Iklan Leaderboard

Selasa, 18 Ogos 2015

22 Jadi pejuang negara dengan game Perwira Merdeka

Sempena Hari dan Bulan Kemerdekaan Malaysia pada bulan Ogos ini, aku ada bangunkan sebuah shooting arcade game khas untuk smartphone atau peranti Android iaitu Perwira Merdeka. Dalam game ini, anda sebagai seorang tentera wira dan askar perajurit perlu mempertahankan negara dan memperjuangkan kemerdekaan negara daripada serangan tentera komunis yang cuba menggugat keamanan negara.

Cara bermain sangat mudah, tiada sebarang misi atau objektif yang sulit, anda hanya perlu tembak seberapa banyak tentera musuh pengganas di dalam hutan belantara ini untuk mengumpul mata. Elakkan daripada ditembak sehingga nyawa anda kosong.





Watak direka khas oleh Elly Elias.

Anda boleh download atau muat turun game ini secara percuma di Google Play Store dengan klik button berikut:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wPerwiraMerdeka

Ataupun klik sahaja pada pautan ini:


Kongsikan kepada rakan2 anda dan download ramai2. Sokonglah game buatan tempatan!


tags: game android smartphone tablet peranti device free download install hari merdeka bulan kemerdekaan negara malaysia 31 ogos 1957 tembak shooting shoot'em up arcade komunis tentera askar perajurit wira perwira merdeka bukit kepong pkm

22 ulasan:

  1. Perghhh cayalah nub! And drawing Elly, as always memang awesome !:D

    BalasPadam
  2. Score first time cube 830

    BalasPadam
  3. Ok jugak tu... Next time boleh upgrade lagi... jadi superb game macam counter strike tu...

    BalasPadam
  4. flash game...ok. Buat FPS, RPG noob, confirm aq beli

    BalasPadam
  5. fuhyoo ala-ala CS gittew.. big claps!

    BalasPadam
  6. uih.. lagi real dari deer hunter la.

    BalasPadam
  7. Jangan bagi orang2 DAP nampak nanti dilabel rasis!

    BalasPadam
  8. sungguh menghiburkan, produk melayu yang paling gempak abad ini, grafik yang real, sound effect yang mengancam, sampai speaker talipon aku terus x mampu berfungsi untuk memainkan sound effect yang bertaraf nano hq tersebut.. dan aku x rasa kerugian lansung kouta menggunakan kouta internet sebanyak +-5 mb untuk memuat turun game ini.. syabas dah tahniah kepada pejuang bangsa yang telah mencipta game ini. sekian, terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi kau punya sindir memang menusuk qolbu

      Padam
    2. aku pon blajo kat blog ngko jgk noob.. teknik sarkastik tanpa mengguris perasaan.

      Padam
    3. Ni permulaan bro...lusa Electronic Arts hire dia baru engko tau

      Padam
    4. keh3... beta tumpang berbangga.

      Padam
  9. Try laa upgrade date to date, sure boleh pergi jauh ni :)

    BalasPadam
  10. tahun ni merdeka kali ke berapa ya? ops..baru tahu, tahun ni merdeka tanpa ulang tahun.

    BalasPadam
  11. Best jugak, dh try main.Gamenya mmng x da sound ye noob.?

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  14. Awesome, simple dan menarik.. Ramai anak2 muda kite yg genius sbnrnya. Kipidap!

    #seranggabertaubat

    BalasPadam
  15. Rajinnya dik. Anyway, good job, boleh improve lagi insyaaAllah

    BalasPadam
  16. Mana satu penjajah tanah melayu? Jepun ,british, komunis? Jgn berat sebelah noob

    BalasPadam
    Balasan
    1. Penjajah tanah melayu British dan Jepun. PKM mahu membentuk Tanah Melayu mengikut acuan dan ideologi komunis mereka.

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...