Iklan Leaderboard

Ahad, 29 Mei 2016

3 Cerita Orang IT: Kerja Apa?

Orang yang bukan berkerja dalam bidang IT biasanya akan menganggap orang yang kerja dalam industri IT ni tahu serba serbi dalam bidang IT. Walaupun kau seorang network administrator, mereka akan expect kau tahu buat programming. Walaupun kau seorang web developer, mereka akan expect kau tahu format PC. Walaupun kau seorang Oracle DB expert, mereka akan expect kau mesti tahu repair printer dan mesin fotostat.

Sebab tu bila orang tanya aku kerja apa, aku jarang jawab aku kerja dalam bidang IT, sebab expectation mereka lepas tu mesti tinggi, dan apabila mereka ada apa-apa masalah pasal IT, mereka akan minta tolong aku sedangkan sejujurnya, aku juga tak lah tahu semua benda.



Siri Komik Cerita Orang IT yang lepas:

P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik. Klik pada gambar di bawah untuk melihat preview komik. Untuk membeli boleh hubungi kami melalui:

Email: princeofnoob[at]gmail[dot]com
PM Facebook: https://www.facebook.com/prince.nub 
Whatsapp/SMS agen kami: SangKancil - 013-9313541

Buasir Otak: The Komik




tags: siri komik cerita orang it ict tanya kerja apa

3 ulasan:

  1. Balasan
    1. pr0o0tT !

      -lanun-

      Padam
  2. deep sangat. kayyy. hahahaa

    salam semua. jom sama sama sokong Kempen Taja Shopping raya ! tak menderma share post pun jadilah!

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...