Iklan Leaderboard

Sabtu, 10 Oktober 2015

31 Taktik Baru MLM Final - Kita Putus Saudara

Ini adalah final Part dalam siri Taktik Baru MLM. Boleh baca Part 1 dan Part 2.

Aku yakin kebanyakan korang dah tau apa produk kompeni haram jadah ni jual. Dan aku serahkan kepada kebijaksanaan korang untuk menilai produk ini berkesan atau tidak.

Maaf tapi bukan aku.

?
  • Lepas Paria bawak aku kenal ke HQ , aku diperkenalkan kepada produk-produk yang memang tak masuk akal. Air mineral dari lautan dalam? (Sebab tu ada gambar kat atas, bukan aku saja-saja letak).  Minuman Soya dan Barley yang rasa macam Nestum tak siap buat beharga RM 200.00 ?
  • Paling aku marah Pati kurma Ajwa aka Kurma Nabi. Memang pantang aku kalau degar macam ni. Dah la kena paksa minum, sampai 12 kali aku berak-berak (last-last kawan aku cakap itu constipated juice = julap) 
  • Tapi itu bukan main target dia. Main target dia adalah kau duduk sembang dengan Advisor.
  • Advisor dia memang cun. Cun gila.....
  • "Abang Soul duduk dulu, take a breath, nanti Nina terangkan marketing plan dia macam mana.."
  • Mana kau tau nama aku ni? Marketing Plan? 
  • Dari sini kau dah boleh agak apa akan terjadi kan? Dan kawan baik aku masih menjadi beruk Mat Yeh dengan setiap kali Nina cakap apa ...dia kan reply " BETUL!!" , That's Right!! , Correct !!" (aku dah mula rasa nak lempang member aku.)
  • Kalau korang masih di tahap ni, blah. Blah secepat mungkin. Sebab kalau Advisor Cun tak boleh tarik kau untuk sign borang yang memerlukan kau bayar cash Rm 2000++.
  • Takde cash sebanyak itu...takpe....kita akan tolong carikan....dan dia akan bawak kau jumpa penipu-penipu profesional yang akan push kau cara yang paling halus, lemah-lembut dan baik sangat. Pijak semut tak mampus.
  • Dan kau akan dijemput ke seminar pada hari Ahad. Seminar yang akan mengubah kehidupan kau dari zero kepada millionaire. Ini ultimate target dia. Sebab bila kau dah masuk seminar bodoh dia, kau akan fully brain-washed. Jutawan kepala pak hang!!!
  • By the end of the session, cilaka haram jadah paria meleis ni akan push kau buat loan dengan bank RM 33,000. Get it? 
  • Kau akan buat. sebab kau kan P.O.S.I.T.I.F. Kau kan ada minda jutawan. Kau kan helang terbang tinggi bersama helang lain. F**k me, f**k me hard..(MARAH).

Aku keluar dari HQ dan aku cakap kat kawan baik aku. Jangan buat bisnes ni. Aku cakap baik-baik.

Kau akan hilang semuanya nanti. Aku masih sayangkan kawan baik aku. Aku tak nak jadi pemutus silaturrahim. 

Berdosa.

Apa kawan aku cakap?

" Bukan kau yang tak mau join bisnes ni. Tapi aku reject kau sebagai bisnes partner aku dan kita will never be the same as friend "

Sedih. 
Kau akan mula rasa sedih. Ini kawan baik sejak 20 tahun dulu cakap depan muka kau macam itu.

Dan bila aku dah start marah, apa aku cakap?

" Kau tunggu kau balik kampung, kalau kau datang usik aku, keluarga aku dengan bisnes macam ni, AKU BUNUH KAU!"


Pesan aku : Letakkan kepercayaan kau kepada Tuhan, bukan manusia. Manusia boleh berubah sekelip mata sahaja.



31 ulasan:

  1. fuhhh.. Bahaya join benda2 MLM jadah ni... Main target diorg nak untung tak kisah siapa je diorg punya mangsa...

    BalasPadam
  2. marah benor si pop dgn ngan mLm. mana2 mlm sama je bwk p lepak kedai sampai kul 2 3pg dengar leader dia bercakap. yg sorg lg jd macai angguk. ya betul, right, correct. .. kalu ada sapa2 mengalami situasi ini mohon blaahhh dgn segera ..

    BalasPadam
  3. Jihad ekonomi ,

    Jihad ekonomi sepatutnya peniaga Melayu tolong pengguna muslim dengan memberi produk dan servis lebih murah dan berkualiti.

    Bukan orang Melayu miskin bekorban membeli produk mahal peniaga Melayu tamak nak kaya cepat macam sekarang.

    Gula, masa Robert Kouk murah 20 sen lepas Syed Bukhari ambil alih mahal 20 sen.

    Charger smartphone kereta, melayu jual RM 10 ke 15, DIY jual RM 3 KE 7. Begitu juga cable, casing dan lain-lain.

    Belon berbentuk superhero dibuat daripada bahan senipis plastik sampah , Melayu jual RM 5. Kat eco kedai 2 ringgit belon lebih tebal dan berkualiti hanya RM 2 shj.

    Jihad or jahat?

    KEDEPAN ( KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian spm 5A < degree dan guru , 3A -4A diploma , 1A -2A sijil , 0A buruh , pembantu rumah dan pekerja am ) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya.Heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jihad ekonomi. Bila kita beli dan bantu peniaga Islam/melayu, mereka akan byr zakat untuk org Islam juga. Secara tak langsung saudara juga membantu agama anda sendiri. Kalau peniaga tu menipu, itu antara dia dengan Allah..

      Padam
    2. Klw jual murah x byr zakat kew

      Padam
    3. memang la.. melayu nak kena pegi haji, mr diy x payah pegi haji.. btol x haji noob?

      Padam
    4. Jdi hukum islam mcm hj membebankan ek

      Padam
    5. tidak.. cuma memerlukan kos yang tinggi, dan peniaga melayu terpaksa menaikan harga barang sebab dah tak mampu berfikir lain2 kaedah untuk memaksimumkan keuntungan.

      Padam
    6. Melayu kedai makan.. Mahal nak sembelih orang..

      Padam
    7. Bole kew pg hj guna duit tipu dan manipulasi org?

      Padam
    8. naik harga dgn tipu adalah 2 perkataan yang berbeza..

      Padam
    9. Berkat x klu pki duit manipulasi org dan kapak harga utk g hj, bagaimana mangsa nk g hj klu die terpakse bkorban utk beli brg mahal ek :*

      Padam
    10. "Gula, masa Robert Kouk murah 20 sen lepas Syed Bukhari ambil alih mahal 20 sen."

      org KEDEPAN taknak ambil kira faktor inflasi ka? macamlah Syed Bukhari ni punca besar dia seorang yang harga gula tinggi.

      "Charger smartphone kereta, melayu jual RM 10 ke 15, DIY jual RM 3 KE 7. Begitu juga cable, casing dan lain-lain.

      Belon berbentuk superhero dibuat daripada bahan senipis plastik sampah , Melayu jual RM 5. Kat eco kedai 2 ringgit belon lebih tebal dan berkualiti hanya RM 2 shj."

      ok saya faham awak tak belajar subjek Ekonomi, tapi sudah tentu belajar pasal perniagaan dalam subjek Kemahiran Hidup kan?

      Padam
    11. aku tak percaya MLM ni, kalau Maharaja lawak Mega aku layannnn! pasal, yang untung upline, yang mampus downline.
      sikit-sikit tayang kereta, sikit-sikit kereta mewah, aku pun ada, motor aku pun ada, rumah aku pun ada. awek pun adaa juga, kalau pendapatan ko dah tetap!
      Aku pernah sound sorang mamat MLM ni, aku sanggup masuk MLM ni, dengan 8 syarat utama, Yang Pertama, kau kena tunjuk benda yanga aku tak de. Contohnya, Helikopter, kapal layar@ kapal laut, Jet peribadi model boeing 777, Kelab persendirian macam Kelab golf. kalau yang pertama ni pun ko tak boleh ada, maknanya ko tipu aku, sebab kereta tu ko boleh sewa.

      Padam
  4. Salam SatuMDB

    Nie semua agen kapitalis. Senang je lu nak tau mana agen agen MLM. Kalau dia ajak minum, dia bukak laptop, wallpaper desktop gambar Super Car. Cakap kat dia lu sakit perut, lu start motor, sampai rumah, tido. Esok lu jalani hidup lu macam normal. Takde easy money bro. Takde.

    KEBELAKANG
    (KEmbalikan BErak MeLAlui KANGkangan)
    Musnah Tandas Duduk

    BalasPadam
    Balasan
    1. MusnahKAN tandas duduk.

      Yang testimonial doktor tu betul doktor ke. Keje kt klinik mne?

      Padam
    2. dia dulu keja dkt klinik ayam. ari2 keja dia tunggu ayam jantan bertelur .

      - Wakil Kesatuan Anon Tanah Melaya(KOTE)-

      Padam
  5. macai MLM dgn macai politik sama2 taik .. keja menjilat bontot leader masing2.. betul2, ya betul, betul, setuju .. your right, correct . kah3 lawak betul. .

    BalasPadam
  6. Apa ni main bunuh2.. Berdosa..Di Ulangi..berdosa...
    -Anon that's right correct

    BalasPadam
  7. Paling sedih, hilang kawan lama sebab benda yg tak tentu menjadi macam ni...
    Sadis ooo...sadis

    BalasPadam
  8. Macam kenal je bisnes air laut dalam ni,hahahaha!

    BalasPadam
  9. Macam kenal je bisnes air laut dalam ni,hahahaha!

    BalasPadam
  10. Salah satu yg buat menyampah dgn mlm ni, kalo kita taknak join tetibe kita ni dianggap pemalas, negatif, taknak usaha, sampai vila nak duk di takuk lama, takkan nak tgk je org lain berjaya dan mcm2 kata nista lagi. Punya la desperate dorang nk cari downline..

    BalasPadam
  11. Baik layan ultraman zero dari dok lyn geng2 MLM ni.. Yaaaaaaaahhhhhh......

    BalasPadam
  12. senang nk kaya kan diri sendiri guna mLm ni..kawan aku dlm masa 3 bulan dia bole kumpul 300k..
    aku da survey brg2 dlm MLM tu. produk mmg da kena up harga smpi 70% dr harga asal. belajar mcmana manipulasikan org.. tpi dosa tipu org tu kau tanggung la yek..

    BalasPadam
  13. merepek je mlm semua ni... sebab dulu pun pernah terjebak.. memang.......HJ!

    BalasPadam
  14. MANUSIA MUDAH LUPA...

    tak ada kerja senang yg menjanjikan duit yg banyak. semua mesti ada usaha keras, sabar dan komited, baru nampak hasil. yg lain semua kerja menipu org dan tak akan ke mana kalau dpt duit pun

    BalasPadam

  15. 1. Empathy - usaha bersungguh2 untuk tunjukkan ko caring, give a damn, it is not about the business, it is about your dream. Dah kena emo

    2. Show the way - tunjuk "marketing plan". Giving the assurance semua akan jalan baik punye.
    Tak perlu risau, company buat semua as long as ko bagi capital sikit.

    3. Kalau orang cakap taknak - It's okay. Maybe this is not for you. We are withdrawing the offer for partnering with us. Taktik paling last ni taktik Take it Back! Kalau jenis yang jenis pantang dicabar, tetiba pandai keluarkan 30K semata-mata nak tunjuk hebat. Papepun, dorg jugak yg menang.
    Kalau betul2 takde duit, dorang dah ada contact kat bank untuk bagi loan. Nah! amek ko.

    Paling senang sekali: Jawab jer tak nak dari awal. Jerit jer tak nak2! sambil meraung guling2 atas tanah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. 2. Show the way... tambah sikit...diorang panggil Trading and Franchising... nak tunjuk this is da real deal...gathering downline panggil Ad Hoc... acah2 high2 punyer bisnes lol... office tempat lain xtau la....tapi office yg ak pg office satu floor je kat satu bangunan/menara tapi acah mcm satu bangunan punya... ok ak perasaan komen ak dah offtopic....haha... belasah je la... diorang ada jual biskut dalam tin, ak mmg nak cringe sangat bila kawan kpd kawan ni ckp "sedap"... dah la mahal, murah lagi biskut Munchies... time member cakap "Betul~" tu mmg betul rasa nak lempang pun ada + cringe lagi....

      3. part ni dorang ckp midway tp last2 dorang push gak ak.... midway tu dorang akan cakap "kita tengok jgk org tu mcmane sesuai ke tak dgn bisness kita, kita tak main ambik je" ggwp dorang tak kisah pun...yang penting bleh convert ko kpd pangkat tinggi....lagi byk downline convert pangkat tinggi lagi senang dapat fulus...

      satu lagi, ak nak gelak pun ade jgk...dorang guna ayat mahathir kbykan melayu akan buat MLM pada masa akan datang... aku mcm wait what , bukan maksud mader tu a bad thing ke...mcmana bleh terbalik pulak ni...XD

      Padam
  16. Sabar la pop soul... citer ni lagi best dari cerita pendek "suamiku budak rock"

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...