Iklan Leaderboard

Khamis, 1 Mei 2014

37 Para awek dan srikandi perhimpunan bantah GST

Ketika para pekerja menyambut cuti Hari Pekerja atau Hari Pekerja pada 1hb Mei dengan cara tidur di rumah, pergi shopping, tengok wayang filem Spiderman 2, kerja overtime gaji dengan double triple, ada sebahagian yang menyambutnya dengan menyertai perhimpunan Bantah GST atau Anti-GST atau May Day Rally di ibu kota yang dianggarkan seramai 50,000 peserta yang mengambil bahagian. Kronologi perhimpunan ini boleh dibaca di sini. Gambar2 dan video sekitar perhimpunan boleh dilihat di sini, sini dan sini. Yang ada di bawah ini hanyalah koleksi gambar2 para awek dan srikandi yang menyertai demonstrasi ini sahaja.

Ini gambar lama


















Begitu bersemangat peserta2 nampaknya perhimpunan kali ini tak kira yang muda, tua, lelaki dan wanita. Ada juga yang sempat berselfie pakai batang penyapu. Ada juga berlaku sedikit kekecohan, gaduh maki sama sendiri, main suar atau flare, tunjuk jari tengah, conteng2 jalan, tapi yang buat benda2 tu biasalah geng2 over dan poyo konon2 rebel, revolt bagailah, kira macam geng2 ultras taik kucing dalam bola sepak jugaklah.

Namun harap2nya akan ada sesuatu output dan tindakan daripada kerajaan hasil daripada perhimpunan bantah GST ini  Cuma rasa2nya tak perlulah bawak bayi dan kanak2 kecil ke perhimpunan ni. Tak kesian ke kat budak2 kecil tu? Tapi kalau nak bawak juga, lantak korang lah, anak korang.




tags: perhimpunan aman jalanan haram demonstrasi protes protest demo may day rally berhimpun dataran merdeka sogo bantah anti gst goods service tax hari pekerja buruh worker day 1 mei may langgar akta bawa bayi anak budak kanak kecil orang tua koleksi gambar awek perempuan wanita srikandi cun comel unit amal pas samm bergaduh selfie monopod

37 ulasan:

  1. welll like always kerajaan dont give a fak what pembangkang do, kalau kerajaan dh start laksanakan pasti dia akan laksanakan walaupun benda tu di tentang gila2, dan hasilnya sia2 je cth gst laju je buat iklan, kalau tang hudud lama bebenor main tolak2 , nmpk kiwak di situ

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. ad je diorang usul siap video nmpk sgt ko sama je ngan geng ikut demonstrasi ikut tentang gst tp xtau apa pun gst tu haha2 bodfo maca1 ni

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
  2. cantiknya kakak spek itam tu... ekekeke.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kakak baju pink gambar bawah sekali lagi cantik ketiak dia..

      Padam
  3. GST ni..yg pro gomen pun rasa malu nak sokong.. apakan daya..dah terlanjur menyokong BN..GST pun..GST la..

    BalasPadam
  4. aku lalu tadi sje jln2 kt sogo. tak rmai pun yg sertai..tak mcm bersih airitu.. mgkin rkyat pun dh bosan dgn pembangkang ni. tp rasenye ni bukan anjuran pembangkang pun. ak rasa bagus la klu diorg buat himpunan yang betul2 AMAN mcmni. takda dengar pun spe2 komplen..tp ak masih x phm knapa diorg bantah GST?? spe2 boleh terangkan...setahu aku harga brg turun sbb GST..tp knape xsokong? nth..
    klu contoh harga kereta luar RM60k * 1.06(GST) = RMRM63.6k betul kn? tlg betulkan..huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kenapalah bingai sangat mamat 1:13PG ni.. Pertambahan 3.6k tu boleh kata harga barang turun.. patut la PISA letakkan mesia ni antara negara budak2 bodoh jer..

      Tak larat la gua nak explain lagi kalo dah cenggini punyer bodo.. itu blom lagi nak sentuh cukai kereta yg berganda2 gitu.. kalo kereta luar tu rege 60k, kalo pakai student AP pun, rege dah jadi 120k.. itu blom lagi kene beli/uruskan AP lagik.. sekurang2nya kete yg asalnya 60k tu, akan jadi la 160-180k..

      kalo ko tengok Toyota Wish..recond dari jepun, rege asal dah 40-60k.. lihat saja rege di mesia ni, yang recond unreg gitu.. ada lu bleh dapat 43k atau 63k? mustahil la bingai ooi.. cuba lihat recond tahun 2009, 2010, 2011, dan 2012.. kalo yang 2012 tu, blom lagi kene GST, dah pengguna kene bayar 145k-160k.. ini rege 2014 yg blom GST.. nanti kene plak GST 6%, 145K X 1.06%.. ko sanggup ke tambah bayar GST 6% ni lagi..jadi cukai GST ni saja pun dah RM8700.00.. inilah beban baru rakyat..ada paham? Itu blom kira lagi amik loan bank nak beli kete.. jika GST dikenakan lagi oleh bank..memang syiok la lu kana?

      Padam
    2. ni apa benda yg macai nuar berahim merepek ni. apa yg susah sgt gst tu 6% je... kalau harga brg tu rm100, dia cuma jadi rm106 je... tambah 6 ringgit je pun oi apa masalahnya??? kalau harga kereta rm100,000, dia jadi la rm106,000... cuma up rm6,000 je pun... byk sangat rm6,000 tu? kalau dah mampu beli kereta rm100,000, apa la sgt rm6,000 tu... kalau xmampu beli la kereta yg lebih murah... bingai betul la macai fuckatan ni, belajar betul2 xmo, bila gagal hidup susah miskin papa kedana salahkan kerajaan... what da faq man???

      Padam
    3. Rm 100 jadi 106 je?apa masalahnye?. I'm not sure what to call you..ibarat mcm ada pertemuan diantara sifat berlagak kaya, bodoh, sombong..maybe kita boleh gelarkan sebagai scumbag motherfucker

      Padam
    4. standard macai BN..6000 pun xder masalah.. GST ni adalah cukai atas cukai..macai BN mana reti mengira matematik sangat..jika harga kereta 100,000..bermaksud harga asal kereta tu adalah 40,000 sahaja.. bila masuk mesia, cukai gomen akan dikenakan sekitar 130%..ini blom GST lagi ni (http://www.pekema.org.my/index.php?option=com_content&view=article&id=174&Itemid=234&lang=bm)

      kalo bodoh jugak, dusuk diam2 dan hantuk kepala didinding..jangan tonjol2 kebodohan kat orang lain..

      Padam
    5. bongok nyee la macai fuckatan ni... eiii bongokkknyaaa... kita cerita psl gst. 6% drpd rm100,000 mmg la rm105,000. meh aku tunjukkan cara penyelesaiannya

      100,000 x 6% = ?
      100,000 x 6/100 = ?
      100,000 x 0.06 = 6,000 (tak reti kira pakai kalkulator)

      so drpd rm100,000, org kena byr rm106,000 dgn rm6,000 tu adalah cukai gst. senang x cara kira dia? puak2 fuckatan ni masa cikgu matematik ajar dlm kelas dia tido, gentel telor, ponteng skolah, bila spm fail, kan dah ke bodoh.

      yg harga kereta asal rm40,000 naik jadi rm100,000 itu bkn gst, itu cukai eksais, duti import & dll... time skrg xde gst pun cukai2 tu dah wujud... kita skrg cerita pasal gst la mangkuk... kenapa masa demo xde pulak nak bantah cukai eksais duti import kereta apa semua tu? kalau dah namanya fuckatan mmg bangang lg bahlol... susah betul nak berhujah dgn org fuckatan ni sbb diorg mmg bodoh, xtau apa yg diorg sembang, dlm kepala otak kosong, xde apa

      Padam
    6. dulu mahadir buat litar sepang semua marah. cakap membazir.
      dulu mahadir buat putrajaya semua marah cakap membazir
      dulu mahadir buat twin tower semua marah cakap membazir
      bila najib nk laksanakan GST semua marah cakap rakyat mnderita.(pdahal xbuat lg)

      aku nak tanya korang penah import brg dari luar tak?
      tahu tak cukai kastam sekarang TERLALU TINGGI?

      kpd penyokong Pakatan rkyat yg maksum dari kesalahan dosa2 besar..
      buka lah hati. buka lah minda. bila hati dh gelap susah mahu menerima pendapat org lain.

      http://buasirotak.blogspot.com/2013/12/bayar-cukai-gst-untuk-kemajuan-seperti.html

      http://buasirotak.blogspot.com/2013/06/harga-barang-dan-perkhidmatan-turun.html

      Padam
    7. Kalo nak cerita, biar bagi jelas (sbb mamat 1:13 tu mmg biol) .. macai2 BN main telan jer apa cukai yg sedia ada hinggakan cukai2 yg sedia ada, depa buat pekak jer.. tu la pasal rege kete jadi 100k gitu.. pelik la, memang jenis bengong sukakan diri kene tax.. dari harga kete asal 40k, kene pulak tax 130%-190%, skrg nak tambah lagi 6% dgn rasa gembire cambangang..lainlah kalo kaya gila babi mcm rosmah tu..kene cukai 1juta% pun, apa derang kesah..

      Padam
    8. sbb ni aku suka berhujah dgn juak2 fuckatan... sbb diorg mmg bodoh... hujah diorg kosong, xde isj pun. aku mudah2 je patahkan hujah diorg.

      skrg ni gst xde pun ko still kena tambah byr cukai sst. gst ni sistem cukai baru yg akan gantikan sst. dgn sst, harga kereta tu lebih mahal drpr bila dh guna sistem gst...

      gst bkn cukai yg ditambah baru, ia akan gantikan sistem cukai sst yg sedia ada. nampam, senang2 je aku patahkan hujah dia, sbb org fuckatan mmg bodoh lembu... membaca malas, malas nak fahamkan gst, yg dia tau tembak je ikut ckp pemimpin2 fuckertan kah kah kah

      Padam
    9. Aku rasa diorang nie lagi suka bayar SST (10%) dan ST (6%)...

      Padam
    10. Macai pakatan mmg bengong.. telan2 bulat apa yg nuar berahim cakap.. padahal diorg tatau ke yg anwar sendiri nak implement GST masa dia TPM dulu2. Suke sgt la tu byr SST!

      Padam
  5. derang tu bw bayi derang join skali sbb xde saper nk jge kt umah, 1 lg kalo bw bayi, xde la pngawal kselamatn nk pukul derang ke ape, kirenye derang buat ank kecil tu mcm shield la, utk berlindung dr keganasan pihak pngawal kselamatn gitu, ye la xkan la nk pukul bayi kn.....bagus kn ibubapa zmn skrg??

    BalasPadam
  6. Buang masa je dok buat demonstrasi semua tu.najib cakap " well..i dont give a damn". Kat malaysia ni kau merusuh pun dah tak bersungguh.more kepada nak lepak2, take picture, tgk la muka sorang2 dlm gmbr kat atas. Even kalau aku menteri pun aku tak de mse nak layan.

    BalasPadam
  7. nanti boleh diorang cerita...."eh dulu saya dah join himpunan bantah GST.jadi saya ni antiGST"...
    macam geng geng PR dok perlekehkan acara lari untuk tidak-rasuah la...

    BalasPadam
  8. Menteri dok tgk kat tv smbil cakap " look at those idiots..boikot gst...pffffff. Poor creature"

    BalasPadam
  9. ada nampak semalam...nampak best bila tengok kumpul ramai2 tapi kalau jadi rusuhan,naiya budak2 kecik tu...

    BalasPadam
  10. kat tv dah jaja rakyat malaysia sokong gst ni.... fuuu really fu..

    BalasPadam
  11. Rm 6 ko tu masih besar nilainya utk org2 kampung yang keje keras di ladang getah yg skrg harga 1.80 skilo thanks to the govt man. Ko jgn judge org based on ur own salary bro. Tgk kehidupan org lain sama. Miskin xsemestinya depa malas. Kalo depa kata keje penoreh getah tu utk org malas, agak2 sapa nak menoreh? Ko ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kebanyakan brg asas xde gst pun... kalau beli brg lain harga rm100, lantak la ko org miskin ke kaya, kena la bayar harga sama... xkan org kaya beli kasut kena byr rm106, org miskin beli kasut yg sama kena cuma byr rm100??? kalau xmampu beli kasut rm100 beli la kasut yg lebih murah, cukai yg dikenakan pun lbh rendah. lgpun kerajaan dh bg balik bantuan & subsidi kpd golongan miskin dlm bentuk br1m, dh cover la cukai rm6 tu... apa lg yg korang xpuas hati ni??? bangang sebangang bangangnya la juak2 fuckatan neh

      Padam
    2. Bangang sial geng membangkang je keje nya.. bukala minda sikit! Penyokong PR ni byk budak2 baru nak up jek. Aku not political fags btw tp aku sgt meluat tgk penyokong politik mengkhinzir buta.

      Padam
  12. Fuck off umno,fuck pro Gst...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekor lg lembu fuckatan yg bodoh... hujah pun xde tau2 fuck off kn org lain... dasar bangang

      Padam
  13. Lain kali jgn buat perhimpunan aman...buat larian anti rasuah mcm najib buat, sure dpt sambutan n polis siap escourt.hehe

    Buat pehimpunan aman xkan memberi kesan signifikan...sure kerajaan akan buat bodoh je..melainkn dpt kumpulkan ramai org mcm kat mesir..conform kerajaan gertak.

    BalasPadam
  14. Aku selalu terfikir,
    lepas berhimpun macam ni, ada effect ke dgn apa yg diperjuangkan?
    Berapa ramaii pulak dlm perhimpunan ni yg mampu terangkan dgn jelas mende GST tu bila ditanya?
    Mak abah yg bawak baby tu rasa berbaloi ke anak dia berpanas dan berpenat?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sape kate takde effect bila demo gini..?
      ko ingat kerajaan boleh duduk diam je ke tengok benda ni semua,
      Satu contoh , masa demo Bersih dulu nak adakan dakwat kekal masa pilihanraya.
      Tengok PRU lepas, Dah ada dakwat tu (walaupun tak kekal & harga mahal nak mampus). Tapi at least ada juga pembaikan disebabkan tuntutan Bersih ni..
      So, jangan ingat Najib tengah senang lenang sekarang w/pun dapat selfie dengan Obama tempoh hari

      Padam
  15. Please lah jangan nak bawak anak2 pergi perhimpunan.Kesianlah.Takkan semata-mata nak bantah GST bawak anak sekali.Tunggulah GST dilaksanakan.Kalau tak ada manfaat baru lah buat protes.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masa ni la nak didik anak2 untuk kenalkan hak mereka,
      Pergi AF, tengok wayang, konsert minggu ini, sure heboh panas2 boleh bawak pulak,
      Masa belum mula la kena protes dulu, tak la membazir kerajaan nak keluarkan anything untuk perlaksanaan GST ni,
      Tengok AES tu, dah berapa juta duit keluar, tak selesai2 lagi, nak bayar kat pihak ketiga.

      Padam
    2. Didik anak2 tahap bayi untuk kenalkan hak mereka? Dengan cara bawa ikut join perhimpunan bantahan? WOW, alasan x menahan betul.....hey, x perlu nak berdalih la pandai.....ckp je la nak guna bayi sendiri utk mintak simpati supaya x kena pukul dgn pengawal keselamatan ke polis ke yg bertugas kat situ, kesian la skit kat bayi korang tu, pls laaa......

      Padam
  16. Seronok wey baca komen korang. Hahahahaha. Aku tengah boring jadi terhibur tengok melayu islam sesama sendiri bergaduh, berdebat. Weh, korang ingat dengan korang komen komen cenggini masalah boleh selesai sendiri? Tumbuk dada dan kepala tanya selera nak makan kaki ke nak makan tahi. Melayu ohh bangsaku~

    BalasPadam
  17. http://3.bp.blogspot.com/-tVvQb3HRSiw/U2WcpigSICI/AAAAAAAACCk/71Egj8qXTOE/s1600/lynas.jpg

    Ni lagi masyuk bro!

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...