Iklan Leaderboard

Jumaat, 21 November 2014

7 Orang Tembakul: Spesies manusia dua alam

Ikan Belacak atau juga dikenali dengan nama Ikan Tembakul atau Ikan Belodok merupakan ahli subkeluarga Oxudercinae (Suku: Periophtalmini), dalam famili Gobiidae (Gobies). Ikan belacak merupakan ikan amfibia.

Aaah, korang baca la sendiri kat wikipedia. Aku copy dari Wikipedia aje ni.

Buat apa nak cakap pasal Ikan Tembakul ni kalau aku sebenarnya nak cakap pasal orang.


* Tapi sebelum itu, before you read this, please bear in your mind, pos ini hanya untuk peringatan orang Islam atau mana-mana agama yang meghalang lelaki berpakaian seperti perempuan atau vice versa. If your religion memang meng-ok kan transgender ni, boleh berhenti baca sampai sini.

Orang yang aku nak cerita ini adalah Orang Tembakul. Ok, aku kenal ikan ni daripada cerita lama, Batu Belah Batu Bertangkup. Aku malas nak baca wikipedia atau berdasarkan fakta ke apa ke. Yang kaitkan ikan ni dengan orang adalah, sifat dua alam (ini bukan fakta saintifik ke apa tapi cuma pandangan aku, aku malas nak baca wikipedia panjang-panjang).

Aku cakap pasal manusia dua alam.

Orang yang pada sesetengah keadaan berubah identiti. Macam ada alter ego. Tapi lebih tepat sekarang aku nak cakap pasal lelaki berpakaian perempuan.

Kalau korang tengok sekarang, daripada page troll yang terkenal sekarang, diorang pernah bahan satu golongan yang diorang sendiri gelarkan diri mereka Katakan Ya Kepada Ais (ok bukan nama sebenar. Aku malas nak taip betul-betul sebab aku malas)

Alkisahnya aku ni kira boleh tahan la jugak dalam hal-hal "mencari maklumat" ni. Ok ehem, bukan stalk ya sahabat, aku cuma curious.

Dan ke-curious-an aku tu perlahan-lahan rasa simpati dekat diorang bergroup ni.

Sebab, diorang ni golongan budak sekolah aje. Siapa tahu kalau sampai keluar sekolah pun macam ini, masih tak straight.

Aku tak tau la diorang ni straight ke, bengkok sikit ke. Tapi gaya baju diorang tu.... nauzubillah, aku harap mereka masih straight.

To be honest, as a dude, seriously, they are handsome. What makes them think wearing a woman's dress will make them more 'pretty'.

Sesehebat mana pun adik nak jadi pakai baju perempuan, atau lebih teruk nak jadi perempuan "tulen" ingatlah dik, kau orang Islam. Berdosa dik. Adik percaya alam roh tak dik, Akak nak cakap, macam mana kau ubah semua luar atau dalam kau, buat plastic surgery ke apa, bagi akak, your inner soul is a dude. A man, a leader.

Akak takut mula-mula cuba, suka, dan akhir sekali nak 'jadi' perempuan. Tak kisahlah sotong sikit ke lebih tapi perlu ke adik pakai baju perempuan.

It's just... I don't get it. Do you dress like this in front of your familes? In front of your teachers?

Why not? Takut kena sebat? Takut kena libas. Lek dik, libas sini sakit sekejap. Kat sana kalau teruskan macam ni, akak tak tau la adik.

Ye ye akak bukannya confirm masuk syurga pun. Akak sendiri pun tak tahu pengakhiran akak macam mana.

Sedangkan seorang pelacur pun boleh masuk syurga kan dik? Akak pun haraplah, our ibadah ni melayakkan diri kita masuk syurga. Walau hina macam mana pun.

Akak harap one day kita berjumpa dekat syurga eh adik. OK :)

Insya-Allah.

Adik mesti pernah dengarkan Allah melaknat lelaki berpakaian perempuan dan vice versa? Bayangkan, adik dah berubah jadi baik tapi satu dosa ni aje yang menghalang kaki adik yang mungkin hanya selangkah ke syurga.

Frust tak? Katakan tunggu dekat pintu syurga tapi tak boleh masuk?

Memang la solat. Tapi kadang-kadang dosa kecik yang berkumpul everytime we do after solat boleh tarik peluang ke syurga..

Semoga berubah dengan jayanya! Chaiyok :D

(takda gambar sebab malas nak letak entri bergambar sebab kalau suatu hari nanti diorang berubah, aku masih tak padam gambar diorang)

P/s: Akak, abang, adik atau mana-mana keluarga yang berkenaan, sila ke page troll tersebut. Mungkin ada famili anda. Mungkin FB profile anak/saudara/adik/kakak yang selama ini korang nampak hanyalah topeng menutup akaun Fb yang meng-post keaiban diorang sendiri.

P/s: Aku bukan Ustazah, apatah lagi ustadjah. Gelaran terlalu tinggi. Buat malu ustazah tulen aje.


Pesanan last sekali dik. Adik serius hensem dik. Boleh jadi model. Tapi model laki la. Ala. Adik pun lelaki kan? Takkan nak jadi model tudung pulak. Jadi maskulin sikit. Hensem dik. Lagi popular yang positif dari popular sebab kena caci. (Ehem, tapi takyah la kejar popular sangat).




* Geng Katakan Ya Kepada Ais.


Artikel ini telah terpilih untuk menjadi salah satu pemenang GiveAway Contest Gila #6: Anda Tulis Kami Bayar yang ditulis oleh Sarah Rostin Haaq.

Penafian: Ini adalah pendapat dan pandangan peribadi penulis dan tidak semestinya mewakili pandangan blog Buasir Otak.




tags: pemenang giveaway contest gila ga #6 anda tulis kami bayar orang ikan tembakul belacak spesies manusia dua alam pondan bapok transgender ahmed iqbal selena irvine sluppee duppee mazlee syam kinda hairell aidiel izz putra eyda eyrah e yean lolypoly icyyes fabulous linguistics budak sekolah

7 ulasan:

  1. sebenarnya kes manusia dua alam ni memang semakin teruk sekarang. orang dah tak malu lagi nak mengaku dia tak straight! nauzubillah...

    BalasPadam
  2. aku teringat satu music video Alcatrazz..."God Bless Video"...a perfect Hollywood rendition of heaven and hell...Steve Vai jadi bapak setan...main gitar macam beromen dengan gitar tuh...ganas! Kita terikut-ikut syurga dan neraka versi Illuminati sampai kita lupa...syurga dan neraka bukan hak kita...nak bayang lebih-lebih pun tak boleh apatah lagi nak kata hanya ustaz dan ustazah aje masuk syurga...I wonder if dalam syurga nanti ada kasta juga?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi rendition Illuminati paling konsisten...ada "pintu" pulak syurga tuh! Macam pintu Istana Negara ke?

      Padam
  3. berangan nak syurga tapi perbuatan kat dunia beriya2 nak masuk neraka dah la tu melawan nasihat orang bajet dia paling the best........ ngan macam2 cth org bukan islam yg xfhm nilai islam dosa pahala bila hari2 asik bergelumang ngan dosa orang yang arif dalam agama pun dia tuduh sesat memang bodo org2 jenis mcm ni memang kaki melawan no.1 mohon ak x tegolong manusia kuat melawan yg xsepatutnya.... kurang ajar..... memang kurang ajar... ntah la.... ak pun bnyk dosa tapi ak x sanggup melampau manjang nak melawan....

    geng2 ni hanya ambik nasihat sekadar dia sendiri sedap dengar kalau xsedap dia tuduh pulak org arif agama mcm2..... kalau ignorance tu memang xdapek nak tolong dia saja le diri sendiri betul....

    BalasPadam
  4. nak citer psl bapok ni sampai kiamat pn xkan abis... ni pulak kerajaan pn dh xboleh nk buat apa2 dgn golongan bapok... tunggu je la lps ni bapok jd perdana menteri

    BalasPadam
  5. siapa yang menulis ni? bosan giler

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau ko hebat sgt cuba la tulis hantar kt noob, pstu aku nk baca tgk samada bosan atau kena muntah

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...