Iklan Leaderboard

Khamis, 26 Mei 2016

3 Cerita Orang IT: Idea

Biasanya orang IT tidak kira dalam bidang apa pun dari programmer, system administrator, multimedia mahupun graphic designer pernah melalui saat idea mereka diklaim oleh orang lain terutama orang atasan mereka. Malah ada pula yang suka campur tangan dengan memberi idea merapu mengikut selera dan citarasa mereka tanpa mengambil kira aspek teknikal dan spesifikasi yang betul sehingga menyebabkan hasil menjadi caca marba dan hodoh.

Dan di dalam mesyuarat pembentangan projek, jika hasilnya bagus maka berkatalah mereka "Ini idea kami..." atau "Idea saya ini..." sedangkan apa yang mereka buat hanya menyuruh tukar warna atau jenis font sahaja. Namun jika hasilnya teruk hingga mengundang kritikan, mereka akan menuding jari lalu berkata, "Oh, ini idea orang yang buat tu la...".Siri Komik Cerita Orang IT yang lepas:

P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik. Klik pada gambar di bawah untuk melihat preview komik. Untuk membeli boleh hubungi kami melalui:

Email: princeofnoob[at]gmail[dot]com
PM Facebook: https://www.facebook.com/prince.nub 
Whatsapp/SMS agen kami: SangKancil - 013-9313541

Buasir Otak: The Komik
tags: siri komik cerita orang it ict curi klaim kredit idea

3 ulasan:

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...