Iklan Leaderboard

Rabu, 8 Julai 2015

20 Apabila menegur tutup aurat dianggap gila seks

Seorang wanita, Peah (bukan nama sebenar) memakai pakaian yang terlalu seksi. Seorang kawan lelakinya yang bernama Yusof (bukan nama sebenar) cuba menegur dan memberi nasihat. 

Yusof: Pakaian awak ni tak sesuai lah dipakai di tempat umum.
Peah: Kau ni memang gila seks. Tengok perempuan seksi sikit dah bernafsu.

Seorang lagi kawan lelakinya Danish Haikal (juga bukan nama sebenar) menjeling Peah agak lama dari atas sampai bawah dan kemudian berkata;

Danish Haikal: Betul tu, biar je lah dia pakai apa dia nak, just be yourself la kan Peah. Kau tu Yusof asal tengok perempuan seksi tak boleh tahan nak tegur bagai. Control la nafsu kau tu.

(Danish Haikal dalam hati: Wau seksinya dia hari ni, rezeki mata ni. Tak payah lah kita poyo2 nak tegur, kalau lepas ni dia tak nak pakai lagi seksi2, aku jugak yang rugi.)


Persoalannya, lelaki mana yang lebih bernafsu dan pervert?Yang menegur atau yang mempertahan dan memberi galakan?

Sekarang ini seperti sudah menjadi satu trend di kalangan Meleis terutama yang berfikiran liberal dan terbuka di mana apabila orang yang menegur dan memberi nasihat itu pula dipanggil ustaz segera, bajet baik, konon ahli syurga, malah dianggap pula seperti seorang pervert, kena cop gila seks, tak boleh control nafsu, fikir yang bukan2, dalam kepala cuma fikir pasal lurah payudara dan faraj, asyik fikir seks bila tengok perempuan seksi dan sebagainya.


Namun hakikatnya, orang yang menegur itu bukan sebab dia pervert, tapi sebab benda tu aurat. Sebab dia tak nak tengok aurat dan bentuk tubuh badan wanita tu la dia tegur.
 
Lelaki yang pervert dan gila seks pula memanglah takkan tegur perempuan lain yang berpakaian seksi dan mencolok mata malah membiar dan menggalakkan sahaja diorang pakai seksi sebab diorang memang suka dan nak tengok perempuan tu pakai seksi.
 
Ya, Tuhan yang suruh perempuan tutup aurat.

Adakah korang nak cakap Tuhan itu pervert?




tags: apabila menegur nasihat suruh tutup aurat perempuan gadis wanita melayu islam pakai baju seluar kain pakaian seksi dianggap gila seks pervert hentai

20 ulasan:

  1. kan apa bodoh la orang tak gila seks la suruh tutup aurat.. sebab dia xnak tubuh perempuan tu kena tatap ngan orang gila seks ... apa bodo la... tak leh fikir logik langsung orang liberal kadang2 nibajet ikut amareka matang la te dak? bodoh betul bertingkek2

    BalasPadam
  2. Ye betul, sy setuju.. lebih2 lagi teguran tu datang dari seorang lelaki..
    Makin pupus lelaki macam Noob ni sebenarnya .. hashtag kipidap!

    =)

    BalasPadam
  3. Cerita ni macam kes farah ann. kebanyakan orang tegur dan sesetengah kutuk sebab kita sayang dia termasuk aku, kalau boleh tak mahu bagi lelaki macam zack ni terus tengok free. kesian aku tengok dia, bila nak bergimnastik saja abih nampak semua yang juri dan penonton tengok free je. Aku dulu tengok orang menarik tiang kat amerika pun kena bayar. Kejadah apa sukan gimnastik bagi orang syok secara percuma. Ya aku memang kesian tengok wanita kalau terpaksa buat macam ni, bukan ada manfaat pun. Sukan malaysia mengarut je. Kaya tidak, femes pon tidak. Kadang kadang menang pun 10 tahun sekali.Kalau aku jadi perdana menteri aku kesel je segala aktiviti sukan kat malaysia, duit pun jimat. Kalau boleh sukan untuk jaga kesihatan sudahlah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pasal sukan gymnastik...akan ada isu double standard berlaku (maybe sbb ego)...iaitu x fair kasi Farah Ann tutup celah kangkang atau baju ketat, sedangkan sukan lain mcm bina badan, bola sepak, hoki atau sukan2 lain yg ppuan x pakai tudung n laki pki shorts x tutup aurat. X kira dia pki bikini n x tapaki tudung still dikira x tutup aurat..kuantiti dosa tetap sama, xde istilah dosa sikit n dosa banyak.

      Kalau betul sebagai negara Islam nak menjaga hak umat Islam, buat satu rules n enforce it supaya setiap atlet yg beragama Islam wajib menutup aurat n no compromise. Bila kita compromise certain sports lain dgn gymnastik for example..so wujudla isu double standard ni..nak lawan balik pun susah. N yg sy nmpk non muslim yg sgt2 support tindakan Farah Ann n majoriti muslim membantah...sedangkan ini isu umat islam, non muslim x patut masuk campur.

      Padam
  4. Mgkin skrg dah jd biasa pmpuan pakai cam pendek suar pendek baju pendek, org dah jd lali. mcm tgk sestgh bgsa tu pakai pendek je sll, jdi rs xde pape dah.

    Klu yg tutup situ sini tu yg pervert geram. Sll pikir camane kat dlm.

    BalasPadam
  5. ayah ko suruh tutup aurat mean ayah ko pun galak jugak hahahah

    BalasPadam
  6. Tahniah noob sebab tak kering dengan idea dan topik bernas untuk dibincangkan walapun masa ramadhan..kudoosss!!

    BalasPadam
  7. ceh, nama pun perempuan, kebanyakannya akal singkat...

    BalasPadam
  8. Lepas tegur, doakan yang baik-baik eh yusuf. Lol.

    Pada aku, cara tegur pun kena betul sebab kalau salah dah macam memalukan, lagilah perempuan tu tambah rebel, taknak ikut perintah tuhan. Tutup aurat ni nampak macam simple, tapi susah sebenarnya nak istiqamah. Lelaki yang auratnya dari pusat ke lutut pun payah nak jaga inikan perempuan yang kawasan auratnya lebih banyak. Kesimpulannya, lepas tegur, doakan yang baik2. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang doa kan tu satu si pembuat dosa tu pun satu kena doa gak, jangan pulak hu ha hu ha tambah dosa baru lagi pulak...huhu....

      Padam
  9. biar je la diorang nak pakai seksi pun.telanjang pun tak kisah.sibuk je nak tegur apesal.baru la baratanisasi.ni dah jadi arabisasi plak tutup sana sini.mundur betul

    BalasPadam
    Balasan
    1. cakap pasal mundur, org zaman dulu2 bogel, takde baju, sebab dorang masih lg mundur. lama2 dorang tau malu tutup kemaluan dgn daun-daun, lepas tu buat baju, makin lama makin maju buat baju tutup tubuh. itulah kemajuan.
      tapi skrang ni aku risau je manusia ni nk kembali ke zaman kemunduran nak berbogel semula. haishhh.

      Padam
    2. Sbb ppuan ni suka perhatian....smpi sanggup dedah sana sini sbb nak dipuji n takle laki yg dia suka...xdenye ppuan nak pakai seksi2 kat depan ppuan. Kalau 1 dunia ni ppuan sahaja xde laki..xde nye nak seksi2 n nak melaram.

      Padam
  10. betul Noob, sebab bos aku kat opis pun macam tu. Aku HR, jadi ada staff yang muda kanak2 ni suka pkai skirt pendek ala2 nak pegi clubbing, aku tegur diorg dan suruh pakai ikut etika kerja tapi aku yang kena marah ngan bos. Bos aku cakap biarla diorang nak pkai ape...pendek pun takpe sebab bos aku suka tengok diorang seksi. Orang yang tutup aurat dan tak seksi bos aku panggil 'staff tua'.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku rasa ko dh patut carik tempat keje lain yg lbih baik sebab bos pn dh cmtu, mmg hampeh la. jgn plak ko dipengaruhi boss.

      Padam
  11. best ayat last tu. boleh pakai kt pmpuan2 islam yg seksi meksi tu yang cakap lelaki tegur tu gila seks n pervert.

    BalasPadam
  12. Setahu saya (dr apa isteri saya share sbgi org ppuan)....ppuan pakai cantik n seksi sbb nak perhatian org lelaki yg DIINGININYA....n bukan lelaki yg bukan fav n not expected to look close at her. Sbgi contoh, kalau lelaki hot stuff ckp awak nmpk cantik n seksi, mula la si ppuan mengedik n suka...kalau laki melayu yg pakai motor n rambut serabai ckp awak nmpk cantik n seksi..mula la kata laki ni gatal la, low class la...

    Isu tegur pulak selalunya ppuan ada ego tersendiri, bila dah terlalu kebaratan..mereka mcm dah x malu lagi dedah sana sini n bila dikritik mula la mereka melenting...kalau ppuan yg still ada rasa malu utk mendedahkan aurat, mereka akan terima teguran tu dan menjadi normal semula....ego ppuan jugak boleh tahan besar, lagi besar dari lelaki kdgkala ecpecially cerita buruk pasal fisikal dan penampilan seorang wanita.

    Kdg2 dgn ppuan ni xleh nasihat direct, kena beralas2....sdgkn laki suka ckp direct. Tp kebanyakan ppuan mula berubah sbb laki yg dicintainya yg suruh atau nam ambil hati lelaki yg nmpk alim n baik, so follow back the tune. Nak harap nasihat terus berubah...jarang sekali.

    BalasPadam
  13. umat akhir zaman... suka putar belitkan ayat lak tu.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...