg result spm teruk tp ada degree bang, sbb tu anak2 muridnya pun teruk bang... cikgu kencing berdiri murid kencing berlari bang... negara kita xmaju2 lg sbb ni la bang...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko plak kencing dalam seluar..

      Padam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  9. Kolej what?

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  11. menari macam budak2 sekolah rendah masa hari sukan je.. buruk..

    BalasPadam
  12. Baju merah paling depan tu sedap tu..

    BalasPadam
  13. Menari macam bodoh!

    BalasPadam
  14. Tanpa Nama Tanpa Hati Tanpa Jiwa TanpaMu kurasaaaa....6 Mac 2014 10:34 PG

    Kenapa dia pakai tudung!?

    owh, pakai tudung tak perlu membataskan diri dengan aktiviti menari di khalayak ramai, melompat dihadapan org ramai, berpegang tangan dgn psangan menari..lagipun budak tu pgang tgn bukan Islam. Okey la tuh.
    Jangan kolot sgt boleh?selagi diorg ikut syariat Islam pakai tudung sudahlah. Takkan lepas pakai tudung kena ddk rumah jer...kami pun ada hak!

    WTFFFFFFFFFFFuuuuuhhhhhhhhhhhhh...!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  15. gila pemls dak pki sweater putih tu, mac1ba1 gila baik x yah menari menyemak je ats tu, tak serius langsung...xnak nari x yah duk situ bodoh!

    BalasPadam
  16. Kalau nak K'pop betul pun, pki pun kena k-pop gak pki seluar pendek n baju ketat...tp outcome tetap sama, cuci mata jap, pas2 kutuk kaw2.

    BalasPadam
  17. what the hell did I just watch?

    BalasPadam
  18. Haha.. inilah trend bang.. trend cool dgn berlumba2 nak masuk neraka.. sumer pakat tak sabar2 menuju ke neraka.. anda bila lagi??? Kahkahkah..

    BalasPadam
  19. tak best langsung event kauu..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...