Iklan Leaderboard

Jumaat, 1 April 2016

0 Segmen Maharaja Lawak Mega 2016 - Minggu 10

[TONTON VIDEO LIVE STREAMING DAN BACA ULASAN] Malam ini minggu ke-10 Maharaja Lawak Mega 2016 dengan 7 peserta akan berentap dengan sketsa dan persembahan yang bertemakan Ayat Power. Dijangka para peserta akan buat ayat pickupline chia chia chia yang sekarang ini semakin popular di Malaysia. Jangan lupa untuk saksikan power ke tak power ayat mereka dan sokong pelawak kegemaran anda.


* Setiap persembahan peserta akan dirating menggunakan Laugh-O-Meter berikut...

  • HUH??? : Tak lawak langsung, jangankan nak gelak, sakit hati lagi adalah.
  • HEH : Nak gelak boleh, tak nak gelak pun boleh.
  • HEHE: Bolehlah sikit2 gelak kesian.
  • HAHA: Persembahan yg agak menghiburkan, boleh tahan.
  • LOL: Lawak la jugak, rugi tak tengok.
  • LMAO: Memang sangat lawak sampai ketawa terbahak2.
  • ROTFLMAO: Paling lawak tahap gaban sampai pecah perut dan berguling2 atas lantai.

Tonton online streaming Maharaja Lawak Mega 2016 - Minggu 10 di bawah.






Tonton persembahan setiap peserta Maharaja Lawak Mega 2016 - Minggu 10 di bawah.

TEMA: Ayat Power

1. JORAS (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHaHa)


2. PUTEH (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)


3. SAYWHO (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHa)


4. BOCEY (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHaHa)


5. RAYZA (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHaHa)


6. BORA (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHa)


7. LOL (Laugh-O-Meter: ROTFLMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)


Man of The Match: Shuk Joras

Peserta yang tersingkir: BORA

Kesimpulan: 

Tema Ayat Power malam ni memang membuatkan persembahan pada malam ini secara keseluruhan agak memuaskan walaupun ayat pickupline yang agak berulang dan juga chia chia chia tu, mungkin juga kerana sambutan dan sorakan daripada penonton.

So far aku tengok kumpulan Lol memang selesa. Walaupun kumpulan ini baru dibentuk dan ahlinya pun pertama kali bergabung, hingga setakat ini aku sokong mereka sebagai calon juara MLM2016, kerana lawak mereka bagi aku fresh, chemistry mereka memang ngam, ada feed dan killer punchline yang baik, lakonan yang natural serta spontan dan pandai menggunakan keadaan sekeliling.

Kumpulan Puteh pula adalah kumpulan underdog yang aku harap dapat pergi ke final. Prestasi mereka semakin lama semakin baik. Joras juga minggu ini bagus. Bocey masih lagi di standard biasa mereka. Rayza pula idea banyak dan bagus cuma mungkin cara penyampaian dia terlalu laju dan tak nampak natural.

Saywho dan Bora juga minggu ini bolehlah, taklah teruk cuma orang lain lebih baik dari mereka sebab peserta pun dah tinggal 7. Aku sebenarnya expect Bora akan sampai ke final kerana mereka sebenarnya ada harapan sebagai pendatang baru yang bagus, lagipun mereka juara Projek Komedi Warna. Namun mereka silap percaturan pada persembahan minggu lepas hingga menyebabkan momentum mereka menurun sehingga akhirnya tersingkir pada minggu ini walaupun persembahan minggu ini tidaklah seteruk minggu lepas.

So dengan hanya 6 peserta ni, aku rasa minggu depan adalah minggu terakhir sebelum ke final apabila seorang lagi tersingkir dan 5 orang akan masuk ke final pada minggu ke-12 nanti.


Ranking aku untuk persembahan Minggu 10:

1. LOL (Laugh-O-Meter: ROTFLMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)
2. JORAS (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHaHa)
3. PUTEH (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)
4. BOCEY (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHaHa)
5. RAYZA (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHaHa)
6. SAYWHO (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHa)
7. BORA (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHa)


Kredit gambar: Fanpage Maharaja Lawak
Kredit video: Fanpage Pencuri Movie
Laman rasmi MLM2016: http://www.maharajalawakmega.com.my/




tags: segmen review ulasan maharaja lawak mega 2016 mlm tonton watch full video live online streaming siaran langsung peserta ranking rating undian keputusan tersingkir kedudukan teratas terbawah ac mizal hos juri video penuh download youtube hd astro mustika warna markah reza saywho chilok awok,kavin shake bora puteh xola enjen bos cham bocey jaros lol episod minggu 10

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...