Iklan Leaderboard

Jumaat, 25 April 2014

16 Punca hudud tidak dapat dilaksanakan di Malaysia

Siapa dan apakah punca sebenar hukum hudud tidak dapat dilaksanakan di Malaysia? Adakah mendiang Karpal Singh? Anwar Ibrahim? Parti DAP? Atau PKR?




Sumber



Kerajaan tak tolak hudud dan menerima hukum hudud, tapi tidak ada perancangan nak laksanakannya. MCA dan GERAKAN lantang menentang hukum hudud, begitu juga dengan DAP dan PKR. Hanya PAS yang daripada dulu masih berimpian nak laksana hukum hudud. So penyokong2 UMNO tak payah kondem dan salahkan Karpal Singh, DAP dan PKR sebab tak sokong hukum hudud sedangkan MCA dan GERAKAN juga tak sokong dan korang sendiri pun takde nak buat. Daripada menuding jari dengan orang lain kenapa tak buat lagi, cermin dahulu diri sendiri. Selagi BN takde perancangan nak buat hukum hudud, korang tak layak marah dan kondem orang lain kenapa tak buat hudud lagi.

Dan ya, pelaksanaan dan penerimaan adalah 2 benda yang berlainan. Orang kita juga ramai yang terima yang dirinya Islam, tapi tak laksanakan pun perintah Tuhan.

Sumber




tags: kerajaan tidak tolak hukum hudud najib razak pm ucapan alor setar surat gerakan ugut ambil tindakan undang pas video berita mca dap pkr karpal singh tolak kutuk hina islam tweet khairy jamaluddin kj bertentangan perlembagaan boleh dipinda

16 ulasan:

  1. semoga suatu hari nanti hukum hudud dapat dilaksanakan di setiap negara islam kemudian bersatu mewujudkan empayar islam yang lebih besar dari PBB, NATO dan sebagainya walaupun kita tahu OIC memang wujud tetapi sekadar nama dan ia masih belum bersifat menyeluruh dan kuat :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. walaupun nampak mustahil, tapi akhir zaman nanti seluruh umat islam bergabung dan bersatu padu melawan dajjal....

      Padam
    2. hudud dah buat kt saudi arabia, brunei, afghanistan, pakistan, iran, nigeria, mesir dan sudan (sekadar beberapa negara). tapi x nampak pulak ada persekutuan antara negara2 yg dh buat hudud ni. mungkinlah bila dah buat hudud 100%, semua negara Islam tetiba bersatu padu dan OIC akan bertambah kuat secara automatik.

      Padam
    3. Terus mimpimu ya akhi

      Padam
  2. buat je la hudud kat kelantan dulu....
    dulu pun bentang hudud dalam kertas kerja tak lebih dari 20 mukasurat..lepas tu sibuk tuduh orang lain tak sokong hudud dan tolak Islam..
    bila menang PRU,diam balik pasal hudud...
    bila dekat PRU je tetiba timbul balik pasal hudud.
    selama mahafiraun kelantan pegang, kenapa tak laksanakan pun?
    yang tau sibuk mengkapirkan orang hati busuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. macai di atas... bodoh tu simpan dalam poket ye.. jgn nak tayang sangat..
      sebelom komen check dlu ye..

      Padam
    2. bodoh gila penjilat B*** negara ni, kan najib tu dh putar belit? ko x nmpk ka bodoh? menteri2 pas kelantan diorg dh sediakan kertas kerja cadangan untuk percubaan hudud dikelantan sahaja kira mcm test tp. ko tau ap jadi? najib penjilat LGBT ngan geng "kuasa besar" tu berdolak dalih dan bnyk merapu tolak sana sini last2 benda tergantung, bngst umno penilat british ni dia suka main gantung2 semua benda hal dlm islam janji x kacau sistem british, ko ingat malaysia merdeka? puihhh la merdeka, kita masih dlm kekangan british!! la!

      itu sebb puak bodo2 yg kata hudud bukn dr al-quran dsb sebb bodo2 ni hari2 duk blajar dari org putih yg ignorance hari2 mengadap org putih yg buta tuli yg pikir diorang saja betul bukn dia pergi tgk dr segi "big perspektif" bukn nak bg masa jumpa org2 golongan ni2 kenal diorg punya sifat mcm mana?

      memang something wrong ngan masyrakat ni ad sifat tersembunyi bangsat "org perfect dlm agama je boleh" v1ba1 la lu bangsat bahlol xde semua org dlm dunia ni nak perfect!!(diorang cuba nak belajar kearah kebaikan! ko ingan berdesup terus jadi baik? cilakak!!! mau ku tampar cilakak2 ni org nak berubah baik dijatuh2 kan sifat ni bukan melayu je tp INCEPTION british yg xsemua org nmpk

      Padam
    3. meh.. ada sajala alasan. padahal isu hudud tu tah berapa kali recycle. dah tu, para penyokong pun bukannya elok budi bahasa. bajet menegakkan hukum Allah tapi hujah penuh caci maki. dapat extra pahala ke camtu?

      Padam
  3. Slm. Semua muslim tahu hudud tu wajib di laksanakan tapi tak semua yg setuju dilaksanakan sebab.... yg tu ko pikir sendri le. Sokong le PAS... matlamatnya islam. Umno matlamatnya kekalkan kuasa & islam sebagai alat. PKR cam umno... nak kuasa tapi 10x lebih dari umno. DAP cam PKR... matlamat Malaysia yg sempurna. Sbb tu dlm PKR ngan DAP byk gak tahi. BN semua tahi... kalu tak takleh jadi pemimpin. Kalu beragama pun akan hanyut.

    BalasPadam
  4. sejak bila UMNO perjuangkan Islam?

    BalasPadam
  5. Kalau kerajaan nak laksanakan hudud, dah lama boleh buat. Tp bila karpal mati..umno bn lak sorak lebih. Apa cer? Nak ckp selama ni tak boleh laksana hudud sbb karpal menentang? Drama..drama

    BalasPadam
  6. Semua salah Najib. Sepatutnya, Najib sendiri yang potong tangan pencuri..

    BalasPadam
  7. Woodude versi paspispus
    Keep on dreaming ya akhi

    BalasPadam
  8. sabar wahai macai2 umno, macai2 pas dan macai2 pkr sekalian...
    sabar...
    kita minum dulu....

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...