Iklan Leaderboard

Jumaat, 4 Mac 2016

2 Segmen Maharaja Lawak Mega 2016 - Minggu 6

[TONTON VIDEO LIVE STREAMING DAN BACA ULASAN] Kini hanya tinggal 10 peserta lagi yang akan berentap di Maharaja Lawak Mega 2016 minggu ke-6. Persembahan minggu lepas agak best dengan tema Peribahasa, minggu ini diharap lebih best dengan tema Majlis. Tak tahu apa yang dimaksudkan dengan tema ini, mungkin komedi yang berkisarkan tentang sebarang majlis seperti majlis perkahwinan, majlis anugerah, majlis berkhatan, majlis perbandaran dan sebagainya. Apa2pun kita layaaaan.


* Setiap persembahan peserta akan dirating menggunakan Laugh-O-Meter berikut...

  • HUH??? : Tak lawak langsung, jangankan nak gelak, sakit hati lagi adalah.
  • HEH : Nak gelak boleh, tak nak gelak pun boleh.
  • HEHE: Bolehlah sikit2 gelak kesian.
  • HAHA: Persembahan yg agak menghiburkan, boleh tahan.
  • LOL: Lawak la jugak, rugi tak tengok.
  • LMAO: Memang sangat lawak sampai ketawa terbahak2.
  • ROTFLMAO: Paling lawak tahap gaban sampai pecah perut dan berguling2 atas lantai.

Tonton online streaming Maharaja Lawak Mega 2016 - Minggu 6 di bawah.






Tonton persembahan setiap peserta Maharaja Lawak Mega 2016 - Minggu 6 di bawah.

TEMA: Majlis

1. BORA (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)

Majlis: Perkahwinan.


2. PUTEH (Laugh-O-Meter: HAHA | Rating Juri: HaHaHaHa)

Majlis: Perkahwinan.


3. RAYZA (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHaHa)

Majlis: Persidangan hantu-hantu.


4. SAYWHO (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHa)

Majlis: Melenggang perut.


5. ENJEN (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHaHa)

Majlis: Hari jadi.


6. BOCEY (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)

Majlis: Berbuai bayi.


7. CHAM (Laugh-O-Meter: HEHE | Rating Juri: HaHa)

Majlis: Berbuai bayi.


8. BOS (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHa)

Majlis: Khatan.


9. JORAS (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHaHa)

Majlis: Perasmian gua.


10. LOL (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)

Majlis: Perasmian perasmian galeri.



Man of The Match: Rahim Joras

Peserta yang tersingkir: BOS


Persembahan peserta minggu ini rata2 best tapi tiada yang outstanding gila. Lawak sarkastik Rayza semakin banyak variety dengan prop dan kostum semakin mendapat sambutan dari audien. Yang lain2 tu best, banyak peserta sudah semakin selesa, lebih banyak bermain dengan prop dan kostum, bijak menukarkan kesilapan sebagai lawak yang spontan. Untuk minggu ini aku rasa kumpulan Puteh je yang slow sikit dan juga Cham.

Kalau tanya aku, aku rasa Cham yang patut keluar berbanding Bos kerana bagi aku Bos masih ada lawak dan kelakarnya berbanding Cham. Cham satu je masalahnya adalah chemistry antara Along dan Azrul, itu je, dan itu juga yang ditegur oleh juri Najip Ali.

So untuk minggu2 depan, aku tak harapkan diorang dapat buat persembahan yang outstanding gila, asal dapat maintain rentak mereka macam sekarang sudah cukup, kerana kadang2 kalau nampak terlalu berusaha dan bersungguh sangat pun persembahan tu akan jadi tidak natural dan mungkin akan memakan diri sendiri.


Kesimpulan: 

1. RAYZA (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHaHa)
2. BORA (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)
3. ENJEN (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHaHa)
4. LOL (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)
5. BOCEY (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)
6. JORAS (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHaHa)
7. BOS (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHa)
8. SAYWHO (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHa)
9. PUTEH (Laugh-O-Meter: HAHA | Rating Juri: HaHaHaHa)
10. CHAM (Laugh-O-Meter: HEHE | Rating Juri: HaHa)


Ranking aku untuk persembahan Minggu 6:



Kredit gambar: Fanpage Maharaja Lawak
Kredit video: Fanpage Pencuri Movie
Laman rasmi MLM2016: http://www.maharajalawakmega.com.my/




tags: segmen review ulasan maharaja lawak mega 2016 mlm tonton watch full video live online streaming siaran langsung peserta ranking rating undian keputusan tersingkir kedudukan teratas terbawah ac mizal hos juri video penuh download youtube hd astro mustika warna markah reza saywho chilok awok,kavin shake bora puteh xola enjen bos cham bocey jaros lol episod minggu 6

2 ulasan:

  1. kenapa dari hari tu video unavailable?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau tak silap Pencuri Movie akan delete video2 tu dari FB dia, so kalau nak tengok kena tengok dalam hari Sabtu, Ahad dan Isnin.

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...