Iklan Leaderboard

Ahad, 13 April 2014

64 GiveAway Contest Gila #5: Artikel Pilihan

[STICKY POST SEHINGGA 6 APRIL 2014. ENTRY BARU ADA DI BAWAH] Pejam celik pejam celik, tak sangka post di Buasir Otak sudah pun mencecah 1,000 entry. Sempena meraikan pencapaian ini serta penghargaan kepada semua pembaca Buasir Otak, kami akan menganjurkan Giveaway Contest untuk kali ke-5 dan yang pertama untuk tahun 2014.  Sila scroll ke bawah untuk mengetahui cara dan syarat2 penyertaan peraduan ini yang sangat mudah daripada menari zumba. Klik kat sini untuk tengok GA Contest yang lepas2.


Disebabkan peraduan ini diadakan untuk meraikan 1,000 entry Buasir Otak, maka tema dan syarat peraduan ini juga berkaitan dengan entry, post atau artikel blog.


Peraduan sebelum ini aku selalu bagi hadiah barangan seperti thumb drive, namun disebabkan kesulitan untuk menghantar barang dan kemungkinan ia tidak sampai di tangan pemenang, maka aku akan bagi hadiah berupa wang tunai yang akan kami transfer terus kepada akaun bank pemenang melalui Maybank2u, korang senang, aku senang.

Semua pemenang yang dipilih akan menerima hadiah wang tunai RM30 serta artikelnya akan disiar di dalam blog Buasir Otak beserta backlink dan blognya akan dimasukkan ke dalam bloglist Buasir Otak (bagi yang menyertai peraduan menggunakan blog).

RM30 x 10 pemenang

Berikut adalah syarat2 nak masuk contest ni yang sangat senang dan mudah.

Syarat-syarat:

1. Pertama sekali kena Follow Blog Buasir Otak dulu. Mana yang dah Follow tu boleh terus skip ke syarat ke-2.


2. Kalau yang ada Facebook tu, kena Like Facebook Buasir Otak. Mana yang dah Like tu boleh terus skip ke syarat ke-3. Kalau takde Facebook takpe, at least dah follow blog macam syarat pertama.


3. Buat satu entry bertajuk "GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Artikel Pilihan" di blog anda dan letakkan gambar header berikut ke dalam entry tersebut serta linkkan ke entry ini.


4. Bagi yang tiada blog tapi nak masuk contest ni, anda boleh sharekan entry pasal contest ini di Facebook anda.

5. Tulis sebuah artikel mengenai apa2 sahaja sama ada pandangan dan pendapat mengenai isu semasa, politik, lawak jenaka, kartun, cinta, rumahtangga, tips dan panduan, teknologi, informasi, realiti kehidupan, motivasi, nasihat, cerita fantasi, kisah hidup dan pengalaman anda yang boleh dijadikan pengajaran atau apa sahaja yang anda rasakan sesuai di dalam entry penyertaan di blog anda ataupun di status wall Facebook atau FP Fanpage anda (bagi yang tiada blog).

Anda juga boleh menggunakan artikel2 lama anda di blog atau FB yang pernah anda tulis sebelum ini untuk menyertai peraduan Artikel Pilihan ini. Tiada had berapa patah perkataan yang perlu ditulis dalam artikel anda, janji best dan awesome.

Namun, pastikan artikel anda itu artikel original yang ditulis oleh anda, bukan copy paste daripada tempat lain. Jangan ingat kami tak boleh kesan, kalau artikel copy paste kami Google je bersepah keluar.

6. Tinggalkan link entry penyertaan anda itu di ruangan komen entry ini sahaja (link kepada entry penyertaan contest ini dalam blog anda dan bukan link muka depan blog anda). Seorang hanya boleh hantar 1 penyertaan sahaja.

Itu sahaja. Senangkan? Mudahkan? Anda dah fahamkan? GiveAway Contest ini berjalan selama 2 minggu dan akan ditutup pada  
- Sabtu, 5 April 2014 jam 11.59 malam.

Oleh kerana penyertaan masih di bawah 30, maka contest ini akan dilanjutkan seminggu lagi sehingga
- Sabtu, 12 April 2014 jam 11.59 malam.

Senarai peserta:

1. plain83 - http://throughmyglasseskacamata.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
2. Amir Khalis - http://amirkhalis.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-5-artikel-pilihan.html
3. Anisyamir Leejo - http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
6. Hadirah Syakirah - http://hadirasoul.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
7. zaza zehra - http://www.zazazehra.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
8. aienurz shuhaimi - http://aienurz.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
9. nazha anua - http://kartunster.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
10. nasarudin miskon - http://nasarudin-com.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
11. Emas Putih - http://www.kisahemasputih.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
13. Keri Ikhwan - http://ilusi-fantasidunia.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
14. nur farahain - http://akuainkausiapa.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
18. Karimah Zulkafali - http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
20. Syghashhasz - http://syghashhasz.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
21. Farrah MF - http://famf-tower.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
22. husna zahidi - http://husnazahidi.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
25. Diya Ariana - http://diyasesame.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html 
26. Zim Zeem - http://apanakkutaruhstok.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
27. PiSCes Za - http://piscesza.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-5-artikel-pilihan.html
29. tenku butang - http://tengkubutang.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
30. PEMIKIR - http://iqbaljazmi.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
31. MaMa MuRsYiD - http://mamamursyid.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
32. sarahajar - http://hajarrushdi.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html


Artikel para pemenang:

1. Apabila sumpah seranah sudah menjadi kelaziman
2. Kenapa mesti wujud kawan makan kawan?
3. Calon Awek VS Calon Isteri
4. Kerana dia seorang ayah
5. Omelan dan mentaliti orang Melayu VS Hakikat
6. Muka macam ALIEN ada hati nak ngorat aku
7. Sebab2 mengapa lelaki itu harus ditinggalkan
8. Ibu dulu VS ibu sekarang
9. Mahalnya segulung ijazahku
10. Pimpin tangan daku ke syurga




tags: segmen segment giveaway contest gila #5 buasir otak artikel pilihan peraduan pertandingan 1000 artikel entry post blog 3 juta million page views hits paparan halaman followers pengikut blogger blogspot like facebook page fanpage hadiah wang tunai cash

64 ulasan:

  1. menarik ni! insya Allah join! :)

    BalasPadam
  2. nak try ke idak contest ni hmmm

    BalasPadam
  3. pergh...mencabar senggama minda yang kabur ni.

    BalasPadam
  4. kewl, join ^^

    http://throughmyglasseskacamata.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. http://www.youtube.com/watch?v=LfbeyBCNT1A&feature=youtu.be&a

      Saje nak kenakan Plain 83. Sila dengar beliau menyanyi. Sorry plain. Saje nak harras.

      Padam
    2. Wkwkwkw ohoo ni kja ko time aku tgh merenung sakura yer len X3

      Padam
  5. Tengok saje

    BalasPadam
  6. Saya turut serta :)

    http://amirkhalis.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-5-artikel-pilihan.html

    BalasPadam
  7. insyaAllah... kene godek2 post lama yg menarik ni...

    BalasPadam
  8. http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  9. Salam tuan, rasa macam best jadi saya join sekalilah ^^

    https://www.facebook.com/kuro.kyoshiro/posts/695971673788100

    BalasPadam
  10. salam, join jugak nah

    http://sayasyiera.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  11. Pehh. Best. In Sha Allah join. Otak tengah beku ni. No idea.

    BalasPadam
  12. blogwalking http://f4ndhy.blogspot.com/2014/03/sabda-alam.html

    BalasPadam
  13. Haii, Saya join GA :)
    http://hadirasoul.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  14. join ^_^ tpi blog xdpt folow xtahu kenapa..

    http://www.zazazehra.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  15. http://aienurz.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
    :)

    BalasPadam
  16. http://kartunster.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    ana ju'in akhi nub

    BalasPadam
  17. http://nasarudin-com.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    sudah join ini contest

    BalasPadam
  18. http://www.kisahemasputih.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html join :)

    BalasPadam
  19. boleh berapa ribu patah perkataan pon???hehehehehehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. berapa ratus ribu patah perkataan pun takpe

      Padam
  20. Ramai pulak manusia2 yg tidak dikenali memberi komen....tengok rm 30 terus keluar dari gua....hahaha lol

    BalasPadam
  21. KEDEPAN x join ke?

    BalasPadam
  22. Anwar Ibrahim join tak?

    BalasPadam
  23. http://rusukiri.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  24. join.

    http://ilusi-fantasidunia.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  25. http://akuainkausiapa.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    ain join! berkongsi kisah sebenar..

    BalasPadam
  26. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  27. macam gempak jer... tunggu sat nak perah otak hehehe

    BalasPadam
  28. gua ikut tumpang skali......
    http://kenny977.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  29. Joined~
    http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  30. join! http://www.evagurl.com/2014/04/take-my-hand-to-jannah-our-story_1.html

    BalasPadam
  31. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  32. Saya ...Join...!!!
    http://syghashhasz.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  33. Salam...sagmen macamni mmang bagus...semoga berterusan...semoga aku sempat join.......

    BalasPadam
  34. Salam, saya turut serta.
    http://famf-tower.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  35. Baik aku letak diplomo thesis ku jd article... Boleh cik noob?

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh je, letak je artikel apa2 pun

      Padam
  36. Hmmm.... nak masuk ke x?
    Kang kalau aku masuk menang plak kangs emua orang benci.

    :P

    Hi PON. miss u!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..Erm! Mcm dah x sempat dah.. xpe.. GA contest entry ke 2 ribu Len ikot.
      xpun contest 1111. :)

      Padam
  37. Assalam.. husna join jugak..
    moga ada rezeki.. :)
    http://husnazahidi.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  38. http://angguk2.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  39. http://papagomo.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  40. http://umikasum.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-5-artikel-pilihan.html

    BalasPadam
  41. joined
    http://diyasesame.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  42. Bro Noob, aku baru buat blog, tapi masih terpinga-pinga nak post blog, sementara masih sempat, aku baru siapkan first entri, so kiranya nak join, tapi blog aku masih lagi tak da apa2 kecuali ini satu entri saja. Aku kira baru lahir terus je nak bertanding, Saja je nak cabar diri. Sekejap lagi aku bagi link kalau blog aku menjadi lah....

    BalasPadam
  43. New comer nak join, maaf aku guna bahasa omputih, aku poyo skit, nanti aku buat translation.

    http://apanakkutaruhstok.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  44. http://walkstatic.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  45. TENGKUBUTANG JOIN YEA.. heee..
    http://tengkubutang.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  46. Saya join...
    http://iqbaljazmi.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  47. noob, sudah 11 april..masih lagi jadi sticky post

    BalasPadam
  48. saya join jugok lah

    http://mamamursyid.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  49. saya join :))

    http://hajarrushdi.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  50. http://isyapurple.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    BalasPadam
  51. dah 2 kali miss contest/GA
    benci betul lah :(
    lengah2 lagi, last2 lupa..

    amal singgah sini..moga blog ni dimurahkan rezekiii.. aamiiin

    BalasPadam
  52. selamat petang!!
    dah selesai blogwalking.. :)

    BalasPadam
  53. :( entri zaza tpadam la pulak..nk htr semula tarikh dh tmt..sob3..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...