Iklan Leaderboard

Selasa, 29 Mac 2016

4 Terlalu peramah tak tahu bila nak henti bercakap

Pernah tak anda berjumpa atau ada kenalan yang peramah, atau mungkin terlalu peramah, yang mana bila dah mula bercakap tu susah betul nak berhenti, sampai kita dah malas nak layan pun dia masih terus bercakap? Tak salah nak ramah tapi tak perlulah semua benda kau nak cerita termasuk benda-benda yang tak berapa nak penting dan tak perlu diberitahu pun sampai orang pun rasa bosan dan terganggu nak buat kerja lain? Banyak bercakap akan serlah kelemahan, maka bercakaplah bila perlu sahaja.

Pelukis: Elly Elias


P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik. Klik pada gambar di bawah untuk melihat preview komik. Untuk membeli boleh hubungi kami melalui:

Email: princeofnoob[at]gmail[dot]com
PM Facebook: https://www.facebook.com/prince.nub 
Whatsapp/SMS agen kami: Sasya - 013-9313541

Buasir Otak: The Komiktags: banyak bercakap terlebih terlalu peramah ramah cakap bila perlu 

4 ulasan:

 1. keramahan yang memukau....

  BalasPadam
 2. 1st ! proOo0tT d muka KEDEPAN

  -siroslia-

  BalasPadam
 3. keramahan yang sopan santun takpa, kdg2 dapat tau bende baru dr dorang, tp jgn keramahan yg kuat mengutuk dan mengossip pasal orang dah ler.

  BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...