Iklan Leaderboard

Isnin, 24 Ogos 2015

21 Peliknya tengok motor di laluan pandu lalu McD

Di luar negara, orang menunggang motor kat restoran yang ada drive thru seperti McDonalds untuk order makanan adalah perkara biasa, tersangat2lah biasa, macam takde apa yang pelik pun. Sama macam mengemas meja sendiri lepas makan kat restoran fast food, atau beratur ketika naik bas atau tren, atau berdiri di sebelah kiri ketika menaiki eskalator, di luar negara benda tu amalan biasa orang di sana, langsung tiada apa2 yang pelik.

Cuma yang aku pelik bila benda tu ada orang buat kat Malaysia, tiba2 ada pula orang lain pelik dan rasa benda tu kelakar sampai rasa nak gelak. Pelik, macam bangang kan?



Adakah suatu yang sangat pelik bila tengok orang naik motor order makanan kat drive thru?
Adakah suatu yang kelakar sampai perlu gelak berdekah terkekek2?


Baru ada kereta sikit dah rasa layak gelakkan orang lain yang naik motor order makanan kat drive thru?

Gi mampus lah namanya Drive Thru bukan Ride Thru pun, habis tu kat hentian R&R tu maksudnya Rehat dan Rawat tapi takde pulak aku tengok siapa2 kena rawat kat situ? Orang isi minyak kat R&R takde pulak orang rasa nama R&R tu kena tukar R&R&R - Rehat, Rawat dan Refuel.

Jangan lah pelik sangat boleh tak? Otak tu jangan sempit sangat, tolong tingkatkan tahap intelektual seiring dengan kemajuan pembangunan dan infrastruktur di negara kita.


Satu lagi, kalau nampak restoran yang ada tulis self service atau layan diri tu, maksudnya bukan sekadar beratur untuk beli makanan dan bawa sendiri makanan ke meja sahaja, tapi termasuk sekali kemas meja sendiri lepas habis makan.

Ni kalau ada orang pelik lepas tu ambil gambar dan upload kat FB tulis, "Aku laki bini terkejut bila tengok mamat nie nan awek dia kemas meja sendiri lepas makan, berdekah terkekek aku nan laki aku ahh. Ini restoran layan diri time beli makan je bukan layan diri lepas habis makan", ya... tidak syak lagi, sah bangang.



tags: intan farhana facebook fb laki bini jakon jakun pelik tengok orang naik motor motosikal dengan awek drive ride thru pandu lalu tunggang mcd mcdonalds through on motorcycle

21 ulasan:

  1. ntah..apa yg lawaknya. Aku penah je bayar bil TNB kat drive thru jalan kaki je. hahaha...abis dah kaunter situ kosong, aku bayar je kat situ.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mari jatuhkan Najib! Tapi UMNO mesti kekal berkuasa!

      https://www.youtube.com/watch?v=dwPcJx9FTPw

      Padam
  2. Typical malaysian mentality..

    BalasPadam
  3. Typical malaysian mentality..

    BalasPadam
  4. Klu dia selalu baca buasir otak mesti dia xmcm tu. Aku pn bljr kemas kat kedai layan diri lps pendedahan dari noob. Besar pahala..

    Masalah lipas/semut dlm kereta?
    Serangga Bertaubat

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeah ak pun sama dah start ... tanpa blog noob ni memang bodo selamanya ak la jd geng2 dlm noob ckp tu....

      Padam
  5. Org melayu cina india di Malaysia ni = macam beruk duduk di hutan. Zaman internet ni la baru celik. Tak payah la kita merasa bangga yg kita ni kedepan lebih dari orang lain. Selagi masih guna IC Malaysia, boleh pegi sama2 mereput la.

    Jgn terasa pelik pulak. Sini negara dunia ketiga. Aku graduate dan pernah kerja oversea, balik sini, pun x leh praktis apa2 sbb sumer org tgk pelik. Tgk filem mat saleh cakap english pekat, xder masalah. Bila jumpa mat saleh, jepun, negro cakap english pekat, xder masalah, boleh paham. Bila melayu buat presentation dan cakap english pekat, trus jadi biol tak boleh paham. Mentaliti buat2 bodo dah sebati mcm menteri 3.85 tu jugak la.

    Sorilah. Pada aku, 5000 tahun lagipun masa diberi, jangan harap la kita nak maju. Tahi jilaker etul.

    BalasPadam
  6. Dalam Malaysia semua bermasalah

    Menteri bodoh dan tamak
    Media massa disekat
    Rakyat obesiti dan malas
    Cina rasis,bodoh, tamak
    Melayu pon sama bodoh, pemalas,
    Orang kelantan, perompak, penyamun, pedo pun ramai
    India paling pemalas, penyamun sama macam menteri
    Kroni dan nepostisme
    Universiti dan pendidikan membuat semua jadi bodoh
    budak oversea buat sempoi, kutuk negara macam dia cuba ubah apa
    penulis blog sendu, mengejar trafik dan duit iklan
    anon tukang komen macam aku yg tak tahu apa yang aku merapu
    Last sekali, mak kau hijau

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak persoalan dlm pala otak aq terjawab dari komen ko kecuali dua barisan terakhir

      Padam
  7. Sy gi mcd zaman Uni dulu..relek je bwak motor lalu drive thru...maybe agak pelik pada asal dgn muka selamer (sbb x byk keta)..tp zaman skrg maybe dah x kisah bawak motor je lalu situ...lain la jalan kaki lalu situ order kat screen, mmg buat lawak la

    BalasPadam
  8. Hidup ni singkat je kalu nk pikir apa yg org kata dkt kita.pedulikan apa org nk kata .. As long as you do the right thing.

    BalasPadam
  9. Tanda kebodohan pembiaya yahudi.
    Atau
    Dengan kata lain : bila si mawas dapat beli kereta

    BalasPadam
  10. Melayu ni pantang nampak org buat lain dari yang lain trus mark jadi bahan lawak

    BalasPadam
  11. https://www.youtube.com/watch?v=SUPKOP9MNpk

    BalasPadam
  12. Sangap nak dapat like?
    Sangap nak bagi post dia jadi viral?

    Semuanya berpunca sangap nak dapat perhatian..
    Kurang kasih-sayang gamaknya

    BalasPadam
  13. Orang zaman sekarang....suka je buat orang lain jadi bahan kutuk atau bahan ketawa, padahal dia takde buat apa-apa salah pun...dah lama aku perhati manusia ni...buat aku sedih dan malu je perhati tingahlaku manusia-manusia cam ni...

    BalasPadam
  14. bodo punya intan farhana (nama perempuan bimbo tersebut)

    BalasPadam
  15. najib lagi bodo25 Ogos 2015 8:18 PTG

    Musim peperiksaan tiba lagi. Diminta para guru guru pamerkan result upsr - spm ( jumlah A) dan gambar terbaru mereka di papan kenyataan sekolah bagi memotivasikan murid-murid.

    Good luck buat calon-calon upsr hingga spm.

    BalasPadam
  16. Rasanya McD dan restoren2 segera yg lain yg ada drive thru tak pernah letak siapa yg boleh drive thru siapa yg tidak asalkan tinggi kenderaan tak lebih limit (lori tak boleh laa),

    jadi adakah penunggang basikal dan pejalan kaki BOLEH guna drive thru?
    I mean, basikal dan jalan kaki pun salah satu dr mode of transportation, kan?

    BalasPadam
  17. Bodoh jilake punya betina ape yang lawak sangat motor order kat drive thru??? Jilake punya betina mentaliti third world country! Kau dengan laki kau boleh duduk hutan sana! Syuhhhhhh!!

    BalasPadam
  18. Jilake punya betina baru naik kete dah angkuh nak perlekeh dan ketawakan orang ye jilake??? Katak bawah tempurung punya betina jilake ngn laki kau same je dua2 jilake! Simpan sikit kebodohan,kebengapan dan ke"ignorance" kau tu sikit untuk anak cucu kau nanti ye jilake..! Semoga diwarisi keturunan seteruanya....... Kejilakaan itu.kekekekeeke

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...