Iklan Leaderboard

Isnin, 2 Mei 2016

4 Cinta, jodoh dan perkahwinan

Cinta, jodoh dan perkahwinan...

Lumrah manusia untuk mencari pasangan dan berkahwin. Sama ada mahu bercinta sebelum berkahwin atau selepas berkahwin, atau berkahwin tanpa cinta, atau cinta tapi akhirnya tidak dapat berkahwin. Dalam apa cara pun manusia boleh berusaha untuk mencari dan mendapatkan jodoh mereka, namun akhirnya jodoh itu adalah rahsia Tuhan jua.


Jika bercinta bagai nak rak bertahun-tahun pun, andai dia bukan jodoh kita maka tidak akan berkahwin jua...Permudahkanlah urusan perkahwinan, insya Allah berkahwin itu lebih mudah...


Dan bagi yang sudah bertemu jodoh, andai jodoh itu tidak panjang maka ia akan berpisah jua...


Ingatlah yang sehebat mana pun kita, kuat mana pun usaha kita dalam mencari jodoh, manusia itu hanya mampu merancang, namun yang menentukan akhirnya adalah Allah Taala.

Malah sekuat mana kita menolak jodoh, tidak suka dengan kaum berlawanan dan tidak mahu berkahwin, jika akhirnya jodoh itu sampai maka berkahwinlah jua.

Sesungguhnya jodoh itu rahsia Allah.

* Komik di atas dilukis oleh Silver Fox dan Elly Elias.


P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik. Klik pada gambar di bawah untuk melihat preview komik. Untuk membeli boleh hubungi kami melalui:

Email: princeofnoob[at]gmail[dot]com
PM Facebook: https://www.facebook.com/prince.nub 
Whatsapp/SMS agen kami: SangKancil - 013-9313541

Buasir Otak: The Komik
tags: jodoh perkahwinan kahwin rahsia milik tuhan panjang pendek cerai manusia hanya mampu merancang pasti bertemu

4 ulasan:

 1. Balasan
  1. proOoo00o0ttTtT !

   -sirosli-

   Padam
 2. Ajal itu pasti tak sama macam jodoh...

  BalasPadam
 3. Sedihnya lah kan..bercinta bertahun2 tiba masa dia kawin dengan org lain..hmmm..tulah jodoh namanya..

  BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...